Balea,

[Minirecenzije] Balea kreme za ruke

19:07 azzie 17 Comments

Hello :D

Potrefilo se da sam skupila nekoliko Baleinih mazalica za ruke i jednu univerzalnu koju koristim samo za ruke pa se i ona ovdje našla. Baleine kreme kupujem godinama i uvijek imam barem jednu u kolekciji. Najčešće imam upravo njihove kreme i to je prvenstveno zato što su povoljne. Naravno, na tržištu postoji još povoljnih marki, ali stvar s Baleom je da zove s police poradi lijepog pakiranja, a i dostupnosti. Mislim da većina vas dijeli to mišljenje samnom :D. Jeej, Balea!


Kreme o kojima ću pisati su:
  • Balea krema i maska za njegu ruku 2u1 s uljem makadamije za suhu kožu,
  • Balea Fruity Harmony krema za suhe ruke s mirisom pitaje i kokosovog mlijeka,
  • Balea krema za ruke s mirisom ljubičice te
  • univerzalna Balea njegujuća krema s mirisom ruže i lavande.
Sve kreme su dio stalne postave, ali usput ću spomenuti usporedbe radi jednu kremu koja više nije dostupna, ali mislim da su je mnogi isprobali. Radi se o Balea kremi za ruke - papaja i mlaćenica.  


Balea krema i maska za njegu ruku 2u1
s uljem makadamije za suhu kožu

Kada sam početkom godine na polici vidjela ovu kremu samo mi je uletjela u košaricu iako sam imala načetih krema i bila u procesu ne kupovanja dok ne potrošim što imam. Neke kao polunovogodišnje odluke, što ja znam što. Balein losion s uljem makadamije mi je bio dobar, a miris jako drag pa pomislih, to je to samo u masnijem obliku, a onda kad sam vidjela da piše 2 u 1 (iako ne padam na te 2u1, 4u1, milijun u jedan fore, ulovila me euforija, priznajem). Ushićenje mi je splasnulo kad sam ju doma testirala jer to nije miris losiona s uljem makadamije. Mama ima losion za tijelo s makadamijom i ta dva losiona su u srodstvu što se mirisa tiče, ova krema ne. Miris joj je ful blag, blago cvijetan, ne na umjetan način i zapravo mi se podosta sviđa, ali shvaćate da sam očekivala "onaj" miris :D. No, uopće mi više nije žao što to nije bio taj miris kojeg sam očekivala jer mi je i ovaj postao drag.

Sastojci: 
AQUA - ETHYLHEXYL STEARATE - MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL - CETEARYL ALCOHOL - GLYCERIN - CETEARYL ISONONANOATE - BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER - DICAPRYLYL ETHER - GLYCERYL STEARATE - BUTYLENE GLYCOL - GLYCERYL STEARATE CITRATE - PHENOXYETHANOL - PANTHENOL - TOCOPHERYL ACETATE - CAPRYLYL GLYCOL - PARFUM - ALLANTOIN - CARBOMER - DISODIUM PHOSPHATE - SODIUM HYDROXIDE - CITRIC ACID - TOCOPHEROL - LIMONENE.

Krema je jača i masnija, najmasnija od svih koje ću spomenuti u ovom postu, ali ne bih rekla da ubija od masnoće. Za dnevno korištenje mi je svakako prejaka čak i u fazama jako suhih ruku jer mrzim mastiti stvari oko sebe. Za noć mi je pak često nestajala s ruku dok bih se ušuškala u krevet pošto se moram dobro zabundati i nigdje ne smije biti "propuha" i to mi samo dokazuje da se ne upija dovoljno brzo koliko bi mi trebalo :D. Rekla bih da je idealno staviti nešto lagano pa onda ovu kremu preko, ali zaboravila sam to testirati. Sada imam sve manje takvih problema što je toplije i ruke ipak nešto manje napaćene.

Za "maskiranje" ruku, odnosno ako ćete ju koristiti kao masku, proizvođač navodi da se jednom tjedno nanese u debljem sloju i pusti da djeluje 30 minuta te po mogućnosti ruke zaštiti rukavicama. To nisam probala jer nemam rukavice, a kad god sam imala vremena i mirne ruke nisam se sjetila. No, mislim da svaka gušća krema može služiti kao maska i da nije potrebno prodavati to pod 2 u 1, ali eto nasjela sam i ja :D.

