Alatke za nokte,

[Minirecenzije] Nail edition + kako uređujem nokte

22:55 azzie 12 Comments


Pozdrav svima :) Danas slijede prve tematske minirecenzije na ovom blogu. Kao što ste mogli vidjeti u naslovu, bit će riječ o proizvodima za nokte. Također, pokazat ću vam i kako uređujem nokte. 

Započinjem upravo sa sređivanjem noktiju, a usput ću pisati o pojedinom proizvodu kojeg sam koristila. Kako među proizvodima imam i par alatki za nail art, učinila sam i neki brzi nail art.


Na gornjoj slici se nalaze proizvodi koje sam koristila za uređivanje noktiju, te alatke za nail art. Na donjoj slici su moji nokti prije uređivanja. Nije dugo prošlo od zadnjeg uređivanja pa nisam imala mnogo posla što se dužine tiče, kožica nije puno izrasla, ali izrasli su dosta nakon zadnjeg brušenja. Možete vidjeti ta rebra  na slici.


Na idućoj slici možete vidjeti nokte nakon većine obavljenog posla. Najprije moram napomenuti da do pred malo nisam koristila ništa osim svoje prastare metalne rašpice. Nokte sam skraćivala hrapavijim dijelom, a zaglađivala glađim. Znam da neke od ovih metalnih rašpica imaju i tu glađu stranu dosta hrapavu, ali ova je zaista dobra što se toga tiče. Glatka strana je zaista glatka. S glađom stranom sam čak rašpala i površinu nokta ako bi bili pregrbavi, no to više ne bih prakticirala jer je ipak prejaka za tu svrhu. Učite na mojim greškama :D. Pretanjila sam ih zadnji put, malo se zanijela i nokti su mi jako pucali.


O, sad kad sam to napisala, krećem sa trenutnim načinom. Najprije sam koristila OPI kristalnu rašpicu kojom sam skratila nokte. Koristim ju nekoliko mjeseci i oduševljena sam njome. Obje strane su jednake. Na dodir djeluje puno glađe od hrapavije strane na metalnoj, a izrašpa nokte vrlo brzo i bez stvaranja krupne "piljevine" i mogućeg oštećenja nokta. Brusi nokat u prah, uz minimum sitnih komadića nokta koji ostanu zakačeni za vrhove noktiju.

Zatim sam uzela veliki blok s četiri strane i najprije zagladila vrhove noktiju s najhrapavijom stranom (strana 1). Ovaj blok ima tri strane za rašpanje (sve tri su dosta meke) i jednu za poliranje. Najgrublja je baš taman za ovaj korak. Nakon toga sam po jednom prošla preko izraslih grbavih dijelova noktiju sa svakom od preostale dvije stranice (prvo grubljom od te dvije naravno), uz pomoć one prve najgrulje stranice ukoliko bih naišla na dio nokta koji se s glađim stranama nije mogao izbrusiti. Četverostrana blok rašpica je kupljena na eBayu i dosta je povoljna. Nisam više sigurna u punu cijenu, ali čini mi se da su paketi od četiri bloka nešto tipa malo manje od dva dolara. Mislim da se isplate kupiti. Istina je da se brzo troše, ali mislim da se sve tog tipa brzo troši. Zato sam se i držala svoje metalne. Nakon drugog uređivanja noktiju već se osjeća to slabljenje, tj. trošenje površina, ali rekla bih da će poslužiti još za minimalno dva puta za ovako kompletno uređivanje. S obzirom da sam ju ulovila za tridesetak centi, prilično sam zadovoljna. Taj blok ćete moći vidjeti u jednom od new out postova (empties ili što sam potrošila) pa ću vam moći točno reći koliko sam ga puta koristila.

Nakon ovog dijela iskoristila sam četvrtu stranicu sa prethodno spomenutog bloka, odnosno onu za poliranje, i izglancala nokte. Polirka je prvi put radila odlično, a sad, kao što sam već spomenula za druge stranice, nešto slabije. Trebalo je duže trljati po notkima.

