Želim potrošiti

Želim potrošiti #1

12:05 azzie 22 Comments

Pozdrav svima! :)

Danas bih željela s vama podijeliti proizvode koje sam "markirala" za trošenje. Možda ste čuli za project pan, a ako niste, ovo je upravo to. Proizvodi koje si odredimo za trošenje i cilj je ispuniti zadatak u određenom ili neodređenom roku. Najčešće sam ih viđala primijenjene na dekorativu. Mislim da je to super "zadatak" za potaknuti se da se koriste proizvodi koje zaboravljamo ili ako neke proizvode zaobilazimo. Na donjoj slici možete vidjeti koje sam proizvode odabrala, a ukratko ću vam napisati i zašto. Odmah vam moram napomenuti da će mi ljeto poremetiti, odnosno odgoditi trošenje ovih proizvoda jer uskoro odlazim od kuće i neće me biti do kraja kolovoza, a sa sobom nosim baš one ljetne stvari jer želim u njima uživati dok mogu.


Gelovi za tuširanje su nešto na što sam slaba i za što se trebam kontrolirati da ne kupujem - nešto kao s lakovima za nokte. Lakovi su nekako učestaliji kao opsesija i razumijem i zašto, ali ja vam jednostavno poblesavim na te bočice. Mislim da je veliki faktor i što padam na pakiranje i izgled tih etiketa.
Prije nekoliko mjeseci sam se ulovila u tome da imam čak 13 tuširalica, a od toga ih je, čini mi se, 11 bilo u korištenju. Da vam odmah kažem problem kad koristite 11 tuširalica istovremeno: ne troše se! Onda potrošite jedva jednu i kupite još dvije... Da skratim priču, opet sam na broju 13. I sad je dosta. Obilježila sam pet komada za trošenje, a ostale ću maknuti s kade i pospremiti. U iznimnim situacijama si dajem mogućnost da iskoristim neku drugu.


Tuširalice sam odabrala po principu pet najstarijih, osim jedne koja mi je zapravo najstarija, ali sam ju dala roditeljima na korištenje. Oni se gube u mojim bocama pa im treba pokazati jednu stvar koju da koriste i to je to :D. Među ovih pet tuširalica su i dvije moje jedne od najdražih ikada, a to su Tesori d'Oriente White Musk i Dove Purely Pampering od badema i cvijeta hibiskusa. Toliko ih volim da sam ih štedila, ali ne želim to više. Koji je smisao? Kad se riješim kolekcije kupit ću ih opet.
Ostale tri su dvije Dusch Das u verziji Heavenly Vanilla i bademovo ulje-med (čini mi se) te Radox mlijeko i bobičasto voće koju sam voljela prošlo ljeto (nije najdraža, ali možda bih jednom i ponovila kupnju).


Zatim imam dva mlijeka za tijelo. Dove mi je bio i u jednim favoritima. Dobar je proizvod, nije mi najdraži na svijetu, ali me smorilo pakiranje od 400 ml. Tim više što je gust i sad imam bar četvrtinu proizvoda skupljenu u kutovima boce, proizvoda koji ispršće sve živo dok ga se pokušava istresti iz boce. Drugi je Balein Perlen LE od jeseni 2013. On je označen jer od pet mazalica želim smanjiti broj na tri.

Balea vazelin imam već dugo, stoji u kupaoni svima na korištenje, a jednostavno se ne troši. Meni je bio super za izgrebane nosnice od previše puhanja nosa jer nema mirisa, ali ne bih ponovila kupnju čisto jer za takve slučajeve ne želim više imati cijelu "kantu" nečega što ne znam kako bih poslije utrošila. Rok mu je istekao i stavljam ga u ovu "igricu" za trošenje koliko se uspije potrošiti dok ne odem u Pulu. Onda leti u smeće jer će biti gro star kad se vratim. Trenutno se prisiljavam mazati ga na stopala (potom obujem čarape da ne umastim krevet) i ne bih rekla da radi čuda. Ako išta radi... Nisam fan uopće.

Got2b Straight on sprej za zaštitu od vrućine em se ne sjetim koristiti em ne volim koristiti. Nisam fan alkohola unutra, a ako slučajno stavim malo više proizvoda, kosa mi se užičani. Ne, ne bih kupila opet ako ga uopće uspijem potrošiti dok ne postane sto godina star.


