Collistar,

[Swatch/Recenzija] Collistar #36 nero

11:12 azzie 14 Comments

Pozdrav drage moje čitateljice (i čitatelji, naravno :D Nadam se da ima i vas.)! Danas ponovo za vas imam swatch laka i recenziju. Nadam se da vam neću dosaditi s lakovima.

Dugo imam jedan crni lak kojeg jako volim, a pod dugo mislim na bar 4 godine dugo. Napol je potrošen i zaista ga štedim. Dobila sam ga na poklon i to u verziji testera (puna veličina) i to je jedini Collistarov lak kojeg imam.


S obzirom da lak ima nešto staža ne mogu garantirati da nisu promijenili formulu (nadam se da nisu). Kao što rekoh, ovo je jedini Collistar lak kojeg imam, nažalost, pa ga ne mogu usporedti ni s drugima. Preskupi su :D.

Na bočici piše da lak sadrži učvršćivač, da se radi o patentiranoj formuli, da se brzo suši, dugo traje na noktima te da ima profesionalnu četkicu. Pa hajdemo vidjeti je li to istina. Za prvo obećanje ne znam, jer mislim da bih ga trebala često koristiti da bih vidjela razliku i to bez pomoći sa strane. Uvijek sam ga koristila kad su mi nokti bili u boljem stanju pa... Eto, ne znam. Što se sušenja tiče, to je istina. Lak se relativno brzo suši i ako ga namažem poslijepodne, neću se drugi dan probuditi s upropaštenim noktima. Naravno, pod ovim podrazumijevam nanošenje ne predebelih slojeva. Moj lak je već star i sad primjećujem da se malo zgusnuo, tako da sam morala raditi deblje slojeve čisto jer tanji s tom teksturom ne idu. Dakle, trebalo bi ga zeru razrijediti, što bi značilo da moram kupiti razrjeđivač. Imate preporuke?

Trajnost laka je vrlo dobra. Izdrži mi nekoliko (četiri otprilike) dana na noktima bez problematičnih otkidanja boje. Ne otpada onako u plahtama nego se više "mrvi" na vrhovima i sa strane. Četkicu nisam uslikala jer planiram jedan post u kojem ću usporediti četkice lakova koje imam pa ćete ju vidjeti u njemu, ali mogu vam potvrditi da je četkica jako dobra. Ne znam je li profi jer ne znam kako izgleda profi četkica, ali s ovom se zaista lagano nanosi lak, nešto je šira, a čep leži u ruci baš savršeno za što lakše nanošenje. Moram se osvrnuti i na miris. Miris me podsjeća na Revlonov lak kog sam imala prije zaista sto godina (tipa 2000. god.), ne udara u glavu i nije naporan. Recimo stare Avonove lakove smatram lakovima s napornim mirisom.

Dosta sam pričala i vrijeme je da Collistar #36 nero pokažem i na noktima. Molim da uzmete u obzir starost laka, odnosno njegovu gustoću. Razlika nije toliko velika u odnosu na njega u mladim danima, ali sada zeru bolje pokriva u jednom sloju pa imajte to na umu.


Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, nije velika razlika u jednom i dva sloja. Uživo se nešto bolje vidi ta razlika jer ovdje ispada kao da je nema. Ne može se proći s jednim slojem, osim za brzinsko lakiranje, a npr. provest ćete vrijeme u mraku pa se neće vidjeti. Za usporedbu, dok je lak bio "mlad" nije se moglo proći s jednim slojem, ali dva su bila savršena. Ovo je lak čiji je treći sloj na noktima uvijek bio višak.

Nokte sam uslikala i u kući dalje od jakog vanjskog svjetla, a kako se tada mobitel (zaboravila sam napuniti baterije fotoaparata) muči sa osvjetljenjem ima tendenciju isprati slike, ali upravo je takva slika sada dobrodošla da možete vidjeti da postoji razlika u jednom i dva sloja. Jest da je jedan sloj ovdje "preispran", ali kužite poantu ;).


