Ljetni noviteti 2016 + utisci (1. dio) - Avon


Pozdrav svima! Skupilo se ponešto kozmetičkih i nekozmetičkih noviteta u proteklih nekoliko mjeseci pa želim utiske o njima podijeliti s vama. Nešto sam dobro testirala i koristila toliko da mogu napisati i recenziju (bez brige, bit ću sažeta :D), ali potkrast će se pokoja stvarčica koju nisam niti otvorila jer trenutno trošim nešto drugo. Počnimo! :)

Krećem s kupovinom u Avonu. Ovo su stvarčice koje sam si odabrala za naručiti (i kupiti), ali sam ih na kraju dobila kao poklon jer mi je tih dana bio rođendan. Hvala momkovoj mami :).


Imala sam nekoliko Avonovih parfemskih i toaletnih vodica, a neke još želim isprobati i imati. Luck i Femme su među njima, a kako su mirisne vodice za tijelo bile po 29 kuna, odlučila sam ih isprobati upravo na ovaj način. Misao u glavi mi je bila 'ako se sprijateljim s mirisom, kupit ću parfemčić'. Vodice se nalaze u staklenim bočicama s raspršivačem u količini od 75 ml. Puna cijena im je oko 70 kuna i to mi se čini previše. Čekajte akcije jer sam ih nekoliko puta vidjela snižene barem na 50 kuna. Ako ih ikad nađete po cijeni od 30 kuna, kupite jer za tu cifru nećete požaliti ;). Inače, kao što možete i pretpostaviti, trajnost ovih proizvoda je kratka, ali meni je to upravo i odgovaralo preko ljeta. Nekim toaletnim vodama trajnost nije puno veća. S obzirom na cijenu, ja sam prezadovoljna ovim špricalicama i mislim da bih ih kupovala i po 40 kuna, iznad toga mi je too much jer Avon katkad daje parfemske vodice u pakiranju od 30 ml (meni dosta) za 50-tak kuna. Eto, jedna kratka recenzija sprejeva za tijelo je upravo natipkana, a sad slijedi još jedna rečenica o samim mirisima, tj. kako sam ih ja doživjela i onda prelazimo na druge proizvode :).


Otkad ih imam više sam uživala u Femme mirisu jer je blaži i nježan, možda mrvicu presladak tako da nisam sigurna bi li se nakon ovog odlučila za edp verziju. Bojim se da će mi do tad dosaditi. Nije to moj miris od kojeg padam u nesvijest. Luck me iznenadio jer sam očekivala nešto blaže i puderastije, a ispao je ozbiljniji i odrasliji miris, meni više pogodan za hladnije vrijeme. Luck parfumirani sprej duže traje kad ga pošpricate tako da vjerujem da je edp varijanta dosta postojana i jaka. Sviđa mi se, ali ne vjerujem da ću ponoviti kupovinu jer će mi biti sasvim dovoljno trošenje ove vodice.

Zatim je tu piling/gel za tuširanje iz linije Senses, Citrus Zing, koji je baš pravi za ljeto, što se mirisa tiče. Super je osvježavajuć dok se tuširate, ali miris mu se ne zadržava na koži (niti u kupaoni, kmek). Granulice u njemu s sitne, slabo grebu i mislim da je pogodan za često korištenje. Cijena mu je oko 25 kuna. U usporedbi s Baleinim pilingom/gelom za tuširanje moram reći da mi se Balein više sviđa, taj jedan kog sam isprobala, generalno ne mogu govoriti. Balein piling kog sam spomenula je bio iz limitiranog izdanja, jabuka i cimet s uljem. Nakon njega nisam osjećala zatezanje kože zbog ulja u njemu, a miris mu je ostajao na koži još neko vrijeme.


Advanced Tehniques tretman bez ispiranja s marokanskim arganovim uljem (za sve tipove kose) mi je solidan. Ne otežava kosu, ne masti je (ako ne izlijete previše na jedno mjesto :D), ali ne radi ništa posebno. Ne primijećujem da mi je omekšao kosu, kao npr. Macadamia Healing ulje, ali dobro mi dođe za smirivanje moje svježe oprane podivljale kose. Nije nešto što mi je naporno trošiti, ali ne bih ponovila kupovinu tim više što dođe oko 40 kuna (30 ml), a prebrzo se troši. Nakon dva i pol mjeseca potrošila sam ga pola, a kosu ne perem češće od svakih pet dana. Jest da imam dugu i gustu kosu, suhu i nevoznu, ali da ju ćešće perem već bih ga potrošila. Tako da to treba uzeti u obzir :). Mislim da bi više odgovarao ljudima s manje zahtjevnom kosom. Miris mu je razočaravajuć, tipičan Avon miris koji ide na tropsku stranu, ali dobro. Miris je tu manje bitan. Pumpica radi odlično. Lijepo se da dozirati.

Do sad nisam koristila fiksatore make upa, pa sam odlučila isprobati proizvod za kog navode da je i fiksator i baza, MagiX baza za make up i sprej za fiksiranje. Špricnula sam ga možda dva puta do sada kao fiksator i nisam baš nakon toga pratila tijek situacije, tako da će ovaj proizvod čekati drugu priliku za recenziranje/utiske.

S ružinom vodicom iz Naturals linije sam možda bila prestroga. Prvo korištenje mi je bilo uz Naobay Calming toner pa mi se ružina vodica učinila manje blagom od spomenutog tonera. Nježna je i blaga za kožu, ne ostavlja tragove, ali sam malčice osjećala zatezanje lica. Uspoređujući s Byphasse blagim tonerom s ružinom vodom, Avonova dolazi do izražaja i tek sad vidim da sam bila prekritična, jer kao što možete pretpostaviti, Byphasse nije ispala toliko blaga. Cijena joj je oko 20 kuna, ali je pakiranje maleno, nekih 150-200 ml.


Treći proizvod s gornje fotke još nisam otvorila jer trošim neke okoloočne kreme. Suzdržavam se od otvaranja proizvoda koje neću odmah početi koristiti. Treći proizvod je okoloočna krema iz Anew linije, moja prva Anew krema, ne računajući testere neke koje više niti nemaju u prodaju i koja mi je, by the way, bila super. Izabrala sam Clinical Infinite Lift dual kremu (za sve dobne skupine), jedan dio je klasična krema namijenjena podočnjacima, a drugi dio je gel namijenjen kapcima. Nadam se da me neće razočarati :D. Zadnje vrijeme ih često viđam na popustu za 70-tak kuna.


Naručila sam i nekoliko testera. Tu su Luxe testeri tekućih pudera: Silken Foundation i Miracle Perfecting Foundation, testeri ruževa: Luxe u nijansi Nude Slip i 3D Plumping u nijansi Mad for Mauve, te dva testera mirisa: TTA Amour (edp) i Cherish (edp). U drugoj kupovini (vidjet ćete kasnije) sam ubacila još par testera i to ruževa: Luxe - Runway Plum i 3D Plumping - Revenge, te mirisa: Pur Blanca Elegance (edt), Attraction (edp) i Incandessence Glow (edp). Njih nisam uslikala :)).

Prva dva spomenuta testera ruževa su mi se jako svidjela pa sam kasnije naručila i puna pakiranja. Runway Plum mi se čini dosta sličan Mad for Mauve nijansi pa sam za sada odustala od narudžbe. Incandessence Glow mi se sviđa, ali me nije izuo iz cipela, dok originalni Incandessence stoji na mom popisu želja. Izrazito je cvjetan, podjeća me na jorgovan i ljiljane (tu sto posto griješim, ali to su mi asocijacije). Nije zagušujuć, svjež je i donekle sladak, ali ja više volim da je cvijeće trunku ublaženo. Umalo sam naručila puno pakiranje jer mi je full lijepo mirisao na stranici kataloga, ali bit će da miris papira i boje daju to nešto ovom parfemu, hehe :D. Attraction je postao moja ljubav, topao i ženstven. Budi mi pozitivne emocije kad ga njuškam i definitivno ga želim! Želim! Pur Blanca Elegance je još jedan koji mi se svidio uživo (i na papiru). Kod njega osjećam cvijeće, ali pomiješano sa začinima i definitivno je prigušen miris, topao i ne reže nos i čak je blago na strani uniseks mirisa. On je također na listi želja. Cherish je cvijetan, topao, ali malčice pecka za nos i agresivan je. On mi se sviđa, ali sumnjam da ću kupiti. Mirisi kod mene dugo traju pa se moram suzdržavati od neodoljivih ponuda mirisa koji su mi ok, ali nisu The mirisi :). Today, Tomorrow, Always (TTA) Amour je jako blag, nježan i rekla bih da je super za ljeto i nešto što možete pokloniti mlađoj djevojci (i starijoj :D) i ne brinuti se hoće li je zagušiti. Po meni, spada u cvjetnu kategoriju, na svježu stranu. Nije čisto cvijeće kao Glow, pa i Cherish. Njega bih definitivno voljela imati. Od pet testera, 3 mirisa želim u punom pakiranju. Bravo ja! :D. Redoslijed sviđanja bi mi bio: Attraction, Pur Blanca Elegance, TTA Amour, Incandessence Glow i Cherish. Sve testere sam si namazala po rukama i Cherish je najpostojaniji i najtvrdoglaviji.

