Afrodita,

[New in] 6-7/2015 s prvim utiscima i pokojom minirecenzijom

15:12 azzie 10 Comments

Pozdrav svima!



Evo napokon novog posta, i to opet posta s novitetima. Sve stvarčice sam kupila tokom druge polovice prošlog mjeseca (iako sam zadnji put najavila da ne namjeravam do kraja mjeseca ništa kupovati :D) i nešto malo na početku ovoga. Ovo nije sve što imam, ali sam odlučila izostaviti neke stvačice koje vjerojatno neće nikog zanimati te neke Avonove proizvode koje sam ponovo dobila od momkove mame i kojih više nema u katalogu pa mislim da ih nema smisla ni pokazivati (iako do sada jesam). Učim se držati postove što kraćima pa odmah krećem sa stvarčicama :).


Essence lakovi iz Arriba! limitirane kolekcije: 01 hola, guapa (Chalky matt) te 04 la vida loca (Spicy metallic), 8 ml - iz ove kolekcije me privuklo rumenilo, ali sam odustala od njega jer sam čula loše komentare na njegov račun, a onda ga i swatchala u Mulleru i nije izgledalo baš dobro :D (šteta jer je divno), a onda mi je pogled odletio na lakove pa sam došla kući s dva komada. Nisam ih prošetala, nego samo probala na po jednom noktu u dva sloja. Chalky matt, tj. blijedo rozi, se brzo pogulio, dok je drugi sasvim dobre postojanosti uz puno pranja suđa. Nisam sigurna hoće li ikome koristiti ovi prvi dojmovi jer Arriba! kolekcija više nije dostupna, bar što se tiče pulskog Mullera. Eto za slučaj da ih negdje nađete. Cijena im je 15,90 kn.

Max Factor Max Effect mini nail polish u nijansi 38 Purple Haze - iako odavno gledam ove mini lakove, nisam kupovala jer me nijedna nijansa do sada nije dovoljno privukla. Ne želim više gomilati lakove samo zato što su jeftini. No, ovu ljubičastu sam izdaleka snimila. Slaba sam na ljubičaste lakove, što da vam kažem :D. Cijena je 12,90 kn i nažalost mililitraža nije navedena, ali po procjeni se radi o 5 ml. Nosila sam ga i malčice se povlači s nokta kod drugog sloja pa tamo gdje je ostao u tankom sloju se brzo guli, mada moram priznati da je tu i problem do mene jer sam totalno zakržljala što se lakiranja tiče. Ove godine samo nosim jedno te isti prozirni blijedo rozi lak čisto da nešto imam. No to me nije spriječilo da kupujem lakove, uglavnom ljubičaste :-Đ.


Essence olovke za usne u nijansama: 05 Soft Berry te 15 Honey Berry, 1 g - napredujem u naumu da ih skupim sve! :D Presuper Essence olovke o kojima već i vrapci pjevaju za prekrasnih 8,90 kn, a s ova dva primjerka imam ukupno četiri u kolekciji. S vremenom će se naći još koja. Honey Berry sam nosila (trebala sam ju našiljiti prije fotkanja, ali sam zaboravila (ubi me vrućina i loše spavanje)). Trenutno mi izgleda više za jesen i zimu, ali neka nje već sada.

Wet n Wild Coloricon olovka za usne u nijansi Fab Fuchsia, 1.4 g - iako je Wet n Wild odavno dostupan u Hrvatskoj i koristim njihov tekući puder s kojim sam zadovoljna, nikako da isprobam išta više od tog jednog proizvoda. Taj brend mi je stalno negdje na pameti, ali ga isto tako i zaobilazim uz izgovor: drugi put. No, kako me nešto pucaju olovke za usne, a ova košta 14,90 kn i dosta je velika, izabrah jednu od svega 3-4 nijanse koje je pulski DM (na tržnici) imao. Još nije isprobana, ali swatchanjem mi se čini da je tvrđa od Essence olovaka.

Fotka swatcheva i nije najsretnija, ali možete vidjeti da su Essence Honey Berry i Wet n Wild olovka sličnih nijansi. Essenceova vuče na ljubičasto, dok je Wet n Wild više na strani roze.



