azijska kozmetika,

[Beauty Diary] Testiranje azijske kozmetike #1

18:56 azzie 12 Comments

Pozdrav svima!

Ovo je prvi post rubrike Beauty Diary, koju sam uvela nedavnim redizajnom bloga. Zamišljena je kao tema u kojoj bih iznosila razmišljanja, utiske pa i trenutne rutine, a naravno da je vezano uz kozmetiku.

U predzadnjem New in postu mogli ste vidjeti da sam kupila nešto azijskih proizvoda. S korištenjem proizvoda sam krenula polagano i postepeno uvodila nove u rutinu jer je nemoguće znati ima li učinka od pojedinog proizvoda ako ih sve budem koristila odjednom. Napominjem da će biti spomenut jedan proizvod koji nije azijski, ali je naručen iz Tajvana i namijenjen je azijskom tipu kože.

Proizvodi koje sam testirala/koristila:


Pilaten crno blato za čišćenje pora
Missha Immortal Youth Skin Rebooter
eChoice Ceramide krema (nije na skupnoj slici)
Holika Holika Prime Youth Intensive Toner
Holika Holika Prime Youth Intensive Emulsion
Lus Propolis sheet maska
Clinique Even Better City Block anti-pollution krema

Započela sam s Pilaten peel of blatom za čišćenje lica i to nakon objavljivanja spomenutog New in posta. To mi je bio prvi susret s proizvodom ovog tipa (maska za čišćenje). Jedino što sam prije koristila su bili Niveini flasteri za mitesere. Plan je bio pripremiti kožu, dobro oprati lice, nakvasiti se vrućom vodom jer bi to kao trebalo proširiti pore i tako, no doživjela sam bedak moment i shvatila da nisam sredila lice kad mi je blato već bilo na dlanu. Jednom rukom sam se malo "nakvasila" i dobro osušila kožu. 

U jednoj vrećici ima dosta proizvoda skoro za cijelo lice. Nisam ga nanosila blizu očiju niti na čeljust. Moram napomenuti da nemam ozbiljnijih problema s nečistoćom, pore su mi male, a koža pretežito suha. Na koži sam ju držala dok se nije posve osušila i to nekih pola sata, a onda je uslijedilo bolno odljepljivanje s lica :D. Maska je pobrala nešto prljavštine i više sitnih dlačica. Gledajući si recimo nos, koji mi je najkritičniji, prije i poslije, ne vidi se neka razlika, ali nešto se vidi na maski. No, pretpostavljam da je nešto i napravila jer sam se sva osula nakon korištenja i bila puna sitnih neugnojenih prištića idućih 4-5 dana. Čišćenje lica sam ponovila mjesec dana nakon te ovaj put dobro oprala lice u toploj (prema vrućoj) vodi, s umivalicom naravno, te nakon istrljala ručnikom. Masku sam ovaj put nanijela na manju površinu lica, izbjegavajući područje oko očiju i vrhove jagodičnih kosti. Držala sam se nosa, šireg područja oko nosa, brade, središta čela. Moram priznati da se maska ovaj put jače zalijepila, a bila je nanešena u debljem sloju. Efekt nakon je bio lošiji od prvog puta. Vjerojatno se koža nije toliko ni "isprljala". Kao i prošli put, više dlačica je otišlo, dlačica za koje nisam znala ni da ih imam, nego čega drugog. Više o proizvodu će biti u nekoj kraćoj recenziji, a do tad vam ostavljam bljak slike! :D

Pokušaj selfića pred ogledalom. Mrzim se fotkati.

Bljakić nakon prvog korištenja. Čak i ima dosta nečistoća zapravo, a i puno dlačica.

Malo manji bljakić nakon drugog korištenja. Puno dlačica i malo nečistoća. Neki dijelovi skorenog blata su čisti.

Nakon isporbavanja Pilaten blata nisam željela odmah eksperimentirati s još jednim novim proizvodom pa sam nastavila koristiti Balea Aqua serum i Nivea Soft kremu. No, nakon nekoliko dana kad mi se koža počela smirivati od posljedica Pilatena uvela sam Missha Time Revolution Immortal Youth Skin Rebooter, što bi trebao kao biti serum, ali postoji još jedan proizvod iz ove linije koje jeste zapravo serum. Ne znam kako da ga zovem i djeluje mi serumasto, pa mi je u kategoriji seruma.