Ovdje siječem post jer sam se previše raspisala, pa neka ovo budu utisci o Avon kupovini, iako će se još dvije sitnice naći u nastavku. Sada vas pozdravljam, a vi pišite jeste li isporbali ove proizvode, koji su vaši najdraži Avonovi proizvodi i što mislite o njihovim mirisima :))

Bye, bye!

Utisci o potrošenim poizvodima - 2/2016

Pozdrav svima!

Planirala sam nakon favorita objaviti recenziju nekog proizvoda ili grupe proizvoda, ali ova grupa potrošenih proizvoda čeka još od početka prošlog mjeseca ( :D), a nova raste, tako da ću vam danas pokazati što sam to potrošila s kratkim osvrtom, kao što to obično biva kod mene ;).

Započinjem s regeneratorima, a potrošila sam dva: Garnier Ultra Doux regenerator za kosu s prirodnim ekstraktima ulja avokada i karite maslaca, za jako suhu i oštećenu kosu, 200 ml, te L'Oreal Elseve Extraordinary Oil regenerator za njegu suhe kose, 200 ml. O L'Orealovom sam pisala u posljednjem postu o favoritima pa tamo možete pročitati koju riječ o njemu. Garnierov mi se, također, svidio i mogu reći da je po učinku sličan L'Orealovom, barem što se moje kose tiče (suha i gruba, gusta, prilično debele dlake), ali prednost L'Orealovog je miris koji ostaje na kosi danima. Na nečijoj kosi se miris ne mora zadržavati toliko dugo ;). Sve u svemu, L'Oreal ću jamačno kupiti opet, a vjerojatno i Garnier.


Zatim imam za pokazati gomilu šampona (čak mislim da to nisu svi), trošimo ih i momak i ja tako da je brojka realna. Ne istresam pola boce po pranju, da ne biste pomislili! :D Tu je standardna postava šampona koje koristim(o): Alverde Sensitiv šampon za nadraženo i osjetljivo vlasište - echinacea i jojoba, 200 ml (nova verzija), Alverde Sensitiv šampon za nadraženo i osjetljivo vlasište - s ekstraktima breze i kadulje, 200 ml (stara verzija), Alverde Ultra Sensitive šampon - bez konzervansa, eteričnih ulja i biljnih ekstrakata, za alergijama sklonu kožu i za svakodnevno pranje kose, 200 ml, te Balea Med Ultra Sensitive šampon za ostljivo vlasište, bez bojila, mirisa, konzervansa, eteričnih ulja, parabena, glutena, silikona i parafinskog ulja, 250 ml.

Svi su blažeg sastava, bez SLS-a i svakako bi ih preporučila svima s osjetljivijim vlasištem i peruti. Meni šamponi protiv peruti nisu radili posao po tom pitanju osim prvih par pranja, a nažalost, primijetila sam da mnogi od njih sadrže SLS, koji je meni očito preagresivan. Cijene su im 13,90 kn (Balea) i 16,90 kn (Alverde).

Mislim da ih više neću stavljati u postove o potrošenim proizvodima, možda ih eventualno pokažem u onima o novim, odnosno ponovo kupljenim proizvodima, jer mi je, a vjerujem i vama koji čitate ove moje postove, postalo dosadno pisati/čitati stalno o istim stvarima. Umjesto toga bih napokon mogla napisati post o šamponima da se više ne ponavljam i, naravno, u novitetima te potrošenim proizvodima pokazivati one primjerke koje rijeđe kupujem ili sam kupila prvi put.


Alverde Sensitiv, kojeg sam prvog počela koristiti su preformulirali. Poklopilo se da sam imala i staru i novu verziju. Stara je lijeva (s ekstraktima breze i kadulje), a desna nova (echinacea i jojoba). Iskreno, nisam primijetila razliku, što je odlično jer mi je ovaj šampon najdraži.

Selimo se na iduću fotku :). Čupko trakice za depilaciju s voskom trošim i trošit ću. Još uvijek ne odustajem od ovakvog načina uklanjanja dlačica (nakon puno godina korištenja voska), dobro čupaju, upala mi kraće traje (ma kako čudno zvučalo) nego s običnim voskom, lake su za upotrebu i ne smeta mi što su manje isplative od samog voska. Jednostavno mi je puna kapa čupanja dlaka :D pa ako si mogu olakšati, olakšat ću si! Dakle, volim trakice (uz ove koristila sam još jedan brend, M-Lady (Muller) i nemam potrebe dalje eksperimentirati), ali ono što mrzim glede njih je vosak koji ostaje gdjegdje na koži i njegovo teško uklanjanje. To je drugačiji vosak od onog klasičnog iz teglice i ne ide dolje vodom nego uljem i to se treba pomučiti ako je ostalo nešto više voska. Definitivno ga je najlakše ukloniti uljanim maramicama koje dođu s trakicama, ali s dvije (2!) koje dobijete uz 16 duplih trakica doslovno ne možete ništa učiniti. Apeliram da stave više maramica ili neka ih spakiraju u zaseban pekidžing i prodaju (kao bebi maramice npr). Rado bih počela trošiti novac i na to. Sve samo da si ugodim i cijeli taj proces (kao netko s VELIKIM dlakovljevim problemom) učinim manje napornim. Eto ideje za biznis. Poklanjam je ;).

Otišla su i dva dezića, Biobazin roll-on sa shea maslacem te Nivein Invisible u sticku. Biobazin mi je bio za kućno korištenje jer mu je moć slaba, ali u tu svrhu je dobar. Zdraviji sastav mu je megaplus. Sumnjam da ću ga ponovo kupiti čisto jer me nije oduševio da bih ga reprizirala, ali možda neki drugi iz njihove linije. Nivein je imao ok moć zaštite, ali ni I od "Invisible". Moja najdraža crna majica bez rukava je trajno izblijedila. Dakle, ne više i sumnjam da ću više ikad ići u vode dezića u sticku. Bijelih nikako.


Slijede proizvodi za tuširanje među kojima je i jedan gel za umivanje, ali to nije slučajno. Avon Solutions Completely Clean je bio preagresivan za moje suho lice pa sam ga iskoristila za tuširanje i nije da sam nešto preuživala, ali potrošio se.

Avon Planet Spa gelić u verzji s himalajskim goji bobicama mi je bio simpatičan, nježnog osvježavajućeg mirisa, ali mislim da nije vrijedan cijene. Ne znam koliko točno košta, ali Planet Spa proizvodi nisu jeftini. Gela se dobije prilično malo (150 ml, čini mi se). Puno povoljnija osvježavajuća opcija u duplo većem pakiranju je Baleina tuširalica od aloe i limete koju svakako preporučam. Osjećat ćete se ugodno i svježe tuširajući se s njom, pogotovo kad uporedite što dobijete i koliko platite u odnosu na prije spomenutu Planet Spa, koja mi je bila dobra, ali preskupa. Najdraži od proizvoda za tuširanje je Dove Shea Butter & Warm Vanilla gel krema, koja predobro miriši, ne isušuje kožu i daje filing na koži skoro kao da ste koristili proizvod tipa regenerator za tijelo, odnosno in-shower. No, vjerujem da svi već znate da su Dove tuširalice super, osim ako ne volite kremaste varijante.

Sad prelazimo na njegu lica s jednim uljezom, ne znam kako se ovdje našao, pa ću najprije njega "odraditi". Vjerojatno prepoznajete mini smeđe-zelenu bočicu Macadamia Healing Oil Treatment ulja (za sve tipove kose, 10 ml). Imala sam ga dugo i jako sam ga štedila, za "posebne" prilike jer je toliko super! Ok, vjerujem da postoji nešto bolje, ali ovo je najbolje ulje koje sam ja probala pa je time meni vrh :D. Ne da biram najbolje od ekipe loših nego je ovo doista gro stepenica iznad onoga što sam probala, a nije da sam probala bogzna koliko jer mi je prvi susret s uljem bio katastrofalan... Moram kupiti veće pakiranje i to čim prije - to sve govori. A sad par riječi zašto ga volim: predobro miriši, ne masti mi kosu niti ju otežava, da sjaj kosi, ova moja žičana kosa djeluje mekše, malo proizvoda čini posao, odnosno dugo traje.


