Aldo Vandini,

[New out] Gigantski empties post s minirecenzijama 2-4/2015

17:10 azzie 12 Comments

Hello, hello!

I tako, ponovo je došlo do jednog od ovih postova koje volim čitati, za koje volim skupljati ambalažu iako se ne stigne sve sačuvati, ali koje je pain in the ass pisati :D. Čini mi se da je gro lakše snimiti empties video i eto hintam vam, mooožda idući empties bude u tom obliku. To kažem ja koja nestane poput malog gnoma kad se pojavi objektiv - znate koliko je sati.

Iako sam rekla da ću se potruditi mjesečno izbacivati empties postove baš zato da se ne dovedem u situaciju da mi trebaju dva dana na sastavim post, zbog ne prečestog pisanja ispada da mi su mi svaki drugi, treći post new in ili new out. Osim toga, čini mi se da ljudi vole gigantske emptiese. Megalomani jedni :D.

Evo moje dvomjesečne hrpice.


Krenimo s proizvodima za kosu. Potrošila sam dva Alverde šampona za nadraženo i osjetljivo vlasište s ekstraktima breze i kadulje. Piše da njeguje kosu, umiruje vlasište i umanjuje njegovo prhutanje. Ovo je šampon kog koristim zadnjih dvije godine i ako ste barem jednom čitali moj empties post, mogli ste ga zapaziti. Kupovat ću i dalje jer je blag i ne vrši agresiju na moje siroto vlasište, a cijena mu je i više nego odlična. 16,90 kn, 200 ml. Ako imate osjetljivo vlasište, dajte mu šansu.


Palette Perfect Care boje za kosu u nijansama 678 Ruby Red i 711 Rich Violet, trajna boja čija je cijena u DMu 24,90 kn po komadu. Više puta sam koristila Palette boje iako nemam pojma više koje, jer stalno neke nove "formule" izlaze, ali mišljenje glede tih najjeftinijih Palette boja mi se nije promijenilo. Iako bolje rade na dijelu koje već ima crveni pigment, vidim na izrastu kojom brzinom se ispire. Gubi "život" vrlo lako. Bila sam puno zadovoljnija s jednom skupljnom Palette bojom, nekom s uljima koja dođe oko 30 kn čijeg naziva se ne sjećam. Meni je bila sasvim solidna. Ne znam, sumnjam da ću ovu ponovo kupiti jer je bolje dati koju kunu više i imati boju koja ne gubi dušu nakon dva pranja.

Balea regenerator za suhu i oštećenu kosu - mango i aloe vera sam kupila pred neko vrijeme. Počela sam češće koristiti maske nego regeneratore pa mi je dugo trajao. Imao je nekakav defektan čep koji se davno odvalio. Miris mu je diiivan. Obožavam ga. Regenerator kao regenerator je sasvim ok, pogotovo za cijenu iako su mi puno draže maske. Kupit ću ga ponovo zbog mirisa. Cijenu sam zaboravila. Oko 12 kn, ako se ne varam, 300 ml.

got2b Straight on sprej za ravnanje kose uz pomoć glačala ili sušila za kosu ide u smeće iako nije ni do pola potrošen. Ako sam dobro izračunala, kupila sam ga prije tri godine kad sam ponovo dobila fix ideju da ću se ošišati kao Kleopatra i fenirati (yeah, right). Srećom, nisam to (ponovo) napravila. Sprej sam ipak pokušavala koristiti uz sušenje fenom, ali mi uopće nije "sjeo", a razlog je prvenstveno taj što imam suhu i grubu kosu s debelom dlakom koju je ovo čudo činilo žičanom i neugodnom. Jedno vrijeme sam ga kao pokušavala potrošiti i onda sam sama sebi rekla da to nema smisla. Proizvod je nabildan alkoholom i ne želim ga stavljati na kosu, a k tome mi kosa bude očajna. So, zašto? Cijena mu je bila oko 35 kn, ako dobro pamtim (DM), 200 ml.


Zatim sam potrošila tri gela za tuširanje. Badedas Nutri Relax s đumbirom i shea maslacem i Vidal s arganovim uljem sam kupila u Italiji. Za Badedas sam prilično sigurna da ga se kod nas ne može kupiti, ali ne treba vam biti žao jer prilično podsjeća na Dusch Das, pa i Radox. K tome ista bočica, isti proizvođač. Vidal sam, čini mi se, vidjela u Plodinama, ali to još moram provjeriti. No, ove dvije tuširalice ne namjeravam ponovo kupiti. Bile su mi ok, Badedasova ipak bolja, ali nisu me impresionirale da bih im se vraćala uz mnoge druge koje treba isprobati.

