Alverde,

[New in] #17 - 9-10/2014

15:53 azzie 6 Comments

... i početak 11. mjeseca :).

Pozdrav svima!

Dugo me niste vidjeli i nadam se da me niste zaboravili! Nažalost, u životu se katkad stvari poslože da nešto postane prioritet, a drugo se prisilno mora staviti u drugi plan ili čak treći. Ne mogu reći koliko ću biti aktivna na blogovima, ali nadam se da neće biti višemjesečnih pauza i dalje. 
Imam započetih postova s recenzijama, ali ipak ću nakon pauze početi s nečim lakšim, a što je lakše od noviteta :). Osim toga, skupljam ih već dugo i vrijeme je da "odradim" taj dio jer sam napokon živnula i što se Ebayanja tiče pa mi uskoro stiže nova grupa noviteta :-Đ.

Iako skoro dva i pol mjeseca zvuči kao dug period, nemam vam za pokazati brojku proizvoda koja bi išla uz taj vremenski period. Malo sam kupovala, nešto sam dobila, a da vam pravo kažem, nisam nešto bila ni od volje za shoppingom. Da ne duljim više, evo što je "novoga" kod mene!

Na donjoj slici je rujanski ulov, nešto iz DM-a, nešto naručeno s Ebaya. Prva u oko upada četka koju sam dugo željela (uz Tangle Teezer - obje želim isporbati) i napokon kupila. 

Macadamia Natural Oil - No Tangle brush sam sasvim slučajno vidjela na Ebayu. Bila je na sniženju u kompletu s njihovim uljem u mini bočici od 10 ml te malom maskom za kosu od 15 ml. Komplet me došao 70 kuna, što je cca koliko dođe sama četka i u nekim drugim online shopovima, tj. koju kunu do desetak manje, ako se dobro sjećam. U jednom frizerskom salonu u Rijeci je 100 kn. Četku koristim od fotkanja ovih proizvoda krajem mjeseca (vidite da je bilo kasno ljeto :D), a osvojila me čim mi je takla kosu. Imam jaku, živu, žičanu i dugu kosu, četka odlično radi na njoj i ne čupa. No više o njoj u recenziji nakon dužeg korištenja.
Healing Oil Treatment me isto odavno zanimao, a sad kad sam ga napokon isprobala mogu reći: da, to je to! Oborio me s nogu nakon prvog nanošenja. Moja je kosa žičana i kruta na dodir, pogotovo nakon feniranja. Mislila sam da sam umislila da mi je kosa omekšala odmah nakon nanošenja ulja, ali to sam potvrdila idući put. Ne ostavlja masan izgled na kosi, ne ostaje "sjediti" nego kao da se upije u kosu, a pritom prekrasno miriši! Obavezno kupujem veću bočicu!


Batiste XXL volume mini suhi šampon sam dobila u paketu s kuponima za popust i trajnom vrećom za kupovinu za što sam dala 30 bodova. Nikad nisam koristila suhe šampone jer imam strah da to neću moći isčešljati iz kose, ali sad imam priliku isprobati :-Đ.

Balea krema za ruke - papaja i mlaćenica - back up tuba. Kremu sam kupila početkom ljeta, a pošto mi se jako svidjela kupila sam rezervu. Krema je, nažalost, dio limitirane edicije. Ne znam kad su je izbacili na tržište, ali moguće da se više ni ne prodaje. Nadam se da je još u prodaji jer bih kupila još jednu. Rok joj je do 9. mjeseca 2016. Krema je nešto masnija, nešto kao njihova od masline i predobro miriši! Cijena joj je 7,90 kn, 100 ml.

Alverde Sensitiv šampon za nadraženo i osjetljivo vlasište - ovaj šampon ste mogli vidjeti u većini New in postova. 16,90 kn, 200 ml, odgovara mi, ne iritira i kupovat ću ga i dalje.

Missha Perfect Cover BB krema, SPF42, PA+++ - napokon sam ovu BB kremu "skinula" s wishliste. Kupila sam manje pakiranje (20 ml), ulovila na aukciji za 5.50$ (inače je blizu 8, ako se ne varam). Nijasna koju sam kupila je #21. Nažalost, uspjela sam ju samo jednom isprobati pa ne mogu više reći, ali nije bila teška na licu, nisam ju osjećala, a sama nijansa je pogođena. Više o njoj u recenziji.

