Lice,

[Recenzija] Wet n Wild Coverall cream foundation #E815 Fair/Clair

00:24 azzie 15 Comments

Danas vam donosim recenziju Wet n Wild Coverall kremastog pudera. Trebalo mi je malo hrabrosti za ovu recenziju jer, ako pratite moj drugi blog (klik), prije desetak dana ste mogli vidjeti Get to know me #1 post u kojem sam pisala kako se ne volim fotkati. Tada sam probila led i stavila nekoliko svojih fotki, a sada slijedi teži izazov - ono što sam megaodgađala, a to je fotkanje lica izbliza. Vrlo sam kritična prema svom licu jer imam dosta svijetlih sićušnih dlačica i vidim si svaku kad se gledam na jačem svjetlu (a tih se pak ne mogu rješavati). Što da vam kažem, svi imamo neku boljku, a moja su moje dlake, s kojima muku mučim, mrzim ih i zagorčavaju mi život :D.

No, dosta offtopic žalopojki! Prije nego što krenem s recenzijom moram se osvrnuti na fotke. Kako nisam vična fotkanju svoje face napamet, koristila sam prednju kameru na mobitelu, koja je nešto lošija, ali vrijeme mi je išlo na ruku pa fotke nisu ispale previše loše. Obećajem da ću smisliti nešto da drugi put iskoristim digitalac. Danas sam kasno počela pa nije bilo vremena za previše eksperimentiranja, a nisam željela izgubiti još jedan dan jer, ruku na srce, previše toga odgađam.


Wet n Wild Coverall cream foundation
 #E815 Fair/Clair

MOJA KOŽA je suha iznutra, zadnjih godinu-dvije se promijenila. Počela se površinski malo mastiti na području nosa, sredine čela i malo na obrazima oko nosa. Nekad sam muku mučila s perutavom površinom, a sada uglavnom nemam tih problema, osim pokojeg hrapavog dijela (na čelu između obrva, katkad oko usana i nosnica, ispod brade, povremeno na čeljusti s obje strane).

Godinama nisam nosila pudere baš iz razloga što mi je bilo tlaka tražiti nešto što mi neće isticati kritične dijelove, a pošto sam svijetle puti neutralnog podtona, naći nešto povoljno što će zadovoljiti sve te kriterije je bilo vrlo teško (i nije mi se s tim gnjavilo pa sam hodala bez ičega). Kako mi se koža počela mijenjati, opet sam poželjela nešto za povremeno nošenje s laganijim prekrivanjem, za prilike kad mi se hoće imati ljepšu kožu.

Pročitala sam recenziju-dvije Wet n Wild Coverall kremastog pudera i zaključila da bi mi mogao odgovarati. Kupila sam ga malo prije sređivanja PayPal-a i drago mi je da jesam jer bih ga vjerojatno preskočila i naručila neku korejsku BB kremu.

Spomenula sam da sam svijetle puti i ne moram vam niti pisati kako je nemoguće naći dovoljno svijetlu nijansu u našim drogerijama, a nije da sam bijela kao papir. Stavljati tamniji puder na lice i imati facu i vrat različite boje od ostatka tijela nije za mene niti mi se to na meni sviđa. Ne moram vam niti opisivati svoje oduševljenje izborom svijetlih nijansi Wet n Wild Coverall kremastih pudera!

Iako u tubici izgleda tamniji nego što jest, swatchala sam ga jer sam pročitala da na koži bude svjetliji. Čak i kad ga iscijedite na ruku, i dalje izgleda tamniji, ali kad se razmaže nekako posvijetli. Uzela sam najsvijetliju nijansu, 815 Fair/Clair, iako mislim da bih vjerojatno izgurala i sa 816, odnosno idealno miješanjem nijansi 815 i 816, jer, čudno, ali najsvijetlija nijansa mi je čak trunku presvijetla. Za sada je još dobra, ali na ljeto nikako. No, na ljeto ionako vjerojatno neću ni stavljati pudere.

Druga stvar koja me oduševila, uz onu da su mu svijetle nijanse zaista za svjetlokošce, jeste da na grlu tube ima zaštitnu foliju, koja bi trebala spriječiti one koji ne znaju pročitati natpis "TESTER" na proizvodu da cijede sve tubice od reda. No, uporne neće spriječiti, ali barem većinu hoće.

