Golden Rose,

[Swatch/Recenzija] Golden Rose Paris nail lacquer 131, 235 i 236

21:04 azzie 14 Comments

Hello :)

Napokon vam donosim nove swatcheve (ne starije postove prenesene s bloga kojeg ću vjerojatno ubiti) lakova za nokte. Nisam jako dugo ništa novo objavila, a moram priznati da je moj lakičarski staž dugo bio zamrznut. Stvari su se nekako posložile u korist golih noktiju.


Krajem listopada, početkom studenog, imala sam nesretan slučaj s jednim noktom. Naime, naša maca Mašenka je završila kod veterinara i tamo mi se ritnula kad je primila lijek i zabola mi kandžu ni manje ni više nego u korijen nokta. Bol i oteklinu ne moram spominjati. Problem se pojavio za kojih mjesec dana kad je nokat izrastao i oštećenje počelo izlaziti. Da ne idem previše u detalje, imala sam napuklinu širine pola nokta koja se mogla odignuti. Odvratno. Srećom, kako je rastao tako se ta napuklina zatvarala i s vremenom više nije izgledala tako strašno, nego samo grbavo. Sad je početak svibnja i oštećenje je tek sad izraslo van živog dijela nokta, ali još ga ne mogu odrezati jer bi to značilo da moram odrezati sve nokte, posve, a to ne želim.

Uz to, dosta sam se držala kreveta jer sam se tako grijala ove zime. Ako nisam morala, radije nisam bila van njega. To baš i nije okruženje za imati svježe namazane nokte. Mazala sam ih jedino oko Nove godine, a na oštećeni nokat sam stavljala flaster :D. S proljepšanjem vremena nokti su mi pak počeli pucati i listati se. Nisam sigurna je li to moja krivica pošto sam im možda previše izrašpala površinu ili je do promjene vremena. U ovo vrijeme prošle godine imala sam isti problem, a nisam ih rašpala. Završila sam s terapijom Eveline 8u1 (o tome će biti riječi u idućim minirecenzijama) i sad se mogu vratiti lakiranju. Baš mi je nekako prifalilo :).

Danas ću vam pokazati tri Golden Rose Paris laka koja sam kupila u svom zadnjem posjetu Golden Rose trgovini u RK Ri negdje početkom 7. mjeseca prošle godine. Bila sam razočarana bojama lakova kad sam s njima izašla iz trgovine jer su pod njihovim lošim svjetlima drugačije izgledali, ali dobro. Prešla sam preko toga, a to je bio najmanji problem glede tih lakova - vidjet ćete u nastavku zašto.


Golden Rose Paris nail lacquer 235

Odlučila sam se prisiliti i iskoristiti GR Paris 235 (veći povod je bio da ga swatcham za blog zajedno s 236 i 131). Taj lak mi se zamjerio kao nijedan do sada, a to traje otkad sam ga kupila prošlo ljeto. Prvi put sam ga mazala kad su bile one nesnosne vrućine u 7. mjesecu. To je bilo strašno! Lak se rastezao, skupljao na mjestima i skidao s drugih. Užas! Morala sam ga premazati holo lakom da bar malo prekrijem nedostatke. Drugo mazanje nije prošlo ništa bolje. U 9. mjesecu sam ga htjela swatchati za blog i to je izgledalo kao i prvi put. Vidite koliko je laka potrošeno? Samo tri puta sam njime mazala nokte! Radi problema s njim, više puta sam morala brisati pojedine nokte i mazati ponovo.


Niti sad nije bilo puno bolje, ali ipak jeste bilo nešto lakše. Mislim da je laku zaista smetala vrućina. Sada se nešto lakše maže, ali taj lak je daleko od lakomazivog laka, a bome i od laka kojeg ću rado koristiti. Sve probleme ćete vidjeti na slikama.


Kao što možete vidjeti, lak se loše maže, skuplja se na nekim mjestima dok na drugima radi pretanak sloj, odnosno 'rupe'. Nokat srednjeg prsta je onaj oštećeni nokat i možete vidjeti da njega najgore maže, a slične probleme radi na noktima koji nisu savršeno pravilni, samo manje. Uživo su te greške jače vidljive nega na fotkama. Također, dva sloja mu baš i nisu dovoljna. Na donjoj fotki su nokti s dva sloja laka.


Idući dan sam stavila i treći sloj, ali nije ispravio jače probleme s pokrivnošću. Na iduće dvije fotke su nokti s tri sloja laka.

slikano na suncu

slikano u hladu

Dobra strana ovog laka je što se solidno brzo suši. Ne mogu reći da sam se pomirila s ovim lakom, ali ne mrzim ga više iz dna duše. Sad ga samo ne volim. Glede trajnosti na noktima, postojanost laka ovisi i o noktu i što radite s njima. Obično su mi ti turski lakovi izdržavali bar dva dana. Ovaj mi se dva dana nakon ogulio u krpama nakon pranja kose. 