Balea Sunny Peach Dusch Sorbet (Limited Edition) sam kupila pred ljeto prošle godine i mislim da je bio aktualan prošle zime i znam da ih više nema za kupiti jer sam nedavno gledala tuširalice u DMu. Ne bih ga više kupovala i da je dostupan jer mi je ta tuba išla na živce. Sam proizvod je teksture kao šećerna glazura i teže izlazi iz tube koja je dosta mekana i zadavala mi je probleme već negdje od polovice pa do kraja. Inače, tuširalica ok, miris blag voćni i nenapadan.

Još jedan Balein proizvod koji više nije dostupan je Balea Summer Glam losion za tijelo. Bio je aktualan na ljeto 2013. Trošila sam ga to ljeto i prošlo zaobišla, a kako ističe u 7. mjesecu nisam htjela čekati da bude na granici roka trajanja (iako mislim da svi ti proizvodi mogu još malo trajati i nakon roka) pa sam ga potrošila po zimi. Čak mi i nije baš nešto ljetni, što se mirisa tiče, jedino šljokica radi. Miris mu više baca na kakao nego na nešto tropsko. Da je dostupan ne bih više kupila.


Balea Soft&Clear tonik za čišćenje lica, 200 ml - za nečistu kožu, sa salicilnom kiselinom i cinkom, antibakterijski. Čisti pore i djeluje protiv prištića i mitesera, kako kaže na ambalaži. Ne znam što mi je bilo da ovo kupim jer nije namijenjeno koži kakvu imam (suha), ali dovoljno mi je bilo vidjeti da djeluje protiv mitesera da prestanem razmišljati. Povlačio se dugo kod mene jer je napucan alkoholom, tj. dosta dugo ga uopće nisam koristila kad sam postala svjesnija svoje kože i godina, ali malo po malo s povremenim korištenjima uspio je otići. Baleini tonici su oko 17 kn.

Etude House Happy Essential Foam Collagen, 150 ml - kremasta pjena za umivanje lica (recenzija). Odlična nježna umivalica za kojom već patim i iako zadnje vrijeme ne čistim lice vodom i proizvodom za čišćenje zbog jake suhoće kože ove zime (prvo sam prorijedila pa onda posve prestala kad sam potrošila ovaj proizvod), sad kako je zatoplilo mislim da bi mi trebalo nešto ovog tipa. Iako sam planirala isprobati nešto drugo, bila sam neodlučna pa sam već na eBayu tražila dragu Happy Essential Foam, ali cijene su im trenutno previsoke (18$, a kad sam svoju kupila bile su oko 8$), tako da ću pričekati da se cijene spuste.


Avon Anew Ultimate 7-dnevni tretman sadrži sedam ampulica i troši se po jedna dnevno za lice, vrat i dekolte, no kako ga nisam nanosila na dekolte u sedam dana sam potrošila tri ampule i time dobila još jedan sedmodnevni tretman, jelte. Ovo mi je bio odličan proizvod! Sam proizvod je gust, nalik na gušći serum ili losion, svijetlo oker boje sa shimmerom. Nosila sam ga samog nakon čišćenja lica tonerom i uopće nisam imala potrebu za kremom dobrih 4-6 sati i to sam osjećala gipkije i neđonasto lice i unutra pošto muku mučim s tim tipom dehidracije. To je ono što tražim od proizvoda za svakodnevnu upotrebu. Nešto slično tome je L'Oreal Revitalift Laser Renew serum, slične je boje, teksture i mirisa, ali nije toliko učinkovit.

Skinfood Black Sugar Perfect First Serum, 20 ml ukupno - ovaj serum sam neko vrijeme mjerkala na eBayu, ali u full size pakiranju, najviše zbog pakiranja, priznajem. No, vidjela sam ga u ovom izdašnom tester pakiranju i kupila za neke smiješne novce. I nije me baš impresionirao :/. Zapravo, jedva sam čekala da potrošim svih 20 ml. Prvo moram napisati da je nalik slatkoj vodi, izlijeva se iz ovih vrećica pa sam ih prelila u praznu bočicu od putnog pakiranja tonera jer ga je inače bilo posvuda. Ako ga se na lice stavi imalo previše, koža bude ljepljiva. Je li išta korisno radio, valjda jeste, ali ta ljepljivost mi je smetala i ne bih ponovila kupnju pa i neka je praktički besplatno. Ovo je za sada jedini korejski proizvod kog sam probala i koji mi je meh.