Imam i tri mirisna proizvoda iz Avona. Kugla je Passion Dance, kao i ovaj rolete miris. Rolete mi stoji predugo za ovaj tip proizvoda pa ga želim potrošiti dok se ne pokvari. Njega označujem za trošenje u potpunosti, dok parfem (zapravo, nisam ni sigurna je li ovo parfem ili toaletna voda (ne piše) ali mislim da je parfem) označavam za trošenje prve trećine. Imam isti u boci s pumpicom, a kako je ovaj bez pumpice zaobilazim ga.
Avon Naturals sprej za tijelo s mirisom trešnje i muškatnog oraščića je bio i u mom prvom project panu na starom blogu negdje pred godinu dana otprilike i, kao što vidite, još nije potrošen (jedini proizvod iz tog projekta kog nisam uspjela potrošiti). Nisam se pronašla u ovom proizvodu iako mi divno miriši. Miris mu brzo hlapi da bi mi služio umjesto parfema, a na kožu ga ne volim špricati. Ima alkohol na visokom mjestu... :/.


Za kraj imam deset lakova koje sam stavila u košaricu za trošenje negdje na jesen prošle godine (objavila na starom lakičarskom blogu), ali trošenje nije išlo. Nisam dugo ni lakirala nokte zbog nezgode s jednim noktom. Drugi po redu slijeva je bio u količini na kojoj je ružičasta crta, ali mi je boja bila užasna i nisam se mogla siliti nositi ju pa sam smućkala nešto prihvatljivije. Radilo se o nekakvoj bisernoj hladnoj fuksiji koja kao da je ispala iz 80-tih.
Lakovi koji imaju ružičastu liniju su lakovi za koje si dopuštam da ih ne potrošim do kraja u toku ovog projekta (trošenje do te linije), a oni bez su označeni za trošenje do kraja.

°°°°

Da li i vi "označavate" proizvode koje želite potrošiti? :)
Lijepo vas pozdravljam do idućeg posta!

You Might Also Like

22 komentara:

  1. Imam dvije tusiralice i jednu u upotrebi. Trenutno imam i puno parfema....a sta cu, trosit cu ih polako! Samo do tada, nema vise kupovanja parfema. Ne smijem kupovati sjenila za oci i ruzeve!
    Moram poceti "kozmeticku dijetu"!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam puno parfema, ali imam ih dovoljno da me strah da mi se ne pokvare :/. Jako ih sporo trošim jer se ne špricam svaki dan. Mada zadnje vrijeme ih sve češće stavljam. Lijepo je vidjeti kako se linija tekućine spušta :D. Jako volim te bočice na polici, ali bilo bi mi užasno žao da pokojem miris ode k vragu.
      Eh, kad ja budem bila na tri tuširalice, otići ću u šoping i kupiti gooomilu! :D

      Izbriši
  2. Znam kako ti je. I kod mene se previše toga skupilo što je čudno za jednu mušku osobu, zar ne? Morat ću i ja uskoro razvrstati proizvode isključivo za trošenje pa da mi se postava svede na njih par. Nije baš pametno imati gomilu, već proizvod - dva za svaku namjenu (kosa, tijelo, i tako dalje). :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to bi bilo pametno, ali što kad nas mame s polica! :D Najgore je kad nam se neki proizvod baš i ne sviđa i onda se vuče jer uvijek posežemo za nečim što nam se više sviđa. Često razmišljam da li treba trošiti vrijeme u trošenju nečeg što nas smara ili potrošiti jer smo platili. Meni je jako teško baciti nešto, pa čak i kad zaista ne valja ili se pokvarilo od stajanja jer imam loš osjećaj bačenih novaca, koji su u startu bili bačeni kupnjom lošeg proizvoda.
      Jedan moj momak pred dosta godina je imao opsesiju gelovima za tuširanje, pa ima vas ima :D

