Alverde,

[New in] #18 - iHerb, eBay, DM, Kozmo (11-12/2014)

19:15 azzie 16 Comments

Pozdrav svima!

Prije svega, želim vam sretnu Novu 2015. godinu. Nadam se da ste lijepo ušli u nju. Ne mogu vjerovati da je već 2015! Te godine lete k'o lude.

New in postove sam do sada objavljivala kad bih skupila dovoljno stvarčica (katkad i previše jer ne stignem na vrijeme objaviti post), ali mislim da ću nakon ovog posta ići na to da ih objavljujem jednom mjesečno. Mada mislim da će vjerojatno katkad uletjeti i neki vanredni "instant" new in :D.
Jako me počelo stresovati to što sam se odmakla od blogova i blogosfere. Jedino što pratim zadnjih mjeseci su neki kanali na YouTubeu. Pošto sam se za trunku rasteretila stvari koje su bile na prvom mjestu, morat ću se potruditi bolje organizirati. Eto, to je obećanje samoj sebi. A sada krećem s novitetima koji više nisu noviteti :D.

Najprije se ispričavam radi fotki. Od kraja ljeta do proljeća je muka fotkati. Dok ovisite o vremenskim uvjetima je tako, ali nadam se da ovako neće još dugo.


Protekla dva mjeseca sam najviše kupovala na internetu u inozemnim online shopovima (iHerb i eBay) te DM-u i Kozmu. Ajmo prvo na najdosadniji dio :D. 


U DM-u sam namirila potrebu za šamponom. Alverde šampon za osjetljivo i nadraženo vlasište trošim od ljeta 2013. i vidjeli ste ga već sto puta na mom blogu. 200 ml za 16,90 kn. Još uvijek mi se vlasište nije zasitilo, nadam se da neće tako skoro. Vratila sam se i Biobazinoj intimnoj njezi, bez koje sam bila neko vrijeme jer sam "pauzirala" s jednim drugim proizvodom. Cijena je 22,90 kn, čini mi se, 100 ml. Gel je gust i sporo se troši. Zadnji proizvod kupljen u DM-u za ovaj new in je duplo pakiranje Labello Classic balzama za usne. Mislim da je bio 14,90 kn. Po toj se cijeni može naći i u supermarketima. Koristila sam ih davno prije nego što su se pojavili Rosal lip balmovi. 

Ostala sam bez tonera i emulzije (koristila sam Holika Holika Prime Youth duo o kojem ćete uskoro moći čitati) i odlučila se za TonyMoly Rice Smooth toner i Etude House [mal:gem] hidratantnu emulziju. Oba proizvoda su korejska i naručena s eBaya. 


Toner sam platila 10,98$ u buy it now cijeni na sniženju (seller), 250 ml. Došao mi je u roku tjedan dana, a uz njega sam dobila dva testera proizvoda koje otprije želim isprobati: TonyMoly Intense Care Dual Effect sleeping pack i TonyMoly Red Appletox Honey Cream.
Emulziju sam ulovila na aukciji za 8,50$ (seller) i uz njega dobila Malie System (nikad čula :D) Snake Ultra Hydrating Essence sheet masku. Zahvaljujem se na lijepom poklonu :D. Moram naglasiti da bočica s emulzijom sadrži čak 200 ml proizvoda i više izgleda kao proizvod za tijelo nego za lice što se količine tiče. Vjerujem da ću ovu bocu trošiti i u 2016. godini. Mislim da sam jako dobro prošla u oba slučaja, a o proizvodima ću pisati za neko vrijeme.


Skinfood proizvodi su mi najinteresantniji otkad sam se počela interesirati za korejsku kozmetiku. Jako sam slaba na njihova pakiranja, kao i mnogi :D. S tim u vidu, čudno je da još nisam kupila nijedan full size proizvod. Opet sam, dakle, kupila neke testere, a ovaj put se ponovo radi o jednom serumu: Skinfood Black Sugar Perfect First Serum, 5 vrećica po 4 ml, što daje čak 20 ml seruma za 2,29$ (kupljeno na aukciji) od ovog sellera.

Iako sam već bila naručila toner, vidjela sam da etudehouse-korea ima akciju na putnu verziju od 25 ml Etude House [mal:gem] Smoother, exfoliation toner. Platila sam ga 1$. Ovaj toner trenutno trošim i već se vidim kako u budućnosti naručujem full size.


Zadnji korejski kozmetički proizvod kog sam kupila je Laneige serum, Water Bank Essence EX, travel size od 10 ml za 2,40$ + 1,40$ za dostavu. Zadovoljna sam što sam to pronašla jer su Laneige proizvodi dosta skupi. Ovo je oglas na kom sam naručila. Bilo je ponuđeno više Laneige proizvoda. Nažalost, oglas više ne vrijedi, ali nadam se da će ponovo biti aktivan.
S eBaya sam naručila i putnu/reklamnu verziju Estee Lauder Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion, 15 ml za 5,70$ na aukciji kod ovog sellera (od njega sam već jednom naručila). Na kutiji piše Not for sale i selleri koji prodaju ovakve "besplatne" mini proizvode to naglašavaju u oglasima. Znam da postoje ljudi kojima to smeta, ali mene to ne dira ni najmanje. Ako nešto želiš isprobati, plati :D.