Golden Rose Paris nail lacquer 236


Prvo lakiranje ovog laka prošlo ljeto je počelo slično kao i s gornjim, 235, samo što se on ipak nije toliko rastezao i teško mazao. Sad je, naravno, bio lakši za nanošenje nego tada. Radi slične probleme kao i 235, ali u manjoj mjeri. Kod neravne površine, odnosno defekta na noktu, skida boju.


Na idućoj fotki su nokti s dva sloja laka. I gornja i donja slika fotkane su po oblačnom vremenu.


Ovaj lak se pokazao boljim, ali ima drugi defekt: radi mjehuriće. Ne puno, ali radi. Jedan nokat previše. Dobit ću osip ako kupim još jedan lak koji radi mjehuriće, to vam mogu obećati. Mislim da je to veliki razlog zašto mi je GR trenutno (već skoro godinu dana) odbojan. Da, imam i super njihovih lakova, ali i ne tako super. Mislim da sam došla u period kad zaista nemam živaca mazati jedan nokat tri puta da bi za sat vremena našla mjehuriće na noktima.

No, vratimo se na ovaj prljavi mint. Pozitivna strana ovog laka je što se osušio u prihvatljivom roku i deset sati nakon pri spavanju mi se nije uništio. Trajnost mu je ok, osim što sam ga morala skinuti prije vremena jer mi je na mjestu jednog mjehura otpao komad laka. 


Golden Rose Paris nail lacquer 131

I za kraj, nakon kremastih pastelnih lakova ostao je jedan želeasti (po mom mišljenju). Ovo je jedan od dva plava laka koje imam. Baš i nisam od plavih lakova (kao ni od zelenih). Malčice mi je čuudno imati ga na noktima, a kupila sam ga prvenstveno za lakiranje nožnih noktiju (i boja je trebala biti hladnija).


Lak se lijepo maže, ne ostavlja prazne dijelove noktiju niti radi nakupine i najbolje je od sve trojce posao odradio na oštećenom dijelu nokta. Priznajem, dobro bi mu došao još jedan sloj, mada meni je i ovako ok. Ne patim da se ništa kroz lak ne smije vidjeti. Ovisi o laku, teksturi i boji.


Na donjoj slici možete vidjeti nokte s dva sloja laka. I gornja i donja slika fotkana je  hladu. Sunce je taj dan stalno nestajalo. Boja mi je ispala nešto svjetlija i hladnija nego što je u stvarnosti, ali ne mogu ju naštimati ni u PS. Jako se mijenja s obzirom na osvjetljenje. Na gornjoj slici mi izgleda najbliže pravoj boji.


Dobra strana laka je, dakle, mazivost, brzo se suši na dodir (izgleda kao da je suh), ne radi mjehuriće. Trajnost mu je solidna. Izdržao mi je nekoliko dana.
Loša strana ovog laka je sušenje. Sigurno se pitate kako je to loša strana kad sam ju navela kao dobru. Da, lak se naizgled brzo suši. Dirate nokte i čine se suhi. No, 12 sati nakon lakiranja sa samo dva sloja laka pri spavanju notki su se oštetili. Puni su sitnih crtica. Rekoh da ću dobiti osip ako kupim još jedan lak koji radi mjehuriće. Da, dobit ću osip ako još jednom namažem nokte 12 sati prije spavanja i probudim se s rezbarijama na noktima! Hitno mi treba top coat (počinjem s Essence na preporuku Nail Crazy ;)).

°°°°°°

Golden Rose lakove u Rijeci možete kupiti u prizemlju Robne kuće Rijeka. Za druga mjesta i gradove vam, na žalost, ne mogu reći jer ne znam. Cijena lakova iz Paris linije je 15 kn. Količina laka koju dobijete je 11 ml.

Kako sam skupila sasvim pristojnu brojku Golden Rose lakova, nakon što swatcham još dva njihova laka koja čekaju svoj red, napravit ću jedan post sa svim GR lakovima, usporediti im četkice i napisati riječ dvije što mislim o njihovim lakovima.

°°°°°°

Što vas najviše nervira kod lakova za nokte? Možete li izdvojiti samo jednu stvar?

Hvala na čitanju! :)

You Might Also Like

Broj komentara: 14:

  1. Essence je izbacio onaj svoj genijalni top coat iz asortimana na zalost :/ Ako ista mrzim kod laka to je kada je los lak :D srecom nemam ih puno i samo sam dva puta dozivjela bas uzasan lak u pravom smislu rijeci, a ova trojica su bas za ne pozeljeti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izbacio? Noooooouuuuu!!!! Možda se nađu neki ostaci negdje :(.
      Lijepo si to sve zaokružila pod jedno - loš lak :D. Kod ove trojce je teško odrediti koji je najbolji.. Breskvasti svakako ne :D.

