Balea,

[New in] #14 - 6/2014

19:32 azzie 18 Comments

Hello hello! :D

Eto nas u još jednom New in postu, postu s kozmetičkim novitetima na mojoj polici. Ovaj put su gotovo svi proizvodi zaista noviteti za mene u pravom smislu jer ih do sada nisam imala. Ponovo sam kupila tek dvije sitnice. Kad malo razmislim, većinom i kupujem stvari koje još nisam koristila čisto jer volim isprobavati nove proizvode. Čak sam si "skinula" dva proizvoda s wishliste, radi čega sam posebno zadovoljna. Možda vam je to čudno, ali zaista je teško to odrađivati. Uvijek mi nešto drugo odvuče pažnju iz kojeg god razloga, a i da vam iskreno kažem, nisu mi sve stvarčice s WL uvijek nužne.

U ovoj veseloj Tezenis vrećici se nalaze stvarčice kupljene i dobivene kroz mjesec lipanj. Na vrhu prepoznajete Baleu, ali želite li saznati što se krije ispod? :D Ako želite, nastavite čitati!


Iskrcala sam sadržaj vrećice ispred grma hortenzije i sunce je odmah granulo iako ga je do minutu prije prekrivao tamni oblak veličine Afrike, pa sam blago rečeno skapala brzinski fotkajući da mi se proizvodi ne ugriju. Kad vam treba sunce, nema ga. Kad vam treba taj oblak, nestane kao da je netko odlučio isključiti ga. Eto, nikad ništa ne ide glatko, pa ni fotkanje :D.


Krenut ću ispočetka. Početkom mjeseca sam od drage Mikke s bloga Mikka's Makeup Box dobila paketić kog sam osvojila u nagradnoj igri na njenom blogu. Nagrada je bila tri proizvoda, ali je Mikka ubacila i puno testera.

Nivea In-shower sa shea maslacem za suhu kožu sam koristila nekoliko puta. Prvi dojmovi su da je stvarno interesantan proizvod, no treba se ipak bolje isprati nakon njega. Zadnji put mi je ponestajalo tople vode pa sam požurila i ostala sam sva voštana. Miris je na prvu onaj tipični plava Nivea miris (meni to baš i nije neki miris), ali nakon ispiranja se gubi i ostavlja blaži i ljepši miris na koži. Sve u svemu, prvi dojmovi su mi pozitivini. Više ću pisati kad ga budem ispraznila. Cijenu ne znam. Kod nas ih nisam gledala, a u Trstu je oko 3 eura na akciji. O Baleinom regeneratoru za tijelo sam čula pohvale pa mislim da ću kupiti i usporediti s Niveom. Baš me zanima usporedba :).



Opi Nein! Nein! Nein! Ok fine! divan tamnosivi lak u boji crnih olujnih oblaka u sumrak. Pokazat ću vam ga u jednom od budućih postova :D. Opet, teško mi je reći cijenu nečega što nisam kupila i mogu lupiti samo nešto okvirno što znam. U Mulleru su nešto ispod 100 kn, u Trstu u Coinu vam se ne isplate jer dođu 15,50 eura. Na bivšoj granici Slovenija-Italija u nekadašnjem "djutiću" (Krvavi Potok) su 13 eura, i to je cirka kao tu. Na eBayu se s poštarinom mogu naći za desetak dolara.

L'Oreal Miss Manga maskara mislim da je svima poznata jer je ima posvuda zadnjih mjeseci. Baš se veselim isprobavanju i teško je odoljeti tome da ju otvorim, ali trudim se bar još neko vrijeme pustiti ju na miru dok ne potrošim ili budem pri kraju s ovim što sad koristim. Trudim se biti razumna. Vidjet ćemo do kad :D. Cijenu maskare vam ne znam. Viđam ju ovih dana na akciji u DM-u za 70-tak kuna, čini mi se. Nisam se zagledavala u tu stalažu pa ne znam uopće koje su nijanse kod nas dostupne, dok sam ih nedavno u Trstu vidjela u nekoliko nijansi. Cijene su im tu negdje kao ovdje.