Himalaya Herbals Intensive Moisturizing Cocoa Butter Lip Balm, 4.5 g - ako ste kod mene gledali zadnjih nekoliko postova s novitetima i potrošenim proizvodima, mogli ste primijetiti da kupujem lip balmove boljeg sastava zbog netolerancije prema "kemiji" iz balmova tipa Labello i Rosal koja me pogodila prije desetak mjeseci (što je i bolje jer sam se dobro najela te kemije tokom života). Ovo je moj prvi Himalaya proizvod. Super miriši i dobra mu je postojanost, ali zamjerka je što je dosta suh na usnama iako je ljeto i sve živo se topi. Po hladnoći nisam sigurna kako bi se uopće razmazivao. Nema veze, bit će za toplije dijelove godine :). Druga zamjerka se odnosi na ambalažu, koja se dobro zatvara i to mi se sviđa, ali poklopac je načinjen od one vrlo lomljive plastike pa je nakon svega nekoliko korištenja počeo pucati po rubu. Bojim se da bi se raspao da padne na pod, a nisam sigurna ni da će od njega išta ostati dok potrošim ovaj proizvod :/.  Cijena mu je nešto malo ispod 20 kuna.

Balea 50's Forever univerzalna krema s mirisom trešnje, 30 ml - iako sam ovu kremicu namjeravala preskočiti jer me miris trešnje nešto pretjerano ne privlači, čula sam da ih se pomalo više ne može vidjeti u DM-ovima, pa sam ipak kupila da mi poslije ne bude žao. Nije loš miris, puno blaži nego što sam ga zamišljala i drago mi je da sam i to kupila. Trošit će se za ruke, kao i lavandu/ružu koju imam. Cijena 9,90 kn.



Palette Deluxe Intense Oil-Care Color boje za kosu u nijansama 575 Plameno crvena i 678 Rubin crvena, 50+50+15 ml - boje koje sam koristila i to u istoj kombinaciji. Zadovoljna sam njima, meni su sasvim ok postojane (ne perem kosu prečesto), za razliku od običnih "malih" najjeftinijih Palette boja koje su za ništa (barem ne za nas koje želimo trajnu boju). Zamjerka im je što smrduckaju, odnosno guše dok se koriste, ali... sve treba istrpiti :). Cijena im je oko 30 kn (malo manje), što se DM-a tiče, a do kraja ovog mjeseca su na popustu u DM-u od nekih 30% uz predočenje DM kartice, uz još neke Palette boje (sve piše na oznaci na polici). Vjerujem da ću ponovo kupiti.

Balea Med Ultra Sensitive šampon za osjetljivo vlasište, 250 ml - bez mirisa, bojila, konzervansa, eteričnih ulja, glutena, parabena, silikona i parafinskog ulja (i bez zloglasnog SLS-a kog izbjegavam). Cijena mu je samo 13,90 kn, a na mojoj glavi se ponaša sasvim dobro. Nikakve reakcije mi nije prouzročio i zadovoljna sam, pogotovo cijenom. Inače, mali info, vidjela sam da i Muller ima nekakvu verziju blagog šampona za još manje novca (njihova Aveo marka), ali on sadrži neki od "onih" sulfata.



Schwarzkopf Gliss Kur Deep Repair serum za kosu, 200 ml - kupljen na akciji u Mulleru gdje su svi dvofazni regeneratori s raspršivačem i ovaj serum bili sniženi na 16,90 kn. Neki dan, 13.7, sam ponovo bila u Mulleru i još uvijek su bili sniženi, bar što se Pule tiče. Ovo je moj prvi proizvod ovog tipa i nadam se da neću požaliti njegovo stavljanje na kosu, kao što to kod mene često bude :D. Pišite ako ste ga isprobali, ja još nisam :).