Estee Lauder Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion za sve tipove kože, 15ml - dosta velik tester (takve testere high end brendova naručujem s eBaya) koji mi je trajao dobrih mjesec i pol i posve je isplatio cijenu od kojih 30 kn, koliko sam ga platila. Kao što vidite, stigao je u kutijici, a uz njega je došao i "harmonika" papir kakvi se nalaze u kutijama lijekova. Sam proizvod je nalik toneru, proziran i dosta rijedak, vodenkast. Brzo se upija i potrebno ga je malo za cijelo lice i vrat. Bočica je zgodna, tako da ću je sačuvati za presipavanje proizvoda kad idem na put. Proizvod mi je bio dobar, ugodan za korištenje, a neke megavidljive promjene je teško uočiti s obzirom da sam kožu hranila i prije i nakon, a za čuda je mjesec i pol premalo, rekla bih. Jedino kad sam vidjela drastičnu promjenu je bilo kad nisam koristila sve te ispodkremne proizvode i kad sam počela. Što se mirisa tiče, prilično je blag i to je za pohvalu, no ima neku čudnu notu koje nisam bila pretjerano fan, moram priznati, ali to i nije toliko bitan detalj. Ako ga ponovo nađem na aukciji za cijenu koja mi odgovara, vjerujem da ću ga ponovo kupiti. Puna cijena mu je 95$ za 148 ml, koliko vidim na Estee Lauder stranici. Loš sam matematičar, ali ako me jednostavnije računice još nisu izdale, tu količinu bih u tester obliku platila 60$, ali treba uzeti u obzir da je buy it now cijena ipak viša. Nisam sigurna da vrijedi 95$, iskreno :)), ali za 30 kn za mjesec i pol trošenja po meni vrijedi.

Sastojci:
WATER - BIFIDA FERMENT LYSATE - PEG-75 - PROPANEDIOL - BUTYLENE GLYCOL - BETAINE - PENTYLENE GLYCOL - LACTOBACILLUS FERMENT - ACETYL HEXAPEPTIDE-8 - ACETYL GLUCOSAMINE - TREHALOSE - CAFFEINE - SODIUM HYALURONATE - ANTHEMIS NOBILIS (CHAMOMILE) - CAPRYLYL GLYCOL - CARBOMER - PPG-5-CETETH-20 - CITRIC ACID - POTASSUM SORBATE - SODIUM CITRATE - TROMETHAMINE - DISODIUM EDTA - PHENOXYETHANOL


*Balea Teint Perfektion hidratantna dnevna krema za ujednačavanje tena, 50 ml - sasvim dobra povoljna krema koju ću zasigurno reprizirati u hladnijem dijelu godine. Više o njoj možete pročitati u recenziji.

Numis med okoloočni roll-on s 3% ureje, 15 ml - proizvođač kaže da pruža intenzivnu hidrataciju te značajno regenerira čak i izrazito suho područje kože oko očiju, a zato sam ga i kupila (i zato što je bio u pola cijene jer je izlazio iz asortimana u DM-u). Da li ga ima u drugim trgovinama, na žalost, ne znam. Inače, proizvod mi je trajao nekih pet mjeseci iako sam ga trošila svaki dan, nerijetko i po više puta jer sam ga znala nanijeti i u toku dana. Sam proizvod je nalik vodi i brzo se upija. Koristila sam ga samo na podočnjacima jer mi je na kapku izbila reakcija u vidu tamnocrvenih fleka nalik na podljev još na početku korištenja, koja se povukla nakon par dana od prestanka korištenja roll-ona na tom području. 
Što se utisaka tiče, ni sama ne znam. Bio je ok, ali pomalo ni vrit ni mimo. Nisam primijetila da je učinio čuda, ali pretpostavljam da imam više koristi od nečeg što se lakše upija u kožu nego od onog što sjedi na površini. Bio mi je odličan ujutro za razbuđivanje jer ima metalnu kuglicu. Cijena mu je bila oko 45 kn.  