Od testera sam dobila: Biobaza Harmony bademovo mlijeko za tijelo, Biobaza gel za tuširanje i šampon s mediteranskim biljem, Biobaza gel za tuširanje i šampon s koprivom i mentom. Biobazina intimna njega mi je svevremenski favorit i samo nju sam od Biobaze isprobala i jako me zanimanju i drugi njihovi proizvodi. Nuxe Serum Merveillance - ispast ću bedak, ali nemam pojma što je točno ovaj proizvod osim da je za lice i oči, haha. Izguglat ću kad dođe vrijeme bez brige :D. Vichy Normaderm dubinskočisteći gel za umivanje, Vichy Normaderm Teint tekući puder - baš me zanima osjećaj na koži. Bit ću 13 nijansi tamnija u faci, ali hodat ću ponosno po kući i oko kuće 8-). I za kraj, Melvita balzam za tijelo, te Apivita Wine Elixir krema za okoloočno područje i usne.

°°°°

Sad slijede stvarčice koje sam kupila u Trstu. Sredinom mjeseca sam bila pratnja frendici i ulovila par stvarčica za sebe. U Dayli dućanu preko puta željezničkog kolodvora pokraj parkinga (nedaleko supermarketa Pam) sam na akciji ulovila...

Neutro med DermoProtect Delicatezza Suprema, pH 4.5, gel za intimnu njegu za smiješnih 99 centi. Valjda su takve akcije u Italiji... Puna cijena mu je inače oko dva i pol eura. Nisam se imala namjeru udaljavati od Biobaze ili čega sličnog, ali moja Biobaza gel je pri kraju pa sam za svaki slučaj kupila ovaj. Bilo ih je više vrsta, a ovaj mi se učinio najnježniji. Kasnje sam u drugom dućanu vidjela i druge brendove na akcijama za euro i sve te intimne perilice imaju SLS, kao i ova, što je meni zvono za uzbunu otkako sam počela paziti što tamo stavljam. Također, većina ih ima pH 5 i više, a negdje sam čitala da je pH tog područja oko 3.5. Biobaza ima 4.0. Istražit ću malo bolje tu temu jer mislim da je nužno znati što više o tome.
Da se vratim na ovaj proizvod... Dakle, sadrži SLS. Miris mu je druga stvar koja me zabrinjava. Naime, ima dosta jak sapunasti miris, čak deterdženasti, kao deterdžent za rublje. Skeptična sam. Mislim da ću kupiti Biobazu i ovo koristiti povremeno. Otkad sam "na Biobazi" nemam iritacija, peckanja i svrbeža, osim ako ne se me ne zahvate kakvi plastični ulošci. Znam da je ovo pomalo TMI (too much information), ali to je i svrha bloganja. Frendica si je kupila nekoliko ovih i još nekoliko drugih kasnije, Felce Azzurra čini mi se, i njoj to ništa ne smeta. Tako da, ja jesam osjetljivija i stalno muku mučim s tim područjem. I da, ovaj Neutro med proizvod ne sadrži parabene, bojila i sapune, tako piše na kutiji. Proizvođač je Schwarzkopf.


Zatim Vidal gel za tuširanje s uljem argana. Platila sam ga 75 centi, a pune cijene se ne sjećam, ali mi se čini da je nešto preko eura. Gelova za tuširanje mi ne manjka i zapravo se hoću "riješiti" pola kolekcije prije kupovine novih, ali to baš i ne ide tako u životu. Što sam potrošila sam nadopunila novima i opet sam na početku, haha. Ali nije mi žao. Bio je stvarno jeftin i s ovom markom se nisam još susrela. Mislim, znam da postoji, ali nisam ništa njihovo koristila. Čini mi se kao da sam Vidal vidjela i kod nas, ali... Stalno mi u glavi zvoni Plodine, Plodine..., ali postoji šansa da sam to sanjala. Bo. Gel sam isprobala. Miris mu je jak i više baca na unisex miris. Mislim da paše i u hladnoj zimi i u toplim ljetnim noćima. Zadržava se dosta dobro na koži, no bojim se da je nakon njega potrebna hidratacija.

