Alverde,

[New in] #13 - 5/2014

19:48 azzie 25 Comments

Pozdrav svima! Na redu je još jedan New in post - ništa veliko, iako možda izgleda kao puno. Sve su to sitnice. Sve stvarčice su kupljene početkom mjeseca, a većina ih je putovala iz Južne Koreje.


Najprije moram napisati da sam opet fotkala mobitelom jer uporno zaboravljam napuniti baterije od fotića. Kad krenem fotkati ulovim tada priliku i jednostavno nemam vremena čekati par sati da se baterije napune (iz ovih stopa ih stavljam na punjač!). Iako ih dorađujem u PS, kvaliteta je nešto niža nego s fotićem, koji, ruku na srce, i nije ukorak s vremenom. Za mjesec i pol puni 11 godina! No, to sve i nije toliki problem koliko mi sam Blogger pije krv na slamku. Iz nekog razloga mi zadnjih par mjeseci smanjuje kvalitetu fotki kad ih "dignem" na blog. Danas mi je pak napravio urnebes od jedne fotke, vidjet ćete. Prestrašno. Stvarno mi nije jasno zašto je to počeo raditi. Morat ću što prije naći rješenje jer me to izluđuje. Potrudim se da fotke na nešto liče i onda mi ih unazadi. No, vjerujem da vas ovo ne zanima, pa hajdemo na novitete!


Ulazim u neke godine, koža mi se mijenja i postaje opuštena i dehidrirana iznutra. Znam da sad stvari idu nizbrdo i da se više ne mogu osloniti na svega par proizvoda za lice. To mi jednostavno više nije dovoljno. Prije par mjeseci sam u upotrebu uvela novu kategoriju proizvoda - serum. U ovom postu sam pisala o Baleinom Aqua serumu, koji me nije ostavio bez teksta jer osjećam da mora postojati nešto bolje, odnosno nešto što će mi više odgovarati, ali isto tako sad više teško mogu biti bez seruma. Poboljšava mi učinak kreme, pa makar i malo koliko to čini. Kako mi je Aqua serum pri kraju, naručila sam jedan Misshin, koji mi je izgledao interesantno.


Missha Time Revolution Immortal Youth Skin Rebooter - zakon ime, zar ne? :) Kao što vidite, kupila sam testere, njih 10 točnije. To mi je najbolji način za isprobati skuplje proizvode, za koje onda ne bih riskirala kupiti ih na blef. Platila sam ih 3$ na aukciji na eBayu, znači nešto manje od 18 kn. Ne znam koliko ima proizvoda u jednom testeru jer ne piše, ali meni se čini da su pakiranja od 1 ml. Znači, kupila sam 10 ml (po procjeni) proizvoda. Ovaj proizvod u punoj veličini dolazi u bočicama od 50 ml, a cijena mu je 44-55$ na Missha US stranici - na istom linku možete vidjeti nešto više o proizvodu. Na eBayu pak vidim svakakve cijene, od 12$ za bočicu od 30 ml, 47$ za 50 ml pa do 52$ za 130 ml. Da, očito postoje razne veličine ovog proizvoda.
Proizvod sam isprobala, koristila sam ga nekoliko puta i još uvijek se ima što iskoristiti iz jednog testera. Uspoređivala sam ga s Aqua serumom i ovako na prvu vam mogu reći da u koži osjećam sličan učinak, ali Skin Rebooter brže ulazi u kožu i ne ostavlja sjaj kojeg ostavlja Aqua serum, nego lice izgleda kao da ima zdrav čisti sjaj. Proizvod je rijedak i proziran. Razmazuje se kao od šale i brzo upija. Eto, to su mi prvi utisci. Više o tome kad potrošim sve ove testere. Mislim da bi mi to trebalo biti dovoljno za mjesec dana.
Na Misshinoj stranici piše da je ovo anti-aging serum koji revitalizira i regenerira kožu te da ima benefite koji utječu na bore i posvjetljivanje kože (ups :D moja bijela faca ne treba biti svjetlija :D). Također piše da se proizvod utapka u lice nakon nanošenja losiona. Ja sam ga stavljala prije kreme. Losion=krema? Hmm... Morat ću ovo malo istražiti da ne bi ispalo da radim neki krivi redoslijed.

Hrpu bočica koju ste vidjeli na drugoj fotki sam, također, kupila na aukciji na eBayu.  Radi se o ukupno 20 bočica, dvije vrste proizvoda. 10 bočica tonera i 10 bočica emulzije brenda Holika Holika. Piše da su bočice od 5 ml, što bi značilo 50 ml od svakog. Platila sam ih 5.10$, odnosno oko 30 kn, što mi se čini kao dobra cijena za tu količinu. Puna cijena ovog seta je, koliko vidim, 9.90$.