Sastojci:
AQUA - SODIUM PCA - XANTHAN GUM - PANTHENOL - PHENOXYETHANOL - ALLANTOIN - BISABOLOL - SODIUM HYALURONATE - SODIUM HYDROXIDE - METHYLISOHIAZOLINONE - ZINGBER OFFICINALE ROOT EXTRACT

Clarins Super Restorative Night Wear, noćna krema za sve tipove kože, 5 ml - hm, što reći o ovome? :D Kao što vidite, radi se o testeru koji je, također, kupljen na eBayu, a kutija je skrivala pola metra "harmonika" papira. Tuba je neugodno tvrda i postala nemoguća za korištenje već nakon dva dana, ali rezanjem vrha sam proizvod uspjela koristiti dobrih tjedan dana. Krema je ugodnog ali nešto jačeg mirisa, lako se razmazuje i nije masna. Popis sastojaka joj je brutalno dugačak, ali ću vam da napisati, a sama krema... Ne znam. Zbunjena sam :-Đ. Prvo što sam primijetila je da mi je koža ujutro izgledala bolje nego inače, a da li je to slučajno, teško je reći jer sam ju prekratko koristila. Koža mi je bila bljeđa, ne bez sjaja, ali bez masnoća koje ipak znam imati ujutro. Izgledala je svježe. Najradije bih ju bila koristila za dan :D. Drugo, nakon par dana sam počela osjećati užasnu unutarnju zategnutost, kao da sam se napunila botoxom, iako nemam pojma kakav je osjećaj s botoksiranim licem. Inače, kao što rekoh, imam kožu koja me unutra zateže, ali u ovom slučaju se radilo ipak o nešto drugačijoj zategnutosti. Pošto piše da je krema anti-age, možda zaista sadrži nešto što radi taj privremeni učinak zatezanja (koji je kod mene trajao još par dana nakon prestanka korištenja kreme) ili je to bila samo čudna slučajnost čudnog stanja kože u kombinaciji s centralnim grijanjem - rekoh, zaista sam zbunjena. Odlučila sam svakako ponovo probati ovu kremu, u dnevnoj varijanti i to, nadam se, ovog ljeta i po mogućnosti nabaviti barem dva testera. Cijena pune veličine proizvoda je nenormalnih stotinjak dolara.

Sastojci:
AQUA - CETEARYL ISONONANOATE - DIMETHICONE - GLYCERIN - HYDROGENATED POLYISOBUTENE - CETEARYL ALCOHOL - BUTYLENE GLYCOL - BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER - HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES - GLYCERYL STEARATE - PEG-100 STEARATE - STEARYL HEPTANOATE - CETEARYL GLUCOSIDE - PHENOXYETHANOL - PARFUM - CARBOMER - CARBOMER - TOCOPHERYL ACETATE - CIRTIC ACID - MICA - POLYACRYLAMIDE  - DEHYDROACETIC ACID - SODIUM HYDROXIDE - o-CYMEN-5-OL - PUERARIA  LOBATA ROOT EXTRACT  - TITANIUM DIOXIDE - C13-14 ISOPARAFFIN - TAMARINDUS INDICA SEED POLYSACCHARIDE - SOLANUM LYCOPERSICIUM (TOMATO) FRUIT EXTRACT - BIOSACCHARIDE GUM-1 - BHT - LAURETH-7 - METHYLISOTHIAZOLINONE - NYCTANTHES ARBORTRISTIS LEAF EXTRACT - DISODIUM PHOSPHATE - SODIUM CITRATE - POTASSIUM SORBATE - TOCOPHEROL - HEXYL CINNAMAL - BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL - LINALOOL - CITRONELLOL - ALPHA-ISOMETHYL IONONE - CI 14700/RED 4

:zvrko:

Balea Q10 učvršćujuća noćna krema protiv bora - koenzim Q10 i omega kompleks, 5 ml, sam srećom kupila u putnom pakiranju jer je ispala promašaj za mene. Za početak miris, koji mi je bio ugodan kad sam prvi put otvorila kremu jer me podsjetio na jednu Avonovu koja mi je bila super, ali mi je nakon prvog korištenja postao preagresivan da me skoro pa gušio. Zanimljivo, parfem se nalazi u prvoj polovici cijele kobasice od sastojaka ove kreme. Drugo, krema je gusta, podsjeća na apotekarsku bebi kremu, rasteže kožu dok se razmazuje, što je korištenje činilo napornim i pomalo bolnim. I treće, pojavile su se neke potkožne kvrge na čeljusti baš dva dana kako sam koristila ovu kremu. Hmm... Ne preporučam, ako ništa drugo, onda radi prve dvije negativne stavke koje sam navela, ali sad barem imam mini posudicu u koju mogu staviti malo voska za kosu kad idem na put ili nešto slično :).