Počela sam ga koristiti u kombinaciji s Balea Aqua serumom, koji mi je bio pri samom kraju i to tako da sam na pola lica nanijela jedan, a na drugu polovicu drugi. Htjela sam usporediti te proizvode iako možda i nisu pravi kandidati za usporedbu. Osjećaj na koži nakon nanošenja iste kreme na jednu i na drugu stranu je isti, jednak blag osjećaj hidratacije kog bez seruma ne osjećam. Kao što sam spomenula, koristila sam Nivea Soft kremu. 

No, prvi dojam o proizvodima prilikom nanošenja na čisto lice je različit. Missha Skin Rebooter je rjeđi (pogledajte na gornjoj slici kako izgleda sam proizvod) i upijanje u kožu mu je skoro momentalno, ali imate vremena nanijeti ga na cijelo lice i vrat. Dosta se dobro "rasteže" pa je malo proizvoda potrebno za lice i vrat. Kažem rasteže, ali zapravo sam proizvod lagano nanijela na kožu i onda pritiskala dlanovima da se upije. Taj tren kad ga nanesem i kad se upije mi je božanstven, dok se nekako ne raspline :D. Koža izgleda kao nakon umivanja, iako se već osušila od prethodnog umivanja lica, vlažno i nemasno. Proizvod ne ostavlja onaj sjaj i ljepljivost koji ostaju nakon Balea Aqua seruma nego jednostavno koža djeluje zdravo. Šteta što taj osjećaj nije dugotrajan.

I nakon ispražnjenog Balea Aqua seruma koža mi je ipak izgledala bolje nego prije uvođenja tog proizvoda. Ne mislim da je učinio čudo nego je to bio moj prvi serum tako da neka promjena, iako mala, ipak postoji. Missha Skin Rebooter bi u tome više išao u kategoriju prvih dojmova jer sam ga imala u količini od 10 ml (Balea Aqua serum je, čini mi se, u količini od 25 ml), što znači da sam ga koristila više nego duplo kraće od prethodnika. No, svejedno primijećujem razliku. Koža mi je ipak otišla pola do jedan level gore. Ipak je djelovala ljepše i zdravije. I kad sam već uspoređivala ta dva proizvoda, sumnjam da ću Aqua serum više kupiti.

Idući proizvod mi je bio Ceramide krema od eChoice. S njom nisam imala gladak početak. Naime, prvo isprobavanje mi je bilo na ruci, a to mjesto me počelo peći kad se krema upila i trajalo neko vrijeme (možda pola sata), iako nije bilo vidljive iritacije. Trebalo mi je više dana da se odvažim isprobati ju na vratu, a isti problem se i tamo dogodio. No kako nikakvih vidljivih posljedica nije ostavljala, ipak sam ju na kraju stavila i na lice. Ponovo sam osjetila peckanje, doduše puno manje nego na ruci i vratu, više kao nelagoda, a ne peckanje. Kremu sam nastavila korisititi, a peckanje više nisam osjećala. U rutinu sam ju uvela nakon prve ispražnjene Missha Skin Rebooter vrećine (od deset) i koristila samo nju sa Skin Rebooter serumom (ili što je već) narednih 5 vrećica.

Krema izađe u formiranom obliku, ali sam ju razmazala da vidite tu rastezljivost. Katkad mi se rastegne preko pola lica kad prebrzo spustim proizvod na više točaka na licu. Ostane ta nit. Čudna tekstura zaista.

Krema je stvarno čudna. Tekstura joj je kao drvofix i na koži ostavlja voštani osjećaj, iako se upije. Nisam još ništa takvo imala. Ni sama ne znam što mislim o njoj jer nisam primijetila promjene. Mogu samo reći kako se ponaša na koži, kakav je osjećaj u odnosu npr. na Niveu Soft koja je masnija. Pa ovako, ne ulazi u kožu, a pod tim mislim da ako samo nju stavim imam osjećaj džona od kože (isto kao i s Niveom Soft). Kao podloga za tekući puder se dobro ponaša. Krema mi je pri kraju, a ovaj mini review ću finiširati u Minirecenzijama kad ju potrošim. I trebala bih spomenuti da mi je sad premasna za dan pa ju koristim samo za noćnu njegu. Reakcije na koži u vidu prišteva nisam imala.

