Catrice,

[Recenzija/Usporedba] Eveline Big Volume Lash 5D false definition i Catrice Allround Waterproof Big Volume, Length and Curl maskare

17:31 azzie 15 Comments

Tema mog današnjeg upisa bit će maskare, točnije usporedba dvije maskare: Eveline Big Volume Lash 5D false definition i Catrice Allround Waterproof Big Volume, Length and Curl. Ove dvije maskare možda nisu savršeni parovi za usporedbu, ali imam samo te dvije, a uostalom, cilj svake maskare, po meni, je da ne radi nered po trepavicama i oko očiju, a sad što je kojoj skill koji ju prodaje meni nije previše važno.


Što tražim od maskare?

Mislim da nisam zahtjevan korisnik maskare. Ono što mi je najbitnije kod nje jest da se što više drži na trepavicama, a ne ispod očiju. S ostalim se može raditi. Još uvijek nisam zagrizla da imam duže trepavice, a kako se ne šminkam često (niti nosim maskaru često), naviknuta sam na svoje kraćušne trepavice pa kad stavim bilo što na njih, ispadu duže nego jesu, a time sam ja iznenađena :)).
Što se volumena tiče, ni tu nisam očekivala od maskare da mi da volumen (čak i kad piše na njoj da daje). Imam ravne trepavice i znam da ih maskara sama ne može nešto posebno uviti. Uvijača nemam. Nisam do sada imala neku želju koristiti ga. Sad mi se hoće probati i vidjeti hoće li biti razlike na mojim trepavicama, pa ću ga kupiti, uskoro.

Prva (veća) razlika između Eveline Big Volume Lash 5D false definition i Catrice Allround Waterproof Big Volume, Length and Curl maskara je u ambalaži i količini. Iako su bočice oblikom slične (Eveline je na vrhu čepa malo uža, ali na ostatku šira), Eveline maskara je nešto šira i duža, osjetno teža i masivnija. Ambalaža joj djeluje skuplje i kvalitetnije. Iznenadila sam se kad sam vidjela da maskare u manjoj bočici ima više. Dakle, Eveline ima 9 ml, a Catrice 12 ml.


Otvaranje maskare kad je nova (i kad niste čitali recenzije ili imali primjerak četkice na stalku s maskarama u trgovini) je kao otvaranje Kinder jajeta. Nikad ne znate što vas čeka unutra :D. Četkice ovih maskari posve se razlikuju i oblikom i materijalom od kojeg su napravljene. Eveline maskara ima četkicu s gumenim zupcima i oblika je kakvog se ne sjećam da sam prije vidjela, dok je Catrice klasična, svima poznata, napravljena od plastičnih dlačica.

Pogledajmo ih izbliza :).


Kad sam birala novu maskaru ispred Eveline displaya u Kozmu, nisam mogla ne isporbati maskaru s četkicom čudnom poput ove (Eveline maskare, barem što se Kozma tiče, imaju izložene četkice tako da ne kupujete naslijepo). Moram priznati da nisam bila sigurna kako će aplikacija završiti te kako se uopće koristi takva četkica, ali ispostavilo se da uopće nije problem koristiti ju :D.

A sada ću vam pokazati kako ove maskare "rade" na mojim trepavicama. Najprije su tri fotke "golih" trepavica. Možete vidjeti da se ne mogu pohvaliti duljinom (što nije baš fer s obzirom na mogućnosti mojih ostalih dlaka, uključujući i obrve, koje sam pošišala, ali opet divljaju (na fotkama)), prilično su ravne, ali hajde, čine se solidne gustoće. Nisam baš neki ekspert za trepavice :D.


Trepavice nisam uvijala jer, kao što sam napisala, nemam uvijač. Nisam stavila nikakav makeup, bazu niti išta osim kreme za lice i to laganiji sloj Nivee Soft na podočnjake skoro do donjih trepavica jer sam željela zamastiti to područje i bolje istestirati maskare što se razmazivanja tiče. Catrice sam nosila dosta puta, katkad samo s korektorom i okoloočnom kremom bez fiksiranja, katkad s ostalim očnim makeupom i sjenilom na donjim kapcima - ta maskara baš i ne ide s masnoćom, moram vam priznati. Kako mi je okoloočno područje suhasto, odlučila sam im malo otežati uvjete i napraviti nekakvu sredinu, što se masnoće tiče.
S obzirom da nemam nikakav makeup, žao mi je što morate gledati moje divne podočnjake, ali neka vam to bude uvod u post o jednom korektoru kojeg ću uskoro recenzirati :D.

Na donjim (4 kom) slikama možete vidjeti kako maskare izgledaju u JEDNOM sloju. Catrice je s lijeve, a Eveline s desne strane (piše i ispod slika da ne bude zabune). Razmazana maskara na mom desnom (vama lijevom) kapku nije greška koju sam vidjela tek nakon fotkanja. Ostavila sam ju namjerno, kao nešto što mi se s ovom maskarom često dešava. Eto, čak i kad se zgusnula još uvijek mi zna završiti na kapku, a ne moram vam ni reći koliki je problem bio dok je bila rijetka.
Na donje trepavice nisam nanijela maskaru jer, iskreno, ne volim ju tamo nositi i na donjima ju nosim ako jednom u dvadeset nošenja. Osim toga, s njima bi mi bilo teže pratiti razmazivanje, a vjerojatno bi s masnoćom obje vrlo brzo pale na testu.