Dakle, što sam to kupila? :).
Holika Holika Prime Youth Intensive Toner - na Holika Holika USA stranici piše da je dio premium linije koja pruža učinke borbe protiv bora i obnove oštećene kože. Prirodno regenerira stanice kože s 81% premium fermented herb water - ovo nisam prevela jer ne znam kako da prevedem a da ne ispadne smiješno (fermentirana biljna voda? :lol:). Nanosi se nakon čišćenja lica. Na istoj stranici stoji da je cijena 55$ za 135 ml. Na eBayu je cijena duplo niža.
Holika Holika Prime Youth Intensive Emulsion - na Holika Holika USA stranici piše isto što i za gornji proizvod, osim da se radi o 62% te "čudne vode", te da hidratizira. Cijena i količina su iste. Proizvod se nanosi nakon čišćenja i tonera, laganim utapkavanjem. Na eBayu je cijena, također, ista kao i kod tonera.
Isprobala sam jedino toner. Ima lijep parfemski miris kog baš i nisam očekivala. Emulzija je daleko blažeg mirisa i prilično je gusta. Ne znam kako ću je vaditi iz ovih bočica jer su jako tvrde. Emulzija ne izazi niti naglim okretanjem bočice. Ako nešto i izađe, pola će se baciti. Glede toga sam malo zabrinuta. Morat ću je vaditi čačkalicom izgleda. Ova dva proizvoda sam odlučila staviti sa strane i najprije koristiti Misshin serum čisto da bolje vidim učinak pojedinog proizvoda.

Zatim imam tri sheet maske. Ovo su mi prve takve maske, a kupila sam ih jer sam dosta slušala o tim maskama s plahticama. Ne o konkretno ovima, nego općenito o sheet maskama. Poželjela sam i ja svoju kožu nahraniti i nadam se da će ove biti dobre.


Radi se o brendu Lus, iz Koreje. Prva je Collagen Essence maska, druga Hub Essence maska, treća Nutrition Propolis maska. Kupljene su u kompletu, ulovljene na aukciji za 1.79$, desetak kuna. Više o njima kad ih isprobam :D. Collagen i Propolis imaju uputstva na engleskom (i sastojke), na sreću. Sa Hub ću se ponašati kao i s ostale dvije.

Zatim je tu i jedna krema za lice, koju sam vidjela na listi aukcija (na eBayu naravno). Brend mi je posve nepoznati, niti ima baš puno informacija o ovoj kremi na netu. Na kutiji na engleskom piše o kremi, ali sastojci nisu na latinici. Vjerojatno je bilo glupo kupiti kremu pa onda ići čačkati o njoj, ali ovu i još 3 ovakve drugih vrsta sam stavila na watch listu i zaboravila na njih. Kad su isticale sam ih se sjetila i nisam stigla istražiti. Bidala sam ovu pa kud puklo da puklo.


Krema je došla iz Koreje, a brend je Echoice. Radi se o Ceramide kremi, Anti-Wrinkle system. Kako piše na kutiji, ovo bi trebalo biti savršenstvo za grubu i suhu kožu. No, vidjet ćemo. Isprobala sam ju najprije na ruci i ubrzo osjetila peckanje koje je trajalo kojih 15 minuta, bez crvenila. Pomislila sam da sam zabrijala pa sam ju isprobala i na vratu i, nažalost, to se opet dogodilo. Na sreću, nisu se pojavile iritacije. Sad me malo, iskreno, strah staviti ju na lice, ali pretpostavljam da je krema možda prebogata pa da reagiram na nju, odnosno da reagiram na neki sastojak. Peckanje kože sam jedino prije ove kreme imala s Balea Urea kremom za ruke, ali tad su mi ruke bile ispucale.
Kremu sam platila 5.53$, malo više od 30 kn. Količina kreme je 30 g. Nisam ih viđala na eBayu, osim komplet od sve četiri vrste za nekih 24$ otprilike.

Kopajući po kozmetici na eBayu u oko mi je upala i ova Clinique kremica. Radi se o Even Better City Block Anti-Pollution kremici sa spf40/PA+++, za sve tipove kože. Nabrzinu sam pročitala par recenzija, žene zadovoljne. Znam da sam već dosadna s tim "kupljeno na aukciji", ali što da vam kažem, volim tako štedjeti. Nisam sigurna da sam ovaj put išta uštedjela, ovisi kako se gleda. Platila sam ju 4$, količina je 7 ml. Znam, skupo za tu količinu, ali mislim da će mi biti dovoljno za ljeto za vrijeme kad sam na jačem suncu, a takvih slučajeva nema previše. Kupit ću si neku jeftiniju sa slabijom zaštitom za ostale upotrebe, tipa neku mini verziju u DM-u. Inače, buy it now ove kremice je oko 7$, ako kupite više cijena se smanjuje, pa tako za 12$ dobijete tri komada, što ispada po cijeni po kojoj sam ju ulovila. Doputovala je iz Tajvana.


Jedino me malo brine, a to sam vidjela tek poslije kupnje, da je napravljena za "azijsku" kožu. Krema je u boji, žućkasto-smeđa je. Ne znam u šta ovo spada zaista jer sam se prvi put susrela s kremom u boji koja ne bi trebala biti tonirana (?). Ima blagi miris tekućeg pudera, a iako djeluje tamno, ne boji kožu, bar koliko sam vidjela na ruci. Malo sam zbunjena... Jeste se susrele s ovakvom kremom? 
Pošto je mala i štedit ću je, pravu recenziju neću moći napraviti, ali ću se osvrnuti na nju u nekakvim "prvim utiscima" ili nečem takvom.

Sada slijedi proizvod čiju fotku mi je Blogger najviše upropastio. Molim vas, pogledajte te kričavozelene fleke! I ovaj neonski Alverde gore u kutu. Strašno!
Ajmo se probati fokusirati na ovaj divan proizvod na sredini slike...