Tesori d'Oriente White Musk krema za tijelo mi je bio na wishlisti, otkako sam prije nekoliko mjeseci čeprkala po Tesori d'Oriente stranici i vidjela da postoji. Morala sam ju imati jer obožavam taj miris. Cijena joj baš i nije najbajnija. Dođe čak 5,95 eura (ne znam koliko je u drugim dućanima), što bi značilo oko 45 kuna. Nikad se nisam ni približila tolikoj cijeni za kremu za tijelo, ali nije mi niti trunke žao i kupit ću još koju zasigurno. Katkad se treba počastiti. Sigurna sam da se može i jeftinije naći, ali kad odeš na par sati u shoppingiranje u strani grad baš i nemaš puno mogućnosti za istraživanje. Tesori d'Oriente parfemi su jeftiniji. U tom dućanu su bili koji cent manje od kreme, a u drugom čak ispod 5 eura. Meni je čudno da je krema skuplja od parfema :D. Nego, 300 ml kreme. Prilično je masna i jaka, više kao maslac, a miris je jak i zadržava se na koži lijepu količinu vremena. Samo sam ju isprobala jer čekam da ju uslikam pa vam ne mogu više napisati. Posudica je metalna, ali puno mekša od boca u kojima prodaju pjene za kupanje. U transportu, guranju stvari po bunkeru ma koliko sam pazila da tu vrećicu mičem sa strane, uspjela mi se udubiti na par mjesta :(.

Zatim smo otišle u CAD drogeriju, u kojoj je bilo puno više izbora nego u Dayli. Imali su testere Tesori d'Oriente parfema i pošpricala sam si na ruku Hammam. Miris mu znam jer imam pjenu za kupanje. Usput sam ponjušila i njihovu kinesku orhideju, koju isto želim. Otišla sam prozujati po dućanu i izabrati neku sitnicu. No, nisam mogla maknuti nos sa mjesta na kog sam pošpricala Hammam pa sam se vratila do stalaže i odlučila kupiti kremu za ruke u istom mirisu jer mi je taman ostalo toliko eura.
Ova preslatka tubica je Tesori d'Oriente Hammam krema za ruke, s uljem argana, 50 ml. Cijena joj je 1,85 eura. Sasvim razumno za ovakvu divotu :D. Više o njoj u nekom od budućih postova. Za sad vam mogu napisati da je nešto laganija i da diiiiivno miriši!

Frendica je dobila i neke testere jer je napravila poveći račun, a ovaj zalijepljen na knjižicu u pozadini mi je proslijedila. Nažalost, talijanski ne znam pa neću moći ništa pročitati o njemu. Jedino što razumijem jest da se radi prirodnoj kozmetici, a tester je za kremu protiv bora s uljem jojobe i još nečim za što će mi trebati prevoditelj.

°°°°

I zadnji dio se odnosi na kupovinu u DMu, u dva navrata, te jednu sitnicu iz Kozma. Idem najprije riješiti Kozmo.

Potrošila sam svoj Eveline koncentrat s kozjim mlijekom i planirala sam ga ponovo kupiti, ali mi je u oko upao Eveline Extra Soft koncentrat s ureom, koji je još i par kuna jeftiniji, pa zašto ne isprobati. Cijena mu je 9 kuna, 100 ml. O ovom proizvodu vam mogu napisati prve dojmove. Ako želite jaču kremu koja će vam omekšati kožu i učiniti ju gipkom, kožu koja vam se neće činiti suha nakon nanošenja kreme, preskočite ovaj proizvod. Slično se ponašao i koncentrat s kozjim mlijekom, a meni taj efekt treba jer mi treba hidratacija ruku i preko dana, ali s običnom kremom ne mogu raditi pipkave stvari (kreativa). Ovaj koncentrat u odnosu na spomenuti kozji je slabiji, iako je sam proizvod gušći. Lošiji mi je. Već mogu reći da ga neću kupovati više nego ću se držati onog boljeg.


I sad prelazim na DM.

Ulovila sam dvije tuširalice iz Baleine LE, odnosno, jedna je tuširalica, a jedna piling tuširalica. Sorbet Sunny Peach mi je bio na wishlisti. Mislila sam da ga više neću naći jer ili sam ga zaobilazila (odgađala) ili ga nije bilo. Druga tuba je kremasto uljni piling gel za tuširanje jabuka i cimet. Baš sam sretna što sam ih obje ulovila. Sorbet je 9,90, a piling 12,90. A rekoh da ne kupujem nove gelove, haha. Ma nema veze, sad ću ja na dijetu. Ovo mi je nagrada jer u Trstu nisam poharala Badedas tuširalice. U hrpi dućana su bile po euro :(. Mislim da se to zove čvrsta volja. Nema veze što sam popustila i kupila Vidal :D.

