Baš razno

O otvaranju i diranju proizvoda u trgovinama

16:13 azzie 26 Comments

Danas sam se probudila razmišljajući o otvaranju i isprobavanju proizvoda koji nisu testeri u trgovinama. Ne sjećam se da sam to i sanjala jer takve noćne more bih se valjda sjećala, ali nikad ne znaš. Mnoge od nas ovaj problem frustrira i dobro smo upoznati s tim problemom, ali svejedno mislim da treba o tome pisati i govoriti pa makar bio i milijarditi put. Voljela bih kad biste podijelili neka svoja iskustva samnom i ostalima. Možda dođe do očiju onih kojima bi trebalo. Unaprijed napominjem da ton ovog posta neće biti ružičast i ušminkan.

Kupovina kozmetike je za mene užitak, čak i kad kupujem najosnovnije stvari tipa sapun za ruke ili britvice, a da ne spominjem koliko uživam kad kupujem nešto zabavnije, što se i podrazumijeva jer ne bih pisala blog o kozmetici da mi kupovina iste predstavlja ravnu crtu. Daleko uzbudljivije od kupovine je doći s tim stvarima kući, otvoriti ih i isprobavati. To je u biti to što je šlag na torti cijelog tog procesa. Eh, onda imate situaciju da dođete kući i tek slijedi taj uzbudljivi dio i shvatite da je jedan ili više proizvoda otvaran, isprobavan, rasčeprkan, upackan pod čepom, rasturen itd. Ako ste ikad igrali Heroes of Might and Magic III, to izgleda kao ono kad imate vojsku sastavljenu od deadova i undeadova pa kad vas posere moral. Nakon te kiše fekalija uslijedi ljutnja jer na kraju budem bijesna sama na sebe što sam ponovo kupila proizvod kog prije kupovine nisam provjerila. Neki će možda reći da se uzbuđujem radi sitnica, ali ajmo reći da apsolutno nitko na svijetu neće biti flegma da otvori čokoladu, kekse, čips, kisele krastavce, pivo, što god i vidi da je netko probio unutarnje pakiranje keksa i malo gricnuo ili otvorio teglicu krastavaca i degustirao ili isprobao novu Milku i zaključio da mu se ne sviđa. Nema osobe koja ne bi psovala idiota koji je to napravio, kažem vam. Čak i ona osoba koja to isto radi, sto posto sam sigurna. I opet će netko reći da se hrana i kozmetika ne mogu uspoređivati, a ja vam kažem da mogu, barem određene kategorije kozmetike. Apsolutno je jednako gnjusno i problematično je li netko prljavim šapama dirao čokoladu koju ćete pojesti ili ruž kojeg ćete staviti na usne ili olovku koju ćete staviti na oči.

Ne pogađa me otvaranje proizvoda za svaki tip proizvoda jednako. Gelovi za tuširanje su mi tu na dnu ljestvice jer ipak je to sapun pa hajde, preživim, iako me i to ljuti. Problem ga je kupiti nekome na poklon. Olovke me, također, ne izbacuju toliko iz takta jer ih mogu zaliti alkoholom i našiljiti, ako kupujem za sebe, naravno. Lakovi za nokte su mi već na granici riganja vatre, iako sam kupila gomilu lakova koji su prethodno bili otvarani i već sam se kao trebala naviknuti na to. Kad vidim skoreni lak na grlu bočice smrači mi se pred očima. Da ne spominjem problem kupovine laka za poklon. Opet pokloni :). Apsolutno najodrvatnije je kupiti kremu u kojoj su bili prsti ili ruž po kom je packano. Ruž jer izgleda gnjusno, a kremu jer je kontaminirana i nemoguće ju je dezinficirati. I tu sam namjerno izostavila jedan proizvod koji je izvan svega ostalog i ako je netko toliko ignorantan da ne može shvatiti zašto ne valja otvarati kreme i gurati prste u njih, naprosto ne mogu shvatiti da postoji itko tko ne vidi problem u otvaranju maskara i tekućih linera. Otvaranje maskara i vraćanje na policu je, mrzite me sad, toliko daleko od ljudskog razuma kojim se dičimo da je van ove galaksije.