      Izbriši
  3. Ja sam luda za losionima i nedavno sam ih imala 17 ili 18 u upotrebi i potrošila sam ih nekoliko, jer sam samoj sebi naredila da se jedan kupi, tek kada se tri potroše. Barem dok ne dođem do neke malo razumnije brojke :D već sam neko vrijeme na šoping dijeti, barem što se kozmetike tiče :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Auuu, ti si puno bolja od mene! Onda komotno mogu nastaviti kupovati gelove jer imam opravdanje :D bila sam i ja jedno vrijeme na dijeti, onako dosta mjeseci čak, ali toplo vrijeme me tjera da kupujem :D

      Izbriši
  4. S tuširalicama nemam problema jer ih koristim jednu po jednu i onda ih prebrzo potrošim i imam osjećaj da ih jedem :D Naredala sam ove zime puno mazalica i krema za ruke koje trošim paralelno, ali sam i dosta toga potrošila. Ne označavam proizvode za trošenje ovako kao ti, nego se držim da ne kupujem više istu vrstu proizvoda dok se stare u zalihama ne potroše i to dosta dobro funkcionira :D
    To pravilo mi naravno ne vrijedi na dekorativu jer mislim da lakova i ruževa nikad nije dosta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, ja se recimo lijepo mogu, mogla sam, kontrolirati s drugim stvarima, ali na gelove sam jako slaba. Zimus mi se dogodilo da sam imala 7 krema za ruke u upotrebi. Ok, nisu sve za istu namjenu, ali rekoh si: kog vraga će ti 7 krema za ruke? Potrošila sam ih sve bez kupovine novih i čak jedno vrijeme trošila losion za tijelo umjesto kreme za ruke. Sad sam se obnovila, a pošto si ne dam kupovati tuširalice, sve nešto maštam upravo o kremam za ruke :D Npr, o onoj tvojoj Balei s ljubičicom ili čim već. Mislim da ću ju uskoro kupiti :D.

      Izbriši
  5. S preparativom baš i nemam problema, možda po jedan proizvod u rezervi od svega što koristim i sad dok to sve ne potrošim ne kupujem novo...i koristim svakodnevno pa se troši. Dekorativa je skroz druga priča, ali šminkam se gotovo svakodnevno i svaki dan drugačije pa se sve koristi i iskreno se ne opterćujem puno time da nešto potrošim do kraja...maskare i puderi redovito idu, sjenila ionako traju godinama, a ruževa za usne i kad sam ih imala puno manje mogu nabrojit na prste jedne ruke koliko sam ih actually potrošila...o lakovima da i ne govorim...ma jednom se živi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to što kažeš! :D Dekorative imam malo i uvijek me nešto vuče, ali ni to što imam ne mogu potrošiti, osim maskara. One nekako idu. Tako da pošto se ne šminkam često imam si razumno objašnjenje da se spriječim ako posegnem za nečim u trgovini.
      Sjenila mogu stajati, da, pa zato šta te briga :D. Imam i ja zaista starih, a kako se uopće nisu promijenili, niti osjećam promjenu u vidu iritacija, koristim ih i dalje.

      Izbriši
  6. Vazelin dobro dođe za održavanje čizmica i cipela, rok nije presudan za tu svrhu. Tako ja svoj trošim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O zaista? Hvala na informaciji! :D :D Sad ga nipošto neću baciti, barem dok si ne ispoliram obuću :D

      Izbriši
  7. Ja sam početkom godine odlučila da neću kupovati što mi bašne treba, da neću lagerovati i da neću kupiti samo zato što je sniženo. I evo, sedam mjeseci poslije dobro se držim :D Ono što bih potrošila ne nekoliko sitnica, uložim u nešto malo skuplje i bolje. Imala sam i ja previše tuširalica, ali rekla sam dosta i puno mi se više sviđa ovaj red koji sam uvela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i ja sam počela tako razmišljati - da ne letim na sniženja i niske cijene. To me zapravo lupilo u glavu zadnji put kad sam u Mulleru silom htjela potrošiti kovanice iz novčanika pa sam tražila neki gel jer eto, volim gelove. I nijedan Aveo me nije baš privukao da bih na kraju uzela njihov Kokos i nisam sretna s njim. Podsjetnik mi je na tu glupost.
      Imala sam stav bolje dvije nego jedna. Sad se mijenjam... Škicala sam tuširalice od 30 kn i kupit ću kad se riješim zaliha. Kupovat ću baš ono što ful želim, naravno ako si mogu priuštiti.