Batiste Floral&Flirty Blush šampon za suho pranje za sve tipove kose, 200 ml (120 g) - ne znam ako ćete mi povjerovati, ali tek sam pred koji mjesec isprobala korištenje ikakvog šampona za suho pranje. Moja kosa je gusta i kruta i bilo me strah da neću moći isčešljati taj prah iz kose, odnosno da to nije za moju kosu. Srećom da sam dobila jedan mali Batiste (XXL verzija), koji je jadan dugo čekao na isprobavanje, i oduševila se. Uvidjela sam da mi odlično razrahljuje moju tešku kosu pri tjemenu gdje nestane volumena od težine kose. Pošto sam malog potrošila, odlučila sam kupiti novi, ali sam bila malo škrta i kupila najjeftiniji :D. Cijena mu je oko 24-25 kn (DM), dok je od ostalih Batiste verzija deset kuna viša (Balein je oko 21-22 kn). Koristila sam ga i po meni je dosta blaža varijanta XXL-a, od kog mi je kosa stajala kao "šestica" Conana O'Briena, dok s ovim cvijetnim to sve izgleda mirnije i gro manje kruto. Primijetih da me od ovoga gotovo da vlasište ni ne pecka, a s prethodnim, pogađate, jest (imam blaži oblik seborejičnog vlasišta). Svejedno, XXL mi je drag i kupit ću ga ponovo, a prvo ću isprobati sve ostale :D.


Afrodita Orange Cream kremasti gel za tuširanje, 250 ml - bez parabena, parafina i silikona. Vjerujem da ste već vidjeli ovu zanimljivu Afroditinu "cream" liniju, koju koliko znam sačinjavaju mirisi naranče, pistacije, vanilije i maline. Kao što vidite, odlučila sam se za naranču, ali pistacija će uskoro doći na red. Za sada sam se ograničila na jedan miris jer imam zalihu tuširalica (vječito imam zalihu :D). Kupljen je u Plodinama na akciji u pola cijene za 9,90 kn. Još čeka isprobavanje, a miris ovako iz bočice mogu opisati kao Jaffa keksi sa šlagom :D.

Rexona Linen Dry anti-perspirant, 150 ml - ljeti mi najviše pašu dezići u spreju, pogotovo ako u sebi imaju puder. Čini mi se da me ta kombinacija najbolje štiti/osuši, iako se uvijek ugušim od tog pudera. Pošto sam savršeno svjesna da to sve skupa i nije najzdravije, ovakav tip koristim samo kad mi treba jača zaštita, a inače posežem za nečim blažim i manje štetnim. Ovaj deo mi je već u upotrebi i sviđa mi se. Dobro štiti, a miris mu je nešto jači, ali lijep. Radije bih da je blaži pa da radi njega ne izbjegavam korištenje mirisnih vodica. Kupljen je u Kauflandu na akciji za 15-tak kn, a puna cijena mu je nešto preko 20 kn. Moram spomenuti da je oblik čepa nezgodan za špricanje. Čini mi se da su više pozornosti usmjerili na izgled nego na funkcionalnost.

Čupko set za depilaciju tijela, 16 trakica s voskom, 2 uljne maramice i 2 aloe vera gela - kupljene jer nisam našla Mullerove M-lady trakice s voskom, koje sam do sada koristila (a nisam ih našla jer su promijenili ambalažu, što sam kasnije shvatila, i digli cijenu, čisto da se zna). Čupkove su bile na sniženju pa sam onda njih kupila. Čupkov vosak mi je odličan, pa ne znam zašto sam se bila ograničila samo na Mullerove trakice, bo. Da skratim priču jer ću raditi usporedbu tih dvaju trakica, sviđaju mi se Čupkove (gle čuda :D) i čak su mu bolje od Mullerovih, a bome se dobije i više trakica koje su samo mrvicu manje od Mullerovih. Ne znam im punu cijenu, ali čini mi se nekih 28-29 kn. Ako netko zna, pliz napišite.



Soft&Sicher 15x10 maramica - morala sam vam pokazati ove DM-ove maramice jer imaju fora omote pojedinačnih pakiranja, a dobijete čak 15 paketića 4-slojnih maramica za 9,90 kn. Mislim da je to super deal :D.