Uljez je riješen :). Prelazim na njegu lica. Potrošena je Mixa Sensitive Skin Expert 24hr Moisturising Anti-dryness krema za lice, 50m, o kojoj sam pisala ovdje. Krema je dobila prolaz. Ne bih se bunila da ju ponovo imam, ali radije bih isprobala neke druge kreme umjesto nje jer volim isprobavati nove stvari, a nje me oduševila da ostanem pri njoj.

Balea Urea okoloočnu kremu (5% urea, 15 ml), neću ponovo kupovati jer mi nije ništa posebno. O njoj nisam posebno pisala, ali meni se čini jako slična Ziaja Goat's Milk okoloočnoj (recenzija). Imat ću je u vidu ako mi bude trebala okoloočna krema, a ne budem znala što da kupim. Dobra je za prvu pomoć jer je povoljna.

L'Oreal Nutri Gold Extraordinary ulje za lice, 30 ml, sam hvalila u zadnjem postu o favoritima. Ova bočica mi je trajala preko godinu dana, a sada koristim novo pakiranje.

Balea Aqua serum, 30 ml, sam već jednom imala. Prvi serum koji sam kupila i koristila je bio Balein Aqua serum. Kao nekome tada koji nije koristio ništa osim kreme za lice i kome je koža postala baš nekako beživotna i bezvezna, tada jest učinio nešto. Vidjela sam neku malu razliku, ali pravi rezultati su došli nakon što sam se više posvetila svojoj koži. Nakon par godina i nešto iskustva kupila sam ga ponovo i moram reći da je to čisto solidan serum pogotovo kad ne znate što kupiti, odnosno kad istražujete neke skuplje serume ili čekate da dođu na akciju. Balein Aqua serum lijepo uleti za prvu ruku, što se mene tiče. Mene i dalje ne oduševljava toliko da bih ga stalno koristila i uvijek imala pri ruci, ali mi je super imati ga za opciju kad nemam serum ili čekam nešto drugo. Zamjerke ovog seruma su mi što mi nedovoljno hidrira kožu u dubini, kao da slabije prolazi niže i više se zadržava na površini. Svaka koža je drugačija, a moja je dosta suha iznutra i prešla je 30.


Potrošila sam i nešto korejskih sheet maski i jednu njemačku u kremi. Zadnja je Shaebens Schoko Maske čokoladna maska za lice, 15 ml/20 g i neću to više kupiti jer je ljepljiva i bila je naporna za čišćenje, a učinak joj nije opravdao muku.

Sheet maske koje sam potrošila su: Lebelage Natural Mask - Egg, 23 g - s ekstraktom žutanjka (pomaže koži da ostane svježa, čuva vlagu i hrani kožu i pomaže pri održavanju zdravlja kože, povećava elastičnost kože i vlagu), Malie - Snake Ultra Hydrating Essence Mask, 24 g (smanjuje bore, ovlažuje kožu, oživljava umornu kožu), The Ylang Gallery - Vegetable placenta, 23 g i The Ylang Gallery - Aloe, 23 g. Ne znam što reći o njima. Sve su dobre, a nijedna za pasti sa stolice, osim što više ne bih kupila The Ylang Gallery maske (plave vrećice) jer su lošijeg sastava, koliko pamtim.

Sljedeća grupica proizvoda je na donjoj slici. Tu se našao jedan zalutali proizvod iz kategorije njege lica, a to je Nivea umirujući tonik za čišćenje i njegu suhe kože, 250 ml. O njemu sam pisala u grupnoj recenziji tonera. Jednom ću ponoviti kupovinu, a sad malo istražujem druge mogućnosti :).

Avon Windscape edt, 50 ml, mi je prvih trećinu bočice bio vrlo dobar. Onda mi je dosadio i dugo ga nisam koristila pa sam se zainatila i dokrajčila ga već kad je počeo mijenjati miris. Njega više nema za kupiti pa nema smisla da ga opisujem.


Otišla su i tri balzama za usne, svi prirodnog sastava jer samo takve trošim otkad sam postala alergična na neku kemiju iz "komercijalnih" lip balmova. Nazvala sam ih komercijalnima jer su popularni zbog svojih pakiranja, boja i mirisa, a to su npr. Rosal i Labello. Osim toga, savjest mi je sad daleko mirnija jer se mnogo toga pojede uz čestu upotrebu, što ja svakako činim.

Prvi je balzam za usne i tijelo kojeg sam potrošila za usne i to je Badger Tangerine Breeze Classic lip&body balm, 21 g, kupljen na stranici iHerb. Neću ga više kupovati jer je "tanak", prebrzo nestaje s usana i ostavlja okus mandarine u ustima. Trebalo mi je vremena da se naviknem na to. Pozitivne strane su sastav i trajnost. Trajao mi je cijelu vječnost. Sve u svemu, ok je, ali ima puno boljih opcija. Napisat ću vam i popis sastojaka za slučaj da vas zanima ovaj proizvod jer više neće biti prilike za pisanje o njemu :).

Sastojci (Badger): 
OLEA EUROPAEA (Extra Virgin Olive Oil), CERA ALBA (Beeswax), RICINUS COMMUNIS (Castor) OIL, ESSENTIAL OILS of CITRUS TANGERINE (Tangerine), CITRUS GRANDIS (Grapefruit), CITRUS AURANTIUM DULCIS (Sweet Orange), CITRUS NOBILIS (Mandarin), SALVIA OFFICINALIS (Sage), ALOE BARBADENSIS (Aloe) EXTRACT, and CO2 EXTRACTS of ROSA CANINA (Rosehip) and HIPPOPHAE RHAMNOIDES (Seabucktorn)

Zatim imam još jedan balzam kog vjerojatno neću više kupiti, osim u nekoj drugoj verziji, a to je Terra Naturi balzam za usne sa shea maslacem i jojobom (za sve tipove kože, zaštita i njega za osjetljive usne), 4.8 g. Slična stvar kao i s prethodnim. Prebrzo nestaje s usana i uz to ima miris parfumiranog  ruža za usne, što se osjeća i u ustima. S tim bih mogla živjeti da je postojaniji. Probat ću neki drugi iz te linije i nadati se da će biti bolji :). Sastojke ovog balzama ću, također, napisati.

Sastojci (Terra Naturi):
RICINUS COMMUNIS SEED OIL, SIMMONDISIA CHINENSIS SEED OIL, COCOS NUCIFERA OIL, CANDELILLA CERA, CERA ALBA, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, COPERNICIA CERIFERA CERA, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, AROMA, ASCORBYL PALMITATE, BRASSICA CAMPESTRIS SEED OIL, LINALOOL, MICA, TOCOPHEROL, CI 75470, CI 77891

Za razliku od prva dva balzama za usne, Alverde balzam za usne s nevenom, 4.8 g, sam kupila ponovo i kupovat ću ga i dalje. Za sad su mi na našem tržištu najdraži Biobazini balzami s medom i đumbirom te od masline i grejpfruta, ali mi Alverde super dolazi da presječem Biobazu. Mislim da je dobro raditi promjene :). Balzam je dugotrajan, pakiranje je kvalitetno, cijena povoljna i osjetno jeftinija od Rosala i Labella. Nema popularan miris po slatkišima ili tako nečemu, ali možda ne bi bilo loše dati priliku nečem boljeg sastava za korištenje na dijelu tijela gdje taj proizvod najlakše ulazi u organizam i to pogotovo ako ga stalno koristite. Ja ga mažem puno puta kroz dan i ne želim ni misliti o tome koliko sam tubica pojela kroz život. Eto, željela sam reći svoje mišljenje i nadam se da ne ispada kao prodika niti da kažem da su spomenuti brendovi loši. Nekoć sam voljela Labello, ali kad mi se pojavio problem da mi je koža s usana počela otpadati u plahtama i nakon liječenja problema ponovo kad sam se vratila Labellu i problem se vratio, malo sam se zapitala i razmislila o široj slici, a ne samo o konkretnom problemu.

Otišla su i dva dekorativna proizvoda. Missha M Perfect BB krema, SPF42/PA+++, nijansa 21, 20 ml, mi je trajala dosta dugo. Nijansa je savršeno pogođena za mene blijedoliku, a čak postoji i svjetlija. Svaka čast za Misshu! BB kremu još nisam recenzirala, ali hoću. Imam novu tubu u upotrebi i nakon nje ću kupovati i dalje sve dok mi bude odgovarala. Na mojoj suhoj koži suši se polumat. Zna malo popucati na boricama zimi i u hladnijem dijelu godine ju miješam s 1 kapi L'Orealovog ulja (iz ovog posta). Ljepše mi sjeda na kožu.