Etude House Happy Essential Foam Collagen s 40% kreme - kupila sam ponovo na aukciji za 6.54$, 150 ml. Za tu cijenu bih tražila umivalicu i ovdje, za koju kunu manje vjerojatno, ali jako sam željela probati neku korejsku. Puna cijena na eBayu je od 7 i nešto pa na više dolara. Prilično je velika i trajat će mi sto godina :D.
Zadnjih skoro godinu i pol umivam se s L'Occitane sapunima. Volim te sapune, nježni su, ali ne dovoljno nježni za lice. Imam ful suhu kožu iznutra i skroz negipku. Nakon umivanja mi je taj osjećaj još jači, pa sam odlučila probati s nečin nježnijim. S ovom umivalicom sam se zasad umila samo jednom čisto da ju isprobam tako da ne mogu još donijeti sud. Mogu vam samo reći da je stvarno gusta i da je potrebno malo proizvoda. Zanimljivo je da je došla u tvorničkom celofanu, a na grlu tube je imala i zaštitnu alu foliju. Zaista, svaka čast!

U kategoriji čistilica imam i testere crnog blata za čišćenje pora. 10 vrećica po 6 g sam platila 1.68$ na aukciji. Sasvim odlična količina proizvoda za tu cijenu. Nadam se da će mi jedna biti dovoljna za jedno korištenje, što bi značilo da bih za desetak kuna mogla imati deset korištenja. Cijena ovog proizvoda je oko 8-9 dolara na Amazonu i eBayu (ima i za više, naravno), za tubu od 60 g, a u testerima tu količinu za buy it now možete kupiti za 2.99$, pa računajte što se više isplati :D.


Radi se o brendu Pilaten (kineskom, mislim) koji je pod Misshom, kako piše na poleđini. Vrećice su stigle iz Hong Konga. Ne očekujem čuda, ali vidjet ćemo. Gledala sam neke demoe na youtubeu i jedini strah mi je da si ne počupam kožu dok si to skinem s lica :D, a čini mi se da će poslužiti i kao vosak za depilaciju, haha.

Zatim su tu neki testeri koje sam dobila uz kupnje. Prva dva su došla uz Ceramide kremicu. Prvi tester je, čini mi se, ona ista krema koju sam kupila ali u kolagen verziji. Drugi je od brenda FromNature, a radi se o nekakvom serumu ili čemu takvom (sad vidim da sam naopako okrenula tester).


Treći je došao od Etude Housea uz kupnju umivalice. Nekakva krema sa spf50. Nadam se da je za lice jer je minijaturna :D. Ime joj je zakon. Sunprise :D.
I četvrti je došao uz Holika Holika testere u bočicama, a radi se o Holika Holika Naked Face Glow Base.

Imam još par stvari s eBaya. Debeli koso rezani kist je gust i mekan, ne smrdi i stvarno sam zadovoljna ovako na prvu. Nisam ga još isprobala. Ulovila sam ga na aukciji za smiješnih 1.04$.


Ostali su došli u kompletu, a radi se o tankim kistićima za nail art. Ulovljeni su na aukciji za 0.32$. Nisam ih koristila jer su morali čekati fotkanje. Prvo čekam da dođu iz Kine i onda moram čekati da se skupi za post, a onda moram pak čekati da se poklope razni drugi uvjeti :D. Koji test strpljivosti.

Danas mi je pak došla četkica za pranje lica, pa nije uslikana sa svime. Fotkanje sam obavila prije nego je došla. Malo se zdrobila u transportu. Platila sam ju 0.85$ (aukcije) i dugo sam je lovila. Jako su popularne ove četke. Puna cijena im je oko 1.20$ ako se ne varam, a baš sam htjela uštedjeti koju lipu :D.


Nisam sigurna hoću li prati s njom lice jer mi se čini gruba za taj dio. Eventualno ću je koristiti oko nosa, ali i to ćemo vidjeti. Vjerojatnije je da će poslužiti za pranje noktiju, što i nije loše jer mi treba četka za nokte.

I za kraj imam jednu mizernu DM kupovinu. Alverde šampona za osjetljivo i nadraženo vlasište ste se nagledali kod mene. Koristim i kupujem ga i dalje. Cijena mu je 16.90 kn.
Essence Studio Nails BTGN hvaljeni top coat, koji je koliko čujem povučen, sam našla u DM trgovini u Tower Centru Rijeka. Ne znam kako sam živjela bez njega :D. Kad se opet spustim sa svog brda do nekog DM-a uzet ću još jednog za pričuvu, ako ga nađem. Sve se nadam da zapravo ni nije povučen... Cijena mu je 22.90 kn.


I napokon sam došla do kraja ovog New in posta :D. Skroz se oduljilo s tim nekim proizvodima. Cijelo poslijepodne tipkam ovaj post. Prije nego se odjavim evo još jedne grupne slike. Sredila sam ju pa da se ne vejsta.


Što ste vi kupili zadnje vrijeme? Koristite li korejsku kozmetiku? Zanima li vas što od ovih proizvoda? :)

25 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Collistar,

[Swatch/Recenzija] Collistar #36 nero

11:12 azzie 14 Comments

Pozdrav drage moje čitateljice (i čitatelji, naravno :D Nadam se da ima i vas.)! Danas ponovo za vas imam swatch laka i recenziju. Nadam se da vam neću dosaditi s lakovima.

Dugo imam jedan crni lak kojeg jako volim, a pod dugo mislim na bar 4 godine dugo. Napol je potrošen i zaista ga štedim. Dobila sam ga na poklon i to u verziji testera (puna veličina) i to je jedini Collistarov lak kojeg imam.


S obzirom da lak ima nešto staža ne mogu garantirati da nisu promijenili formulu (nadam se da nisu). Kao što rekoh, ovo je jedini Collistar lak kojeg imam, nažalost, pa ga ne mogu usporedti ni s drugima. Preskupi su :D.