Šopingirala sam i kistove. Tri velika mekana za praškaste proizvode, mali drveni ravno rezani, kog mislim da ste vidjeli na mnogim blogovima i jedan klasični "pitur" kist, kog sam naručila više iz znatiželje nego iz potrebe. Isprobat ću ga, a ako mi ne bude odgovarao bit će za slikanje :D. Ove kistove možete naći za nekoliko dolara, a mogu se loviti i na aukcijama.


I za kraj eBay dijela imam jednu stvarcu koju sam dugo željela i da nisam pronašla ovu ponudu, vjerojatno bi još neko vrijeme ostala samo želja. Pošto sam se naradila zadnjih mjeseci odlučila sam se malo počastiti - rumenilom. Prekopavanjem po siteovima i eBayu pronašla sam Nars Deep Throat u manjem, putnom, pakiranju od 4 grama (full size ima 4,8 ako se ne varam, ali to ću još provjeriti prije recenzije).


Platila sam ga 18,55$ na sniženju (sniženo za cca 2 dolara) od tajlandskog sellera, besplatna poštarina. Full size je preko 30 dolara, a čak i da je razlika u gramima veća, uzela bih ovo manje pakiranje jer je sasvim primjereno mojim potrebama :D. Nije bilo problema s dostavom, proizvod izgleda odlično i nemam razloga sumnjati da je krivotvorina.


Napokon sam "odradila" i svoju prvu iHerb narudžbu. Postala sam opsjednuta lip balmovima i nije to neka novost jer je to jedini proizvod bez kog ne mogu živjeti zadnjih 25 godina. Odjednom sam postala svjesna koje količine toga pojedem (o tome i nekim drugim stvarima u postu s recenzijama lip balmova) i da žderem kemiju pa sam, eto, od 6 proizvoda naručila 5 lip balmova :D.


Sierra Bees su bili (i još uvijek su) na sniženju i koštali samo 0,95$ (puna cijena 2,95$). Uzela sam Organic Cocoa Butter (smeđi), Organic Shea Butter & Argan Oil unflavored (narančasti) i Organic Honey (žuti). Sad mi je žao što nisam uzela još par komada. Zatim sam uzela Out of Africa Pure Shea Butter, Tropical Vanilla. Također je bio i još uvijek je na sniženju, 2,37$ (inače je 3,29$). I peti je Badger Tangerine Breeze lip&body balm u limenoj posudici, 21g za 3,59$ (sniženo sa 3,99$). 

Šesti proizvod je mastilica za zanoktice, Badger Cuticle Care. Morala sam ovo kupiti. Jednostavno sam morala. Pogledajte te njegove noktiće :D. Na stranu da mi i treba nešto za zanoktice, to je manje bitno :D. Došao me 5,39$ (sniženo sa 5,99$), 21g. Naručila sam i dva Badgera za poklone za roditelje. Mami za masažu (link) i tati protiv komaraca (link). Mami sam odmah izmasirala upaljen vrat i ramena i kaže da joj je upala prošla. Ne kunem se da je sama mast to uklonila, ali vjerujem da je kombinacija masaže i masti pogodak. Što se tiče Badgera protiv komaraca, morat ćemo se strpiti da počne "komaračka" sezona :)).

I za kraj imam jednu mini Kozmo kupovinu, koja je pala sasvim slučajno samo zato što je bila Kozmo srijeda s popustom od 40% na dekorativu, a ja bila ispred Kozma, opet neplanski. "Srećom", bilo je predvečer pa se sve živo razgrabilo.


Uzela sam dvije olovke za usne, Essence u nijansi 11 In the Nude te Catrice Long Lasting u nijansi 150 Vintage Rose. Essence dođe 8,90 kn umanjeno za 3,56 kn, a Catrice 15,90 kn umanjeno za 6,36 kn. S Essence sam zadovoljna i svakako ću otići po još koju, a Catrice me nije oborila s nogu. Pretvrda je :/.
Na blagajni su stajali sniženi lakovi pa sam upecala još jedan ljubičasti lak. Opravdala sam se time da još nemam ovakvu ljubičastu :-Đ. Uglavnom, radi se o Manhattan Lotus laku u nijansi... 67N? Valjda je to naziv nijanse :D. Puna cijena ovih lakova je 36,99 kn, a mene je došao 10 kn.

Naravno, što očekivati kada je kozmetika probrana...


Bila sam spremna na ovo, jbga. Dezinficirala sam ih i pošiljila, a svima koji ovo rade želim sreću u kupovini isčačkanih proizvoda. Stvarno ne znam u čemu je kvaka. Nemar? Nedostatak odgoja? Ma neću nastavljati jer se samo iznerviram. Nikad to neću shvatiti, vezano uz kozmetiku ili išta drugo.