Sve u svemu, meni je ova krema ispala sasvim dobra. Čak sam i miris preboljela i počela ga cijeniti kakav jest. Sigurna sam da ću ponoviti kupnju. Cijena je 7,90 kn, čini mi se, 100 ml.


Balea Fruity Harmony krema za suhe ruke
s mirisom pitaje i kokosovog mlijeka

Krema je gotovo ista kao Balea papaja i mlaćenica iz prošlogodišnjeg limitiranog izdanja, ali uz vrlo male razlike u samoj kremi, velika je razlika u mom doživljaju spram tih dviju krema. Iako kreme jedna pokraj druge izgledaju isto, papaja i mlaćenica verzija mi se čini ipak nešto gušća, a miris joj je puno ljepši. Toliko mi se svidjela da sam kupila i back up (koja se sad troši) i žao mi je što nisam kupila još jednu dok je bila dostupna. Podsjeća me na Baleu od manga koja je bila aktualna prije nekoliko godina i za koju mi je žao što nije dio stalne postave. To su očito odlučili ispraviti s Fruity Harmony, ali to po meni nije to. Sastav je gotovo isti (pri dnu članka sam stavila sastojke spomenute kreme s mirisom papaje i mlaćenice), ali krema ipak nije toliko gusta, a miris joj je po meni daleko od prethodnica iz limitiranih izdanja.


Sastojci:
AQUA - ETHYLHEXYL STEARATE - ISOPROPYL PALMITATE - OLEA EUROPAEA FRUIT OIL - POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE - GLYCERIN - CETEARYL ALCOHOL - GLYCERYL STEARATE - BUTYLENE GLYCOL - PROPYLENE GLYCOL - BENZYL ALCOHOL - PARFUM - PHENOXYETHANOL - PANTHENOL - ALLANTOIN - SODIUM CARBOMER - TOCOPHERYL ACETATE - ETHYLHEXYLGLYCERIN - CITRIC ACID - TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE - HEXYL CINNAMAL - LINALOOL.

Po meni su jednostavno trebali uskrsnuti papaju i mlaćenicu ili, još bolje, onu od manga i zdravo. Fruity Harmony me baš razveselila kad sam je vidjela na polici, ali me ostavila razočaranom jer sam očekivala kosos u mirisu. Kako pitaja miriši, ne znam, ali na pakiranju vidim i mandarinu i nekakav cvijet koji mi izgleda kao ljiljan, što mi sve skupa objašnjava takav nedefiniran miris. Više osjećam mandarinu kojoj je istekao rok trajanja nego kokos :(. Da nisam zaljubljena u papaju i mlaćenicu te mango od prije nekoliko godina, vjerojatno bi mi Fruity Harmony bolje legla jer sam previše od nje očekivala, što se mirisa tiče, naravno. Krema kao krema je ok. Neću više kupiti. Cijena je 7,90 kn, 100 ml.


Balea krema za ruke s mirisom ljubičice

Ne znam što mi je. Najprije sam uvažavala samo kremaste, "tople", orašaste mirise pa sam prije dvije-tri godine odlijepila na tropske mirise, zatim na voće općenito i sad se lijepim na cvijeće. Nedavno sam kupila gore spomenutu Fruity Harmony kremu iako mi nije bila potrebna, ali sam morala, a tada sam ugledala i kremu s mirisom ljubičice koju sam poslušno ostavila na polici iako me zvala i mamila. Nakon tjedan dana razmišljanja o njoj (ok, zaista imam problem ako tjedan dana razmišljam o kremi za ruke :D) kupila sam ju da se smirim (strašnije od strašnijeg...). Što je je, Balea kreme izgledaju diiiivno kad su u grupi :D.


Prva stvar koja me iznenadila jest gustoća kreme, koja izgleda kao gel-krema, odnosno kao Baleini voćni losioni za ruke. Potrebno je jako malo proizvoda jer se zbog "tanke" gustoće lagano razmazuje po rukama. Brzo se upija i koristim ju samo za mackanje preko dana i to preskočim i uzmem nešto jače ako sam ruke duže držala u vodi. Dakle, prilično je lagana i nisam sigurna bi li ljudi s jako suhim rukama bili zadovoljni. Krema se brzo upija i čak ju se može i "nadograditi" pa da malo više vlage.