Na bočici piše da lak sadrži učvršćivač, da se radi o patentiranoj formuli, da se brzo suši, dugo traje na noktima te da ima profesionalnu četkicu. Pa hajdemo vidjeti je li to istina. Za prvo obećanje ne znam, jer mislim da bih ga trebala često koristiti da bih vidjela razliku i to bez pomoći sa strane. Uvijek sam ga koristila kad su mi nokti bili u boljem stanju pa... Eto, ne znam. Što se sušenja tiče, to je istina. Lak se relativno brzo suši i ako ga namažem poslijepodne, neću se drugi dan probuditi s upropaštenim noktima. Naravno, pod ovim podrazumijevam nanošenje ne predebelih slojeva. Moj lak je već star i sad primjećujem da se malo zgusnuo, tako da sam morala raditi deblje slojeve čisto jer tanji s tom teksturom ne idu. Dakle, trebalo bi ga zeru razrijediti, što bi značilo da moram kupiti razrjeđivač. Imate preporuke?

Trajnost laka je vrlo dobra. Izdrži mi nekoliko (četiri otprilike) dana na noktima bez problematičnih otkidanja boje. Ne otpada onako u plahtama nego se više "mrvi" na vrhovima i sa strane. Četkicu nisam uslikala jer planiram jedan post u kojem ću usporediti četkice lakova koje imam pa ćete ju vidjeti u njemu, ali mogu vam potvrditi da je četkica jako dobra. Ne znam je li profi jer ne znam kako izgleda profi četkica, ali s ovom se zaista lagano nanosi lak, nešto je šira, a čep leži u ruci baš savršeno za što lakše nanošenje. Moram se osvrnuti i na miris. Miris me podsjeća na Revlonov lak kog sam imala prije zaista sto godina (tipa 2000. god.), ne udara u glavu i nije naporan. Recimo stare Avonove lakove smatram lakovima s napornim mirisom.

Dosta sam pričala i vrijeme je da Collistar #36 nero pokažem i na noktima. Molim da uzmete u obzir starost laka, odnosno njegovu gustoću. Razlika nije toliko velika u odnosu na njega u mladim danima, ali sada zeru bolje pokriva u jednom sloju pa imajte to na umu.


Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, nije velika razlika u jednom i dva sloja. Uživo se nešto bolje vidi ta razlika jer ovdje ispada kao da je nema. Ne može se proći s jednim slojem, osim za brzinsko lakiranje, a npr. provest ćete vrijeme u mraku pa se neće vidjeti. Za usporedbu, dok je lak bio "mlad" nije se moglo proći s jednim slojem, ali dva su bila savršena. Ovo je lak čiji je treći sloj na noktima uvijek bio višak.

Nokte sam uslikala i u kući dalje od jakog vanjskog svjetla, a kako se tada mobitel (zaboravila sam napuniti baterije fotoaparata) muči sa osvjetljenjem ima tendenciju isprati slike, ali upravo je takva slika sada dobrodošla da možete vidjeti da postoji razlika u jednom i dva sloja. Jest da je jedan sloj ovdje "preispran", ali kužite poantu ;).


Dakle, ovo mi je jedan od najdražih lakova. Zaista mi je odličan i, kao što sam napisala, štedim ga. Nosim ga samo kad su specijalnije prilike ili kada ga baš želim na noktima. Divan je pravo crni lak, lako se maže (ok sad mrvu teže nego prije čisto jer mu treba kap razrjeđivača), brzo suši, trajan je i jednostavno odiše kvalitetom.

Količina laka i nije nešto impresivna. Dobijete ga samo 10 ml, što je po meni malo s obzirom na cijenu. Točnu cijenu mu ne znam, ali mislim da su njihovi lakovi oko 130 kn. Nadam se da nisam premalo rekla. Kada ga potrošim, nažalost neću ga više imati dok ne budem imala viška love za tako skupi lak :D. Ali sudeći po tome koliko ga čuvam, imat ću ga još bar dvije godine, a onda se nadam da ću naći stablo s parama umjesto lišća. Vječni optimist. 

I to je to za ovu recenziju. Raspisala sam se, ali što da radim kad mi je ovaj lak tako drag i imam što o njemu reći :)

Jeste li probale Collistarove lakove i koje je vaše mišljenje o njima?

14 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Essence,

[Swatch/Recenzija] Essence 6 in 1 nail candies - 06 soda pop & candy shop

00:25 azzie 12 Comments

Danas ću vam pokazati jedan od novijih slatkiša za nokte u mojoj kolekciji. Radi se o bonbončiću iz Essenceove linije čiji lakovi uz nježnu boju trebaju noktima pružiti šest korisnih učinaka: čvrstoću, zaštitu, popunjavanje neravnina, brzo sušenje laka, lijep miris i visok sjaj. Da li ispunjava ta obećanja saznat ćete u nastavku :).


06 soda pop & candy shop je prava "šećerna" roza nijansa, koja mene podsjeća na rozu šećernu vunu i skoro dobijem sugar overdose dok ju gledam :D. Savršena svijetlo roza neutralna boja. No, pigmentiranost ovih lakova izgleda nije na prvom mjestu što ćete vidjeti na slikama laka na noktima. Da vam budem iskrena, ovaj lak je toliko divan da mi uopće nije žao što ne pokriva nokat.


