Standardne recenzije,

[Recenzija] Syoss boje za kosu - Oleo Intense i Mixing Colors

20:26 azzie 15 Comments

Hello!

Danas ću napisati koju o Syoss bojama za kosu, Oleo Intense i Mixing Colors. Kupila sam ih na akciji u DM-u u 6. mjesecu prošle godine. Prvi par sam iskoristila odmah, a drugi prije mjesec dana.

Najprije dvije tri riječi o mojoj kosi i povijest njenog bojenja. Imam prirodno srednje smeđu do tamnu boju kose (više prema srednje smeđoj). Kosa mi je prilično jaka, imam tanjih i jako debelih vlasi, koje su tamnije i doslovno su kao žica, a kosa mi je općenito da dodir kruta. Vlasište mi je osjetljivo, a s jakim dlakama me često i iritira, pogotovo kad usmjerim kosu kamo nije navikla, brr. Gnjavim se i sa seborejom, no nemam jako veliki problem. Naporna je kad se otme kontroli (recimo kad sam pod stresom). Taj dio spominjem zato što ću napisati kako mi je boja djelovala na problematično vlasište.

Što se bojenja tiče, kosa mi uvijek ispadne tamnija od preporučene za srednje tamnu kosu (znate one tri nijanse na kutiji boje za kosu?), a uglavnom bude svjetlija od te srednje. Iako boju obnavljam kad se prethodna već dobro ispere i posvijetli, vjerujem da joj je teže primiti boju na boju (na izrastu bolje ispada). Kosu bojim već 15 godina. U početku sam puno eksperimentirala i stalno mijenjala boju, išla s crvene na crnu i natrag, ali nikad nisam bila plavuša (mislim da mi plava kosa nikako ne bi stajala, što je i bolje jer bi izbjeljivanje napravilo metlu od ove moje žičane kose). Svatko tko je barem jednom obojio kosu u crno zna koja je muka riješiti je se. Ni tu nisam pribjegla izbjeljivanju nego sam ju uporno prefarbavala tamnijim bojama i čekala da napokon dovoljno izraste pa ju odrezala. Zadnjih 8 godina otprilike kosa mi je uglavnom mirnija crvena ili crveno-smeđa. Obično sam ju obnavljala svakih recimo dva-tri mjeseca (ne računajući početke kad sam ju znala mijenjati mjesečno, pa i češće), a zadnjih par godina rjeđe, tj. dok izrast ne postane prevelik da bi ga se toleriralo. Boja se izliže pa izrast nije toliko vidljiv, osim na suncu zbog crvenog pigmenta.. Zato ju obavezno obnavljam u proljeće i ljeto. Ne držim se jedne nijanse, često kombiniram dvije iz iste linije da dobijem neku svoju. Syoss boje o kojima ću pisati su prve koje sam koristila onako kako su zamišljene. Ok, skoro - malo sam se poigrala s Mixing Colors (vidjet ćete kako). Pošto sam se raspisala, jer kao i obično, dvije tri kod mene nikad ne budu dvije tri, krećem s konkretnim :).


Syoss Oleo Intense 5-92 Bright red 
(svijetlocrvena)


Ovu nijasnu sam iskoristila sredinom 6. mjeseca prošle godine, a tada su i fotografije nastale. Kutije sam odavno bacila pa vam, nažalost, ne mogu napisati što na kutiji piše o ovoj vrsti boje, ali ono što možete vidjeti i sami (kao i ja uostalom) je da se radi o boji s nekakvim, pretpostavljam, njegujućim uljima. Kao neka "zdravija" boja, što već :D.
Kad sam ju koristila, vlasište mi je bilo u elementu, odnosno seboreja je bila u elementu. Koža mi se blago perutala, ali je svrbjela. Dva dana nakon bojenja morala sam napraviti piling vlasišta jer me žuljalo da je iritiralo samo pomaknuti kosu. Ne moram ni reći kako je piling bio neugodan, ali nakon njega, situacija se drastično poboljšala. Sigurna sam da bi mu piling trebao i bez da sam bojila kosu, ali ona je izazvala tu neugodnu reakciju (kao što rekoh, osjetljivo vlasište je, mada nikad nisam bila alergična na boje za kosu, a koristila sam ih mnogo različitih). Inače, nije bilo reakcije u vidu crvenila, fleka, jačeg svrbeža ili pečenja. Ništa osim tog nelagodnog žuljanja (kao kad se predugo grebete po jednom mjestu, recimo).