Sastojci:
AQUA - GLYCERIN - ETHYLHEXYL STEARATE - BUTYLENE GLYCOL - CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE - CETYL ALCOHOL - BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER - PENTAERYTHRITYL DISTEARATE - PANTHENOL - PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL - CAPRYLYL GLYCOL - ETHYLHEXYLGLYCERIN - CARBOMER - SODIUM CETEARYL SULFATE - PHENOXYETHANOL - PARFUM - NIACINAMIDE - XANTHAN GUM - TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE - SODIUM BENZOATE - SODIUM HYDROXIDE - BENZYL SALICYLATE - GERANIOL - LINALOOL - CITRONELLOL - ALPHA-ISOMETHYL IONONE.

Druga stvar koja me iznenadila je što sam očekivala manje umjetan, šećeran i sladak miris. Ima tu malo mirisa ljubičice, da budem iskrena. Radije bih rekla da miriši na ušećerne ljubičice za ukrašavanje torti. Pomalo udara u glavu i zagušuje, ali srećom na rukama brzo dijelom ishlapi pa ne smeta. Eto, što se mirisa tiče, razočarana sam što ne miriši na ono što sam očekivala - ljubičice.

I na kraju ipak moram priznati da kremica nije loša za dnevno korištenje za ljude koji ne vole masne ruke preko dana. Iako mi je miris bezvezan i čak smeta ako ga njušim iz tube, krema mi je ok za tu svrhu za koju sam rekla. Pošto je potrebno malo kreme dugo će mi trajati tako da ne vjerujem da ću imati potrebu za ponovnu kupnju. Radije ću opet kupiti Eveline shea verziju gel kreme, koja je lagana i brzo upijajuća, a uz to predivno miriši. Cijena Balee s mirisom ljubičice je 9,90 kn, 100 ml.


Balea My Golden Twenties
njegujuća krema s mirisom ruže i lavande

Nastala je cijela manija kad su se pojavile ove kremice, a nijedna kombinacija mirisa me nije privukla. Miris lavande mi je rijetko kad dobar, a ružu izbjegavam jer još nisam pomirisala ružu koja mi odgovara, a druga kombinacija je mint i trešnja, čini mi se. Naučila sam da Baleino voće zna biti SLATKO. No, morala sam barem jednu isprobati pa sam odabrala onu s ljepšom kutijicom.


Zaista čudna kombinacija mirisa ruže i lavande, koja mi miriši baš starinski, ali s malom dozom svježine (lavanda jelte). Moram priznati da mi je trebalo neko vrijeme da se priviknem na ovaj miris i počnem ga cijeniti. Znate kad je nešto što vam se inače ne bi trebalo sviđati, ali vam na neki čudan način odgovara?

Sastojci: 
AQUA - GLYCERIN - GLYCERYL STEARATE - GLYCERYL STEARATE SE - ETHYLHEXYL STEARATE - CETYL ALCOHOL - ISOPROPYL PALMITATE - BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER - COCOS NUCIFERA OIL - PHENOXYETHANOL - BUTYLENE GLYCOL - CERA ALBA -  PARFUM - PANTHENOL - DIMETHICONE - PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL - CARBOMER - CAPRYLYL GLYCOL - SODIUM CETEARYL SULFATE - XANTHAN GUM - ETHYLHEXYLGLYCERIN - TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE - SODIUM HYDROXIDE - LINALOOL - LIMONENE - ALPHA-ISOMETHYL IONONE.

Da se odmah nadovežem na miris, krema ima dosta jak miris, a i sami vidite da joj je parfem dosta visoko na popisu sastojaka. Znam da ju neki koriste i za lice, univerzalna je, ali ja je se nisam usudila ni isprobati na licu nakon nedavnog poklona od noćne Balee Q10 u vidu tvrdoglavih potkožnih prišteva na čeljusti. Nekako mi je cijeli taj filing oko te kreme govorio: ne na lice i točka. Osim toga, na licu zaista ne volim ništa premirisno.

Poznatu plavu Niveu sam davno koristila, ali sjećam se otprilike njene gustoće. Baleina kremica je laganija, manje masna i brže se razmazuje te lakše upija. Može proći kao laganija dnevna zaštita s malo kreme (lako se razmazuje) ili nešto jača s više kreme, naravno. Dio kreme se upija, a dio ostaje na površini i imam osjećaj kao da radi sklizav film. Možda ne zvuči lijepo, ali meni se ponašanje ove kreme dosta sviđa, čak i najviše od svih koje sam spomenula. Nekako je svestrana. Plus je zgodna za nošenje u torbici. Negdje sam vidjela da poklopac ne drži najbolje ako joj se makne unutarnja zaštitna folija tako da sam svoju zadržala, pa imajte to u vidu. Sve u svemu, kupit ću i drugu iz te kolekcije, reprizirati kupovinu ove, te kupiti i treću koja se, koliko vidim, napokon pojavila. Cijena joj je 9,90 kn, čini mi se, 30 ml, što u odnosu na Baleine kreme za ruke, ako me matematika služi, ispada da količina ove kreme dođe 33 kune ako ju preračunamo u količinu obične kreme za ruke od 7,90 kn za 100 ml. Skuuupo :D.