Mnogo puta sam se pitala tko to radi i razmišlja li o drugome tko će baciti novac na nešto što je ta osoba pokvarila. Znam da ima mnogo jako mladih cura, djevojčica, koje jednostavno ne razmišljaju o tome, nemaju pojam o tom problemu i znatiželjne su. Na njih se ne mogu ljutiti iako mrzim kad kupim proizvod kojeg je možda neka od njih upropastila (problem je što ne možete znati tko je što upropastio, je l' da? :D). Nitko ih nije učio da se to ne radi kao što se ne otvaraju čokolade u dućanu, što je valjda prva lekcija pri prvom posjetu dućanu u životu. Kao što znam da ima mnogo jako mladih čeprkalica po kozmetici, znam da ima i onih koje su dovoljno "stare" (punoljetne) da bi same po sebi trebale biti svjesne što ne valja u takvom načinu. To su osobe koje kupuju kozmetiku, hranu, odjeću, koje su potrošači, i nije mi jasno da to mogu raditi kad znaju da se i njima može dogoditi da kupe uništen proizvod ili im se dogodilo i ne razumijem da ih to ne smeta. Jedino što mi je logično u toj priči je da pošto i same čeprkaju da djeluju preventivno pa sve provjeravaju prije kupovine - još gore, zabodu prst u kremu, testiraju pa u košaricu stave novu, a upropaštenu vrate na policu. E, ako sam viđala ljude u supermarketima da rasturavaju pakete da vide što je unutra pa onda to ostave i uzmu nov i nerasturen paket, mislite da to isto ne postoji u svijetu kozmetike? Takav sklop u glavi je takav sklop u glavi.

I sad sam se sjetila jednog slučaja kojeg nisam vidjela na svoje oči, ali je to vidjela moja mama. U jednim Plodinama na riječkom području koje su držale Flormar lakove vidjela je i čula ženu s malim klincem kako pita malog hoće li da mu nalakira nokte - s lakom kojeg će vratiti na policu kao da su oni tamo svima na korištenje (što je ispalo tako sudeći po stanju tih lakova). Bez komentara.

Ne razumijem zašto u američkim drogerijama npr. maskare mogu biti upakirane u karton i plastiku, a ovdje ne (pritom mislim na Hrvatsku i susjedstvo). Zašto ista maskara tamo stoji dobro zaštićena, a kod nas je servirana svima da ju otvore? Cijela priča mi je i razumljiva, zapravo. Kod njih možeš kupiti proizvod, koristiti ga i vratiti. Kod nas je problem išta vratiti (svaka čast Lidlu što se odjeće tiče i povratu novca). Drugi svijet... Nisam bila u SAD-u i ne znam iz prve ruke, ali gledajući beauty kanale iz tog dijela svijeta možete steći dojam o tome što se i kako radi.
Ako već ne mogu biti bolje zaštićeni, ne shvaćam zašto DM, Muller, Kozmo, Bipa... ne mogu barem zalijepiti komad selotejpa na proizvode. Da, netko bi to morao raditi, možda odraditi i prekovremeno i možda biti i plaćen tih par sati duže, što je puno bitnije od nezadovoljnih kupaca koji će ionako nastaviti kupovati jer nemaju izbora.

Stvarno gubim volju za kupovinom u drogerijama i razmišljam da se više fokusiram na internet kupovinu bilo sa hrvatskih stranica, bilo sa stranih, a izbora ima. Nisam do sada došla do toga da krenem bojkotirati drogerije i supermarkete, odnosno kupovati samo osnovne higijenske proizvode i one zaštićene celofanom ili plastikom, do zadnjeg slučaja kad mi je jednostavno prekipjelo. Prošli mjesec mi je bio rođendan i ove godine su pokloni bili više u novčanicama nego u stvarima, kao bolje si sama odaberem i te priče. Uz kupovinu nešto odjeće, narudžbu s Pink Pande (pohvale tom web shopu), odluka je pala još i na Aldo Vandini losion za tijelo u posudici s mirisom pamuka i magnolije, koje je spomenula Dear Skin. Takvu kremu za ruke imam i obožavam, a nakon čitanja tog posta kod Dear Skin krema za tijelo je momentalno otišla na wishlistu i to onu "odmah". I baš se dobro poklopilo da si kupim nešto što baš jako želim, a krema i nije nešto što je u mojim standardima "džabe". Lako si kupujem gluposti od 15 kuna, ali o trošenju 50 već dobro razmišljam. No, ono važnije u toj priči je da sam tu kremu baš baš željela i veselila se njoj. No, kako to ide s nama idiotima koji samo uzmemo kremu s police jer nam je bed provjeriti situaciju ispod poklopca, kada sam došla kući i otvorila tu divotu posrao me prije spomenuti moral, prošao ravno kroz tu rupu koju je netko napravio odlijepljivanjem zaštitne alu-folije pod poklopcem i upao u udubljenje u kremi nastalo umakanjem nečijeg prsta. 