Balea Ultra Sensitive krema za 24-satnu intenzivnu njegu i zaštitu suhe, osjetljive i alergijama sklone kože, 15ml - vrlo dobra laganija krema vrlo blagog mirisa koja mi nije uzrokovala nikakve reakcije na koži. Kupila sam malo putno pakiranje za cca 6 kn i znam da ću kupiti ponovo, pogotovo u ovakvom malom pakiranju, što je odlično za putovanja.


Otišlo je pet sheet (krpica) maski:
  • Lus Collagen Essence 
  • Lebelage Egg
  • My Beauty Diary - Mexico Cactus - Hydration, Moisturization
  • Vanedo Beauty Friends Collagen - Elastic, Moisturizing, Refining
  • Etude House O Olive - Deep Moisture
U zadnjem new in postu ste mogli vidjeti da sam kupila gomilu sheet maski i eto dokaza da se troše :D. Za otprilike mjesec dana bi trebao osvanuti post s usporedbom maski iz Azije i onih dostupnih kod nas (dali ste mi odličnu ideju u spomenutom new in postu) tako da će tamo biti više riječi o drugim maskama, ali ću upisati sastojke i ovih potrošenih maski, usporedbe radi. A sad par riječi o ovima. Nijedna mi nije stvorila reakcije na koži, osim što me peckalo oko dok sam nosila Vanedo Beauty Friends Collagen masku. Maska naravno ima otvore za oči, ali to isparavanje iz maske je očito bilo iritirajuće za oči. Ista maska mi je ostavila i stisnut osjećaj na koži, kao da je učvrstila kožu. Bez brige, nije to ni za stalno ni za polustalno :D. Sam osjećaj mi i nije bio najdraži jer radije bih gipko lice, još uvijek. Lebelage Egg maska ima iznenađujuće ugodan miris, a priznajem da me bilo strah mirisa žutanjaka :-Đ. I treća koja se istakla jest Etude House O Olive maska koju sam odlučila ponovo kupiti jer se želim uvjeriti u učinak maske. Naime, poklopilo se da sam u vrijeme kada smo prestali paliti centralno grijanje iskoristila ovu masku, a nakon sezone grijanja mi je koža puno manje suha i zategnuta. No ipak joj je potrebna hidratacija i unutra i na površini. Nakon ove maske imala sam osjećaj hidratizirane kože unutra čak dan do dva (više ne znam jesam li sanjala o dva dana ili ne), što je kod mene nezabilježen slučaj (max četvrtina dana). Olive masku ne želim dizati u nebesa dok ju ponovo ne isprobam, ali stvarno se nadam da se nije radilo samo o slučajnosti.

I za kraj dijela o maskama, sve su klasika, krpica natopljena u soku, osim My Beauty Diary koja je nalijepljena na prozirnu plastiku radi koje se jednostavnije može razmotati maska. Nakon polaganja na lice, plastiku je potrebno ukloniti. Sve maske su dobro natopljene tekućinom, a čak nakon skidanja maske (cca nakon 20 min) možete ju ocijediti i dobiti gomilu te esencije koja se potom može iskoristiti za ruke, noge, dekolte... Sve maske su kupljene na eBayu.

Schaebens maska protiv bora oko očiju - piše da se nanese na područje oko očiju i pusti stajati 10 minuta pa ukloni vatom te da se preporuča svakodnevno korištenje. Kao što vidite, potrošila sam dvije vrećice (inače ih je četiri) i to na takav način i prerijetko, ali odlučila sam to ubuduće koristiti umjesto noćne okoloočne kreme jer mi se čini da će tako biti više učinka. Naravno, ne jednu na noć nego koliko je potrebno. Ovaj proizvod se može kupiti u Mulleru za oko 8 kuna.