°°°°
Za usporedbu stavljam sastojke Balea kreme - papaja i mlaćenica iz prošlogodišnjeg limitiranog izdanja.


Sastojci:
AQUA - ETHYLHEXYL STEARATE - ISOPROPYL PALMITATE - OLEA EUROPAEA FRUIT OIL - POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE - GLYCERIN - BUTYLENE GLYCOL - GLYCERYL STEARATE - CETEARYL ALCOHOL - PROPYLENE GLYCOL - PARFUM - PHENOXYETHANOL - BENZYL ALCOHOL - PANTHENOL - TOCOPHERYL ACETATE - ALLANTOIN - SODIUM CARBOMER - ETHYLHEXYLGLYCERIN - CITRIC ACID - TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE - LIMONENE - GERANIOL - CITRAL.

Sastojci su gotovo isti kao kod Fruity Harmony kreme, a slične su mi bile čim sam isprobala Fruity Harmony, s razlikom da mi je krema od papaje i mlaćenice ipak bolja.

°°°°
Na donjim slikama možete vidjeti kako kremice izgledaju iznutra.


Redoslijed krema je prikazan na fotkama. Vjerujem da možete primijetiti želatinastu strukturu svih krema u drugom redu osim druge slijeva. Ona je gelasta.

Moram se osvrnuti i na tube Baleinih krema. Unazad godinu dana sam primijetila da su promijenili jačinu čepova, što mi se zaista ne sviđa jer su prečvrsti, a prethodni su bili taman. Naime, teško se otvaraju i onda od gnjavljenja tube dok se uspije otvoriti čep krema izlazi na "grlo". Isto je i sa zatvaranjem. Ne mogu normalno zatvoriti poklopac bez da krema ispada van, osim ako ga samo ne prislonim na "grlo" i mlatnem o bedro (i dobijem masnicu :D). Vratite stare čepove!!!

°°°°°°

Eto to je to za ovu grupu kratkih recenzija. Nadam se da vam je bilo zabavno.

Imate li koju Baleinu kremu u kolekciji? Koja vam je najdraža?

P.S. Probala sam Baleine kreme od manga (LE), masline, kamilice i ureje te losione od ananasa (LE), Dark Glamour (LE), spomenuti makadamia losion, Diamond (ako sam dobro zapamtila njegovo ime, također LE), te novi Golden Glamour, kojeg sam isprobala od mame i podosta mi se svidio pa ću ga kupiti i sebi.

You Might Also Like

Broj komentara: 17:

  1. Imam samo onu od kamilice..za sad :D A papaju sam, čini mi se, kupila frendici za ročkas..ugl.sjećam se da je baš lijepo mirisala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijeme je onda za još koju :D Papaja je super <3 Kamilicu sam imala pred dosta i bila mi je malo rijetka, ali trebala bih ju ponovo kupiti.

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Hvala :D Trudim se izvući najbolje iz fotića na starom mobu (makar i uz pomoć photoshopa) i drago mi je što se isplati :))))

      Izbriši
    2. Što?
      Ovo si silikala s fotićem na mobu? Pa, ajme meni tak dobro ne ispadnu niti s fotićem :/
      Svaka ti čast! Imaš li neku tajnu ili nešto? Sad sam ostala u šoku

      Izbriši
    3. I što koristiš kao pozadinu kada je sve tako bijelo i lijepo? Izgleda odlično!

      Izbriši
    4. Ma, nije to neki ekstra fotić. Radi se o starom Samsung Galaxy S+ mobu, kog imam preko 3 godine i koristim za fotkanje jer mi radi sličan posao kao moj stari digitalac, a praktičniji je. Fotke ispadnu daleko od ovoga što objavim, osim ako ih ne odrađujem vani gdje ima dosta svjetla, inače svaku moram dorađivati u Photoshopu, svjetlinu i kontrast pod obavezno, smanjiti sjene ako treba, pojačati oštrinu, podesiti boje itd. Daleko su od savršenstva, ali razlika je zaista velika između onoga prije sređivanja i onog nakon, tako da ne trebaš se bedirati :D. Uskoro ću se domoći nešto boljeg fotića od ovog s čim radim pa će biti i manje posla oko dorađivanja fotki.