I to je to za ovaj post s novitetima. Trebao je ići u video obliku, ali nakon nekoliko snimanja kroz par dana, kad se napokon činilo da je sve ok sa zvukom i da manje zvučim kao skuhan leš (bilo je ekstremno vruće), kad sam materijale preselila na komp veći dio se nije mogao pokrenuti. Eto, na kraju nisam više imala volje ponovo pričati o istim stvarima. Žao mi je što će jedan moj fail ostati neprikazan, koji se reprizirao i pri idućem snimanju. A reći ću vam :D.
Imala sam "mali" problem sa skidanjem čepa s Essence Honey Berry olovke :D, koji se ponovio i drugi dan iako ga nisam nataknula "do kraja". Više od toga da sam se borila sa napadajem smijanja, potpuni priceless je scena od prvog dana kad sam nakon navlačenja te olovke istu okrenula, zatvorila oko k'o da ću pogledati u gusarski dalekozor, ne bih li riješila enigmu zločestog čepa. Imbecil :D. Nadam se da ću idući put imati više sreće sa snimanjem :).

Nadam se da ste pronašli nešto zanimljivo :)). 
Što ste vi kupovali zadnje vrijeme? Imate li volje za kupovinom po ovim vrućinama?

Moram biti posve iskrena i reći da ja imam ogromnu želju za kupovinom, najviše zato što su dućani klimatizirani :-Đ. Kad sam u gradu odletim se ohladiti u neku drogeriju, a bome nemam namjeru bauljati po dućanu bez da nešto kupim. Barem toliko mogu učiniti (teško mi palo...) :D. 


Pozdrav! :))

You Might Also Like

Broj komentara: 10:

  1. Zadnje što sam kupila su dva LE balzama za usne iz Mullera i tekući puder od Catrice-a Nude Illusion,te roll-on s mirisom kokosa iz Mullera....što ukratko znači da sam poharala Muller :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa eto, teško je izaći samo s jednom stvarčicom :D

      Izbriši
  2. Nijanse lakova su predobre, posebno hola guapa mi se svidja. Poslednje sam kupila vlazne maramice za lice u Dm-u haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo što si kupila samo jednu stvarčicu :D. Moram i sebe pohvaliti koja sam jučer prvi put ušla u DM da vidim drže li gel za tuširanje kog želim i izašla bez ičega :-Đ

      Izbriši
  3. Meni je super ovaj Batiste, ne koristim ga prečesto al' zato dobro dođe u kriznim situacijama :D Kaj se tiče Gliss Kura, ja imam rozi tj. Liquid Silk i fkt više ni sama ne znam koje pakiranje trošim. Odličaaan proizvod, em se lakše raščešljam, em je kosa mekana i super miriši :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, čovjek se lako navuče na te suhe šampone :-Đ. Sjećam se tog Silka. Uzela sam ga u razmatranje, ali drugi put :D

      Izbriši
  4. taj rozi lakić izgleda mrak, podsjeća me na sing, sweet nightingale u kog sam se zaljubila :D
    mrzim ljeto, mrzim vrućine, znoj... i mrzim šoping ljeti kad je vruuuuće :P
    ne znam zašto trgovine ljeti ne rade barem do 11, da se može normalno ući i izići iz njih ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, postalo je preužasno. Ovdje u Puli u centru radi sve do kasno, cca 10-ponoći, kao i supermarketi. Jedino za drogerije ne znam, osim za DM (do 9) i Muller (do 10), ali ježi ga kad je u gradu kaos i vruće je od svih tih turista :D

      Izbriši
  5. Lijep new in, meni su lakovi zapeli za oko dokostatak sam ili imala ili već probla pa željno očekujem tvoje mišljenje. Ova Palette boja koja me pekla ko sam vrag pa ne znam da li je do moje ili su inače takve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)) Hm, mene ovaj put ništa nije peklo, kao ni pri zadnjem farbanju onim običnim mini Palette bojama koje su nepostojane. Inače me često pecka i svrbucka vlasište od raznih boja i to pripisujem stanju vlasišta u tom periodu, pošto imam seborejično vlasište koje je katkad bolje katkad lošije. Znala sam imati osjećaj "žuljanja" kože nakon farbanja, ali primijetih da mi tu onda pomaže napraviti piling vlasišta. Sve u svemu, mislim da me ista boja i pecka i ne pecka ovisi o periodu u kom se nalazi moja glava :D Već sam koristila ove boje i ne pamtim jesam li imala ikakvu reakciju tada. Ne obazirem se previše na to jer se ne radi o nekom većem peckanju/svrbljenju.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.