Evo kako izgleda sadržaj kutije. Tuba s bojom, razvijač u bočici, maska za kosu nakon ispiranja boje, uputstva i zaštitne rukavice (u uputstvu).


Sastojci:

A sad slike rezultata :). Prije bojenja sam izbijelila nekoliko pramenova, koji su mi nakon bojenja ispali jarko crveni. Kosa mi je slikana na suncu.



Zatim slika sa suncem iza leđa.


I jedna koja nije na direktnom suncu. Vidite kako tu ne 'gori' tako jako.


U hladu nisam slikala jer ispada tamno ionako. Ništa se ne bi konkretno vidjelo :D.

I za kraj fotka slikana nakon 8 pranja. Boja je postala bakrena. (Zanemarite totalno retajsku pozu, udarilo mi sunce u glavu :D.)


Boja mi je dugo bojila vodu prilikom pranja kose. Ne pamtim da su mi prije boje bile tako vidljive. Ne pamtim koliko točno, ali radi se sigurno o nekoliko mjeseci. No, vjerujem da je to do ove nijanse. Inače, uopće ne patim da mi kosa što duže zadrži početni intezitet, bar kad se radi o crvenoj boji jer mi bude lijepa i kad se mijenja, tj. ispire. Razlika je jedino što se neke boje (brendovi) ružno ispiru, ali s ovom to nije bio slučaj. Mijenjala se, ali nije izgledala požmareno. Nakon 4-5 mjeseci izgledala je sasvim solidno (iako to više nije bila crvena nego nekakva svijetla mahagonij s manje inteziteta) dok su mi se npr. obične Palette boje očajno ispirale i puno prije izgledale požmareno i ružno.

Ovo je bio moj prvi susret sa Syoss Oleo Intense bojom za kosu i zadovoljna sam. Iako ne mogu garantirati da ću je uzeti u skorijoj budućnosti jer me vuče dati šansu Garnier Olia boji, ovu neću zanemariti.


Syoss Mixing Colors 1-13 Black Currant Mix 
(ljubičasto crni mix)


Unazad nekoliko godina u tom crveno, crveno-smeđem periodu imala sam samo jedan izlet u ljubičaste vode i to je bila nekakva ljubičasto-tamnocrvena boja koja se ispirala na crveno.
Ova nijansa Mixing Colorsa je bila na jako velikom sniženju, snižena na nekih 20-tak kuna, a iako ju vjerojatno ne bih kupila, ipak sam uzela za zimu. Malo sam se uplašila te crne zbog spomenute tlake s njom, ali odlučila sam riskirati. Momak me dugo nagovara da se 'ucrnim' (ne znam zašto me toliko želi kazniti :D ), pa sam mu odlučila ispuniti želju i dati blažu verziju. Da ne bi bilo zabune, lijepo mi je vidjeti crnu kosu, ali ja crnu više ne želim na svojoj kosi :D.

Kosu sam obojila u žurbi nakon Božića, prije odlaska za Pulu, pa nisam uslikala sadržaj pakiranja. Sve je isto kao i u Oleo Intense, osim što ova ima dvije tube s bojom, jedna je kao osnovna boja, a druga moderna nijansa.
To sam shvatila tako da je osnovna tamna, pa možda čak i crna, tamnija u svakom slučaju, a moderna intenzivnija, 'ljubičastija' ili čak ljubičasta. Odlučila sam napraviti eksperiment, rizik i malo se poigrati (oni pramenovi od ljeta su mi bili jako zabavni) pa sam podijelila kosu u dva dijela, skalp i ostatak.
Skalp sam obojila modernom nijansom, a donji dio osnovnom u nadi da će donja polovica kose biti tamnija, a gornja intenzivnija i svjetlija. Šipak! Boja je i gore i dolje ispala ista! ISTA. Kako je to moguće kad su različite nijasne? Pa očito i nisu baš različite, zar ne :). Na mojoj blijedoj bakrenoj kosi i srednje smeđem izrastu, boja nije ispala ljubičasto, niti crno-ljubičasto, već tamnosmeđe s crvenkastim sjajem. Boja kao da je transparentna jer mi se kroz nju nazirala crta izrasta. Sada, mjesec dana nakon, to se jače vidi. Izrast je posvijetlio i smeđe je boje s vrlo blagim čak i žućkastim sjajem, dok na ostatku izbija crvena. Prvo sam se razočarala što su obje tube dale istu boju (a da sam ih pomiješala, rezultat bi bio isti ovakav, sigurna sam), a potom što se ni nijansa nije iskazala. I pogađate, Mixing Colors i ja smo završili. Lijepa mi je ova boja (bar dio kose koji nije na izrastu) i ok mi stoji, ali to nije to što je trebalo biti.