L'Oreal Miss Manga mega volume maskara, 8,5 ml, me baš i nije impresionirala. U startu mi je bila dosta mokra pa sam se znala uprljati, trusila se i znala se razmazati na donjim kapcima. Kad se posušila mi je bila bolja, ali je i dalje znala pobjeći u toku nošenja. Četkica mi je bila tako-tako. Ništa ekstra nije radila za moje trepavice.


Eto nas na proizvodima za ruke. Palmolive Ultra Moisturizing mlijeko za pranje ruku - maslina, 300 ml, mi je bio super. Bogat i kremast, predobrog mirisa. Imala sam i gel za tuširanje iz ove linije s kojim sam, također, bila zadovoljna.

Aveo Mandel odstranjivač laka za nokte s acetonom, 125 ml, je svima poznat, barem na internetu. Best buy odstranjivač. Znam da nekima ne paše jer je preagresivan, ali meni ne smeta, pogotovo zadnje vrijeme kad rijetko lakiram nokte. Prije dok sam često imala prste u odstranjivaču izmjenjivala sam one s acetonom i neke blaže bez, ovisno o tvrdoglavosti laka kog sam koristila.

Kreme za ruke :). Byphasse krema za ruke s karite maslacem*, 150 ml, će se uskoro naći u skupnoj recenziji Byphasse proizvoda pa neću duljiti o njoj. Samo ću napisati da je bila ok, laganija kremica, ali sumnjam da ću si je sama kupiti jer ima i boljih na tržištu.

Tu su još i Baleine kremice u metalnim posudicama, koje su univerzalne, ali na lice ih ne stavljam jer sam ipak malo oprezna glede proizvoda koje stavljam na lice. Za ruke su mi baš dobre. Čak volim kad ih otvorim i pustim da malo ostare i zgusnu se. Budu masnije i bolje :D Poput maskare :D.


Otišle su  Balea Best Wishes njegujuća krema s narančom i grejpom, 30 ml, Balea Sail Away njegujuća krema - Malina, 30 ml te Balea njegujuća krema s cvijetnim mirisom - 30 ml. Probala sam ih sve i kupovat ću ih kako budu dolazili novi mirisi.

Bližimo se kraju, jeeej! :D Vlažne maramice i blazinice više neću čuvati za ovaj tip postova jer samo produljuju duljinu postova i njihovo pisanje, a mislim da to nikog ne zanima, pogotovo što stalno vrtim isto. Odlučila sam ih pokazati samo ako nešto bude baš dobro ili loše. Dakle, otišla su dva pakiranja bebi maramica. Gornje su Konzumove Bebe maramice, mislim da su sensitive verzija, i bile su mi dosta dobre. Mullerove Beauty Baby često kupujem i uglavnom su mi dobre, osim sad kad su bile nekako premokre. No, preporuke za oba proizvoda.

Balea antibakterijski gel za ruke stalno iznova kupujem. Miriši ugodno i dođe svega 6,90 kn.


Himalaya Dental Cream*, 100 ml, i Himalaya Gum Expert Sparkly White*, 75 ml, paste za zube sam dobila za isprobavanje i zahvalna sam DM-u na tome jer sam otkrila super paste za zube, koje sam nastavila kupovati. Favorit među Himalaya pastama mi je Sparkly White, koja je nešto sušlja i gusta, radi gustu pjenu i zaista dobro čisti zube. Kad nju koristim imam osjećaj da su mi zubi najčišći. Ono što me smeta kod nje je što sam podosta "žedna" nakon korištenja, dosta mi suši usta i vjerujem da je to do mene i mog slabijeg podnošenja nečeg u sastavu. Vjerojatno bih trebala prorijediti njeno korištenje na jedno dnevno i uz nju imati neku blažu pastu. Dental Cream je nježnija i blaža.

Za kraj imam blazinice. Razumijete sad zašto ih više nema smisla pokazivati? Imam tri pakiranja Mullerovih Duchesse blazinica od 140 komada. Njih najčešće kupujem jer su mi najbolji omjer cjene, kvalitete i količine. Među njima ima i debljih primjeraka i jako tankih. Ima tu svega, ali ja sam ok s tim. 7,90 kn za 140 komada. Zaista ne gledam na detalje. Cotoneve (100 kom) su me razočarale jer su tanke i skuplje od Duchesse kojih dobijete više. Njih više neću kupiti.


Žao mi je što je na kraju ovaj članak ispao predugačak, ali radije sam nešto i napisala o proizvodima i u nekim slučajevima i recenzirala, nego da sam samo nabrajala potrošeno. Lako se preskoči ono nezanimljivo. Nadam se da vam se sviđa takav pristup, a ukoliko ne, dajte mi do znanja pa ću pokušati s postom koji je više fokusiran na fotke, mada vjerujem da svi radije volite nešto i saznati.

Ja vas pozdravljam, a vi pišite jeste li isprobali neke od ovih proizvoda, vaše mišljenje o njima ili bilo što drugo što želite. Drago mi je kad dobijem komentare i zahvaljujem unaprijed što ste odvojili vrijeme za čitanje i još više za komentiranje :).

P.S. Ovo je 100-ti post objavljen na ovom blogu! Jeej!

*PR proizvodi (što ne utječe na iskrenost onoga što sam o njma napisala)

Favoriti #1 - skoro pa minirecenzije

Pozdrav svima!

Za danas sam pripremila kozmetičke favorite, a moram biti iskrena i reći da sam ih uslikala prije skoro dva mjeseca, ali nisam stigla objaviti. Tako da sam nešto i potrošila, nešto stavila po strani i izvukla neki drugi proizvod, a nešto koristim još uvijek. Nema veze jer favoriti su favoriti duže vrijeme, proizvodi vrijedni spomena i uz kašnjenje :).


Kad pišem postove o potrošenim proizvodima, uvijek krećem od proizvoda za kosu jer je to u mojoj glavi početak pa ću se toga uloviti i sada. Moram priznati da do sada nisam pretjerano eksperimentirala s proizvodima za kosu nego sam se držala provjerene i što jednostavnije njege koja uključuje šampon i regenerator/masku te katkad ulje i suhi šampon kao predstavnik proizvoda za stiiziranje. Svevremenskog favorita među šamponima imam (Alverde Sensitiv šampon), a sad sam pronašla favorita i među regeneratorima.


L'Oreal Elseve Extraordinary Oil regeneretaor za suhu kosu sam zavoljela najprije zbog mirisa i trajanja koliko ga se može osjetiti na kosi. Na mojoj kosi sam ga mogla osjetiti i do nekoliko dana, ovisno o okruženju u kojem se nalazim i frizurama koje nosim. Naravno, da je samo miris dobar ne bih ga ovdje hvalila. Regenerator lijepo omekša kosu i pripremi je za lakše rasčešljavanje. Moja kosa je dosta suha i gruba i mogu reći da radi ok posao, bolje od nekih maski ili barem jednako. Voljela bih sprobati i masku i ulje za kosu iz ove linije. Cijena mu je dvadeset i nešto sitno kuna za 200 ml.

Zatim idemo na proizvode za njegu lica i kao što možete primijetiti, ova tri proizvoda se ne nalaze na prvoj fotografiji jer sam ih zaboravila uslikati kada sam fotkala favorite tako da ću među proizvodima za njegu lica spomenuti i rumenilo :D.


Naobay Calming toner za lice sam recenzirala u zadnjem postu tako da tamo možete pročitati više o njemu. Sad sam mu htjela dati malo ljubavi i još jednom preporuku da ga isprobate, pogotovo ako imate suhu kožu kao ja i zatežu vas neki toner namijenjeni suhoj koži. No, on je toliko blag da mislim da b odgovarao svima. Svoj primjerak sam kupila na sniženju za 30 kn i, nažalost, ne znam punu cijenu.

Etude House [mal:gem] emulziju za lice sam recenzirala i nahvalila u ovom postu, ali zaslužila je da ju ponovo spomenem. Trošim je već godinu i pol i "napokon" je pri kraju. Odlična investicija s obzirom na količinu proizvoda (200 ml) i vremenski period korištenja pa ne zamjerite cijenu od stotinjak kuna (ovisno o ponudama i načinu kupovine).