Nakon toga sam nokte i kožicu oko noktiju izdašno premazala Avonovom tekućinom za jačanje noktiju. Ovaj proizvod imam dosta dugo, tako da nisam sigurna je li u ponudi još uvijek, ali čini mi se da sam ga vidjela prošle godine. Ne radi čuda kao Eveline 8u1, koji je po meni pravi hard core proizvod, ali mislim da dužim korištenjem čini dobro noktima. Primijećujem da mi kožica izgleda bolje nakon tretmana, no učinak nije dugotrajan. Ovaj proizvod najviše volim koristiti kad fotografiram swatcheve jer omekša kožicu bez da izgleda masno.

Omekšanu kožicu koja ide preko nokta nakon tretiranja prethodno spomenutim proizvodom sam pogurala s noktiju, a za to sam koristila nokte. Imam alatke za spuštanje kožice, ali najlaše mi je nokitma to raditi. Omekšati kožicu možete i kremom, a još bolje držanjem ruku u vodi neko vrijeme.
Mrtvu kožu sam odrezala zašiljenom grickalicom. Kod ovog koraka sam jako oprezna jer mislim da je lako pretjerati, što rezultira ranicama. Mogu reći da nikad nisam prešla tu granicu. Prilično sam osjetljiva na nokte i sve oko njih pa pazim da se ne izranjavam. Usput sam porezala i krhotine noktiju s bočne strane koliko sam uspjela. To mi se jako rado stvara i čak i ako ih odrežem, korijen tog problema se vidi. Mrzim to. Inače, meni je ova grickalica odlična i zaista ne znam što bih bez nje. Tražila sam više puta ovakvu spravicu i nisam ju našla. Svoju sam dobila u kompletu s drugim alaktama (koje nisu baš nešto). Ako ste vidjeli ovakve grickalice, molim da podijelite samnom ime dućana da znam gdje potražiti kad ova izdahne :D.


Sad slijedi moj bezvezni nail art, ali što je tu je :D. Htjela sam iskoristiti kistiće i točkalicu. Točkalica s jedne strane ima manju, a s druge veću kuglicu. Posve su glatke i okrugle i izgledaju mi zaista dobro. To je moja prva i jedina točkalica koju sam tek nedavno kupila na eBayu (za neku smiješnu cifru ulovljenu na aukcijama, puna cijena joj je oko dolar). Prije sam točkala drškom slikarskog kista i dobro me služio za tu svrhu, a točkalicu nisam kod nas željela kupiti jer sam smatrala da mi kist radi sasvim dobro da ne trebam plaćati 17 kuna za tu spravicu (Essence). No, kad sam počela kupovati na eBayu, a zašto ne? Točke na nail artu na slici dolje sam radila s većom kuglicom.

Tri tanka kistića sam, također, naručila s eBaya, ulovila sam na aukcijama za manje od 30 centi, čini mi se. Puna cijena im je oko dolar. Što se njih tiče, mogu govoriti o prvim dojmovima jer sam probala samo jedan, jednom. No, čine mi se sasvim solidni. Dlačice su krute i ne cvjetaju se previše. Kistići su jako lagani. Drške su kao tvrde slamčice za piti tekućinu, posve šuplje. Došli su sa cjevčicama na vrhovima i to ih lijepo može štititi i inače kod čuvanja kistova. Za ovaj nail art sam koristila kist broj 1, koji je najtanji i najkraći i između njega i ostatka je veća razlika. Druga dva su sličnija, nekako mi se čini. Kistove sam kupila i za nail art, ali me zapravo jako zanima kako će se ponašati s tintom na papiru.


Za ovo "čudo" od umjetnosti sam koristila bočice s donje slike, a one su:

 - Eveline miniMax u nijansi 803 kao bazu (swatch ste mogli vidjeti u mojem prošlo postu - klik na link)
 - Gabrini Elegant u nijansi 339 (swatch je u linku (klik) - omg, nikad više nisam imala ovako lijepe duge, neiskrivljene nokte, šmrc)
 - Golden Rose Paris u nijansi 131 (klik na link za swatch)
 - Sinful Colors u nijansi 1106 Cinderella (klik na link za swatch)
 - Essence BTGN Top Sealer


Dakle, prvi spomenuti Eveline lak je išao kao baza. Po njemu sam sljedećim Gabrini lakom iscrtala ove kao crte kistićem br. 1, tamnoplavim GR lakom napravila točke uz pomoć veće kuglice na točkalici. Kad se taj moj superdizajn osušio nokte sam premazala Sinful Colors lakom da lagano zašljašti, a nakon toga iskoristila blagodati Essence top sealera da mi brzo osuši manikuru i da joj lijep sjaj. Bome je vječno trajala... Nikako da se počne čipati :D.