Pilaten Black Head Pore Strip - ovaj proizvod se inače prodaje u tubi, ali radije sam kupila paketić testera (10 kom) za puno manje novaca. Iskoristila sam tek drugu vrećicu iako sam ih kupila prije godinu dana :D. Davno sam o testiranju pisala ovdje i na slikama se vidi da je čak nešto i napravio, mada većinom mi je počupao sitne dlačice za koje nisam ni znala da imam. Inače, imam suhu kožu i stisnute pore pa nisam baš najbolji kandidat za testiranje. Ovaj put mi pak ništa nije otišlo s lica osim dlačica i moguće je to bilo zato što je bilo hladno, pretpostavljam. Pokušat ću opet kad udari vrućina, mada nisam nešto ni fan ovog proizvoda jer se ospem kasnije. Ipak nešto i čupa...

Garnier Mineral Protection 5 Cotton Fresh anti-perspirant mi je bio dosta dobar u nekim normalnim do malo iznad normalnih situacijama, osim što mi je par puta pao na izdržljivosti, što mu ne zamjeram. Ima ugodan svježe slatki nešto malo jači miris, a što se ponovne kupovine tiče, ne znam. Možda. Sigurno ću kupiti neki drugi iz te Garnierove linije. Cijenu ne znam jer je kupljen na akciji, ali nešto malo preko 20 kn je po punoj cijeni.

Potrošen edp pa makar i od 30 ml smatram velikim uspjehom jer stvarno sporo trošim parfemske i bilo kakve druge vode. Ta-da! Potrošila sam Avon Little Black Dress edp u pakiranju od 30 ml i vjerojatno bih ga i dalje imala da ga nisam stavila u tag Potroši 7 do proljeća pa sam ga često špricala. Neke mirise imam dugo i tako stoje i umiru i mijenjaju se. Odlučila sam trošiti te stvari malo brže nego do sada, makar da ih se sjetim staviti, a ruku na srce, ne odgovaraju mi uvijek. S obzirom da Little Black Dress nije moj THE miris, radije ne bih reprizu, ali lijep je.

Balea antibakterijski gel za ruke, 50 ml - ode još jedna bočica. Povoljna i jeftina stvarčica bez koje više ne mogu van kuće, a dobar je i za brisanje tipkovnice i stola. Možda bih mogla isprobati neku drugu marku jer otkad sam počela koristiti antibakterijski gel, kupujem uvijek ovaj. Cijena mu je oko 7 kn, a postoji čak i u većem pakiranju. Mislim da se radi o 300 ml za nekih smiješnih 18 kn - što se bolesno jako isplati.

M-lady trakice za depilaciju s voskom, s ekstraktom nevena i za normalnu kožu, Mullerove robne marke sam uvrstila u godišnje favorite. Ne mogu zamijeniti vosak iz teglice, ali su odlične za putovanja ili brzinsko depiliranje. Kupila sam ponovo i kupovat ću i dalje. U paketu dolazi deset duplih trakica i četiri uljne maramice za čišćenje voska. Cijena 26,90 kn, Muller naravno.


Otišle su i dvije mini Aldo Vandini kremice za ruke iz seta od tri, Comfort (vanilija i makadamija) - smoothing hand cream i Sensual (tamarind i đumbir) - spiced hand balm. Set, nažalost, više nije dostupan, ali mi se čini da sam vidjela Sensual u obliku losiona za tijelo. Sensual je bila lagana kremica divnog mirisa koju bih rado opet imala i potražit ću takav losion za tijelo dok je vanilija nešto masnija, a miris lijep ali ništa uzbudljivo i za pamćenje.

Potrošila sam i Avon Care kremu za ruke i nokte s glicerinom, kalcijem i vitaminom E, koju hvala lijepa više ne želim imati :-Đ. Baš mi je bila dosadna ova krema. Uspjela sam ju isprazniti relativno brzo jer sam ju nanosila nakon svakog pranja ruku. Laganija je i dobro se upija, ali ne sviđa mi se što su mi nokti s vremenom kao da su gubili sjaj. Isto je bilo i s anti-age kreme iz iste linije koju sam neki dan proslijedila mami iako sam ju skoro potrošila. Eto, i nju prijavljujem pod emptiese. Cijene ne znam jer sam ih dobila na poklon. Nekoć sam voljela Avonove kreme...