 Catrice Allround Waterproof - Eveline 5D false definition

Maskaru sam nanosila laganim pomicanjem četkice lijevo-desno pri korijenu i zatim potezala prema gore. Jedan sloj, jedno umakanje u bočicu s odstranjivanjem viška na rubu. Kod Eveline nisam odstranjivala jer daje dovoljno proizvoda, dok Catrice pušta previše proizvoda. Dok je bila novija i rjeđa morala sam ju prije nanošenja brisati o papir i skupljati višak s trepavica prstom. Bila je dosta rijetka i često mi je završavala po kapcima i podočnjacima.

Kad se prvi sloj osušio, a ja usput napravila gornje fotke, nakon cca 15 minuta nanijela sam DRUGI sloj. Rezultati su na slikama ispod :). Usput sam obrisala upackan kapak jer nije bilo potrebe da ga više nosim :D.

  Catrice Allround Waterproof - Eveline 5D false definition

Inače nikad ne nosim dva sloja maskare jer me sasvim zadovoljava i jedan, a i uvijek sam u strahu da će nešto poći po zlu te da ću dobiti paukove noge, a toga se, kao fobičar koji živi na selu i ima svakakve gamadi po kući i oko kuće, UŽASAVAM! Radije manje nego paukove noge, hvala lijepa. Mislim da bi Catrice nakon još jednog sloja bila blizu paukovim nožicama jer mi je već ovdje ostavljala grumenčiće po vrhovima trepacica, no uspjela sam ih ukloniti četkicom. Eveline mi je pak nakon prvog sloja slijepila par trepavica u jednu debelu, ali nekako je to ispalo dobro. Meni se sviđa :D. Što vi mislite?

Što mislim o ovim maskarama?

Catrice mi je bila onako.. prolazna, osim što mi se jako razmazivala na donjim kapcima, ovisno što sam nosila na njima. Čak i kad su skroz suhi, nešto padne s nje. Vodootporna je pa je problem riješiti se razmazanoga ako sam negdje (obično nosim makeup negdje, ne doma pa sa sobom nemam potrebne alate i preparate za uklanjanje vodootporne šminke). Kad sam kod toga, naporno ju je ukloniti s očiju i ta dva razloga su me odbila od toga da ju opet kupim, ali mislila sam probati i običnu verziju ove maskare.
No, kad sam isprobala Eveline maskaru, te nakon što sam pročitala recenzije nekih dobrih maskari iz cjenovnog ranga Catrice, zapravo nemam potrebe ponovno staviti Catrice Allround maskaru u košaricu, čak ni tu nevodootpornu verziju za probu.

Trepavice s Eveline Big Volume Lash 5D false definition maskarom izgledaju urednije, duže, lijepo počešljane, čak i podignute, te općenito ljepše, dok su s Catrice Allround Waterproof Big Volume, Length and Curl skoro pa neuredne, rasčupane i nisu podignute skoro uopće. Uzimam u obzir da je moguće da su mi trepavice različite, kao i obrve (nemaju jednaki rast), ali ako ćemo gledati slike "golih" trepavica, ove na kojima je Catrice izgledaju urednije od onih na kojima je završila Eveline.

Gustoća maskare - kao što sam već spomenula, Catrice je u početku bila jako rijetka, dok je Eveline nova suhlja. Catrice čak i sada ispušta previše proizvoda, a Eveline, čini mi se, četkicom iznesete taman koliko je potrebno.

Razmazivanje - o Catrice sam već pisala u tekstu (čini mi se da sam dosta toga rekla o Catrice prije vremena, ali kad ona ima probleme :D): razmazuje se ovisno o tome što imam na donjim kapcima. Ako ju nosim s okoloočnom kremom i korektorom bez fiksiranja, kroz nekoliko sati imat ću kaos, ako ju pak nosim s dobro suhim donjim kapcima, situacija će biti bolja, ali nešto otpada od nje će biti, samo što neće biti razmuljano. Eveline isto nije najsavršenija maskara koja se uopće ne preslikava, da ne biste pomislili, ali puno je izdržljivija, ako se mene pita, bolje podnosi masnije donje kapke, puno manje preslikava itd. Već sam ih nosila obje paralelno i prije ovog završnog testiranja za blog i bilo je situacija kad je Catrice bila razmazana na donjim kapcima, dok Eveline nije.

Maskare sam pokušavala uslikati i u toku nošenja, ali to i nije bilo tako jednostavno, barem što se tiče razmazanoga. Kamera to baš i nije željela uloviti, ali nešto se i vidi.