Kako da se čovjek veseli kupovini kad moraš kao FBI ispitivati sve što kupuješ ili se moliti da nisi ubo onaj okskvrnuti proizvod? 

Proizvod kojeg je netko dirao, swatchao, umakao prste u njega nije nov proizvod. Mi ga plaćamo po punoj cijeni novog proizvoda, a realno to je korišten proizvod. Da želim kupiti nešto polovno, ne bih išla u drogeriju po to nego na mojekrpice.hr ili forume, Njuškala, štogod već i kupila za manje novca.


Što vi mislite o svemu tome? Koliko često provjeravate proizvde prije kupovine i kupujete li išta "naslijepo"? Dira li vas kupiti nešto po čemu je kopano kao i mene ili nastojite zaboraviti na to čim prije?
Pišite!

You Might Also Like

Broj komentara: 26:

  1. većinom provjerim kad već nešto kupujem... ali zato jer mi se previše puta dogodilo da bih došla doma s nečim što je netko tko zna kad i s čime kopao :P
    moj prvi kupljeni catrice lak u kozmo drogeriji nikad neću zaboraviti... donijela sam ga doma i spustila na radni stol, i kad se lak slegnuo imala sam što i vidjeti - barem trećina laka je bila potrošena, čep slomljen a lak gust kao katran... da mi kozmo nije bio udaljen 23 km instant bih se vratila, ovako sam ga stavila na listu mjesta koja definitivno više nikad neću posjetiti :P
    vidim da u kozmu u zadnje vrijeme stave selotejp oko nekih proizvoda, što mi je super... još više mi je super kad uhvatim ekipu na šminkanju, prodavačice skupa s potencijalnom klijentelom :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LOL! Je, čudno je kako onda (ne)kupci čeprkaju kad i prodavačice to rade. Za jedan pulski Kozmo znam da stave selotejp na maskare (za drugo ne znam) jer sam ih tamo kupovala, ali npr. riječki Kozmo ne stavlja niš jer sam svjedočila otvaranju maskara u tom dućanu :eek:.
      A za lak... prestrašno :D. Takve sam nalazila u Plodinama, ali tamo stoje na polici pa se sve vidi. Meni ne smeta ako je lak odvojen sa strane pokraj blagajne i na nekom besramnom sniženju otvaran, ali ne i da ga pola fali :D. Očekujem da nisu novi (nažalost) pa svojim izborom kupim takav proizvod. Nadam se da je barem bio na sniženju. Čist nemar od strane radnika.

      Izbriši
  2. I ja se trudim da vidim da li je nesto pipkano ili ne. Trudim se da uzimam iz dubine police. Ok malo je naporno ali sve lepo slozim nakon sto uzmem neki proizvod koji dublje stoji. Kod nas u dm prodavnicama dosta sminke lepe selotejpom da ne bi ljudi otvarali sto je eto...bar nesto. Takodje u Srbiji kad se udje u Flormar ne daju da se otvara lak za nokte. Mada jbg mozda ne primete uvek ali vecinu devojaka valjda sprece u otvaranju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, znala sam i ja uzeti sa dna pa me dočeka isto :D Eto, mislim da malo selotejpa nije problem staviti. Najupornije neće spriječiti, ali neke ipak hoće.