Lak ima vrlo sitan i jedva primjetan shimmer, a zbog toga izgleda još ljepše. Ne stoje nam svi lakovi jednako, neki baš ističu nedostatke na noktu, a ovaj lak će, vjerujem, svaki nokat učiniti ljepšim. Meni se jako sviđa što je učinio od mojih. Zaista izgledaju ljepše. Mislim da je stvar u nijansi, formuli, tom sitnom shimmeru, sjaju. 
Ovaj lak, nažalost, ima i jedan nedostatak. Valjda tako mora biti. Naime, na mojim noktima radi mjehuriće. Prvi put kad sam ga koristila nanijela sam ga kao i svaki drugi. Prvi sloj pa za cca pet minuta drugi. Pogreška! Mislim da su mi se na većini noktiju pojavili sitni mjehurići i pao mi je mrak na oči. Zatim, desetak sati nakon otišla sam spavati i probudila se s reljefom na noktima. Skinula sam lak i išla ispočetka. Namazala sam prvi sloj i pustila ga da se dobro osuši, tipa dva sata, Onda sam nanijela drugi sloj. Problem s mjehurićima je gotovo nestao i tek se  nešto sitno pojavilo na jednom noktu što je nestalo nakon sušenja. Riješio se i problem upropaštenih notkiju u toku spavanja.

Osvrnut ću se na ono što su naveli na bočici, prednosti laka:
  • daje čvrstoću - doista, s njim nokti su mi se činili čvršćima,
  • daje zaštitu - ne bih znala, pretpostavljam? :D,
  • popunjavanje neravnina - ne znam jer sam nokte prije lakiranja izrašpala i ispolirala,
  • brzo sušenje - iako on na dodir izgleda suh, očito nije (napisala sam gore u tekstu), a ako mu date dovoljno vremena, lijepo se suši,
  • lijep miris - da!!! Ovaj lak miriši! On doista miriši! Ok, drugi dan se jedva osjeti, ali uživancija je prvi dan držati nokte pod nosom, a da oni ne smrde,
  • visok sjaj - istina, jako lijepo sjaji.
Sve u svemu, uz mali nedostatak kog smo prebrodili, ovaj lakić me oduševio. Divan je, nokti mi izgledaju ljepše, volim ih gledati, a trajnost mu je dosta dobra. Nakon pet dana imala sam nešto počipanih vrhova i jedan posve oguljen nokat jer sam ga slučajno nabila u vrata pa mi je lak popucao te sam ga ogulila kao plahtu. I moram napomenuti da lak ne miriši ako ga njušite iz bočice. Tek kad se počne sušiti se miris pokrene.

Na donjoj slici možete vidjeti ostale primjerke iz ove kolekcije. Ja svakako želim još neki, npr. treći i četvrti :)). Možda i peti :D.

izvor

Lak je kupljen u Mulleru za 15-tak kn. Nisam sigurna jesu li došli i u DM. Količina laka je 8 ml.

Jeste li isprobale ove lakove? Ako niste, hoćete li? Je li vam apetit proradio nakon ove recenzije? :D

Hvala na čitanju! :))

12 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Balea,

[Minirecenzije] Skup kratkih recenzija #4

20:01 azzie 24 Comments

Sakupila sam nešto proizvoda o kojima bih željela pisati, ali nemam materijala za pune recenzije te savršeno upadaju u ovu rubriku. Na redu su minirecenzije, a sve o čemu ćete moći čitati u ovom postu nalazi se na slici ispod.



Balea Aqua hidratizirajući serum za suhu kožu

 Imam ga i ja, da, kao i 90% beauty blogosfere :D. Kupila sam ga baš zato što jako puno ljudi s oduševljenjem piše o njemu. Serum mi je pri kraju, koristila sam ga svaki dan ujutro i navečer, s iznimkom rijetkih slučajeva da sam ga zaboravila staviti. Nakon njega nanosim kremu.
Moram napomenuti da mi je ovo prvi serum u životu (Aqua serum je početak mog korištenja seruma i sada nastavljam s tom vrstom proizvoda) pa ga nemam s čime usporediti. Dugo sam razmišljala koji je moj stav spram ovom proizvoda. Znala sam da je "prošao" - nije mi žao što sam ga kupila, ali moram vam priznati da me nije niti impresionirao. Više mi je ok, može proći. Vjerujem da nekome s manje dehidriranom kožom iznutra možda i bolje "radi", ali ja ga tek nešto osjetim. Poboljša mi kremu jer ona pak ostaje samo na površini, tako da imam osjećaj da da nešto vlažnosti koži, ali malo. Iako nemam s čim usporediti, sigurna sam da postoji proizvod koji će bolje "opustiti" moju kožu da nemam osjećaj đona od cipele.
Što se tiče izgleda kože, nisam primijetila neke znatne promjene. Čini mi se da možda malčice izgleda življe. Miris seruma mi baš paše, svjež je i nekako godi na licu. Hoću li ga kupiti ponovo, ne znam. Radije bih isprobala neke druge za sada. Prednost ovog seruma je što je povoljan pa ga se uvijek može imati u nedostatku nekog drugog. Vidim da bih ga ponovo mogla kupiti iz tog, financijskog, razloga. Cijena mu je oko 25 kn, 30 ml.