Nažalost, grlo tube je ipak malo preveliko, tako da sad nailazim na problem da mi izlijeće previše proizvoda i da se proizvod počeo cijediti u čep i navoje, a toga baš i nisam fan. Kako je tekstura pudera nešto gušća, morali su napraviti tubu s većim otvorom, ali mislim da bi i nešto manji sasvim dobro funkcionirao, a da bi ipak sprečavao erupciju proizvoda.

Pogledajte taj otvor! Moram priznati da me malo i straši. Frikautaju me rupe... Ovako kad ga gledam izgleda kao top :D.


O puderu

Na tubi piše da je za cjelodnevno nošenje (trebao bi toliko izdržati valjda), da daje srednje do puno prekrivanje, zatim da je lagan za nošenje te da daje satenski mat finish. Uz to piše i da VisiBright kompleks umanjuje izgled borica i pomlađuje kožu.

Nisam sigurna koliko nijansi je kod nas dostupno. Najbolje da pogledate u DM-u koji drži Wet n Wild i nemojte da vas odbije ako izgleda pretamno u tubici. Isprobajte ga.

Količina i pakiranje: 29.6 ml u čvršćoj tubici (što se mene tiče, ambalaža izgleda lijepo i uopće ne djeluje jeftino).
Cijena i gdje kupiti: oko 38 kn, a popis trgovina u kojima možete kupiti Wet n Wild proizvode se nalazi na LINKU.


Wet n Wild Coverall kremasti puder na meni

Na lijevu polovicu lica sam nanijela laganiju kremu, Balea za osjetljivu kožu s mirisom cvijeta trešnje (recenzija), a na desnu masniju kremu, Nivea Soft. Osim toga na lice nisam ništa stavljala, a kreme sam nanijela na očišćeno lice. Nakon 15-tak minuta prstima sam nanijela puder. Kako mi zbog dlačica na licu povlačenjem pudera ostaju tragovi, nakon razmazivanja sam ga utapkala prstima da "sjedne" i ujednači se. Puder se brzo suši i postaje mat, što se meni sviđa (iako sam suhokožac).

Na donjim sramotnim slikama možete vidjeti njegovo prekrivanje. Lijeve fotke pokazuju moje lice prije nanošenja pudera, a desne nakon. Na lice nakon nanošenja pudera nisam ništa stavljala.

Sve četiri fotke su spojene u jedan kolaž pa slobodno kliknite na njega da vam se poveća.
U donjem redu možete vidjeti da imam tamne podočnjake (lijeva slika), na koje sam nanijela puder (desna slika). Mislim da ih čak i solidno prekriva i da mogu komotno s njima ovakvima proći za slučajeve kada želim nešto laganiji makeup od laganog kakvog inače nosim, kad nosim :D. Kao što vidite, prekrivanje mu je srednje, što je meni baš taman jer ipak volim da mi se vidi koža. Na obrazu su mi fleke od nekoliko jakih akni koje sam imala prije čak 30-40 dana. Fleke nisu prekrivene, što se i vidi na slici i tu bi trebalo malo pomoći korektora ili malo ekstra istog kremastog pudera.


Djelovanje s različitim kremama 

Prvi put kad sam ga nosila, koristila sam spomenutu Baleinu laganiju kremu za lice i primijetila sam da mi nije bila dovoljna ispod ovog pudera. Naime, na boricama oko usana je puder popucao i bore su se jače vidjele. Druga opcija mi je bila isprobati ga s masnijom kremom i s njom se odlično slaže, tj. nema "pucanja" površine. Danas pak nisam toliko pomicala lice jer se nisam smijala i puno pričala pa mi strana s laganijom kremom izgleda isto kao i ona s masnijom. Između obrva pak, na mjestukoje mi je nešto suhlje i hrapavije, očito nisam stavila dovoljno (ako išta) kreme u toj podjeli lica pa mi je ovaj put puder istaknuo taj dio. Inače ga nafilam malo više pa bude ok.


Utisci

Kako vrijeme prolazi, lice mi se počinje mastiti (počinje i ako nemam ništa, pa ni kremu) te izbija kroz puder, ali na mojoj koži se masti tako da uopće ne izgleda nauljeno nego kao da je takav puder sam po sebi. Za moj ukus malo previše na nosu, ali samo malo prstom potapkam i uklonim višak masnoće (moram si kupiti papiriće za skupljanje masnoće). Ne vidim potrebu više sati nakon nanošenja prašiti lice puderom u prahu jer ne izgleda uopće loše. No, ne znam kako se ponaša na masnoj koži. Pošto mislim da ima više blogerica s masnijom kožom od moje, sigurna sam da možete naći recenziju kako djeluje na masnoj koži :).