Nars Deep Throat rumenilo je prvo rumenilo koje sam kupila i blo jedino rumenilo koje sam do pred par mjeseci imala i koristila. Zaista mi je dugo trebalo da se odlučim na taj korak jer nikad nisam bila od rumenila, ali kada sam vidjela ovo rumenilo rekla sam si da je to rumenilo koje želim i koje ću nositi. I doista sam bila jako zadovoljna već nakon prvog korištenja i jako ga volim. Čak i sad kad sam nakupovala i drugih rumenila, kad se šminkam ruka mi leti ka ovom mališi. Bez dvojbe, ovo rumenilo ću zauvijek voljeti. Kupila sam ga u putnoj veličini od 4 grama, što je za moje potrebe i više nego dovoljno jer se ne šminkam prečesto i stavljam malo rumenila.


U periodu kada sam pripremala ove favorite često sam ga nosila i na kapcima i baš mi se svidjela ta nježna breskvasto roza boja na njima. Na licu mi stoji dok ga ne skinem, mada ga nisam nikad probala samostalno na koži pa ne znam kako bi se ponašao u tom slučaju. Mislim da je ovo odlična opcija za sve one koji se boje da ne pretjeraju s bojom na obrazima jer se da nadograditi, a pri prvom nanošenju zaista ne ostavlja previše boje. Ne praši se. Sve preporuke!


Naruko Am+Pm krema za smanjenje tamnih podočnjaka za ljude koji rade do kasno ( :D ), smanjuje tamne podočnjake, otečenost i obješenost kože kao posljedice stresa ili pretjeranog rada na računalu. Ovo izgleda kao krema, ali mi se čini da je bila u kategoriji seruma, no što god je meni je fantastično.


Ovu tubicu sam kupila jer me zainteresirala kad sam čitala opis pošto jako puno radim na kompjuteru i to najčešće do kasno u noć. Sad sam se kadra raspisati o ovoj kremici, ali se moram suzdržati jer ću uskoro pisati recenziju Naruko proizvoda, ali sada ću vam reći da joj uopće ne zamjeram što su mi podočnjaci i dalje tamnoljubičasti jer mi to područje napokon djeluje hidrirano i bore koje su mi počele svaki dan biti sve dublje, veće i vidljivije su konačno prestale predstavljati toliki problem. Na dio na samom vrhu jagodičnih kostiju nanosim i druge proizvode pa i oni nose zasluge, ali činjenica je da mi koža napokon ne djeluje kao da proizvod samo proleti i nestane ili pak leži na koži, pa zvalo se to serum ili krema. Više o ovome uskoro :). Kako Naruko kozmetiku treba naručiti iz inozemstva (Tajvanski brend), kupila sam ga na Ebayu od službenog Naruko sellera, a sa poštarinom me došao oko 15 dolara. Za kraj tipkanja o ovoj okoloočnoj kremici, moram napisati da do sada još nisam našla okoloočnu kremu s kojom sam bila zadovoljna (isprobavala sam jedino proizvode jeftinijeg drogerijskog ranga) i da sam napokon jako zadovoljna kremicom.


L'Oreal Nutri Gold Extraordinary ulje za normalnu kožu lica - ovo mi je druga bočica i kao što primijećujete, drugi L'Oreal Extraordinary Oil proizvod u ovom postu, doduše, za različite dijelove tijela. Zasebnu recenziju neću pisati jer mislim da će biti dovoljno napisati koju riječ ovdje. Ovo je prvo i jedino ulje za lice koje sam koristila pa ga nemam s čim usporediti, ali to nije niti bitno jer mi odgovara. Volim ga koristiti i prije spavanja i miješati s Missha BB kremom preko dana, koju mi taman prilagodi koži da mi ljepše sjedne na lice pošto je nešto sušlja, a moja koža je suha, mada sad kako je zapeklo mi to nije potrebno.

 
Trenutno sam ga koristim povremeno uz Naruko serum za hidrataciju, naizmjence, a prije toga sam ga kombinirala i sa serumima i zasebno i zajedno sa kremama, losionima i bez njih, ovisno kako mi kad paše. Ulje nije masno, ostavlja nešto masnoće, ali ful malo (ovisno koliko ga stavite; ja stavljam 4-5 kapi na lice, 1 kap u BB kremu). Cijena mu je oko 80 kuna, ali pedlažem da pričekate neku akciju. Oba puta sam ga kupila upravo na akcijama za 50-tak kuna. Sadrži 30 ml i dugo traje.


Biobaza balzam za usne s medom i đumbirom je na slici, ali mogu uvrstiti i verzju s maslinom i grapefruitom. Upravo trošim treći za redom i trenutno je nabolje što se može naći u našim drogerijama, uz Alverde od nevena, što se mene tiče, iako mi je Biobaza bolja. Zbog alergije na neki/neke sastojke u klasičnim balmovima (Labello, Rosal...) kupujem samo one što boljeg sastava, a ako pazite na te stvar, onda vjerojatno znate da nemamo baš puno izbora, pogotovo ako živite u mjestu koje ima samo DM (tu možete pronaći dvije-tri opcije), a ako nemate ni to, onda ste nadrapali. No, svakako preporučujem da probate ove balzame jer su dugotrajni, dobri i povoljni. Cijena im je oko 15-16 kuna, manje nego Labellu ili Rosalu.


Afrodita Karite 2u1 krema za ruke i nokte s mirisom vanilije, Extra Rich je još jedan favorit kojeg ću zasigurno ponovo kupiti iako ne bih rekla da je baš tako ekstra hranjiva kako kažu, što je meni ok jer mi u životu trebaju i jake kreme i one koje mogu mackati preko dana. Ovu sam mackala preko dana. Više je, dakle, na stranu da će se upiti u kožu i ne ostaviti toliko proizvoda na površini, ali nije jedna od onih vodica koja se upije i nemate osjećaj da ste išta stavili, ako me razumijete. To je jedna kremica koja se upija i ostaje na površini u jednakom omjeru. Baš sam zakomplicirala s ovim opisom :D. Mislim da se nećete razočarati ako ju isprobate imali suhe ruke ili manje zahtjevne jer ćete joj moći naći primjenu bilo kao HC njegu ili onu za često mackanje. Miriši predobro, vaniličasto i keksasto. Cijena joj je oko 20 kuna, 75 ml, što skupa možda i nije tako popularno s obzirom na Baleine kreme, koje su po meni best buy, ali katkad se treba odmoriti od Balee :).


Zatim imam dva mirisna ljepotana. Lijevi je moj najdraži Hugo Boss Orange edt, za čije otkriće sam zahvalna šogorici koja ga je za mene odabrala i pogodila moj ukus. Nije on novost kod mene jer ga koristim barem godinu i pol, ali ga i štedim, tj. izvučem ga u nekim periodima pa ga malo trošim i onda opet pospremim i tako. S opisima mirisa nisam na ti, niti se previše zamaram detektiranjem što to unutra miriši. Imam stav ili mi paše ili ne (neki koji mi se sviđaju mi ne pašu), ali općenito sam za laganije, cvijetno-voćne, više na svježiju stranu mirise, ako me razmumijete :D. Orange miriši na neko cvijeće, ne znam na koje, ali mene podsjeća na ciklame, a opet nije čista ciklama koja udara u glavu. Eto, to je najdalje koliko mogu ići s opisom mirisa :D. Kompleksan je, a ne ovako kako sam ga pojednostavnila.

Za drugog ljepotana mogu zahvaliti Oriflameu, od kojeg sam ga i dobila na isprobavanje, a to je Giordani Gold Essenza edp*. Znam da ste ga zimus viđali na nekim blogovima, ali kod mene kasni (kod mene sve kasni zadnjih godinu dana :/ ). Nakon ovih favorita u jednom od idućih postova će biti i recenzija nekoliko Oriflame proizvoda, uključujući i ovaj miris pa sada neću duljiti o njemu. Sada sam ga željela uvrstiti u ove favorite jer sam ga baš voljela u tom periodu i samo ću dodati da mi je ovo drugi najdraži miris kog trenutno imam.


Essence ruž u nijansi 03 Come Naturally sam kupila prošle godine i nisam ga baš koristila jer sam ga kupila skršenog pa ga baš nisam željela ni gledati (naravno da sam ga dobro očistila i dezinficirala :D). No, počela sam ga koristiti i baš sam ga voljela. Ja ga koristim u tanjem sloju tako da na taj način nisam primijetila da bježi ili se razmazuje. U debljem sloju s boljom pokrivnosti ga nisam ni isprobala jer je kremast pa se ne usudim. Meni se sviđa i na ovakav način na koji ga koristim. Dugotrajnost mu je solidna, nijansa je prekrasna, a i cijena mu je super (dvadesetak kuna). Nažalost, zaboravila sam uslikati swatch nijanse, ali pojavit će se prilika i za to.