Nivea Soft krema za lice, tijelo i ruke
s jojobom i vitaminom E

Ovu kremu sam koristila u srednjoj školi, a tad ju je koristila i moja mama, ali smo obje na dug period skroz zaboravile na nju. No, krema nam se prizvala u sjećanje, i iako sam ja bila skeptična da će mi odgovarati, mama ju je kupila za sebe. I sad ju i ja trošim jer sam potrošila svoju (trošila sam ju dok sam još imala svoju, hehe). Krema je gusta, ali se vrlo lako razmazuje, što je veliki plus. Prethodna gusta krema u kupaoni je bila Rosal Classic i strašno se teško razmazivala. Doslovno morate rastezati kožu i ne vidim da je to uopće dobro :D. Nivea Soft je gusta, ali lagana, fluffy.
Za dnevno korištenje (bez makeupa) mi je malčice premasna. Možda bi bolje odgovarala zimi. Napominjem da imam dosta kožu suhu iznutra, a na površini mi je blago suha prema normalnoj. Koristila sam ju u kombinaciji s Balea Aqua serumom. Bez seruma imam samo osjećaj masnjikave kože koja je stisnuta, a s njim dobijem mrvicu gipkije lice.
Najviše mi se, zapravo, sviđa kako se ponaša ispod WnW kremastog pudera. Nosila sam ga i s laganom kremom i s Niveom Soft. S laganom kremom su mi se pojavljivale sitne borice, dok ih s Niveom nije bilo ili su bile jedva vidljive. Puder u prahu ili kamenu nisam koristila jer mi nije potreban.
Druga pozitivna stvar glede ove kreme je što ne nestaje s lica. To što ju ne osjećam unutar kože joj neću zamjeriti jer se još nisam susrela s takvom kremom. To ću rješavati nekim drugim proizvodima.
Miris kreme je nježan i ugodno ju je nositi. Piše da se koristi i za ruke i za tijelo. Bojim se da bi se jako brzo potrošila da se maže tijelo s njom :D. Krema se može kupiti i u posudici i u tubi različitih veličina. Ova tuba je bila oko 27 kn, 75 ml.



Balea Soft & Clear  tonik za čišćenje lica

Balea antibakterijski tonik za nečistu kožu sa salicilnom kiselinom i cinkom. Na bočici piše da djeluje protiv prištića i mitesera. Imam ga jako dugo jer ga povremeno trošim. Čini mi se da je preagresivan za moju kožu (suha) pa ga koristim samo kad osjetim potrebu za nečim jačim. Za njim posegnem kad osjećam da mi je koža jako prljava, a neću pod tuš gdje ju u tom slučaju operem L'Occitane nježnim sapunom, te kad se vratim iz grada gdje mi se sav taj smog zalijepi za lice. S njim sam skidala i makeup s lica. Mislim da je ovo ok proizvod za moje potrebe. No, iz razloga kog sam navela, ne želim više na lice stavljati ništa "agresivno" pa sumnjam da ću ga više kupiti. Što se tiče onog da djeluje protiv prištića i mitesera, ne bih znala jer ga nisam svakodnevno koristila. Uz to nemam previše problema s prištićima. Kako dođu tako i prođu. Glede mitesera, s obzirom na moje korištenje, nisam primjetila ikakvu promjenu. Platila sam ga oko 16 kn (ne sjećam se više), 200 ml. 


Mess Head moisture shampoo 
s dodatkom vitamina za suhu i oštećenu kosu


Šampon sam kupila mami radi pumpice tako da joj bude lakše koristiti ga, a  i sama sam ga koristila više puta kad je moj blagi šampon bio pri kraju pa ga štedim i koristim samo na vlasištu. Ono zašto sam ga kupila, pumpica, ne valja. Raspala se nekoliko puta i više se ne koristi. Šampon se pretače u malu bocu od prijašnjeg šampona. Sam šampon je jako rijedak, treba ga dosta da se zapjeni, a i tad mu je pjena sramotna. I učinak na kosi je ništa. Ovaj šampon je ništa, kako ispada. Ambalaža mu je nefunkcionalna. Pumpica se raspada ako ne stisnete s određenim blagim pritiskom pod kutem od 90° ravno na os pumpice - inače iskače i raspada se. Mislim, strašno. Boca je od mekane plastike nalik omekšivačima od 3 litre za 8.99 kn. Sve u svemu, promašaj. Cijena mu je oko 30 kn, 900 ml. Kupljen je u Kozmu. Made in UK.


Dontodent antibakterijska vodica za ispiranje usta

Antibakterijska vodica za ispiranje usta DM-ove robne marke. Inače nisam ljubitelj ovog tipa higijene usta jer su tekućine koje sam probala bile prejake, a mrzim osjećaj umrtvljenog jezika. Probala sam Listerine, Colgate i davno Aquafresh, za kog se, ruku na srce, niti ne sjećam kakav je bio (vjerojatno me nije zadovoljio :D). Na jednom blogu sam čitala o Alverde vodici i planirala sam ju kupiti, ali mi je ova upala u oko zbog "antibakterijska" natpisa na bočici.

Moram vam priznati da sam se navukla na ovu vodicu! I to vam kažem kao netko tko je to uvijek izbjegavao koristiti. Vjerojatno mislite što je tako dobro u toj vodici, ali sigurna sam i da znate odgovor na to pitanje ;). Vodica je blaga! Ne umrtvljuje mi osjetila, ne peku me oči od muke, finog je okusa i taman mi lijepo dođe kao osvježivač daha, a čak i nedugo nakon nje opet mogu jesti, a da osjećam okus hrane. Ako ste kao i ja i ne volite jake tekućine za usta, dajte šansu ovoj. Cijena joj je u usporedbi sa spomenutima na početku zaista mala. 500 ml dođe oko 15 kn. Svakako opet kupujem.