Sada je 8 sati kako nosim puder i rekla bih da ga ne nešto nestalo s lica (pola otprilike) i mislim da se sasvim dobro drži s obzirom da sam se i parila iznad palačinki s njime :D.
Vrlo sam zadovoljna ovim puderom i kupit ću ga opet kada ga potrošim. Možda ne za ljeto, ali onda obavezno nakon ljeta. Za moje potrebe i s obzirom na moju kožu, meni ovaj puder odgovara i zadovoljava večinu kriterija. A s obzirom koliko malo košta, tih par sitnica koje bi mi mogle bolje odgovarati, zanemarujem.

Plusevi: izbor nijansi, zaštita na grlu tube, cijena (ovdje namjerno ne stavljam prekrivanje jer to ovisi o osobnim preferencijama),
Minusi: veličina grla tube, 815 Fair /Clair nijansa bi mogla biti malo više neutralna (vrlo lagano baca na roskasto bar što se tiče mog oka (i to ne bi trebalo spominjati jer ovisi o tonu pojedine kože), mogao bi biti malo postojaniji (s obzirom da nisam masnokožac očekivala bih da ipak nešto više od njega ostane na licu nakon 8 sati).

Bitno je reći da ga nisam isprobala s bazom jer ju ne koristim.

Nadam se da vam je ova recenzija bila korisna :)). Hoćete li isprobati ovaj puder? Ako ste ga već isprobale, koji su vaši utisci?


You Might Also Like

Broj komentara: 15:

  1. meni se ne sviđa, svijetla sam i najsvjetlija nijansa izgleda na meni ko da sam se kvarcala mjesec dana. izgleda ko fasada na licu,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je čak presvijetla :D
      Koji puder ti koristiš? :)

      Izbriši
  2. jeeej, vidimo te :D
    preslatka si :)

    puder nisam probala, pa ne mogu reći dojmove, no imam trenutno i previše pudera, pa ću zasad i preskočiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jes, izašla sam na vidjetlo :D Hvala :*
      Hehe, ja srećom nemam taj problem. Jedva sam i ovog našla :D

      Izbriši
  3. baš me zanimao puder! :D Hvala na super recenziji

    OdgovoriIzbriši
  4. pa super ti stoji, sasvim prirodno izgleda a ja to volim, ne želim da lice izgleda kao maska ;)
    baš se mislim koji puder da si kupim jer su mi oba pri kraju - catrice ili ovaj i mogu ti reći da mi nimalo nisi olakšala, sad je jezičac vage na w'n w strani :D
    i meni se ista stvar desila s kožom kao i tebi, od suhe je prešla na mješovitu s izrazito masnim nosom :P ali živa istina da je s ovakvom kožom puno lakše nositi puder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa na suncu i jačem danjem svjetlu se primijeti. Bojim se da je to radi mojih dlačica po licu, iako ga tapkam nakon razmazivanja da smaknem tragove. Moram kupiti spužvicu da probam s njom. Mislim da će biti lakše riješiti taj problemčić. Inače mi se sviđa kako izgleda.
      Eh eh, žao mi je što otežavam :D. Htjela sam i ja Catrice (više ne znam koji je to bio) pa si nisam mogla naći nijansu :/. Htjela sam i Maybelline Affinitone. Ni tu nisam imala sreće... Vjerujem da je ženama s nekom 'učestalijom' bojom kože prilično teško odlučiti se za puder :D.
      Je, s ovim promjenama na koži je ful lakše raditi s njom :D. Malo ulja po nosu mi je puno draže od ljusaka po čelu i nosu, a imala sam strašno ljuskavo čelo nekoć.

      Izbriši
  5. Dobro ti stoji. Ali koliki je to otvor na tubici? Odvalila sam!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)). Voljela bih da sam napravila bolje fotke, ali drugi put će biti bolje. Još će se vidjeti u nekim lookovima.
      Da, otvor je strašan, haha :D Baš pretjeran :D

      Izbriši
  6. Puder ti lijepo stoji i dobro ti se stopio s kožom. Razmišljala sam o kupovini ovog pudera, ali mislim da meni kao masnokošcu ne bi odgovarao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmm, ne znam puno o masnoj koži, ali sudeći kako se držao na mojoj, rekla bih da ne bi dao baš neke rezultate :/.
      Hvala! :))

      Izbriši
  7. Znaš li jesu li ova nijansa i nijansa Catrice HD pudera 010 slične?

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.