Illamasqua lak za nokte u nijansi Throb je obožavani preodlični lak. Prekriva u jednom sloju, dok s dva ipak dobijete puniju dublju boju. U nedostatku vremena odrađuje posao i samo s jednim slojem. Dugotrajnost mu je također dobra. Izdržao bi i po par dana samo s jednim slojem, ovisno što sam radila s rukama. Najveći neprijatelj lakiranih noktiju uz ribanje zapečenih tava su traperice, tj. zatvarači na njima. Radi nepažnje pri rukovanju time nijedan lak mi ne može preživjeti... No, vratimo se laku. Nijansa crvene je, po meni, baš klasična, svevremenska, prava malčice tamnija crvena  niti hladna niti topla. Crvena za sve. Nemam zamjerke glede ove divnoće, osim možda cijene (oko 130 kuna), ali lak doista djeluje "ozbiljno".



Nedavno sam napokon kupila masku za spavanje. Htjela sam kupiti Mullerovu Body&Soul, ali je nisu imali kada sam je tražila, pa sam uzela DM-ovu (mislim da je Ebelin)  jednom prilikom dok sam čekala u redu na blagajni. Na kraju mi je drago što je tako ispalo jer mislim da Mullerova nema gel uložak kojeg se po potrebi može ohladiti i staviti u masku (ne zamrznuti! - napomena s pakiranja). Trakice se daju podesiti ovisno o veličini vaše glave tako da ide i na mušku i na žensku glavu. Super stvar! Cijena je ispod 20 kuna.

I eto nas na kraju. Raspisala sam se oko većine proizvoda jer neći raditi zasebne recenzije. Nadam se da vam je ovaj tip bio zanimljiviji nego da sam samo nabrajala proizvode i pisala po rečenicu-dvije (mada znamo da to meni ne ide, haha). Sada vas pozdravljam do idućeg posta, a ako vam nije teško, pišite nešto u komentarima. Volim vaše komentare :).

Imamo li neke zajedničke favorite? :)

*PR uzorak dobiven za isprobavanje, što ne utječe na moje iskreno mišljenje.

Ne znam da li je ovo trenutni problem ili blogger mrzi moj blog jer su mi neke fotke "otpiljene" (možete primijetiti gdje nema na fotki u gornjem ili donjem kutu Azziella blog ili nedostaje dio) tako da ne mislite da sam poludjela. Nisam ja ovaj put, časna riječ.

Toneri - grupna recenzija 1


Pozdrav svima!
Moja nastojanja da postanem redovitija u pisanju postova su pala u vodu. Kad sam napokon pomislila da sam skužila kako da uhvatim konce i počnem se bolje organizirati došao je šesti mjesec iz pakla... Uvijek je neki šesti mjesec. No dobro, 'je ča je' bi ovdje ljudi rekli. Da vas ne davim suvišnim stvarima, prelazim na temu članka, a to su toneriiiii (tu kao pjevam).


VOLIM tonere, veselim se novom toneru, tražim nove tonere! Nije baš preuzbudljiv proizvod, ali vjerojatno mi se ljubav prema njima počela rađati kada sam korištenje vode na licu svela na minimum. Voda me isušuje i zato mi je prvo jutarnje umivanje tonerom, a ne vodom. Imam suhu kožu i nemam potrebe za jačim čišćenjem ujutro, a niti razbuđivanjem otkad to odrađujem tonerom :D. Također, super su za osvježenje tokom dana i jednostavno sam se navikla na taj korak. Koža mi se nekako pripremi za sve ono što ću na nju staviti. Naravno, u tom mom hvaljenju dobrog tonera općenito u čijem korištenju jaaako uživam, također naletim na proizvode koji ne zadovoljavaju moje kriterije.
Glavni kriterij je da ne isušuje i moram se požaliti da čak dva od četiri iz ove grupne recenzije isušuju. Sva četiri su namijenjena suhoj i osjetljivoj koži, odnosno jedan je namijenjen svim tipovima.

O tonerima ću pisati po redu kako sam ih kupovala. Zadnje vrijeme uglavnom trošim ili jednog ili dva u isto vrijeme, ovisi kako mi paše, npr. jednog ujutro, a drugog navečer. Prvi u nizu je Nivein toner opisan malo niže :)


Nivea umirujući toner za čišćenje i njegu suhe kože,
s prirodnim bademovim uljem i Hydra IQ

Odmah ću napisati da sam voljela ovaj toner jer je nježan za kožu, ugodno miriši i nije izazivao nikakve reakcije na koži i ne daj bože isušivao. Moja koža je suha, no nije nešto pretjerano osjetljiva. Ovaj toner je ostavljao blagi film na koži nakon sušenja, tako da bi možda to moglo nekome smetati tko ne voli takve 'efekte' na koži. Meni nije smetalo.


Pakiranje daje dodatan plus jer se radi o bočici od čvšće no ne i krute plastike, koja djeluje izdržljivije. Čep se dobro držao do samog kraja, doziranje na vatu je bilo lako bez bespotrebnog prolijevanja proizvoda po podu, stolu... Poklopac na čepu, a i cijela ta ambalaža je tako urađena da je definitivno najviše user friendly od svih tonera na grupnoj fotki. Dobar proizvod, povoljan (kojih 40 kuna za 250 ml), praktično i čvrsto pakiranje daje visoku ukupnu ocjenu (8/10) i želju da ga kupim ponovo.


Što se sastojaka tiče sam noob sa željom da s vremenom neke stvari naučim (:D). Ono što ja prvo pogledam jeste da nema alkohola, pogotovo među prvih nekoliko sastojaka. Na parabene nisam nešto počela paziti, iako bih trebala i vjerojatno hoću s vremenom. Za sada zatvaram oči pred parabenom u njegovom sastavu, ali da, nije savršen. Stavljam si mentalni podsjetnik da počnem više paziti na te stvari, ali do tada ću sigurno još barem jednom uživati u ovom toneru :).


L'Oreal Ideal Soft Skin Perfecting Velvety Toner,
za suhu i osjetljivu kožu

Maloprije ste pročitali kako je prvo što pogledam kod kupnje tonera da nema alkohol u sastavu (mislim na alcohol denat), a onda mi slijedi toner kog sam kupila samo zato što piše da je za suhu i osjetljivu kožu, odnosno zato što sam negdje na YT vidjela da netko ovo koristi. Nažalost, sastav sam pogledala nakon prvog korištenja kad me koža počela peckati i zatezati nakon "sušenja" tonera. A vjerojatno mi nije palo na pamet da bi toner za suhu i osjetljivu kožu mogao na trećem mjestu u popisu sastojaka imati alkohol. Koliko ja shvaćam stvari, to je bad, bad, bad jer isušuje kožu. Nijednoj koži ne treba isušivanje, ako se mene pita, pogotovo ne suhoj. Nije mi jasno... Potrošila ga jesam, jedva, i nikad više. Hvala lijepa.


Sam toner je sluzavog izgleda, poluproziran, ne klasičan voden na koje smo uglavnom navikli. Miris mu je ugodan, ali nešto jači za moj ukus. Nečistoće uklanja dobro, kao i svi koje sam probala do sada, i isušuje. Nakon korištenja sam kožu nafilavala s raznim proizvodima za hidrataciju pa bi zatezanje popustilo, ali bojim se da se na duže staze koža bespotrebno siluje i onda pokušava ublažiti drugim proizvodima, kad u startu ne bi trebalo biti silovanja. Nikad neću shvatiti kako su oni ovo zamislili za osjetljvu kožu...

No, tu nije kraj mojim nesimpatijama spram ovog proizvoda. Druga negativna strana je grozno pakiranje. Mrzim ovo pakiranje! Totalno je nepraktično, oblik boce lijepo izgleda samo na polici. Tako je napravljen da ne uspije začepiti otvore između blazinice i boce kad otvor prislonite na vatu i okrenete jer je oblik čepa/boce dosta uzak. Puno puta mi je curio s blazinice. Plastika od koje je napravljena bočica djeluje jeftino i nekvalitetno. Poklopac na čepu mi se napola odvalio nakon dva dana, a ubzo posve otpao. Nikad ga ne bih nosila na putovanje jer mislim da bi ga bilo posvuda.


Ukupan dojam nije bajan. Svega 3/10. Cijena mu je oko 40 kuna za 200 ml i toplo preporučam da radije kupite nešto drugo. L'Orealovi proizvodi su mi općenito ok uz neke zaista dobre primjerke, ali ovo nije dobro.