      Izbriši
  3. Uglavnom pazim dok kupujem, jer sam se isto opekla... i mrzim dok vidim neku kokošku kak prčka po proizvodu koji nije tester i vraća ga na policu, ja bi lijepo uvela politiku u drogerije da sve kaj otvoriš, moraš i platiti, da vidiš kak bi kokoške manje zabadale svoje prljave kandže...jer to stvarno nije u redu, ko što sama veliš, da mi je do rabljenog otišla bi na krpice...a maskare najčešće kupujem preko Avona ili naručim online... Nadam se da s vremenom budu u drogerije uveli zaštitne folije/plastike na sve kaj nije za otvarat. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u mom obližnjem dm-u na w'n'w ima zaštitna folija,ali bez obzira na nju uvijek svaki proizvod bude umaljan i korišten,pa zato tu kozmetiku uopće ni ne kupujem,a par stvari mi se sviđa...

      Izbriši
    2. Green, hehe, to bi bila dobra politika. Plus kazna :D. E to je pametno glede maskara. S Avonom sam imala samo najbolja iskustva, Avon tete su bile fer, ali moram spomenuti jednu mnogo manje poznatu tvrtku koja je prodavala na istom principu (više ni ne postoji u Hr). Ženska koja je to prodavala je tvrdila da "mora" svaku stvar otvoriti da vidi je li sve u redu pa sam tako osjetila parfem na njoj kad mi ga je donijela, parfem kojeg sam naručila i kasnije ga više na njoj nisam šnjofnula. Jesam li paranoična? :D

      Izbriši
    3. Karolina, i ja sam to vidjela u jednom od pulskih DM-ova koji drži Wet n Wild, ali ipak su u velikoj manjini. Svaka čast za Wet n Wild. Meni je fascinantno da sam naišla na olovku-dvije koje su bile provaljene, a svoju koju sam kupila sam jedva "otpakirala". To je snaga volje :D. Dobro je i što je ambalaža bar što se sjenila, rumenila i olovaka tiče (ne sjećam se kakvi su ruževi) prozirna pa se lako vidi unutra za potvrdu.

      Izbriši
    4. Karolina i ja sam to vidjela, ali ne kužim kak to i prodavači ne shvaćaju, nas normalne takve stvari odbijaju i sigurno ne ćemo kupit nekaj zapackano i otvarano... A ovo da "mora" otvorit je čisti bullshit, ženska je očito voljela probavat stvarčice...vjerujem da nisi paranoična :) Vjerojatno ti je radila uslugu dok se špricala, nemre ti prodat parfem a da ne provjeri da nije ishlapio možda... -_- svašta na tom svijetu...

      Izbriši
    5. Haha, pa da. Mora probat je l' radi pumpica da ga može zamijeniti :).

      Izbriši
  4. Uh odma dobim popizditis na takve stvari! Prije je jedan butik kod nas u KC držao stalak s GR kozmetikom, ugl. nisam se jednom vratila doma s korištenim lakom! Ove kuje prodavačice su još u dućanu nudile curama da isprobaju na sebi, čak i faking maskare! Šteta kaj sam to skužila prekasno. Sad, fala bogu, više nemaju niš od kozmetike, ali trebali bi dobiti neku novu marku. Jedva čekam. Već imam plan kak se budem napravila mutava i to sve lijepo snimila! Nisam ja ničija budala da dajem novce za nekaj kaj je već netko otvaral i koristil! Sad kad idem u šoping obavezno otvorim proizvod prije nego ga stavim u košaricu. I ne mislim to prestati raditi sve dok ne stave folije/selotejp ili nekaj treće jer ovo fkt nema smisla...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme prestrašno. Da im se odbije od plaće ne bi to više radile, osim ako šef/ica nije rekao da to rade tako da "bolje prodaju". Pa baš to, naš novac bi trebao nešto vrijediti, nije da se bere na grani. Nepojmljivo mi je upropastiti proizvod kojeg će netko platiti i baciti u smeće.
      Možda bi trebala snimati :D