      Isto mi je s makeupom. Zagledavam se u svašta, ali to jako jako sporo trošim i ako nagomilam stvarčica samo zato, nikad neću kupiti ono što ful želim, a sad mi je preskupo jer ću uvijek imati te proizvode kao utege :/. Uz to, troši se mic po mic novac, umjesto da se da odjednom za nešto s čim ćemo biti ekstra sretni. Ne mislim da skupo izaziva sreću nego ono što same uveseljava. Ja npr. želim Naked 2 paletu ili Lorac pro 1. Jedna mi je dosta.

      Izbriši
  8. Zazirem od hrpe tuširalica :DD Jedno vrijeme sam ih bolesno, bolesno, bolesno gomilala i imala ih preko 20!! Zgadile su mi se sve do zadnje i koliko god sam ih rotirala, trebalo mi je pola godine da ih sve potrošim :)) sad sam na odvikavanju i maksimalno imam 3, s tim da ne kupujem novu dok ne potrošim do kraja barem jednu ( sad sam uspjela čak dvije do kraja porošiti :DD)... sretno ti bilo s trošenjem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja skoro pa zazirem, haha :D. Preko 20! Auuu, pa ja sam niš onda :D. Jao, užasno mi je naporno gledati ih kako stoje... Baš to više ne želim. A baš mi ih je gušt kupovati...

      Izbriši
  9. ajme joj, mrzim te zalihe i sto stvari s istom namjerom... premda se i kod mene svega toga skupilo i mislim da do kraja godine više ništa ne moram kupovati :( na kraju mi sva ta gužva samo ide na živce :P
    a što se tiče lakova... eh, tu mislim da nikad neću potrošiti nijednog, previše ih je a ja svaki put posegnem za drugom bočicom, treba ih probati sve ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i meni odjednom dođe da me to počne gušiti i ići mi na živce :(. A takav stav imam i prema lakovima, ali u manjoj mjeri :D Čisto jer su nekvarljivi. Ne smeta mi brojka toliko, nego mi smeta kad uporno neke zaobilazim ili mi treba po pola godine da ga se odlučim iskoristiti nakon kupnje. Imam te neke svoje favorite koje najradije mažem i ruka mi nekako ode na te lakove.

      Izbriši
  10. Sa tuširalicama nemam taj problem jer ne koristim toliki broj odjednom i one me ne brinu, jednostavno se potroše, no ne pravim prevelike zalihe nikada, eventualno imam jednu ili dvije uz one pod tušem.
    Ali trenutno "dovršavam" neke stvari koje mi nisu tako dobre da bih se mogla posvetiti onima koje obožavam bez grižnje savjesti da mi nešto stoji sa strane a da ne koristim. Tako koristim Mullerov maslac za tijelo kojim nisam baš oduševljena da bih mogla prijeći na neke finije mazalice (imam na piku uzeti jednu sa iherba sa mirisom ljubičice kada ovu potrošim), a trošim i Avon zeleni serum da bih se mogla u miru baciti na Baleino ulje i Loko kremu za kosu.
    Sa parfemima je druga priča, malo sam "podivljala" jedno vrijeme s njima i sada već duže vrijeme nisam kupila niti jedan nego trošim ono što imam, uživam u ovima koje imam.

    I baš imam osjećaj da me višak stvari guši tako da kada vidim da sam pretjerala onda malo stanem na loptu.
    Super post si napravila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Tako i ja. Dođem do granice kad me te stvari počnu smetati. Recimo, imala sam 6 krema za ruke koje sam paralelno koristila i nije mi palo na pamet kupiti novu jer mi je ta brojka bila limit. Nisam kupila nijednu dok ih sve nisam potrošila. Sad opet imam želju imati više kremica na izbor. Nije baš da imam sve istog tipa. Neke su mi za torbu, neke za preko dana, neke za noć i tako. Glede parfema, njih jako sporo trošim, a jako me strah da mi se ne pokvare. Dva su mi se tako pokvarila.

      Izbriši
  11. Meni je Balea Perlen pri kraju, dobar mi je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobar je da :)). Ali sumnjam da ću ga pamtiti kad se potroši.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.