Afrodita Clean Phase Ultra Moisturising Soft toner, 
bez alkohola, s hijaluronskom kiselinom i bisabololom, 
za suhu i osjetljivu kožu

Nakon promašaja s L'Orealovim tonerom više nisam stavljala mozak na pašu dok kupujem plus sam čula preporuke za ovaj toner. Sastojci kažu da ne sadrži alkohol, ali nažalost, meni je ovaj toner isušujuć. Ne kao L'Orealov nego kao voda, recimo. Kod tonera cijenim ono kad nakon korištenja ne osjećam zatezanje te zaista ne želim opravdavati ovaj toner jer mi daje filig kao voda.


Šteta jer mi je ukupan dojam neloš (6/10). Pakiranje djeluje izdržljivo, rupica na čepu je taman kolika treba biti, poklopac je čvrst. Proizvod ugodno miriši, osvježava i razbuđuje ujutro, nije radio nerede po licu, ali jednostavno ne mogu prijeći preko toga da me određeni dijelovi lica zatežu. Iz tog razloga ga najvjerojatnije više neću kupiti. Cijena mu je oko 35 kuna, 200 ml.


Ne mogu reći da preporučujem da zaobiđete ovaj proizvod, ali mogu reći da bi vas možda mogao razočarati ako imate suhu i osjetljivu kožu. Mislim da bi više odgovarao ljudima s normalnom kožom.


Naobay Calming Face toner,
umirujući toner za lice

Za kraj imam toner koji nije namijenjen nijednom tipu kože, a meni kao suhokošcu paše, a imam osjećaj da bi odgovarao i ljudima sa osjetljivom kožom. Dojam na prvu super. Pakiranje mu je zaista privlačno, plastična boca s drvenim čepom, dizajn baš lijep, plus kutija, naljepnica na poklopcu kutije kao garancija da nitko nije zavirio unutra i ne daj bože otvorio proizvod. Stvarno privlačan proizvod, kao poklon sebi i drugima. No, moram reći da pakiranje nije toliko funkcionalno koliko je lijepo. Naime, čep je na odvrtanje, drven je i nešto teži te postoji šansa da će vam u žurbi ispasti, najvjerojatnije ga nećete moći nabrzinu našarafiti jer se zna ukriviti, a i treba ga podosta okretati. Boca lijepo izgleda na polici, ali na kraju kad sam pospana ili žurim ipak posežem za nečim što otvorim i zatvorim u pol sekunde.


Ono bitnije, najbitnije (:D), je sam proizvod. Miriši slatkasto, na cimet, s trunčicom bilja. Nije osvježavajuć pa ako vam je to bitno, ovo vam se možda neće svidjeti. Kožu lijepo pripremi i nije nimalo agresivan. Prilično je nježan za kožu tako da sam zadovoljna ovim tonerom i bez problema bih ga kupila i za sebe i za poklon i preporučila. Cijenu mu ne znam jer sam svog kupila na akciji za 30-tak kuna, ali mislim da nije previsoka. Mislim da je i pedeset da bih ga kupila ponovo jer vrijedi. Boca sadrži 200 ml proizvoda.


Preporučujem ovaj toner, a i sama ću ga ponovo kupiti. Ukupan dojam 9/10.

°°°°

I to je to za ovu grupnu recenziju. Nadam se da sam vam pomogla pri odabiru tonera. Kad skupim i isprobam novu turu tonera pojavit će se nastavak ovog posta :).

Toneri koji me zanimaju i koje bih iduće mogla kupiti su Byphasse slavni polalitrenski toner, neki toner od Naruko kozmetike pošto sad testiram njihove proizvode i živo me zanima jesu li im toneri na tom nivou, Biobazin toner (to još moram istražiti), Caudalie, Nuxe, Eucerin, nešto korejsko... Vidjet ćemo. Puno je kandidata :D.

Koji je vaš najdraži toner i što biste preporučili? :)

New in/Noviteti - travanj 2016


Pozdrav svima! Moram priznati da sam zadnje vrijeme razmišljala da blog/blogove stavim pod ključ. Uopće nisam zadovoljna svojom blogosituacijom. Ne stižem se bloganju posvećivati koliko bi trebalo ili koliko bih željela, odnosno koliko sam to činila ranije. Ok, teško da ću toliko više ikad moći jer ja sam katastrofa od organizatora vremena. Onda kad imam vremena nemam uvjeta za fotke koje bi me zadovoljile pa onda odustanem od fotkanja pa tako i pisanja.
Zamislila sam da doista ugasim blog i povučem se, ali ne mogu to učiniti. I dalje mi to znači i to volim i dajem si još jednu šansu. Odlučila sam se ne zamarati fotkama, pokušati barem, jer tako je kako je za sad. Svjesna sam da ne mogu redovito pisati, ali pokušat ću biti donekle redovita. Promijenila sam i izgled bloga (još ga treba dotjerati) jer mi je prethodni postao pomalo tmuran. Mislim da je ovaj izgled puno vedriji i ugodniji za čitanje postova. Besplatni template sam našla na internetu i mislim da je bio u kategoriji najpopularnijih tema, što nije najpametnije jer ga vjerojatno mnogi koriste, ali trebala mi je hitna promjena. Kako ono kažu, kad ti treba promjena, odi frizeru. Tako sam i ja svoj blog "isfrizirirala". Nadam se da ćemo se družiti kao i nekad!

Jedan od ciljeva je ne raditi predugačke postove, pa letim na ono što ste došli vidjeti - nove stvarčice :D. Moram priznati da najviše volim čitati upravo ove postove :). Slijedi jedna grupna fotka koju ste mogli vidjeti i na mom Instagram profilu (ako niste, na Instagramu sam azziella) s mojim malim pomagačem koji se nije odvajao od mog photo sessiona. Jako mu je sve to bilo zanimljivo.


Zadnjih nekoliko godina kosu bojim u crveno. Došlo je vrijeme za obnovu boje pa sam napokon kupila Garnier Olia boju (2 komada jer imam dugu kosu), koju već dugo želim isprobati, ali svaki put kad sam kupovala boju bila bi neka druga na akciji :D. Moja je u nijansi 6.60 - intenzivno crvena i plaćena je 40 kn po komadu. Kupila sam i Afroditin Extra White Blanc prah za izbjeljivanje kose i Afroditin uljni 6%-tni hidrogen jer moram obnoviti pramenove i dodati još koji. Kasnije nakon bojenja kose budu baš intenzivni i sviđa mi se efekt na kosi. Cijene su bile 20-25 kn za blajhu i 10-15 kn za hidrogen, koliko pamtim.


Batiste Dark mi je bio idući Batiste suhi šampon za isprobavanje, a mini verzija Strength & Shine sam dobila u Kozmu uz kupovinu punog pakiranja. Super se poklopilo pa ću moći isprobati još jedan. Smeđi sam koristila i sviđa mi se. Čak bih rekla da je nešto između običnog i onog XXL bar što se tiče moje kose. Odlično je što ne ostavlja bijeli trag jer sadrži smeđi puder, ali tu dolazi do problemčića jer može obojiti uši, čelo, vrat... Cijena Batiste šampona je 30 i nešto kuna. Kupila sam i putna pakiranja Mullerovih Aiko laka za kosu i pjene za volumen jer želim isprobati ove tipove proizvoda. Cijena po komadu je 3 i pol kune, super za probu :). Šampon za kosu sam, naravno, zaboravila uslikati, ali nema veze jer je standard kod mene. Radi se o Alverde Ultra Sensitive šamponu, kojeg ćete viđati i dalje.

Nedavno sam saznala za Naruko kozmetiku iz Tajvana i jako se zaiteresirala pa sam naručila najprije dva proizvoda, a onda putem aukcija kupila još tri. Više o brendu i proizvodima ću pisati u njihovoj grupnoj recenziji. Kupila sam (od lijeva na desno): Rose Hand & Foot Intensive Nourishing Lotion (250ml), Rose Hand & Foot Rejuvenating Serum (30ml), Oriental Beauty Tea Youth Revitalizing Serum (30ml), Am+pm B5 Super Triple HA+B5 Repairing Complex serum (30ml) i Am+pm Dark Circle Diminishing Eye Complex serum (20ml). Ok, od pet proizvoda četiri seruma! Lovi me serum ludilo pomalo. A sad utisci.
Serum za ruke i stopala izgleda kao gelasta voda, posve proziran, brzo se upija i ne ostavlja trag. Oriental Beauty Tea je rijedak i žućkast, a u usporedbi s Balea Aqua Serumom kog vjerojatno svi znate, rjeđi je od njega i puno blaži na koži. Ugodan je na koži i upija se u trenu. Za ostalo ću vidjeti jer ga jako kratko koristim. Okoloočni serum trošim najdulje, dva do tri tjedna. Izgleda kao krema, potrebno ga je jako malo, lako se razmazuje i brzo upija, dobro vlaži kožu i volim ga koristiti. Što se tiče podočnjaka, za sad još ne vidim rezultate, ali ja imam užasne podočnjake.