      Izbriši
  5. Čitam i slazem se sa svime i onda dođem do nebuloze kako bi netko trebao raditi prekovremeno da bi se zastitila sva ta kozmetika, tu vec malo pretjerujes, nikoga ne bi trebalo izrabljivati radi neceg takvog jer nije bas da ti je kupovanje 50-tog ruza od zivotne vaznosti da bi netko trebao rintati prekovremeno zbog toga, a svi znako kako su prekovremeni placeni, jedva da ti poslodavac isplati i ono sto treba, kamoli prekovremeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kritika je bila upućena trgovcima koji neće uzeti radnika više nego natovariti sav moguć posao na što manje radnika, koji vjerujem nemaju kad raditi tako nebitne stvari kao zaštićavanje proizvoda koje će kupovati ljudi od kojih taj trgovac i ti isti radnici žive. I naravno da neće platiti prekovremeno. Bila sam sarkastična, ali možda se nisam dobro izrazila ;). Boli trgovce takvih lanaca briga koliko posto nas će se okolo žaliti na takve stvari kad ćemo i mi isti i gomiletina drugih ionako kod njih kupovati. Zašto bi ulagali u zaštite u vidu trošenja selotejpa i plaćanja nekog da to rade kad ide i bez toga? To je ono što mi nije jasno.
      Kupovanje 50-tog, prvog, milijuntog ruža je posve isto. Svojim ostavljanjem novca u toj trgovini ti ljudi žive, a ljudima je na izbor koliko će ruževa imati. Zašto bi itko kupovao polovne ruževe pa makar imao 100 istih?

      Izbriši
  6. Nadam se da ne smeta sto komentiram anonimno, nisam ljubomorna, hater ili kako vec nazivate sve anonimce, jednostavno nemam profile na svim mogucim drustvenim mrezama. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  7. Obavezno dvaput provjeravam kada kupujem nešto u našim drogerijama...jer nikad se ne zna da li je netko imao svoje prste u proizvodima...to mi već tako na živce ide da prodavačice uopće ne vode brigu o tome...ja ako i isprobam nešto,to obavezno i kupim...ali napominjem da ja uvijek idem u ciljanu kupovinu sa svojom mini wishlistom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je ako se uspiješ držati samo te wishliste :p. Ma ne znam, izuzetaka uvijek ima, ali vjerojatno misle da imaju ionako previše posla da bi si same tovarile dodatan posao kad očito takve stvari koje nas muče nisu briga onih s vrha. A one koje same nutkaju kupicima da isprobavaju stvari treba opomenut i onda najurit. Nadam se da su nabasale na kakvog skrivenog kupca.

      Izbriši
  8. prije nego kupim neku stvar dobro provjerim da nije otvarana, naravno nakon sto sam se nekoliko puta opekla. vise puta sam vidjela u dm-u cure kako uzimaju nove maskare pa ih otvaraju, proucavaja i "pumpaju", prodavacice samo prodju bez ikakve rijeci. u golden rose ducanu u rk ri prodavacica svima kaze da si slobodno testiraju neki lak za nokte na selotejp, pa ih zene onda otvaraju sve, proucavaju, testiraju i vrate na hrpu. prije kupovanja laka obavezno ga otvorim i provjerim da nema ukoreno i zamrljano grlo jer sam na tavke stvari zbilja alergicna. ne razumijem tu potrebu guranja prste u proizvode ako postoje testeri. pogotovo kad vidim klinke koje se dodju namirisat i usput isprobavat sminku, ono daj. kozmo mi je najgori, uvijek kasne sa kolekcijama, uredno prodaju sve umrljano i kad god imaju akciju 30% na nesto podvale one umrljane ruzeve i onda si zelim kupit kojeg ali nema primjerka koji nije musav. u bipi sam jednom kupila bourjois ruz i dosla doma a on sav musav, drugi dan se vratila i odmah mi ga teta zamijenila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj u tom GR dućanu sam si tražila lak (došla sam s namjerom da se počastim s kojim lakom) u onim zdjelama, pokraj mene su stajale neke ženske koje su bez grča otvarale lakove za crtanje po noktima. Nije ni čudo da od kojih 8 Golden Rose lakova iz tog dućana, ako ne i više, koje imam su valjda svi kupljeni s dokazima da su otvarani.
      U Kozmu u Ri sam samo jednom iskoristila super srijedu na dekorativu i došla doma s dva lip linera koja su naravno bila korištena. Mislim da kao ni ovi iz ostalih drogerija ne sklanjaju upropaštene stvari nego samo dodaju novo na policu što se prvo proda pa onda dođe neka blesa i kupi takve proizvode.
      I naježila sam se na ovu priču o pumpanju maskara u DMu :eek: Drago mi je što su ti u Bipi zamijenili ruž.