Zadnjih 4 vrećice Missha Skin Rebootera sam koristila s Holika Holika Prime Youth duom, Intensive tonerom i Intensive emulzijom. U početku sam, naravno Skin Rebooter nanosila samo na pola lica kao podlogu za Holika Holika duo + Ceramide kremu od eChoice čisto da vidim ima li razlike. Moram priznati da u samom osjećaju gipkosti kože i nema razlike. Razlika je u tome što Skin Rebooter ipak da lijepo osvježenje koži prije nanošenja drugih proizvoda i taj osjećaj mi se jako sviđa. Uz to, kao što sam napisala, Skin Rebooter je ipak nešto malo i učinio u tom kratkom korištenju od skoro mjesec dana. To što s njim i Holika Holika duom nije bilo neke bitnije razlike pod kremom kao samo s Holika Holika duom, nema veze niti me zabrinjava. Isprobala sam i kombinaciju na pola lica samo Skin Rebooter s Ceramide kremom, a na drugu polovicu samo Holika Holika duo s Ceramide kremom i tu je bilo posve jasno da Holika Holika duo pruža puno bolju hidrataciju koži.


Na gornjoj slici možete vidjeti sadržaj tonera, a na donjoj emulzije. Ove bočice su od 5 ml, a imam po deset od svake, što bi značilo da ću ih koristiti prilično dugo za testere. Toner je vrlo lagano masnjikav, djeluje uljasto, ali nije masan. Na koži ostavlja određen sjaj nakon upijanja, manje od Balea Aqua seruma. 
Emulzija je pak gušća i teško izlazi iz ove tvrde bočice. Mislila sam da će biti većih problema oko vađenja proizvoda, ali uspjela sam naći način kako da ga istresem. Naime, bočicu držim naopako, na čepu, a kad tresem, udaram bočno na dlan, samo ju lagano nakosim i tako mi proizvod lakše ispada nego kad ju tresem skroz okomito naglavačke. Jest da si malo pokoji put udarim dlan, što možete vidjeti na donjoj slici (ovo crvenilo pod sadržajem).


Emulzija je dovoljno jaka da ju sada u toplijim danima mogu koristiti kao završnicu bez kreme dok za večernju njegu stavljam i kremu. U ovoj fazi koristim 1. Skin Rebooter (neki dan sam sve potrošila pa nastavljam bez njega), 2. Intensive Toner, 3. Intensive Emulsion, 4. Ceramide kremu (samo za noćnu njegu).

Mogu vam reći da su ova dva Holika Holika proizvoda prilično dobri. Koristim ih oko dva tjedna, mada mi se čini i više zapravo. Jutro nakon prvog korištenja ovih proizvoda mi je priredilo iznenađenje pred ogledalom. Pomislila sam što se to dogodilo da mi koža odjednom izgleda vidno bolje po buđenju nego prethodne tjedne pa i mjesece. Nekako sam eliminirala mogućnost da je to moglo biti već nakon jednog korištenja, ali ona se i dalje tako "drži". Sad čak mislim da bih mogla prorijediti korištenje ovih proizvoda ili barem napraviti kratku pauzu jer mi je koža počela sjajiti (ne masno) čak i ako nemam mastila na njoj dok mi je samo mjesec dana prije bila pomalo beživotna. Kao da se prenapucala :D. Mislim da su ovo stvarno odlični proizvodi iako ih kratko koristim.

Prije nekih tjedan dana iskoristila sam i prvu od tri sheet maske koje sam naručila iz Koreje. To mi je ujedno bio i prvi susret s takvim proizvodom. Odlučila sam se najprije isprobati masku s propolisom. Zaista ju nemam s čime usporediti, ali napisat ću kako je izgledala. "Plahta" je dosta natopljena proizvodom da je stalno nešto curkalo s nje što sam razmazivala po vratu. Masku sam držala 20 minuta, a nakon skidanja lice mi je bilo mokro. Ne znam radite li i vi to, ali ja sam čula u jednom videu da se mogu iscijediti i tu tekućinu staviti ponovo na kožu, recimo na ruke. Učinila sam tako i dobila gomilu te tekućine. Imala sam za par slojeva za lice, dobro sam nafilala vrat i dekolte, te ruke. Koža mi se doimala nahranjeno i gipko iznutra, nešto jače nego kad si stavim ostale spominjane proizvode. Ne pamtim što sam stavila nakon nje. Naravno nisam se umila, a mislim da sam stavila samo Holika Holika emulziju.