I to je to. Nadam se da vam je bilo barem malo zanimljivo. Posve shvaćam prednost objavljivanja ovakvih postova u video načinu :/.

Pozdravljam vas do idućeg posta!
(nadam se da ponovo neće proći mjesec dana)


You Might Also Like

Broj komentara: 16:

  1. O isprobanoj kozmetici u drogerijama neću ni da pričam, već sam se iznervirala. Otkako istražujem korejsku kulturu, psoebno sam se počela zanimati i za kozmetiku, za sada sastavljam wish listu, ali za sada sam kupovala samo bb kreme. Vrijeme je da se još nešto isproba. I ja sam tek nedavno dobila prvi paket s iHerb-a i nije mi ni naumpalo da isprobam neki balzam, ne znam na šta sam mislila. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jej, drago mi je što nisam zadnja koja je donedavno bila bez iHerb kupvine :D.
      Probala sam nešto korejske kozmetike i do sada me ništa nije razočaralo. Bilo je proizvoda koji su mi bili ok, ali ništa za pamćenje i onih s kojima sam bila jako zadovoljna. Ne kažem da je sve njihovo dobro i da mi odgovara, ali još nisam naišla na takav proizvod (što se preparative tiče). Dekorativna sam probala samo Missha bb kremu koju obožavam i korektor istog brenda kog još nisam naučila koristiti tako da si budemo prijatelji pa sam ga jednostavno zanemarila.

      Izbriši
  2. Slično je izgledala i moja prva iHerb kupovina nedavno. Najviše je bilo balzama za usne. Sad mi je nova poštarina bezveze, pa se nećkam oko nove narudžbe. Smeđi Sierra Bees mi je bio super, već sam ga potrošila. Kupila sam još onaj od vanilije i nije me toliko oduševio, mada bi sigurno bio bolji za neke toplije dane - omekšao bi. Kako ti se sviđa Out of Affrica balzam?
    Essence olovke za usne su mi super, a nikako mi ne odgovaraju Manhattan Lotus lakovi, imam ih nekoliko i baš mi se počnu guliti već sutradan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakva nova poštarina? o.O I moj smeđi SB je skoro gotov i sviđa mi se. Iznenadila sam se koliko je mekan jer sam očekivala nešto tvrdo. Out of Africa koristim tek par dana i tek sad je počeo omekšavati. Granulast je i izgleda mi kao onaj sirovi ili što već shea maslac koji se može kupiti u ljekarnama.
      Meni je ovo prvi Lotus lak, još ga nisam koristila i nadam se da će na mojim noktima biti postojaniji :D.

      Izbriši
    2. Sada poštarina raste s težinom, početna je 4,45$ za 1 lbs; 8, 90 za 2-3 lbs čini mi se, i dalje raste :/ Ako je narudžba preko 20$, dobiješ 50% na poštarinu. Baš je bezveze.
      Nadam se da će ti lat odgovrati bolje nego meni :)

      Izbriši
    3. Hm, mislim da je tako bilo kad sam naručivala. Baš me frustitalo jer sam željela još proizvod-dva staviti a onda mi je poštarina išla na duplo :D.

      Izbriši
  3. sierra bees balzame obožavam, a ni ovaj out of africa nije bio loš, koliko se sjećam :D
    ma nek si se ti nama vratila, samo nemoj opet skoro uteć' :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neću :*
      Vidjet ćemo kakvi će mi biti ostali Sierra Bees, ali ovaj s kakao maslacem mi je bio vrlo dobar. Iznenađujuće dobar. tako da će se on ponovo naći u iHerb narudžbi. Samo se nadam da će sniženje potrajati do tada. 6 kn za ovakav balzam se ne može pobijediti.

      Izbriši
  4. Odličan new in!!! Lijepo si se počastila!! Jedva čekam čitati utiske o korejskim stvarčicama....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D. Pisat ću o njima uskoro, nadam se :))))

      Izbriši
  5. Odličan nwe in! Posebno bih izdvojila Nars rumenilo i olovke za usne od Catricea i Essenca koje su mi predivne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :D Meni je Nars rumenilo highlight ovog new in-a, ali zapravo se veselim svemu podjednako :).

      Izbriši
  6. Fantastičan new in :). Sve mi se sviđa, pogotovo korejska kozmetika :). Nars rumenilo je divno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :))) Nekako mi se teško odmaknuti od Koreje :D

      Izbriši
  7. Super new in :D Jako lajkam Nars rumenilo <3 I baš me zanima recenzija ovim korejskih stvarčica... Inače, Sierra Bees balzam od vanilije mi je predobar, odlično njeguje, a sastav je vrhunski. Sigurno ću uzet par kad budem opet na iHerbu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D. I ja se vidim da u košaricu trpam cijeli roj pčelica u idućoj narudžbi i sve me strah da tad neće biti snižene :D. Možda bih se trebala požuriti s narudžbom :-Đ. Je, sastav je brutalan, ulja, maslac, pčelinji vosak i vitamin E.
      Bit će recenzije korejskih stvarčica :)).

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.