Balea papaja i mlaćenica krema za ruke iz LE - da vam budem iskrena, nemam blagog pojma što je mlaćenica, osim da ide u gro recepata. Nisam sigurna kad je ova LE bila aktualna. Krema je bila na akciji, a uzela bih ju i da nije jer sam ostala bez masnije kreme. Ljeto je i pašu mi voćni mirisi :D. Platila sam ju 7,90 kn. Predobro miriši! Što se osjećaja na koži tiče, podsjeća me na njihovu Mango kremu iz LE od ljeta 2012. Odlična je bila.

Nivea sapun Lemongrass&Oil predobro miriši! Nadam se da neće biti preagresivan. Zadnji Nivein sapun od kokosa mi se nije svidio. Trošenjem je počeo smrdjeti i ruke su mi bile jako suhe nakon korištenja. Ah, vidjet ćemo. Cijena mu je 3,90 kn.

Dove Invisible Dry anti-perspirant - ljeti preferiram dezodoranse u spreju. Ovaj bi kao trebao ne ostavljati tragove na odjeći. Sadrži aluminij, ali što da se radi. Ne filam se stalno njime. Nisam jako dugo imala Dove deo. Nekoć sam jako voljela njihov Silk. Ovaj deo je bio na akciji, oko 15 kn. Puna cijena mu je 21,90.

Prošlo je pola godine od zadnjeg bojenja kose. Izrast mi je ogroman, ali se jako slabo poznaje pošto mi je trenutna boja slična kao prirodna, samo puno toplija i baca na bakrenu. Ljeto je, puno sunca će biti, vrućine i kao i svatko, imam potrebu uvesti nešto boje u život. Kao i prošle godine, odlučila sam se za intenzivnu crvenu, s time da ću ovaj put izblajhati više pramenova tako da mi oni budu što kričaviji u odnosu na ostatak. Meni uvijek ispadne puno tamnije nego na slici. Prošle godine sam se farbala Syoss Oleo Intense bojom i umalo sam ju ponovo uzela (još je bila i na akciji), ali mi vrag ne da mira i umjesto da odem na provjereno, zgrabila sam boju/liniju koju još nisam koristila. 
S Palette bojama nisam imala pretjerane sreće. Najčešće sam kupovala one obične, ne pamtim naziv, ali mislim da znate na koje mislim. One mi se jako brzo ispiru, a ispiru se na loš način. Brzo mi boja bude nekako požmarena. No, jeftine su pa mi to katkad odgovara. Njihov mousse u čaši mi se pokazao boljim. Boja je bila postojanija. Ovaj put me privukla ova njihova kao salon varijanta, zove se Salon Colors, a nijansa koju sam uzela je 6-88 Intense Red, 2 kom. Cijena po komadu je 29,90 u DMu. Nadam se da će biti barem solidna i da će mi izdržati ljeto. Ne smeta me ispiranje boje ako se ispire na lijep način, a ne da nakon par pranja imam boju prošlogodišnjeg suhog lišća.

Kako ću raditi te kerefeke s kosom i s obzirom da mi je crna Glissova maska na rubu (vrlo sam zadovoljna), bila mi je potrebna i maska za kosu. Planirala sam kupiti hvaljenu Baleinu od smokve, ali vidjela sam da su Le Petit Marseillais maske na popustu (sa 33,90 na oko 25 kuna). Bile su dostupne dvije varijante, za suhu i oštećenu kosu od meda, čini mi se (žuta) i ova koju sam uzela, s uljem šafranike i ekstraktom borovnice, za obojenu i oštećenu kosu. Miris joj je... Pa neočekivan :D. Miriši zaista intenzivno i lupi u glavu kad udahnete, slatko. Interesantno mi je da prvi šnjof ubije osjetila i kad potom idete ponjušiti, maska kao da više nema mirisa :D. Nisam ju probala i nadam se da nešto tog mirisa ostane na kosi i nakon ispiranja. Proizvod se čini dosta gust i vrlo sam optimistična. 

I za kraj imam dvije stvarčice koje sam ponovo kupila. Balea Young gel kremicu sam koristila prošlo ljeto i baš mi je dobra po ljeti. Ima i neki blagi spf, 15 čini mi se. Neće mi biti dovoljna pa ću nadokupiti kad bude bilo potrebno. Količina joj je 8 ml, a dođe 3,90. Prilično sam sigurna da je bila skuplja prošle godine i to mislim 5,90.
Balein antibakterijski gel iznova kupujem. Nisam probala nijedan drugi i među rijetkim je proizvodima koje baš i nemam potrebu mijenjati. Bez njega ne idem nikamo, a često mi stoji na stolu pa s njim obrišem i stol ako mi nešto kapne ili tipkovnicu. Brzo hlapi pa mi je to dobra stvar za oprati tipkice. Cijena mu je 7,90 za 50 ml.