Numis Med Urea 3% okoloočni roll-on. Za razliku od prethodne BB kreme, ovaj proizvod koristim dosta vremena. U početku sam ga nanosila i na kapke, ali nakon par dana sam dobila ružnu reakciju pri trepavicama. Išla sam preblizu oku. Imala sam tamnocrveno-ljubičastu fleku koja je izgledala kao podljev, ali osim ružne boje ništa drugo nije izazvao. Nakon tog slučaja nanosim ga samo na predio ispod oka i to se ne približavam oku. Držim se sredine podočnjaka pa na niže i vrha jagodične kosti (tamo gdje imam mini borice). Volim osjećaj ujutro zbog metalne kuglice koja me razbuđuje :). Ovaj proizvod sam kupila za oko 16 kuna u DM-u, snižen za 30-tak kuna. Bio je u pola cijene zbog izlaska iz asortimana + neki postotak na proizvde za njegu lica + postotak na cijelu kupnju. Puna cijena mu je bila oko 45 kn. Proizvoda ima 15 ml i mislim da će mi trajati još sto godina :D. Jako se sporo troši.

Dior Capture Totale One Essential Boost Super Serum - testeri, tri bočice od 5 ml, staklene na pumpicu. Povremeno odem pogledati aukcije nekih tajvanskih Ebay sellera koji prodaju mini pakiranja i testere skupljih marki. Ne tražim ništa ciljano nego pratim aukcije proizvoda koje bih voljela isprobati i bidam ako mi cijena odgovara. 
O serumu ću uskoro pisati u drugom postu, pa ću sad preskočiti prve utiske. 15 ml sam platila 5$.

Na isti način sam kupila i Clarins Super Restorative Night Wear od 5 ml za 2.09$. Ovo još čeka na isprobavanje.

Zatim imam nešto testera i spomenutu Macadamijinu masku koja je došla u paketu s četkom.


Jako dugo gledam Skin Food proizvode, najviše zbog privlačnih pakiranja priznajem (:D) pa sam odlučila kupiti testere njihovog Watery Berry seruma. Deset vrećica sam platila 2.99$. Mislim da je u svakoj 1 ml proizvoda.

Uz testere Watery Berry seruma dobila sam tester Gold Kiwi (Skin Food) kreme sa spf 36, a uz kupnju Misshine BB kreme tester Innisfree Eco Science Wrinkle Spot Essence. Kao da su znali što me zanima :D.

Još vam moram pokazati nevjerojatan paket u kojem mi je došla Macadamijina četka! Došla je u povećoj bijeloj kutiji sa stiropornom pločom na dnu i vrhu, napunjena ovim spužvastim njokićima, uz vizitku, vrlo lijep i kvalitetan flyer, te isprintan račun. Paket je bio izvana zavezan bijelom satenskom trakom i opći dojam je stvarno visok. Seller je fresh-cosmetics, feedback im je visokih 99,9%, a paket sam čekala desetak dana.


°°°°
Tajvanski dućani od kojih sam naručivala (po jednom od svakog) su: soccerdefender3, jason09272014 i beautyno1stop, s time da od prvog čekam i drugu pošiljku.

°°°°
Zatim imam jedan minijaturni shopping u desetom mjesecu. Kupila sam samo mastilo za usne i boju za kosu.


Ponovo sam se odlučila za Palette boju za kosu, ovaj put Deluxe Intense Oil-Care Color. Nadam se da će biti dobra kao njihova Salon Colors. Zbog duge kose trošim dvije kutije. Odlučila sam pomiješati dvije crvene nijanse, plameno crvena (lijeva) i rubin crvenu (desna).

Zadnjih tri godine balzam (mastilo) za usne sam kupila svega par puta. Prijateljica me opskrbljivala mastilima koje je jedna banka dijelila kao reklamni materijal uz kemijske, blokove, kalendare... No, više ih ne dobiva pa sam ostala na zadnja tri. Na mom blogu ne viđate lip balmove u empties postovima jer sam korisila nešto što se ne može kupiti pa možda izgleda kao da slabo koristim taj tip proizvoda, ali istina je zapravo da sam veliki potrošač lip balmova i da je to jedini proizvod bez kojeg stvarno ne mogu živjeti. 
Prije nego sam počela dobivati te reklamne lip balmove koristila sam Rosal balmove, katkad Baleu ako sam željela uštedjeti iako se s Baleom nisam našla. Sad sam kupila Rosal Milk&Honey jer mi je nekoć bio dobar. Nažalost, to je sada samo lijepo sjećanje jer sam odmah po otvaranju sticka vidjela da to više nije onaj proizvod. Boja, miris, okus, tekstura su drugačiji. Pošto ću pisati post o lip balmovima sada neću previše pisati, ali ukratko uopće mi se ne sviđa. Cijena 14,50 kn, 4,8 grama.

°°°°

I zadnji dio new in-a... :D Stvarčice kupljene/dobivene početkom ovog mjeseca. Avonove proizvode sam dobila od momkove mame (kao i ljetos), neke stvari koje ima i ne koristi pa mi ih je proslijedila. 

Avon odstranjivač laka bez acetona (150 ml), Avon Care Rich Moisture krema za ruke s glicerinom, kalcijem i vitaminom E (100 ml), Liiv Botanicals Rejuvenating Cleanser gel za čišćenje lica s anti-aging efektom (75 ml), Avon Solutions Completely Clean Refreshing Cleansing Gel osvježavajući gel za čišćenje lica (200 ml) i Planet Spa Intensive Repair Hair Mask Dead Sea Minerals intenzivna hranjiva maska za kosu s mineralima Mrtvog mora (150 ml).