Za kraj imam još par riječi o "sušilicama" nalakiranih noktiju.


Počet ću s desne strane, odnosno od proizvoda kog sam prvog kupila, a kupila sam ga krajem 2012. godine i to je bio moj prvi i dugo jedini top coat. Rijetko sam ga koristila. Radi se o Orkide Fast Dry top coatu. Za usporedbu s Essence BTGN Top Sealerom, nešto je ljepljivije teksture i na nokat ide u debljem sloju. Bez previše otezanja ću vam reći da ovaj top coat ne valja. Prvo, njegova prva i osnovna funkcija da brzo suši uopće ne funkcionira. Drugo, radi mjehuriće. Treće, lak koji je kvalitetniji i sam traje par dana učini da se počipa u roku laka iz noćne more, vjerojatno radi prethodnih mjehurića. Eventualno se može izvući nešto iz njega ako se maže dan nakon laka, ali zašto bih tada stavljala Fast Dry top coat? Leti u smeće nakon ove recenzije :D.

Idućeg, pola godine nakon, kupila sam Essence Express Dry Drops, kapi za brzo sušenje laka. Na namazani nokat kapne se kap do dvije ove tekućine. Na bočici piše da suši nokte u sekunama. Mislim da je ovo ok proizvod za poticanje laka da se brže suši, ali ne osuši ga posve, sigurno ne u sekundama. Kad sam ga testirala, ovaj proizvod sam nanijela na deset različitih lakova na noktima, nanesenih u dva sloja, sat i pol prije spavanja. Samo je jedan problematični lak bio upropašten nakon buđenja, te jedan lagano uništen. To je bio znak da odmah zavolim ovaj proizvod. Kao što rekoh, ne čini čuda (kao npr. Essence BTGN), ali je sasvim ok, pogotovo kad imam vremena sušiti nokte, a ne želim stavljati top coat, ili pak kad moram čekati da se slojevi osuše (ostavlja masnjikav trag, pa treba oprati ruke prije idućeg sloja laka). Trošim ga godinu dana i vidite koliko ga još imam. Ne koristim ga pri svakom lakiranju. Platila sam ga oko 18 kuna.

Essence Better Than Gel Nails Top Sealer imam tek mjesec dana, a zaljubila sam se u njega već nakon prvog korištenja. Brzo suši lak, čak i jedan kog je bilo nemoguće osušiti, ne radi grozomorne mjehure i trajnost laka je nešto duža, iako ga na top području nisam pošteno isprobala (recimo s lakovima koji mi se brže unište). Ostala dva sam uspoređivala s njim i mislim da to puno govori. Kupit ću ga ponovo i ponovo i ponovo, a nakon toga možda isprobam neki drugi :D. Platila sam ga oko 22 kune.

°°°°°°

I to je to! Planirala sam pisati i o Eveline 8u1 čudesnom laku za jačanje noktiju, ali sam mu odlučila dodijeliti zaseban post jer se o njemu ima više za pisati.

Koje spravice i proizvodi su u vašoj rutini uređivanja noktiju? :)

You Might Also Like

Broj komentara: 12:

  1. Ja se preporodila otkad imam Blazekovu staklenu raspicu :))
    Topla voda sa sodom, 8in1, lak pa ricinusovo ulje kad je suvo i sve 5..ionako mi posle 2-3 dana svaki lak dosadi..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam za sodu. Moram to isprobati, a 8u1 je spas kad nokti odu k vragu :D