Softino vlažne maramice s maslinovim uljem, 80 komada - Lidlova robna marka. Ovo je jedan od onih gigantskih praktički besplatnih paketa maramica iz supermarketa (točnu cijenu, nažalost, ne znam), koje su solidne, ali možda ipak radije dati par kuna više i kupiti nešto bolje :D. Nešto su grublje, što mi ne smeta, ali smeta mi što su dosta napucane mirisom i što se teško izvlače jedna po jedna nego s jednom počupate još tri, četiri, pet maramica. Imala sam ih i prije, a sigurna sam da će se ponovo naći kod mene, iako bi ih radije zaobišla i kupila ove koje ću iduće spomenuti.

Beauty Baby vlažne maramice Mullerove robne marke - putno pakiranje od 20 komada. Volim ove maramice. Mekane su, nježne, imaju blag miris, lijepo su složene i lagano se izvlače. Nisu ni premokre ni presuhe, baš taman. Postoje u više veličina pakiranja, 20, 30 i 80 komada. Cijene im se kreću cca kao DM-ove Baby Love, a kvalitetom su tu negdje. I jedne i druge su odličan omjer cijene i kvalitete.

Iseree Beauty blazinice, 120 komada - Lidlova robna marka i blazinice koje najčešće koristim. Zanimljivo je da na njima piše Soft Cotton Pads, a u stvarnosti baš i nisu "soft" :D. Površina im je nešto grublja, što mi u biti i odgovara jer imam osjećaj da s njima vršim i blagi piling (super zvuči kad čujete o pilingu vatom, haha) lica. Posebno dobra stvar glede njih je što se ne napiju previše proizvoda i onda mi neke dragocjenije tekućine duže traju :D. Svakako nisu savršene, ali 120 kom za 7,90 kn...

Ebelin blazinice s ekstraktom svile, 70 komada - Ebelin blazinice su megapopularne pa sam ih odlučila isprobati (do sada sam uglavnom koristila ove gore spomenute, Iseree). Nažalost, uopće me nisu impresionirale :D. Da, ugodne su i praktički ih ne osjećate na koži, ali nekako su pritom i nježne i delikatne, tanke i kad se smoče kao da nestanu i k tome piju mi više proizvoda nego što bih željela :D, barem što se tiče mog predragog TonyMoly rižinog tonera (recenzija), a za ostalo me baš briga. Teško je prognozirati hoću li ih ponovo kupiti jer kupujem što je u tom trenutku najpovoljnije, osim ako to nije nešto što sam unaprijed odlučila više ne kupovati, što kod ovih nije slučaj. Cijene se ne sjećam, ali čini mi se 7,90 kn.

Lola Ribar Lolete Sensitive blazinice, 85 komada - oh, ove blazinice sam davno kupila i ostale su mi gotovo potrošene u jednom neseseru. Ugodne su za korištenje, ali me nerviraju dvije stvari. Prva je da se razdvajaju jer su debele i nisu baš dobro sprešane i to me jako nervira kad ih vadim iz vrećice. Druga stvar je što gutaju previše proizvoda. Sumnjam da ću ponovo kupiti. Cijena im je oko 9 kuna, mislim.

Mislim da ću od sada pa nadalje odjednom koristiti dvije-tri vrste blazinica. Na primjer, Iseree za toner kog obožavam i Jean Carol, koje trenutno koristim i koje su debele i mekane, za toner kog ne volim, heh.


Eveline Big Volume Lash 5D False Definition maskara u crnoj boji - divna i trenutno najdraža maskara o kojoj sam pisala ovdje. Sušlja maskara koja ne radi probleme u vidu razmazivanja, a četkica mi je lijepo funkcionirala na trepavicama i nije vukla previše proizvoda. Cijena joj je do 35 kn, 9ml, i po meni je best buy, zasad. Moram isprobati popularne Essence maskare, ali ova će mi uvijek imati mjesta u srcu :-Đ.

Labello Classic Care lip balm, 4,8g - iako nisam bila oduševljena nekim Labello balmovima koje sam potrošila krajem prošle godine i bila vrlo skeptična prema ovom, ali me ugodno iznenadio što se osjećaja na usnama tiče. Postojan je i ugodan, ni premasan ni presuh, ali i dalje stojim pri tom da mi ta kemija nakon mjesec-dva svakodnevnog korištenja napravi prestrašnu štetu na usnama, a o tome ću uskoro pisati, nadam se.