      Izbriši
  2. Jaaaj sva sam se naježila na opis incidenta s noktom :/ Ja sam si pak u 12. mj. prikliještila nokat sa ogromnim željeznim vratima. Normalno, u glavi sam imala sve najgore moguće scenarije, al' dobro, na kraju nokat nije otpal. Još uvijek imam crnu točku na sredini nokta, al manje bitno, moglo je biti i gore. :D Nego, ovaj plavi GR imam i ja, meni je čist oke, uvijek koristim Essence BTGN tak da nemam nikakvih problema, a lak izdrži i po tjedan dana ak treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, drago mi je što je ispalo sve ok na kraju :(. Zabolilo me u srcu jer sam si odmah zamislila bol kad pričepiš prst. Kao da te netko probode nožem u prsa :D.
      Vjerujem da je taj lak dobar s top coatom, ali imam jedan brzosušeći koji je užasan. Ne suši se i radi mjehuriće :D.

      Izbriši
  3. Ajoj, zvuči kao puno muke ni za što na kraju, svakom nešto fali :( ide mi naživce sve što si navela u postu, a tome dodajem i kad mi se čipa već isti dan kad sam ga namazala, e to mi brate stvarno nema smisla :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uuu da, čipanje isti dan je isto jedan od tih horora. Baš, izmučiš se s tim lakiranjem, popravljanjem, sušenjem, a on ode kroz par sati. Bljak!

      Izbriši
  4. Ajme grozan incident s noktom!!! Aaaaaaaa! Jesam li grozna što bih voljela vidjeti slike nokta kad je izrastao? :D
    Meni je plavac najljepši, izađi iz komfort zone pa ga češće nosi, ne mogu ti opisati koliko puta se zabuljim u cure koje imaju plave nokte, jednostavno je efektno. I drugačije to izgleda kad te netko gleda nego kad ti sama sebi gledaš nokte tako izbliza.. A ovaj prljavi mint mi je isto lijepi, ali razumijem muke kroz koje prolaziš s njima, jednostavno se ne isplati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, nije mogla ogrepsti negdje drugdje po prstu nego ravno tamo :D. Nisi grozna, ne, samo se nema više što zanimljivo za vidjeti :D. vodoravna linija i udubljenje kao da je napuknuo, ali nije. Zarastao je. Bilo je zanimljivije kad je bio negdje na pola rasta pa je bilo grbavije, kao ožiljak. Fascinirana sam kako se uspio spojiti :D
      Nije da mi plavi nije u komfort zoni nego nisam nešto od plave boje :D. Ali da, može lijepo podignuti look. Ljeto je vrijeme kad sam raspoložena za življe boje.

      Izbriši
  5. Imam jedan iz te linije, pink nijanse... i tekstura mu je kao kod ovog tvog zadnjeg plavca, nisam ga dugo nosila, pa više niti ne znam u kakvom je stanju od prošlog ljeta, ali znam da mi je bio među najtrajnijima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma dobar je sigurno :D. Baš nikad ne znaš što ćeš dobiti. Skupih lakova imam svega nekoliko pa ne mogu za njih govoriti, ali kod ovih jeftinijih mi se čini da je lutrija. Nikad ne znaš hoće li biti genijalan ili fijasko. Od GR vjerojatno više neću kupovati lakove iz nižeg ranga, do daljnjega barem. Imam jedan njihov Rich Color kog jako volim i radije ću ipak platiti malo više za bolji lak.

      Izbriši
  6. ajme meni, nadam se da u budućnosti preskočiš ovakva zanimljiva dešavanja s noktima... mislim u smislu da ti se više ne dese a ne da ne pišeš o njima ;)
    imam par lakića iz ove linije i iskreno, toliko sam ih davno nosila da zbilja ništa ne mogu reći o njima ahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da sam završila s dešavanjima :D
      Svi nešto imaju Paris lakove ali se ne sjećaju kakvi su :p. Joj ma... samo ću reći, imam jedan iz ove linije koji je mega. Da nije njega, posve bih otpisala ovu liniju. Inače si dajem prostora da kupim neki jednom u budućnosti, sad više ne želim.

      Izbriši
  7. Imam nekoliko lakova iz Paris kolekcije i zapravo mi je ta kolekcija najdraža od svih GR kolekcija. Postojanost i trajnost mi je super, a sad, ja obično crvene lakove koristim, iako imam iz ove kolekcije jedan zeleni koji mi je super kao i ovi crvendaći, a recimo ljubičasti je nekako rijedak... Valjda o nijansama ovisi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A sigurno da... Imam i ja jedan tamni koji je predobar i jedan crveni želeasti koji katkad radi mjehuriće, ali divan je pa prelazim preko toga :D

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.