Pakiranja su im baš primamljiva, zar ne? :D Ono što moram još spomenuti je da sam sve kupila na eBayu u Naruko trgovini. Imala sam problem sa serumom za ruke jer je pola iscurilo u transportu. Poslala sam im sliku proizvoda i odmah su mi poslali novi, ali i s njim je bilo problema. Dio je iscurio. Vjerojatno je problem u pipeti. Seller je korektan, dostava je brzinska, tipa tjedan dana, jedino što ne šalju testere, što bi bilo lijepo :D. I da, tu se plaća poštarina 3 dolara po proizvodu.


Još malo njege lica :). Otkad se Naobay pojavio kod nas, proizvodi su mi izgledali interesantno. Na lijepom sniženju sam kupila Oxygenating Cream hidratantnu kremu za lice (50ml) za 50-tak kuna i Calming Face Toner (200ml) za 30-tak kuna. Kremu nisam isprobala, a toner je nježan i sviđa mi se na mojoj suhoj koži. Zatim je tu još jedan toner o kom sam čula lijepe stvari pa sam ga odlučila kupiti. Afrodita Clean Phase Ultra Moisturising toner za suhu i osjetljivu kožu (200ml) za 30 i nešto kuna. Njega dugo koristim i potrošila sam ga više od pola tako da o njemu imam mišljenje. Sviđa mi se njegov miris i svježina, pogotovo ujutro, ali nažalost, nije zadovoljio moje kriterije. Naime, ako ga nešto duže 'držim' na koži, pojedini dijelovi me počnu peći, a nije da imam osjetljivu kožu (barem je tako doživljavam) i još gore, lagano mi isušuje kožu. Vjerojatno bi bio bolji izbor za nekoga s normalnom kožom.

L'Oreal Nutri Gold Extraordinary ulje za lice za normalnu kožu mi je ponovljena kupovina. Kako je moj trenutni Nutri Gold na zadnjim kapima planirala sam isprobati neko drugo ulje, Olivalovo najvjerojatnije, ali Nutri Gold je bio snižen 40%. Ponuda koju se ne može odbiti :D. S obzirom da mi se sviđa i da ga koristim i prije spavanja i miješam s Missha BB kremom, pala je ponovna kupnja. Sadrži 30 ml, nije masno i dugo traje. Zadnju stvarčicu još nisam ni otvorila. Kad uvodim nove proizvode ne volim ih sve odjednom odmah koristiti jer ne bih znala što i kako djeluje i ne bih znala koji proizvod je problematičan ako bi mi koža reagirala na neki proizvod. Dakle, kupila sam Eveline bioHyaluron 4D Hyaluronic Acid okoloočni roll-on (15ml). Cijena mu je 30-40 kn.


Ispod je slika Naobay proizvoda koje sam morala uslikati i izvan kutije jer su bočice baš lijepe. Krema je u drvenoj (tj. plastičnoj obučenoj u drvo), a toner u plastičnoj s drvenim čepom.


Na grupnoj fotki, a zamalo i sada, zaboravila sam uslikati Skinfood Strawberry Black Sugar masku i piling za lice. Miriši na jagode, izgleda kao pekmez i otvara apetit. Čitala sam dobre recenije o njemu, a moje utiske ćete moći čitati u recenziji.

Zatim sam kupila tri kreme za ruke. Afroditinu s karite maslacem sam željela isprobati  i ciljano sam išla po nju. U pulskom Dm-u ju nisam našla, ali jesam u Mulleru. Balein koncentrat za ruke je bio zadnji na polici pa sam ga zgrabila jer znam da ga do zime neće biti. Afrodita super miriši i sviđa mi se jer se da nadograditi. Može se koristiti i preko dana a da ne umastite sve oko sebe, a možete si i dobro nafilati ruke ako vam je potrebno. Balein koncentrat nekako više stoji na površini i odgovara mi ako najprije stavim hidratantniju kremu i onda koncentrat preko nje. Sam koncentrat je vazelinast i tako i miriši i nije mi baš najprivlačniji, moram priznati. Čak mi odbojno miriši, ali dobro funkcionira kao drugi sloj. Treća krema je TonyMoly Banana Hand Milk koju sam podosta željela. Naručena je s eBaya i stigla mi je par dana prije nego sam vidjela da je dostupna i u Srbiji. Baš mi je drago što je TonyMoly stigao i u ove krajeve iako smo u Hrvatskoj i dalje prisljeni naručivati preko neta. Pakiranje je gumeno i precool. Krema (nazvaše ga mlijekom) je gusta i putrasta i miriši kao Bananko. Šteta što miris brzo nestane (ili bolje da ne otvara apetit :D).


Zatim su tu dva testera koje sam dobila uz kupovinu, Luke flaster za mitesere na nosu i Missha Super Aqua pjena za umivanje.  Nakon iskorištenog testera TonyMoly Intense Care Dual Effect Sleeping Pack, koji me oduševio, poželjela sam kupiti cijeli proizvod, ali sam ipak odlučila naručiti paket testera da vidim je li proizvod zaista tako super kako mi se činio. Deset testera sam platila par dolara.

S eBaya sam naručila i kopiju Brush Egg-a, pomagala pri pranju kistova. Platila sam ga manje od dolara. Kupila sam i bucmasti kist. Pretpostavljam da je za tekući puder, tj. ja ga za to planiram koristiti. Kupila sam i Essencov kistić za blendanje. Sve tri stvarčice još čekaju isprobavanje.


A sad slijedi najšareniji i najzabavniji dio :D, iako sam ja generalno više fan preparative. Kod mene ste jako rijetko viđali make up u novitetima, a to nije zato što ga ne volim nego zato što sam ga ful rijetko koristila da si nisam dozvoljavala kupovati  kad za to malo korištenja imam što koristiti. Međutim, moja brana popušta, a time sam počela koristiti make up proizvode dovoljno često da opravdam kupovinu :D.


Ajmo od najzanimljivije stvari - Makeup Revolution palete! Kad sam surfala po Pink Panda stranici jer sam tražila paletu za poklon i jednu za sebe usput (poklon i sebi, hehe), zakačila sam se za Pro2 paletu jer je bila dostupna, dočim zadnji put nije. No, kad sam vidjela swatcheve New-trals vs Neutrals kod Variole, odluka je pala na ovu divoticu radi narančastih i crvenkastih nijansi. Diiivne! Cijela paleta je jako lijepa. Više sam fan paleta nego zasebnih sjenila, da budem iskrena. Usput sam s Pink Pande naručila tester Everyday Minerals Finishing Dust pudera.

Kupila sam još jedan lak za svoju preveliku lakovljevu kolekciju, Essence Gel nail polish u nijansi 55 Be awesome tonight! Tražim pravu lijepu nježnu s hladnim podtonom rozu, koja se ujedno lijepo maže, dobro prekriva i solidno traje. Nadam se da je to ta :D.


Divota od Makeup Revolution New-trals vs Neutrals palete :).

Zatim sam kupila Maybelline Master Sculpt Contouring Palette 01 Light/Medium, čiji mi se Contour dio čini prenarančast za mene, ali nadam se da će ipak funkcionirati. Pakiranje se sastoji od dva dijela, gornji dio s panom i donji s ogledalom i četkom za nanošenje.


Tu je i Essence Silky Touch rumenilo u nijansi 10 Adorable. Na idućoj slici su swatchevi :)


Ostali proizvodi koje sam kupila su: Essence Longlasting ruž u nijansi 06 Barley there!, Eveline Max Intense Colour olovka za usne sa šiljilom u nijansi 12 Pink, Essence Dip Eyeliner (vodootporni), Eveline Art Scenic 2 u 1 korektor u nijansi 04 Light i Cien (Lidl) tekući puder u nijansi 010 Shell.


Korektor mi se čini malčice pretaman za mene, ali mislim da se može izvući. Prvi dojam je da moje podočnjake ne prekriva, ali ih ublažava, a ono što mi je najbitnije, minimalno mi se uvlačio u borice. Za sada ;). Cien tekući puder nisam isprobala, osim na ruci, i čini mi se da bi mogao biti težak i izgleda mi pretaman. Nekako odugovlačim s isprobavanjem jer se bojim da bi mi mogao ostaviti darak u vidu prištića. Nadam se da neće :D.

Nadam se da ste izdržali do kraja i da vam se sviđaju noviteti kod mene.

Što biste željeli vidjeti u recenzijama i swatchano? Jeste li koristili neke od ovih proizvoda? Imamo li pokoji zajednički novitet?

Kako vam se sviđa novi izgled bloga?

Do tipkanja!

Sanja