Baš razno

Novi izgled bloga

13:35 azzie 12 Comments

Pozdrav svima!

Ovaj mjesec sam jako malo pisala na ovom i Azziella blogu, a razlog je, između ostalog, i to što sam se "zabavljala" redizajnom Azziella Beauty Bloga. Iako sam ga redizajnirala prije četiri mjeseca, nikako nisam bila zadovoljna ishodom pa sam odlučila ne dorađivati ga nego promijeniti template  i dizajnom otići u drugom smjeru.


Kao što vidite, od bijelog, prozračnog i praznog "otišla" sam prema tamnijem izgledu s više kontrasta, a po meni i više života. Imam još posla oko njega i nisu mi sve stvari sjele onako kako sam htjela, ali s ograničenim znanjem u kodiranju nisam baš mogla toliko intervenirati. Ali jednog dana... :D


Osim samim izgledom, pozabavila sam se i drugačijom organizacijom labelova ("izlistavanjima") i uvela neke nove rubrike. Prije nego što vam njih pokažem, lijevo iznad zaglavlja postoji link koji vodi na moj svaštarski i osobni blog, na kojem možete ččitati o raznim temama, bilo o meni, bilo o kupovini, filmovima itd. pa me slobodno posjetite :D.


Koristila sam hijerarhijski meni (tree menu, parent-child, kako želite :D), a svaka stavka koja ima strelicu znači da ima podmenije pa na nju ne možete kliknuti već odaberite iz podmenija. 
U prvom tabu možete naći rubrike koje se mogu ili će se moći naći na blogu. Recenzije su podijeljene u četiri tipa: Standardne recenzije ili ono što znamo kao duže recenzije (postovi će biti obilježeni samo sa [Recenzija]), Minirecenzije, Prvi dojmovi te Usporedba proizvoda. Prvi dojmovi su prvi od novih rubrika.
Zatim slijede Swatchevi, koji se dijele na Swatcheve lakova za nokte i Swatcheve makeupa. Nakon toga imam tri nove rubrike: Trenutno testiram, Beauty Diary i Beauty seminar.
Trenutno testiram sam zamislila kao kratke postove u kojima ću najaviti nove proizvode koje sam počela koristiti, pa vi možete napisati što vas zanima da recenziram ili da barem požurim s recenzijama. Beauty Diary ideja se izrodila iz mojeg trenutnog testiranja nekoliko azijskih proizvoda i upisivanja dojmova u rokovnik, pa mi se učinila kao zgodna ideja tako nešto pretočiti i u post. I zadnji novitet je Beauty seminar, a to je nešto o čemu razmišljam jako dugo. Zamišljen je kao istraživanje neke teme, bilo sastojka bilo vrste proizvoda, a već kad učim sebe, zašto ne i podijeliti s vama :).


Zadnje dvije rubrike su Razno i ...of the Day. U Razno sam strpala sve što nemam kamo drugdje, znači, New in, New out, Trenutni favoriti itd. Ovdje opet imam dvije nove rubrike, a one su Ni vrit ni mimo te Share the Love. U prvoj ću pisati o proizvodima s kojima nemam kamo. Postoje favoriti i razočarenja i neki proizvodi koji su ok, ali nisu dovoljno dobri za favorite, ali što je s onima koji su posve nedefinirani? Nisu razočarenja jer nisu toliko loši nego jednostavno ne vidite smisao u njima. Nadam se da ih neće biti puno, ali koliko da ih je mislim da ih treba spomenuti.
Share the Love je, vjerujem, objašnjiv sam po sebi. Povremeno ću u post ovog tipa strpati pokoji link na blog ili YT kanal, kojeg bih vam preporučila, ili pak pokoji zaseban post ili video.
...of the Day trenutno ima samo podmeni Manikure. Jednom kad se odvažim objavljivati lookove pojavit će se i drugi podmeniji :D. Ti postovi su tipa Nails of the Day, Look of the Day itd.


Treći tab ili Filtriraj prema... omogućuje olakšavanje pregledavanja postova. Ovaj dio neću posebno objašnjavati jer možete vidjeti o čemu se radi. Dakle, pregledavanje prema tipu proizvoda, brendu itd.


Četvrti tab sadržava razne popise. Popis proizvoda mi je dugo u planu, ali nikako prije nije zaživio. Još nije u funkciji, ali bit će uskoro. U njemu ćete moći vidjeti sve proizvode o kojima sam pisala zajedno s linkovima na postove, tako da ćete moći brzo i jednostavno doći do tog proizvoda, ukoliko vas zanima. To je više kao neki sadržaj bloga, ali samo s upisanim proizvodima, ne i svim temama.
U petom tabu možete pročitati o meni i blogu te vidjeti statistiku bloga. Statistiku objavljujem zato što ne želim skrivati razvoj bloga. Blog nije velik i moje brojke nisu niti prosjek, ali meni su drage. Ja sama volim kad drugi blogeri objave svoje statističke podatke, pa makar i samo za jedan mjesec, pa ako koga zanima kako se razvija moj mali blog, ima sve na uvid :).
U Linkovima ćete moći pronaći neke linkove za koje mislim da bi ih trebalo podijeliti.

I to je to. Nadam se da vam se sviđaju novi izgled i promjene koje sam uvela. Ako imate kakve prijedloge ili kritike, slobodno ih napišite u komentaru! :) Sad napokon mogu nastaviti s pisanjem postova :D.

Hvala na čitanju! :)

You Might Also Like

Broj komentara: 12:

  1. Draga, bila si jako vrijedna :D Sviđa mi se novi izgled bloga i jako lijepo si raščlanila kategorije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bila sam da! :D Pogotovo kad sam imala fail s jednim templateom kog sam već bila sredila i onda shvatila da comment box nema opciju replyja :D (naravno nisam znala to sama napraviti). Tako da se jako odužilo!
      Hvala! :D

      Izbriši
  2. Odlično je, jednostavno i pregledno-bas kako volim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala! Željela sam da bude što lakše za korištenje :D

      Izbriši
  3. svaka čast, baš si bila vrijedna i sve super izgleda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala!!!! Treba još neke sitnice srediti i napisati :D Nikako da to napravim.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.