Essence,

[Swatch/Recenzija] Essence 6 in 1 nail candies - 06 soda pop & candy shop

00:25 azzie 12 Comments

Danas ću vam pokazati jedan od novijih slatkiša za nokte u mojoj kolekciji. Radi se o bonbončiću iz Essenceove linije čiji lakovi uz nježnu boju trebaju noktima pružiti šest korisnih učinaka: čvrstoću, zaštitu, popunjavanje neravnina, brzo sušenje laka, lijep miris i visok sjaj. Da li ispunjava ta obećanja saznat ćete u nastavku :).


06 soda pop & candy shop je prava "šećerna" roza nijansa, koja mene podsjeća na rozu šećernu vunu i skoro dobijem sugar overdose dok ju gledam :D. Savršena svijetlo roza neutralna boja. No, pigmentiranost ovih lakova izgleda nije na prvom mjestu što ćete vidjeti na slikama laka na noktima. Da vam budem iskrena, ovaj lak je toliko divan da mi uopće nije žao što ne pokriva nokat.


Lak ima vrlo sitan i jedva primjetan shimmer, a zbog toga izgleda još ljepše. Ne stoje nam svi lakovi jednako, neki baš ističu nedostatke na noktu, a ovaj lak će, vjerujem, svaki nokat učiniti ljepšim. Meni se jako sviđa što je učinio od mojih. Zaista izgledaju ljepše. Mislim da je stvar u nijansi, formuli, tom sitnom shimmeru, sjaju. 
Ovaj lak, nažalost, ima i jedan nedostatak. Valjda tako mora biti. Naime, na mojim noktima radi mjehuriće. Prvi put kad sam ga koristila nanijela sam ga kao i svaki drugi. Prvi sloj pa za cca pet minuta drugi. Pogreška! Mislim da su mi se na većini noktiju pojavili sitni mjehurići i pao mi je mrak na oči. Zatim, desetak sati nakon otišla sam spavati i probudila se s reljefom na noktima. Skinula sam lak i išla ispočetka. Namazala sam prvi sloj i pustila ga da se dobro osuši, tipa dva sata, Onda sam nanijela drugi sloj. Problem s mjehurićima je gotovo nestao i tek se  nešto sitno pojavilo na jednom noktu što je nestalo nakon sušenja. Riješio se i problem upropaštenih notkiju u toku spavanja.

Osvrnut ću se na ono što su naveli na bočici, prednosti laka:
  • daje čvrstoću - doista, s njim nokti su mi se činili čvršćima,
  • daje zaštitu - ne bih znala, pretpostavljam? :D,
  • popunjavanje neravnina - ne znam jer sam nokte prije lakiranja izrašpala i ispolirala,
  • brzo sušenje - iako on na dodir izgleda suh, očito nije (napisala sam gore u tekstu), a ako mu date dovoljno vremena, lijepo se suši,
  • lijep miris - da!!! Ovaj lak miriši! On doista miriši! Ok, drugi dan se jedva osjeti, ali uživancija je prvi dan držati nokte pod nosom, a da oni ne smrde,
  • visok sjaj - istina, jako lijepo sjaji.
Sve u svemu, uz mali nedostatak kog smo prebrodili, ovaj lakić me oduševio. Divan je, nokti mi izgledaju ljepše, volim ih gledati, a trajnost mu je dosta dobra. Nakon pet dana imala sam nešto počipanih vrhova i jedan posve oguljen nokat jer sam ga slučajno nabila u vrata pa mi je lak popucao te sam ga ogulila kao plahtu. I moram napomenuti da lak ne miriši ako ga njušite iz bočice. Tek kad se počne sušiti se miris pokrene.

Na donjoj slici možete vidjeti ostale primjerke iz ove kolekcije. Ja svakako želim još neki, npr. treći i četvrti :)). Možda i peti :D.

izvor

Lak je kupljen u Mulleru za 15-tak kn. Nisam sigurna jesu li došli i u DM. Količina laka je 8 ml.

Jeste li isprobale ove lakove? Ako niste, hoćete li? Je li vam apetit proradio nakon ove recenzije? :D

Hvala na čitanju! :))

You Might Also Like

Broj komentara: 12:

  1. Imam namjeru isprobat ovaj lak, ali ipak ovaj zeleni :D taj me odmah privukao...stigli su i u DM.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijep je i zeleni :D Hvala na informaciji za DM :))

      Izbriši
  2. Ne prekriva ali je fora. Ali imaš lijepe nokte pa i zato :D Treba imati ovako neki nježni lakić, a ako čini nokte ljepšima, ajmo u shopping :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe hvala. Moram ti priznati da imam lakova s kojima mi nokti izgledaju ružniji. Mrzim ih :D
      I ja mislim da treba imati ovako neki nježan i neupadljiv lak u kolekciji :)).

      Izbriši
  3. Imam zeleni i ipak sam malo ostala razočarana prekrivanjem iako sam znala da je više za druge svrhe. Mislim da ostale neću kupovati :x p.s. predivni nokti <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja to nisam znala kad sam ga odabrala :D I malo me razočaralo kad sam ga isprobala, ali sam to brzo zanemarila jer mi je predivan i ovako :))
      Hvala :*

      Izbriši
  4. mislim da kad bih si kupovala, bi kupila ovaj koji ti imaš, jer ti baš lijepo i prirodno izgleda na noktima :D
    fora su lakovi, da su barem malo više pigmentirani

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A što ćeš :/. I meni je moj najljepši :D. Hvala!!

      Izbriši
  5. Simpa je koncept ali imam Deborah Milano BB lak tako da zaista trazim prekrivanje. Hvala na recenziji, sada znam na sta da preusmjerim novac :)

    OdgovoriIzbriši
  6. mislim da je namjena ovih lakića prvenstveno njega, a od takvih baš i ne treba očekivati ful prekrivanje, bar se meni tako čini ;)
    ali sviđa mi se kako izgleda, baš ufini noktiće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, al' ja nisam imala pojma koja im je svrha :D. Ma mislim da su ih mogli još malo pogurnuti u smjeru pigmentacije, ali zapravo mi i nije bitno jer mi je i ovako divan :)).
      Je, baš ih ufini. Izgledaju k'o milijun... nek bude funti :D.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.