Dakle, ovo mi je jedan od najdražih lakova. Zaista mi je odličan i, kao što sam napisala, štedim ga. Nosim ga samo kad su specijalnije prilike ili kada ga baš želim na noktima. Divan je pravo crni lak, lako se maže (ok sad mrvu teže nego prije čisto jer mu treba kap razrjeđivača), brzo suši, trajan je i jednostavno odiše kvalitetom.

Količina laka i nije nešto impresivna. Dobijete ga samo 10 ml, što je po meni malo s obzirom na cijenu. Točnu cijenu mu ne znam, ali mislim da su njihovi lakovi oko 130 kn. Nadam se da nisam premalo rekla. Kada ga potrošim, nažalost neću ga više imati dok ne budem imala viška love za tako skupi lak :D. Ali sudeći po tome koliko ga čuvam, imat ću ga još bar dvije godine, a onda se nadam da ću naći stablo s parama umjesto lišća. Vječni optimist. 

I to je to za ovu recenziju. Raspisala sam se, ali što da radim kad mi je ovaj lak tako drag i imam što o njemu reći :)

Jeste li probale Collistarove lakove i koje je vaše mišljenje o njima?

You Might Also Like

Broj komentara: 14:

  1. Bože! Pa to se zove kvaliteta - 4 godine - vrh! Nisam tip od crnih lakova, ali moram priznat da izgleda super. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ono.. Moje mišljenje je da bi svi trebali izdržati i više od toga, ali eto, neki da neki ne :D.
      Znam, ti si od crvenih :D Volim i ja crvene i roze, crne i ljubičaste i svijetle nude naravno. To su moje boje, a jako sam slaba s plavim i zelenim. Imam par komada, ali ih ne nosim tako često.

      Izbriši
  2. prekrasan je <3
    nisam nikad probala Collistarove lakove - zašto? Ne znam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, nisam ni ja gro toga probala :/, ali ima vremena za sve :D.

      Izbriši
  3. vidi se zašto ti je jedan od najdražih, stvarno odlično i kvalitetno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  4. krasotan :D
    nemam ni ja nijedan collistar lakić, ali nekako ću i to proživjeti... s obzirom na veličinu moje kolekcije ne bi trebalo biti teško ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lol, i ja mislim :D Rado bih se uvaljala u tvojoj kolekciji, ma kako to sad čudno zvuči :-Đ

      Izbriši
  5. jako mi se sviđa lak :)
    i ja sam jedna od onih koja voli crne lakove i nokte, i jako mi je bitno da su upravo oni kvalitetni i da mi potraju što duže na noktima :)
    ovaj lak prekrasno izgleda, vidim da je kvalitetan jako :D
    šteta što mu je cijena tolika :/
    moj trenutno dragi crni lak je Eveline miniMAX 192 :) 20 kuna košta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i meni je bitnije kod tamnih lakova da su kvalitetniji jer ako se malo počipaju to se vidi i izgleda bljakasto. A vjerujem da ima i puno jeftinija varijanta jednake kvalitete. Mora biti!
      S tim Eveline lakovima nisam baš upoznata. Čitala sam pohvale i kupila jedan lakić, koji nije ispao najbajniji, pa sad čekam da opet pokleknem na blagajni i kupim još kojeg :D. Crni mini Eveline dakle :)). Čitala sam i za Maybelline Colorama crni da je kul. Planiram i njega uzeti. I Golden Rose RC isto ima neki crni ili gotovo crni za kojeg sam čitala lijepe stvari. Ima povoljnih alternativa :D.

      Izbriši
    2. da, stvarno ima :)
      Golden Rose crni nemam, ali vjerujem da je isto dobar, jer sve i jedan lak koji sam kupila od njih je super kvalitetan :)

      Izbriši
    3. S GR imam i dobra i loša iskustva :D. Iz rich color linije imam samo jedan i taj jako volim. Od te linije bih voljela probati još pokoju nijansu, ali iz nekog razloga uvijek kupim nešto drugo. Jedna od onih stvari za koju ne znaš zašto zaobilaziš, želiš kupiti, ali uvijek drugo iskoči.

      Izbriši
  6. Nisam probala Collistarove lakove, ali nadam se da hoću jednom prilikom :D Lak je predivan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se nadam da ću probati još koji :D Hvala, zaista jest :)

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.