Što se tiče reakcije na vlasištu, imala sam nešto blaži seborejični napadaj prije bojenja, pa sam pripremila kožu prije bojenja (piling i kura maslinovim uljem, lavandom i shea maslacem). Par dana nakon obavila sam bojenje i nije bilo problema. Što se ispiranja tiče, jako se malo vidi prilikom pranja. Sad mjesec dana nakon, više ne izlazi. To je pozitivno, pošto je prethodna dugo prljala ručnik.

Sastojci:

Kosu si nisam imala volje slikati. Iskreno nema se što vidjeti osim šiški koje sam odrezala nakon bojenja :D. Boja je tamna, a sunca nema da biste mogli vidjeti to malo crvenkastog sjaja. 

Cijene ovih Syoss boja za kosu su oko 45 kn. Ne pamtim jer su bile na popustu. Syoss Olea Intense ću kupiti opet, dok Mixing Colors nemam namjeru.

Imate li iskustva s ovim bojama za kosu, posebno s Mixing Colors? Jeste li zadovoljni njome?

You Might Also Like

Broj komentara: 15:

  1. Prekrasna ti je kosa <3

    Ja sam nedavno kupila Syoss mahagoni, boja je divna ali ispire se za poludit :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, naučila sam ju cijeniti, makar mi je prije išla užasno na živce :)
      Je, tako se i moja ispirala, samo što mi to nije smetalo jer je lijepo mijenjala boje :D. Ali brzo je izgubila ono jako crvenilo s prvih fotki :).

      Izbriši
  2. ajme kose *.*
    i moja je grublja i malo oštrija no što bih ja to htjela, a najgore je što je tako divlja da je i frizerka jedva ukroti :(
    super je, volim kad boja nije jednolična, to mi je dosadno, nezanimljivo i neprirodno :D
    jesi se to ti nama prvi put pokazala ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prorijedila se, ali je još ima :D. Eh, uvijek sam željela svilenkastu ravnu meku kosu :D Na kraju smo zapravo sretnice jer se na njoj slabije vidi masnoća :D. I meni se sviđaju pramenčići. Opet ću ići na crveno s pramenovima. Sviđalo mi se to :).
      Hehe, nisam. To je fotka sa starog bloga koju sam ljetos objavila :D

      Izbriši
  3. Koristila sam Syoss jednom i to neku dark cherry mix, ali stavila sam ju na smeđu kosu i samo dobila crveni odsjaj, užas :D Tvoje je baš lijepo ispalo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, eto jednom mi je uspjelo, a drugi put ne :D

      Izbriši
  4. Draga, kosa ti je prekrasna i ta nijansa ti odlično stoji :) Nisam koristila Syoss boje za kosu, jer ja kad naviknem na jednu boju, držim se nje jer mi je kosa jako osjetljiva i bojim se da ju ne uništim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kosa ti je divna i zaista je boja ispala fantazija <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Kosa ti je predivna!!!
    Ja sam prije koristila syoss mixing colors boje - sestra me farbala, no kad je ona ostala trudna, zbog lakšeg farbanja sam prešla na Schwarzkopf Perfect Mousse i sa njima sam također prezadovoljna, a lakše se sama pofarbam, da ne velim i da je "čišćenje" puno lakše :)
    Ova ljubistačna mi je pre pre :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D
      Probala sam Palette mousse i to mi je bila čisto dobra farba. Jedino što ju nisam mogla dobro izmućkati pa sam ju opet miješala kistom. Moram priznati da su mi boje tipa Syossovih koje se mućkaju u bočicama i nanose pomoću njih puno jednostavnije za korištenje jer si lakše dođem do korijena. Sama se farbam, inače, a to zna biti naporno :D

      Izbriši
  7. Prekrasna ti je kosa. A i kvart mi je nešto poznat :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, lijep kvart mora se priznati :))
      Hvala! :D

      Izbriši
  8. Hej, možda glupo pitanje, ali razvijač boje je hidrogen u stvari? :) i da, jesi li koristila hidrogen za farbanje (ako se još uvek sećaš :D) Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.