Na donjoj slici su mi trepavice nakon 4 sata nošenja spomenutih maskara. Tu još nije bilo vidljivog preslikavanja na donje kapke i ramazivanja. Možda će vam se činiti da ima, ali to vas sjena malo zeza :).

 Catrice Allround Waterproof - Eveline 5D false definition

Na iduće tri fotke su mi trepavice nakon 9 sati nošenja maskari, te moje oči već jako umorne.

 Catrice Allround Waterproof - Eveline 5D false definition

Eveline ima nešto malo razmazivanja na donjem kapku (treća slika), a velika trepavica sastavljena od njih nekoliko je nestala, dok Catrice (druga slika) ima više razmazane maskare na donjem kapku, a opet manje nego što mi je znala raditi.

Osnovne informacije

Eveline Big Volume Lash 5D false definition - cijena: oko 34 kn, 9 ml.
Catrice Allround Waterproof Big Volume, Length and Curl - cijena: oko 28 kn, 12 ml.
Obje sam kupila u Kozmo trgovini u Puli (Stoja). Catrice drže i neke DM trgovine te Muller trgovine, a za Eveline ne znam. Osim Kozma, drži ga i Muller, čini mi se.

Završna misao

Ako do sada niste shvatili, znači da previše meljem :D, Eveline mi puno više paše, što radi četkice, što radi lakoće korištenja, gustoće maskare, pa i efekta. U ponudi imaju još 4-5 maskari i vjerojatno ću neke isporbati, ali isto tako vjerujem da ću opet u nekom momentu posegnuti za ovom, ako je još bude u ponudi. Svakako ću si sačuvati četkicu kad ju potrošim.
Catrice Allround, kao što rekoh, potonula mi je u očima. Nisam nešto bila previše impresionirana ni prije, ali bila mi je ok. Sad se moram podsjećati da ju dokrajčim da mi ne propadne.

Jeste li isprobale ove maskare? Što mislite o njima? Jesam li vas zainteresirala za Eveline Big Volume Lash 5D false definition maskaru?

Do čitanja i tipkanja! :D 

Ne znam na koju foru uvijek nadrobim predugačak post...

You Might Also Like

Broj komentara: 15:

  1. Osim cetkice me ne privlaci puno eveline maskara , od jeftinijih volim essence ljubicasto crnu, a od malo skupljih max factor maskare. Trenutno imam na isprobavanju lorealovu miss manga i avonovu aero nesto. Obje su skroz ok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljubičastu Essence želim isprobati. Ona mi stoji na popisu za isprobavanje, kao i jedna Look by Bipa (ne znam točno koja, moram se prisjetiti prije kupovine). Jednom bih opet voljela koristiti koju Avonovu maskaru jer mi se jedna koju sam imala sviđala. Uopće se nije preslikavala niti radila ikakve nerede. Samo te maskare nema više u prodaji.... :/

      Izbriši
    2. Eh, usput, nakon kupovine ove maskare vidjela sam na eBayu da imaju jednokratne četkice u raznim oblicima, pa i ovom s kuglicom.

      Izbriši
    3. Hah, sve kinezi imaju :D hvala za info :) ma vjerujem da ces naci i medju drogerijskim maskarama onu najbolju, izbor je velik, a cijene nisu previsoke pa nije steta isprobati par komada :)

      Izbriši
    4. Za sada sam zadovoljna s ovom Eveline, ali imam još par za probati pa ćemo vidjeti :D
      I da, Kinezi doista sve imaju, lol.

      Izbriši
  2. nabavljam ovu maskaru od Eveline :) volim Eveline kao brend, ali maskare im nisam nikad kupovala
    trenutno koristim Essence multiaction blackest black i prvoklasna je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od Eveline sam probala samo ovu maskaru i njihov poznati 8u1 lak za rast i jačanje noktiju. Oba proizvoda su mi super :D. Eh, uporno zaboravljam jedan njihov lak za nokte, s razlogom. Hajde, zanemarit ću to, lol. Željela bih probati njihov hvaljeni tuš :)

      Izbriši
  3. nisam te, ali trenutno trošim eveline maskaru (i ne, neću se sad ustat i provjerit koja je to) i oduševljena sam njome <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Eveline maskara se čini sasvim ok :) Zasad koristim Bipinu onu rozu (ne mogu se sjetit naziva) i predobra mi je, tako dobru maskaru za male pare nisam već dugo imala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E tu rozu sam si zabilježila! Probat ću obavezno jer tako malu cijenu ne možeš nadmašiti, pogotovo što sam čitala hvale o toj maskari.

      Izbriši
  5. Nisam probala ni jednu od tih maskara, ali Eveline maskara je definitivno zadobila moju pažnju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što jest :D Evo i N.Crazy potvrđuje da obožava Eveline maskaru, samo ne znamo koju :D

      Izbriši
  6. Nisam niti jednu probala ali sviđa mi se Eveline Big Volume Lash 5D false definition maskara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je :)). Možda nađe put i do tvojih trepavica :D

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.