°°°°

Napokon sam došla do kraja ovog posta. Ispričavam se na dužini. Nisam se mogla zaustaviti :D. Dugo nisam pisala pošten post i baš mi je prifalilo.

Zanimaju li vas neki od ovih proizvoda? Jeste li nešto koristili? Pišite! Jako volim pričati s vama :D.

You Might Also Like

Broj komentara: 18:

  1. Svašta si ti nakupovala! Sve su mi stvarčice super, iako neke od njih nisam probala, a voljela bih

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nešto kupila, nešto dobila :D Što te najviše zanima? :))

      Izbriši
  2. kad gledam ove baleine stvarcice naglo ogladnim :D super new in, stvarno puno toga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, i ja :D Obožavam Baleine LE stvari. Najčešće su neodoljive :)) Balea mi je najdraža robna marka.

      Izbriši
  3. Najviše mi se sviđaju Baleini noviteti, a ni OPI sivi lak nije loš, iako ja takve nijanse preferiram u jesen/zimu što zapravo inema previše logike jer takve nijanse izgledaju predobro uz preplanulu kožu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tamnije nijanse nosim tokom cijele godine, dok življe boje ipak radije nosim u toplom dijelu godine :D

      Izbriši
  4. Bome se tu svašta nakupilo :) Uvijek su mi zanimljivi ovi Tesori d'Oriente proizvodi koje vidim kod tebe, valjda što toga nema meni blizu. Krema za ruke s arganovim uljem zvuči odlično :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmm, Tesori sam vidjela u Kozmu, ali samo gelove za tuširanje i to u svega par mirisa. Čitala sam da postoje i parfemi kod nas, ali nisam ih vidjela. Spremam se u pohod i po supermarketima na odjele s kozmetikom ubuduće. Navodno su bili i u Plodinama. I meni je Tesori zanimljiv i postao mi je bolna točka. Još više jer ga kupujem samo kad idem u Trst :D. Tako me muči i Kiko, a on pak uopće nije raširen kao Tesori...

      Izbriši
  5. Imam OPI Nein, nein, nein oke fine! stvarno mi je fora lak, onako za tmurne kišne dane hehe :D
    L'oreal Miss manga me nije oduševila, nadam se da će tebi bolja biti :D
    moram si kupiti ovaj Balein antibakterijski gel :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitam sve nešto ne baš dobre stvari glede Miss Mange :D. Ako mi se ne bude razmazivala po donjem kapku, bit ću zadovoljna :D Ostalo je manje bitno, hihi.

      Izbriši
  6. Sve mi se od Balee sviđa. Uvijek! haha :D Antibakterijski gel je stalni "stanar" u mojoj torbi :)
    Tesori d'Oriente jako volim i proizvodi su super mirisni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gdje kupuješ Tesori proizvode? Rado bih si skratila muke i pronašla ih u Hr. Znam samo da Kozmo drži nešto malo njihovih gelova za tuširanje.
      Bome, Balein marketinški tim radi megaposao :D

      Izbriši
  7. Kad sam vidjela Tezenis vrećicu baš sam se razveselila, obožavam njihovo donje rublje :D Lijepih si noviteta naslagala ovdje.
    Balea sorbet za tuširanje mi je odličan, kao i Nivea regenerator :D
    S Mangom nisam nešto zadovoljna i baš me zanimaju tvoji dojmovi.
    Apivita Wine Elixir kremu za okoloočno područje i usne sam imala uzorak i oduševila me je pa sam na nekoj Apivita akciji ulovila veliko pakiranje i jako ju volim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E vidiš, to je loše... Ja sam recimo sinoć isprobala Melvita kremicu za tijelo (uzorak) i sad plačem jer full size dođe 180 kuna :D. Malo je reći koliko sam oduševljena!
      Isprobala sam i sorbet i Balein piling, strašni su mi. U pozitivnom smislu :D.

      Izbriši
  8. DAvno sam imala Nomaderm Teint, tada je bio jako lagan, gotovo ništa nije prekrivao, nije me se dojmio.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni bi se onda mogao svidjeti jer volim lagano prekrivanje :)).

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.