      Za pozadinu koristim blok za crtanje formata A3, to je dupla veličina klasičnog A4 formata, tipa papiri za printanje, velike bilježnice itd. Ovaj je kupljen u Lidlu. Rastvorim ga i pustim polovicu koja ima kartonsku stražnju stranu da bude okomita (blok ima stražnu stranu tvrdu, a prednju meku) i sve papire ulovim štipaljkom da ne padaju. To sve naslonim na stolicu i okrenem prema svjetlu, tj. prozoru. I naravno, čekam doba dana kad je na tom prozoru najviše svjetla :D. Najbolje je to sve raditi vani ako se poslože vremenski uvjeti. Primijetila sam da mi je najidealnije kad nema jakog sunca, odnosno u nekoj "tankoj" hladovini.

      Još bolje po meni je imati veliki "hamer" papir ili barem pola njega, znaš ono na čemu smo radili plakate u školi. Njega se može prisloniti na stolicu tako da mu je jedan dio na podu, drugi u zraku i da nema tu liniju lomljenja ili spajanja papira nego taj dio bude zaobljen. Ja ga naravno nemam, ali nabavit ću :D.

      Izbriši
    5. Puno ti hvala!
      U kojem photoshopu uređuješ slike?
      Ako imas sve to, onda stvarno skidam kapu jer slike su ti JAKO dobre :)

      Izbriši
    6. Photoshop cs2, dosta star (iz 2006. cini mi se), ali za moje potrebe i vise nego dobar. Ako jos nisu radila u PS, trebat ce nesto prakse, ali kad si skuzis sistem samo ga prilagodjavas pojedinoj fotki. Postoje slicni ali daleko ograniceniji besplatni programi za koristenje na netu ali nisam isprobala nijedan.

      Izbriši
  3. Imala sam prvu, odlicna je. Obozavam Balea kremice jer predivno mirisu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvu ću kupiti ponovo, već vidim :) I lijepo mirišu i lijepo izgledaju, pogotovo kad ih je više na jednom mjestu :D Stvarno znaju prodati proizvod :)

      Izbriši
  4. Prva mi je omiljena! Sjajne slike!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ipak za trunku draža ova od papaje koje više nema u prodaji. Baš se veselim vidjeti što će novo izbaciti :)). Hvala puno :D

      Izbriši
  5. Vidim da si i ti manijak za kreme za ruke, pogotovo ako su Balea i totalno te razumijem oko šarene predivne ambalaže i to kako ti se krema samo nađe u košarici :D Nisam ljubitelj tropskih mirisa kod kreme za ruke pa sam te preskočila. Probala sam ljubičicu koja mi predivno miriši, no za moje suhe ruke je malo preslaba. Ova 2u1 mi je odlična jer je masnija, a ja takve kreme volim te nisam očekivala nikakav miris pa mi je ovaj bio ugodan :D Univerzalku od ruže i lavande sam također koristila za ruke i dobra mi je u toj ulozi, miris je malo prejak, ali navikla sam se. Imala sam i onu od trešnje koju si spomenula, ali mi se miris nikako nije sviđao, a onu treću od maline planiram kupiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo sam se i bojala da bi miris od trešnje mogao biti loš, tj. prepresladak i očito umjetan pa sam se odlučila za lavandu i ružu iako baš i nisam fan tih mirisa. Sva sreća da mi je ta posudica ionako bila ljepša :D. No, sad svejedno želim trešnju :D
      Čim zatopli puknu me tropski mirisi zadnjih par godina. Vraća me u djetinjstvo i Coppertone :D. Koliko ga pamtim, bio je "tropski". E ako si neću negdje naći Coppertone... Nadam se da ih ima :D

      Izbriši
  6. Probala sam papaju i ljubičicu, više mi se svidjela ljubičica iako kako i sama kažeš nema miris po ljubičici. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, uopće :D. Čula sam pohvale za Cottage kremu za ruke od ljubičice pa ću pokušati s njom, mada je sad proš'o voz. Ljubičice sam htjela kad je bila sezona ljubičica :D.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.