Isprobala sam samo Liiv Botanicals umivalicu i Planet Spa masku za kosu. Masku nisam, zapravo, ispravno ni isprobala jer sam ju isprala nakon cca dvije minute, a potrebno ju je na kosi držati deset minuta. Glede umivalice sam skeptična. Koristila sam ju nekoliko puta i mislim da je prejaka za moju kožu (suha i dehidrirana iznutra). Koristit ću je još par puta da ju još malo isprobam, ali vjerojatno ću je na kraju iskoristiti za tuširanje ili tako nešto. Pakiranje joj baš lijepo :D.


Bila sam u Trstu i morala kupiti par Tesori d'Oriente stvarčica. Hammam miris (100 ml) sam u zadnjem Trst shoppingu prije ljeta špricnula na ruku (blaženi Cad i testeri mirisa :D) i cijeli dan sam si njuškala zglob. Našao se na listi "obavezna kupovina čim prije". Sad ga imam i uživam u njemu. Cijena mu je bila 36,88 kn (4,79€).
Htjela sam si kupiti još jednu pjenu za kupanje u metalnoj boci (imam Hammam). Odabrala sam Royal oud dello Yemen sa sezamovim uljem (500 ml). Super miriši, iako mi je Hammam ljepši. Cijena mu je bila 34,26 kn (4,45€).


Početkom mjeseca DM je imao popust na Labello lip balmove. Mislim da se to odnosilo na jedan dio proizvoda, ali nisam sigurna. Usne su mi u lošem stanju pa sam željela isprobati Labello Med Protection i Labello Hydro Care. Svaki je bio 11,63 kn (4,8 grama). Uskoro ću pisati o njima u jednoj lip balm recenziji, što sam već prije spomenula.

Mullerove M-lady trakice za depilaciju sam već kupila ljetos i sada ponovila kupnju. Sasvim ok skidaju mekše dlačice, dugo mi traju i super su mi za korištenje uz klasični vosak i električni depilator. U paketu je 10 duplih trakica i 4 uljne maramice za skidanje voska s kože. Cijena je 26,90 kn.

I napokon ste na kraju ovog posta :D. Potrudit ću se više ne čekati ovoliko dugo na objavu jer nema smisla :D.

°°°°

Jeste li isprobale neke od ovih proizvoda? :)

Hvala na čitanju!

You Might Also Like

Broj komentara: 6:

  1. Baš me zanima recenzija Missha Perfect Cover BB kreme :) i da, i ja isto obožavam macadamia no tangle brush :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisat ću svakako o njoj :). Četka je san! Napokon si rasčešljavam kosu a da mi prije toga ne padne mrak na oči na samu pomisao :D

      Izbriši
  2. Oooo, pa Azzie nam se vratila :D Divni noviteti, sve mi se sviđa i imamo samo jedan zajednički proizvod Macademia četku s kojom si napravila jako dobar deal :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, živa sam još uvijek :D Da, bio je to baš dobar ulov :D Mada neki dan sam na jednoj britanskoj stranici (ubi me ali ne sjećam se na kojoj) vidjela da su same četke snižene na 9 i nešto dolara, što je odlično!

      Izbriši
  3. Ova deluxe linija Palette boja za kosu je očajna. Dva puta sam ju kupila u nadi da kada su promjenili formulu da će biti bolja ali ništa od toga. Ja inače bojam kosu u intenzivno crvenu i uzmem bilo koju boju da je snižena ili normalne cijene, a isprobala sam više-manje sve, neke skuplje, neke jeftinije. i za sada mi je ok Olia samo zato što nema amonijaka i često je na sniženju i ako ti ne smeta amonijak Garnier garnier naturals linija čak bolja od Olie i koštaju cca 27 kn (ja uzmem Crno crvenu nijansu(nije crna uopće, ako išta baš krvavo crvena) jer imam svjetliju kosu i nakon dva pranja je stvarno lijepa crvena nijansa. Trenutno me čeka Loreal Prodigy, i baš me zanima jel je toliko dobra koliko pričaju :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, Prodigy baš baš želim probati. Željela sam ga uloviti na zadnjem sniženju, ali mi promaklo. I ja kupujem samo na akcijama jer mi trebaju dvije kutije. Što se ove Deluxe tiče, ja sam zadovoljna, ali ovaj period boja nije bila izložena suncu i kosu nisam često prala, priznajem, poradi zdravstvenih problema ove jeseni/zime tako da mi se iznenađujuće dobro održala.
      Meni boja uvijek ispadne tamnija, kosa mi je prirodno tamna (recimo srednje do tamno smeđa). Davno sam koristila te crna na nešto i uvijek sam ispadala... Crna :D.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.