Iseree Beauty blazinice i štapići za uši

 Na ove stvarčice ne želim trošiti puno novca pa uvijek biram najjeftinije. Iseree blazinice su odlične za cijenu da uopće nemam potrebe ni razmišljati o skupljim "fensi" blazinicama.
Jedna strana im je glatka, a druga blago reljefna. Lijepo su sprešane i ne raspadaju se, nisu predebele pa ne gutaju previše proizvoda. Meni su super. Načinjene su od 60% pamuka, 20% mikrovlakana od poliestera, 20% poliestera. Kupljene su u Lidlu. Iseree je Lidlova robna marka. Cijenu ne znam jer se poklopilo da ove blazinice nisam kupovala jako dugo. Uvijek mi ih donesu :D. Spadaju u niži cjenovni rang.


Kao i za vatu, za štapiće za uši ne želim davati puno novca pa uvijek letim za jeftinijim opcijama. Trošim ih puno i ne želim ih puno plaćati. Za razliku od nekih jeftinijih proizvoda ovog tipa, npr. DM-ov Ebelin ili Kauflandov K, vata ovih štapića je čvrsto motana, ne ispada, ne raspada se, ne fuca se dok vadite štapić te se pritom ne uništavaju ostali štapići u posudi. Baš sam zadovoljna njima. Načinjeni su od 100% pamuka. Također, ne znam cijenu jer u Lidl ne idem često. Uvijek mi ih donesu :D. No, mislim da dođu oko 5 kn za 200 kom.

°°°°°°

S Iseree proizvodima završavam ove minirecenzije. Jeste li koristili neke od ovih proizvoda?
Zanima me da li gledate na cijenu potrošne kupaonske robe, tipa vate, štapića za uši, uložaka... ili imate neke omiljene za koje vam nije žao dati koju kunu više?

24 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.

Golden Rose,

[Swatch/Recenzija] Golden Rose Paris nail lacquer 131, 235 i 236

21:04 azzie 14 Comments

Hello :)

Napokon vam donosim nove swatcheve (ne starije postove prenesene s bloga kojeg ću vjerojatno ubiti) lakova za nokte. Nisam jako dugo ništa novo objavila, a moram priznati da je moj lakičarski staž dugo bio zamrznut. Stvari su se nekako posložile u korist golih noktiju.


Krajem listopada, početkom studenog, imala sam nesretan slučaj s jednim noktom. Naime, naša maca Mašenka je završila kod veterinara i tamo mi se ritnula kad je primila lijek i zabola mi kandžu ni manje ni više nego u korijen nokta. Bol i oteklinu ne moram spominjati. Problem se pojavio za kojih mjesec dana kad je nokat izrastao i oštećenje počelo izlaziti. Da ne idem previše u detalje, imala sam napuklinu širine pola nokta koja se mogla odignuti. Odvratno. Srećom, kako je rastao tako se ta napuklina zatvarala i s vremenom više nije izgledala tako strašno, nego samo grbavo. Sad je početak svibnja i oštećenje je tek sad izraslo van živog dijela nokta, ali još ga ne mogu odrezati jer bi to značilo da moram odrezati sve nokte, posve, a to ne želim.

Uz to, dosta sam se držala kreveta jer sam se tako grijala ove zime. Ako nisam morala, radije nisam bila van njega. To baš i nije okruženje za imati svježe namazane nokte. Mazala sam ih jedino oko Nove godine, a na oštećeni nokat sam stavljala flaster :D. S proljepšanjem vremena nokti su mi pak počeli pucati i listati se. Nisam sigurna je li to moja krivica pošto sam im možda previše izrašpala površinu ili je do promjene vremena. U ovo vrijeme prošle godine imala sam isti problem, a nisam ih rašpala. Završila sam s terapijom Eveline 8u1 (o tome će biti riječi u idućim minirecenzijama) i sad se mogu vratiti lakiranju. Baš mi je nekako prifalilo :).

Danas ću vam pokazati tri Golden Rose Paris laka koja sam kupila u svom zadnjem posjetu Golden Rose trgovini u RK Ri negdje početkom 7. mjeseca prošle godine. Bila sam razočarana bojama lakova kad sam s njima izašla iz trgovine jer su pod njihovim lošim svjetlima drugačije izgledali, ali dobro. Prešla sam preko toga, a to je bio najmanji problem glede tih lakova - vidjet ćete u nastavku zašto.


Golden Rose Paris nail lacquer 235

Odlučila sam se prisiliti i iskoristiti GR Paris 235 (veći povod je bio da ga swatcham za blog zajedno s 236 i 131). Taj lak mi se zamjerio kao nijedan do sada, a to traje otkad sam ga kupila prošlo ljeto. Prvi put sam ga mazala kad su bile one nesnosne vrućine u 7. mjesecu. To je bilo strašno! Lak se rastezao, skupljao na mjestima i skidao s drugih. Užas! Morala sam ga premazati holo lakom da bar malo prekrijem nedostatke. Drugo mazanje nije prošlo ništa bolje. U 9. mjesecu sam ga htjela swatchati za blog i to je izgledalo kao i prvi put. Vidite koliko je laka potrošeno? Samo tri puta sam njime mazala nokte! Radi problema s njim, više puta sam morala brisati pojedine nokte i mazati ponovo.