Clinique Even Better City Block anti-pollution sa spf40 kremicu sam koristila tek jednom da ju isprobam jer ju čuvam kad zapravo budem bila na jačem suncu jer ju imam u tester verziji od 7-8 ml. Kad sam ju kupila mislila sam da je to obična krema. No, čuđenju nije bilo kraja kad je došla i kad sam shvatila da je obojana, pretamna i žuta :D. Potom sam na kutiji vidjela da piše da je prilagođena azijskom tipu kože, tonu isto pretpostavljam.

Sva sreća pa nije jako pigmentirana i tek malo boji kožu. Doduše, ja sam ju dosta rastezala baš iz tog razloga. Svejedno mi je lice izgledalo nijansu-dvije tamnije, ali nije strašno, pogotovo ako ulovim nešto boje. Kao što sam napisala, koristila sam ju samo jednom, a prvi dojam je da mi se sviđa. Uopće nije teška na licu, nisam se zamastila po čelu i nosu, što znam od masnijih krema, a dosta sam tad bila po vani i radila neke poslove. Tako da sam vrlo optimistična glede ove kremice.

°°°°

I dragi čitatelji, došla sam do kraja prvog beauty dnevnika. Pokušala sam biti što kraća u pisanju, ali teško mi je objasniti točne dojmove ako napišem dvije rečenice za svaki proizvod. Iz tog razloga sam radila odlomke i označavala dijelove kad počinje priča o drugom proizvodu da možete lagano preskočiti ono što vas ne zanima. Na kraju, sve u svemu, azijska kozmetika me i dalje jako zanima. Dojmovi su trenutno prilično pozitivni i nastavit ću isprobavati njihove proizvode.

Lijep pozdrav i do idućeg dnevnika, koji će biti ili trošenje testera ili trenutna njega kose.
Hvala na čitanju :).

You Might Also Like

Broj komentara: 12:

  1. Jako mi je interesantan način na koji testiraš proizvode :).
    Već sam čitala utiske o nekim proizvodima sa ove liste i planiram ih uskoro poručiti.
    Mislim da je azijska kozmetika, ako ništa, zanimljiva za isprobavanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najprije hvala :D Jeste, zanimljiva je, ali mislim da je i dobra. Meni je strašno zanimljiva i želim isprobati još puno toga :)

      Izbriši
  2. Iskreno nisam probala ništa od navedenog, iako često škicam Misshine stvarčice jer već godinu i pol koristim Misha BB kremu s kojom sam prezadovoljna.
    No u biti ono što sam htjela napisati je da mi se sviđa načina na koji si napisala post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Jako škicam tu BB kremu. Primijećujem da dosta ljudi ako ne koristi korejsku kozmetiku, koristi ipak tu BB kremu. Baš je must have izgleda. Meni pak stoji na wl i čeka da kupim :).

      Izbriši
  3. Odlični su mi ovi tipovi posta i jako me zanima tvoje testiranje azijske kozmetike s kojom nisam imala puno doticaja, što bih naravno željela promijeniti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Azijati su cool! :D A ja ću nastaviti isprobavati jer ima toliko puno toga što bih željela probati :).
      Hvala :D

      Izbriši
  4. Među boljim blogovima što sam u zadnje vrijeme čitala! Svaka ti čast!
    xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh oh, puuuuno ti hvala! Strašno mi puno znači i djeluje kao poticaj :**

      Izbriši
  5. Prenapucala se kažeš :D Azijska kozmetika, kao što znaš i sama, jako mi je zanimljiva i samo bih naručivala da isprobavam :D Sve te njihove emulzijice, serumi, gelovi, ovo ono. Mogla bih isprobati nešto od Holika Holika kozmetike, nadam se da budem uskoro!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa čuj, izgleda mi prenapucano nakon one bezlične kože :D Joj, mene jako vuče SkinFood već dugo i čini mi se da će iduće biti upravo nešto njihovo.

      Izbriši
  6. svašta nešto treba probati :D
    missha bb kremu obožavam, premda mi se čini da bih sad za ljeto trebala naručiti neku tamniju verziju, ali zbilja je zakon, i totalno je obožavam <3
    čekam puder sa spf pa ćemo vidjeti dalje :D
    super mi je što oni sa svim pošalju brdo testera pa si možeš isprobati i ono što možda ne bi kupila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da voliš tu Misshu. I znam da ću je i ja voljeti :D. Da, čak sam dobila testere pri kupnji testera :D Mada, dobijem malo jer mi računi nisu visoki :D

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.