      Izbriši
    2. da na te zdjele pune lakova u GR ducanu i mislim, ono show, ko da kopam po rudniku i usput mi nude da se nalakiram haha.
      za bipu imam najbolja iskustva, police su im uvijek pune, prodavacice super, akcije odlicne i sa zamjenom nisam imala nikakvih problema, jos mi se ispricavala cura na kasi.
      kozmo ima polu prazne police sa razmuljanom kozmetikom, catrice i essence kozmetikom od majke terezije koja izasla iz asortimana pred 3 sezone.
      sada svaki put provjerim i zavirim ako je nesto koristeno i to me spasilo uf koliko puta :D

      Izbriši
    3. Još nisam bila u onoj novoj velikoj Bipi. Nekako mi je stalno bila van rute, a u onoj maloj sam kupovala i sjećam se da nije bila baš bajna situacija s tekućim puderima :D. Klasika, zapravo, jer sam nakon toga otišla u DM i našla sličnu situaciju. Više ne znam što sam točno tražila, neki jeftiniji proizvod. Maybelline u tubi, čini mi se.
      Mislim da sve ovisi od poslovnice do poslovnice i koliko poslovođa i radnici mare. To što kažeš za Kozmo, to je to u Kozmu u TC Ri. Slično je i u Puli u centru. Makeup-a se ne sjećam, ali sam bila prilično razočarana kad sam vidjela praznu policu gdje su trebali stajati gelovi za tuširanje i kreme za tijelo, i to nije bilo samo taj put. Sumnjam da se to sve tako brzo proda, a nije bila ni akcija. S drugim pulskim Kozmom je pak i druga priča. Tamo je uredno, police su složene, a maskare zalijepljene selotejpom. Bar tih par puta što sam bila. Nažalost, taj Kozmo mi je daleko...

      Izbriši
  9. Ne znam za vas, ali nova Bipa koja se otovrila u Karlovcu mi je tako super i trenutno namjeravam većinu kozemtike kupovati tamo iz razloga jer su porizvodi selotejpom zaštićeni pa se ne mogu otvoriti, nego postoje i velikom većinom testeri što je isto odlično :)
    Tako da big lajk za Bipu koja nas je počela slušati (barem u Karlovcu)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve pohvale :). U pulskoj Bipi sam bila samo jednom i to na kratko, ali čim zahladi ću se baciti u inspekciju svih drogerija u gradu :D Baš me zanima kakva je situacija u Bipi.

      Izbriši
  10. Uf i ja se sva unervoziram kad vidim ta packanja i mackanja! Ono što je najžalosnije je da nam je to postala tako normalna pojava da sam baš jučer samu sebe uhvatila da se veselim ko' malo dijete što sam od određene nijanse ruža našla čak jedan neumaljani primjerak kojeg sam naravno i kupila, jer da njega nije bilo ostala bih bez ruža. Od tih upackanih proizvoda samo mi se jedna stvar zgadila više, a to je kad sam vidjela da cura (prodavačica) radi promo šminkanje u parfumeriji sa testerima sa police. Nema tih para ili bilo čega drugoga na ovom svijetu koji bi mene natjerao da mirne duše sjedim na stolici dok ona po meni traca pudere, rumenila, sjenila i sl. u koje je ne znam koliko osoba guralo svoje prste brrrr i sad dok pišem prolazi me jeza niz kičmu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OMG... Pred neko vrijeme sam na fejsu na stranici jednog dućana vidjela fotku prodavačice koja mušteriji preko blagajne stavlja sjajilo. Sumnjam da je ta osoba prvo kupila sjajilo pa joj ga ova nanijela jer to nema smisla :D. Neke očito nije briga ili ne misle, al' mi džermofobi imamo noćne more od takvih scena :D
      Nažalost, kako što kažeš, kao da nam je postalo normalno svugdje zabadati nos ili smo jednostavno sada postali osjetljivi. Ne znam zaista. Sjećam se pradavnih dana, tamo na prijelazu 80-te u 90-te kad sam s mamom išla u naš mjesni dućan i kad je kupovala ruž tamo jer su tad ti dućani imali sve. Teta u borosanama joj je vadila ruževe iz ladice pod pultom i swatchala na ruku te joj prodala jedan od njih, a ostale spremila. Je li to bilo normalno samo u seoskim dućanima, ne znam, ali sumnjam :D. Možda u New Yorku nije bilo, ali ovdje bojim se da jest.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.