      Izbriši
  2. moram ubacit primjedbu, notki ti stvarno izgledaju prebrušeno, nemoj ih tako mučiti :(
    sviđa mi se nail art, jednostavno a efektno :D
    držim se eveline 8u1 baze, essence btgn nadlaka, obožavam ricinusovo ulje, no imam više sličnih proizvoda pa ih izmjenjujem
    i da, staklene rašpice su genijalan izum :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma niš im nije :D Mislim da ih najmekša brusilica isto zaglađuje pa izgledaju sjajno i prije poliranja, a tu je i pol nokta od prošlog uređivanja kog sad nisam dirala (brusila sam samo izrast) tako da mislim da se samo čini na fotki tako. Imaju nešto kanalića :D. Mala je to intervencija i nemam pregrubu površinu... A i mogu se zahvaliti svojim noktima da su čvrsti. Počnu se čudno ponašati u proljeće (kao i cijeli svijet, lol) ili ako sam previše u acetonu, previše delam i tak. U proljeće je Eveline 8u1 spas i nakon jedne, jedne i pol kure s njim sam gotova, osim popravaka tokom godine ako treba.
      Staklene rulaju :D Budem napravila neki nail art koji će mi se više sviđati za jedan od narednih postova :D

      Izbriši
  3. Predivno ti izgledaju nokti, ali ja ni približno toliko ne brusim površinu, samo se stanjuju tako...a i zašto to rafiti kao ionako staviš base coat koji ujednači površinu pa onda lak? Kupila sam ovaj Essence nadlak, tek ga moram isprobat ali očekivanja su velika :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Ma stvarno nisu jako stanjeni. Mislim da je to više do fotke/iz nekog razloga su mi tih dana bili jako crveni. Zaista su tvrdi i nakon toga. Nemamo svi iste nokte pa onima s osjetljivim notkima se vjerojatno ne bi preporučilo ikakvo brušenje.
      Priznajem da nemam i ne koristim base coat. Znam da bi ga bilo dobro koristiti, ali jedva sam se otvorila i top coatu :D. Ne volim previše slojeva na noktima. Primijećujem kad porašpam nokte da mi se lak lakše nanosi i pokoji lak kog stavljam u jednom sloju izgleda ljepše jer se manje vide nepravilnosti na površini.
      Jeej za Essence nadlak. Drago mi je da si ga pronašla :D.

      Izbriši
  4. I ja najčešće koristim nokte za pogurati kožicu, a na zašiljenu grickalicu nisam nigdje naišla:| Blok mi definitivno treba.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, gdje god vidim grickalice bacim oko i nigdje :/.

      Izbriši
  5. Sviđaju mi se kistići za nail art i moram i ja nabaviti koji :D
    Essence Better Than Gel Nails mi jako treba jer imam nekoliko lakova koji su mi dragi, a ne mogu ih nikako sasušiti :D
    Sviđa mi se manikura, jednostavna i efektna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko su povoljni kistići da nema opravdanja nemati ih :D
      Uh, lakovi koji se ne suše su mi noćna mora kao i oni koji rade mjehure. Ne mogu se odlučiti koji su mi noćnomorniji.
      Hvala za mani :D.

      Izbriši
  6. Za početak moram reći da sam se toootalno naježila kad sam vidjela metalnu rašpicu, brrr - zbilja ih ne volim koristiti, jako, ali jako uništavaju nokte!!!
    I iskreno ja svoje nokte nikad ne poliram jer mi se čini da ih na taj način tanjim pa mislim da bi na taj način više pucali...
    Za poguravanje kožuce koristim nokte - svaki put kad mažem kremu za ruke ili ružine štapiće - kad baš ciljano stavljam kremu za omekšavanje kožice i kad se spremam na sređivanje kožice!
    Essence Better Than Gel Nails Top Sealer je zbilja NAJ TC, a isprobala sam i Poshe i Seche - koji su me samo razočarali... :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, metalne su grube, mada imam valjda sreću s noktima da mi nisu pretjerano reagirali na nju dok sam ju koristila. Desilo bi se da mi "procvate" pokoji. Sad koristim samo glatku stranu za rašpanje sa strane izraslog nokta uz sam prst jer jedina je dovoljno tanka za taj dio.
      Ma da, poliranje stanjuje i treba koristiti kako tko može :D Kao što rekoh, moji su čvrsti oduvijek. Jest da imaju periode kad divljaju, moraju i oni nekad poludjeti. Malo previše TMI, ali nokte na nogama ću ubrzo morati ciljano tanjiti da ne bih dobila kopita.
      Vidjela sam čak tekućinu za uklanjanje mrtve kožice u jednom videu. Namaže se i samo se lako skine s tim štapićima nakon nekog vremena. Uopće se ne sjećam tko to proizvodi. Morat ću pronaći taj video. Izgleda kao cool proizvod!

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.