Sierra Bees Organic Cocoa Butter lip balm, 4,25g je kupljen preko iHerb stranice za nekih smiješnih 0.95$ (sniženje) i jednostavno me oduševio. Nešto je masniji i trebalo mi je vremena da se naučim koristiti ga. Dovoljno ga nanijeti jako malo, a nakon godina korištenja tvrđih balmova, krenula sam ga mazati k'o sivonja. Kupujem ponovo!

Sierra Bees Organic Shea Butter & Argan Oil - Unflavored lip balm, 4,25g je nakon prethodnog Sierra Bees s kakaovim maslacem bio lagano razočarenje jer nije dostigao tu kvalitetu, po meni. Prvenstveno, tekstura mu je bila čudna, topiva, drobljiva. Nije loš, ali nakon oduševljenja prethodnim, ponadala sam se da će tako biti i s ovim. 

°°°°°°

Postove ovog tipa nastojim napraviti što preglednijima tako da lako možete "upiknuti" što vas zanima tako da se nadam da se niste uplašili i zbrisali već na početku :D. Nadam se da ste pronašli nešto što vas zanima i da je bilo korisno.

Hvala na čitanju i do tipkanja!
Svakako komentirajte, što god želite :)

*PR proizvod

You Might Also Like

Broj komentara: 12:

  1. Izvini, ali generalno jesu li bolje Azijske maske, od ovih nama dostupnih, ili je to tu negdje? Mila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam naše još isprobala, ali bacam se na isprobavanje. Kupila sam dvije za početak, Baleu i neku iz Mullera. Zanimljivo je da je Baleina proizvedena u Koreji dok je druga iz Europe. Jako me zanima razlika i već bih isprobala ali čekam da ih uslikam za new in :D.

      Izbriši
    2. Super, zeljno iscekujem tvoje misljenje :)

      Izbriši
  2. Ovo pakiranje Happy pjene za lice je predivno :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, baš je simpatično, a uživo još ljepše :)

      Izbriši
  3. Imam feeling da su svi g2b proizvodi takvi; meni još ništa njihovo nije dobro funkcioniralo + sve je puno alkohola. Al pakiranja su tolko slatka, nevjerojatno. :D Nakon što sam kod tebe pročitala recenziju Happy Essential Foam pjene, htjela sam ju kupiti, ali su cijene bile kriminalno velike, kao i sad. :( Imaš preporuku za neku dobru alternativu? Slažem se za Palette boje za kosu, sestra je nedavno svoju obojala s istima (nisam sigurna, al znam da su koštale 20-ak kuna) i boja se isprala nakon 2-3 pranja. Užasno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je jedini g2b proizvod kog sam imala i, srećom, nisam imala potrebe ići dalje :D
      Baš sam se neugodno iznenadila kad sam vidjela koliko su sad skupe Happy umivalice, ali nadam se da će cijene uskoro pasti. S ebayom se nikad ne zna kad to nisu klasične trgovine :-Đ. Nijednu drugu nisam isprobala, nažalost, ali mi je upala u oko Missha - Creamy Latte Cleansing Foam, koja dolazi u tri izvedbe: čokolada, zeleni čaj i jagoda, za različite namjene. Cijene su im oko 8$, a jedino što imaju neke konzervanse, npr. methylparaben - za što do sad nisam ni marila, a sad sam u fazi da ne bih od nečeg odustala dok se dobro ne informiram (vidim da ga ima i u nekim Lushevim proizvodima, btw).

      Glede Palette, na dijelovima kose gdje imam od prije crveni pigment je boja i ok, ali radi slojeva iste boje. Tamo gdje sam stavila ljubičastu i na izrastu je jako vidljiva ta slaba postojanost. Loše :D

      Izbriši
  4. Sierra balzami mi bas slatko izgledaju, steta sto se samo narucuju i nema da se kupe ovako. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, bilo bi puno jednostavnije da ih ima ovdje za kupiti :/

      Izbriši
  5. Baš danas idem u nabavku boje za kose i taman sam jučer pomislila da bi baš mogla isprobati i Palette, koje sam do sad izbjegavala zbog niske cijene, no mislim da ću ih sad ipaaak preskočiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D One skuplje Palette su mi bile ok i kupit ću ih ponovo, a najjeftinije su mi se uvijek brzo ispirale. Ostane obojana kosa, ali baš izgubi život. Čini mi se da su ove najjeftinije Palette boje korisne jedino za osvježiti boju koja već postoji na kosi...

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.