Niti sad nije bilo puno bolje, ali ipak jeste bilo nešto lakše. Mislim da je laku zaista smetala vrućina. Sada se nešto lakše maže, ali taj lak je daleko od lakomazivog laka, a bome i od laka kojeg ću rado koristiti. Sve probleme ćete vidjeti na slikama.


Kao što možete vidjeti, lak se loše maže, skuplja se na nekim mjestima dok na drugima radi pretanak sloj, odnosno 'rupe'. Nokat srednjeg prsta je onaj oštećeni nokat i možete vidjeti da njega najgore maže, a slične probleme radi na noktima koji nisu savršeno pravilni, samo manje. Uživo su te greške jače vidljive nega na fotkama. Također, dva sloja mu baš i nisu dovoljna. Na donjoj fotki su nokti s dva sloja laka.


Idući dan sam stavila i treći sloj, ali nije ispravio jače probleme s pokrivnošću. Na iduće dvije fotke su nokti s tri sloja laka.

slikano na suncu

slikano u hladu

Dobra strana ovog laka je što se solidno brzo suši. Ne mogu reći da sam se pomirila s ovim lakom, ali ne mrzim ga više iz dna duše. Sad ga samo ne volim. Glede trajnosti na noktima, postojanost laka ovisi i o noktu i što radite s njima. Obično su mi ti turski lakovi izdržavali bar dva dana. Ovaj mi se dva dana nakon ogulio u krpama nakon pranja kose. 


Golden Rose Paris nail lacquer 236


Prvo lakiranje ovog laka prošlo ljeto je počelo slično kao i s gornjim, 235, samo što se on ipak nije toliko rastezao i teško mazao. Sad je, naravno, bio lakši za nanošenje nego tada. Radi slične probleme kao i 235, ali u manjoj mjeri. Kod neravne površine, odnosno defekta na noktu, skida boju.


Na idućoj fotki su nokti s dva sloja laka. I gornja i donja slika fotkane su po oblačnom vremenu.


Ovaj lak se pokazao boljim, ali ima drugi defekt: radi mjehuriće. Ne puno, ali radi. Jedan nokat previše. Dobit ću osip ako kupim još jedan lak koji radi mjehuriće, to vam mogu obećati. Mislim da je to veliki razlog zašto mi je GR trenutno (već skoro godinu dana) odbojan. Da, imam i super njihovih lakova, ali i ne tako super. Mislim da sam došla u period kad zaista nemam živaca mazati jedan nokat tri puta da bi za sat vremena našla mjehuriće na noktima.

No, vratimo se na ovaj prljavi mint. Pozitivna strana ovog laka je što se osušio u prihvatljivom roku i deset sati nakon pri spavanju mi se nije uništio. Trajnost mu je ok, osim što sam ga morala skinuti prije vremena jer mi je na mjestu jednog mjehura otpao komad laka. 


Golden Rose Paris nail lacquer 131

I za kraj, nakon kremastih pastelnih lakova ostao je jedan želeasti (po mom mišljenju). Ovo je jedan od dva plava laka koje imam. Baš i nisam od plavih lakova (kao ni od zelenih). Malčice mi je čuudno imati ga na noktima, a kupila sam ga prvenstveno za lakiranje nožnih noktiju (i boja je trebala biti hladnija).


Lak se lijepo maže, ne ostavlja prazne dijelove noktiju niti radi nakupine i najbolje je od sve trojce posao odradio na oštećenom dijelu nokta. Priznajem, dobro bi mu došao još jedan sloj, mada meni je i ovako ok. Ne patim da se ništa kroz lak ne smije vidjeti. Ovisi o laku, teksturi i boji.


Na donjoj slici možete vidjeti nokte s dva sloja laka. I gornja i donja slika fotkana je  hladu. Sunce je taj dan stalno nestajalo. Boja mi je ispala nešto svjetlija i hladnija nego što je u stvarnosti, ali ne mogu ju naštimati ni u PS. Jako se mijenja s obzirom na osvjetljenje. Na gornjoj slici mi izgleda najbliže pravoj boji.


Dobra strana laka je, dakle, mazivost, brzo se suši na dodir (izgleda kao da je suh), ne radi mjehuriće. Trajnost mu je solidna. Izdržao mi je nekoliko dana.
Loša strana ovog laka je sušenje. Sigurno se pitate kako je to loša strana kad sam ju navela kao dobru. Da, lak se naizgled brzo suši. Dirate nokte i čine se suhi. No, 12 sati nakon lakiranja sa samo dva sloja laka pri spavanju notki su se oštetili. Puni su sitnih crtica. Rekoh da ću dobiti osip ako kupim još jedan lak koji radi mjehuriće. Da, dobit ću osip ako još jednom namažem nokte 12 sati prije spavanja i probudim se s rezbarijama na noktima! Hitno mi treba top coat (počinjem s Essence na preporuku Nail Crazy ;)).

°°°°°°

Golden Rose lakove u Rijeci možete kupiti u prizemlju Robne kuće Rijeka. Za druga mjesta i gradove vam, na žalost, ne mogu reći jer ne znam. Cijena lakova iz Paris linije je 15 kn. Količina laka koju dobijete je 11 ml.

Kako sam skupila sasvim pristojnu brojku Golden Rose lakova, nakon što swatcham još dva njihova laka koja čekaju svoj red, napravit ću jedan post sa svim GR lakovima, usporediti im četkice i napisati riječ dvije što mislim o njihovim lakovima.

°°°°°°

Što vas najviše nervira kod lakova za nokte? Možete li izdvojiti samo jednu stvar?

Hvala na čitanju! :)

14 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.