Alverde,

[New out] ili što sam potrošila #4

22:14 azzie 10 Comments


Sto godina nisam napisala popularni empties post. Spor sam potrošač i ne čuvam baš svu ambalažu, ali evo što sam sakupila :)


Alverde Sensitiv šampon za osjetljivo i nadraženo vlasište s ekstraktima breze i kadulje - ovaj šampon ste mogli vidjeti u mojim new in postovima (vjerojatno u svakom kojeg sam upisivala od prošlog ljeta). Još uvijek odgovara mojoj osjetljivoj (seborejičnoj) glavi. Za tako malo novca nisam našla nešto što mi neće smetati, ali mislim da bih trebala presjeći korištenje nekim drugim šamponom pa mu se onda opet vratiti, no nisam u moodu za traženje novog šampona. U početku sam ga koristila samo na vlasištu, a ostatak prala s drugim šamponom (tako sam koristila skuplje šampone jer imam dugu kosu i trošim dosta šampona), ali sam posve prešla na ovaj šampon. Mislim da ne trebam kosu mučiti jačim šamponima. Ništa ne stavljam na nju čemu treba veća snaga za oprati. Cijena mu je 16,90 kn, u DM-u. 200 ml.


Balea regenerator za sjaj, za obojenu i toniranu kosu, kokos i cvijet tiare - mrzila sam učinak ovog regeneratora, a istodobno obožavala njegov miris. Miriši kao puding s okusom bourbon vanilije iz Lidla pomiješan s nikad prežaljenim Muki pudingom od čokolade i kokosa. Željela sam ga pojesti svaki put. Što se učinka na kosi tiče, mrzila sam ga jer mi je trebalo puno proizvoda da mi nešto učini kosi. Proizvod je gust pa se očito nije dobro dao razmazati, a s obzirom na to, tj. količinu koju sam morala stavljati, nije se poslije dao isprati pa bi mi kosa na mjestima ostajala masna. Kad sam počela češljati kosu nakon nanošenja regeneratora, taj problem je nestao jer sam na taj način mogla raširiti proizvod ravnomjerno po kosi. Nije više bilo problema s neispiranjem, a on je bolje radio svoj posao. Tako da, sprijateljili smo se :D. Možda ga čak opet kupim, moooožda. Mislim da ima i boljih izbora. Što se tiče očuvavanja boje, tu vam ne mogu ništa reći. Da stalno koristim istu boju istog proizvođača, možda bih to mogla pratiti. Cijene se ne sjećam jer ga imam odavno, ali mislim da je bio oko 10-12 kn, u DM-u. 300 ml.

Subrina Recept losion protiv peruti - proizvod kojeg sam počela koristiti u kombinaciji s gore spomenutim Alverde šamponom prošlo ljeto u trenutku kada mi je vlasište imalo jedno od svojih epizoda (napominjem, nemam veliki problem sa seborejom, a vlasište me zna peckati i svrbjeti, katkad biti lagano crvenkasto i perutati se (sitna i gusta perut)). Koristila sam ga nakon svakog pranja i kroz neko vrijeme mi se stanje dovelo u normalu. Prorijedila sam korištenje i počela koristiti kad bi situacija opet postajala loša. Nemam back up ovog proizvoda, ali planiram ga kupiti kad opet dođe do takve situacije. Cijena mu je oko 32-34 kn, 200 ml. Kupila sam ga u DM-u, ali sigurna sam da ga možete naći i u drugim drogerijama, a možda i pokojem supermarketu.

Dove Reichhaltige Pflege krema za tuširanje  - divno miriši, divan osjećaj prilikom tuširanja i nakon, miris se zadržava neko vrijeme. Savršena umirujuća tuširalica koja mi je najviše odgovarala kad mi treba malo nježnosti u životu i navečer prije spavanja. Dosta je gusta, gušća od Dove s mirisom badema i hibiskusa. Ovu sam dobila na poklon, a kupit ću je i sama jednom kad se riješim onih tuširalica koje imam :Đ.

Biobaza intima 2u1 gel za intimnu njegu žene, pH 4.0 - volim ovaj proizvod i drago mi je što sam ga pronašla. Još jedna tuba mi je pri kraju i kupit ću opet. Kad sam zadnji put kupovala gel za intimno pranje mislila sam kupiti neki drugi jer volim više toga isprobati pa uspoređivati, ali gledajući sastojke gelova iz cjenovnog ranga Biobaze, odustala sam od toga. Kupujem opet i preporučam ga svima. Cijena mu je 22-24 kn, 100 ml. Jako je gust pa stvarno dugo traje. Kupila sam ga u DM-u, a za druge dućane vam ne mogu reći, nažalost, jer nisam gledala na drugim mjestima.


Lux Soft&Creamy tvrdi sapun - razveselila sam se kad sam vidjela Lux sapune u Mulleru, pošto ih na mjestima gdje kupujem ne viđam. Kupila sam jedan da se prisjetim i opravdano su mi ostali u sjećanju kao dobri sapuni. Sapun je ostao tvrd do kraja, nije se ugnjecao, topio, raspadao i umirao na rešetki za sapun, te nije bio agresivan. Svake pohvale i kupujem opet. Cijena mu je 3,90 kn, čini mi se. Nažalost, Muller ima možda dvije-tri vrste i redovito je polica gotovo prazna. Mislim da nema boljeg za te novce s obzirom na veličinu od 125 g.

Balea Dark Glamour losion za ruke - nažalost, ovaj losion za ruke je bio dio limitirane edicije, još prošle zime, čini mi se, ali ga se moglo kupiti još i na prošlo ljeto. Najbolji Balea losion s pumpicom kojeg sam probala, a koristila sam tri različita. Nije mu daleko ni losion sa shea maslacem i arganovim uljem, ali je nešto slabiji, nije toliko masan. Dark Glamour je toliko bogat da bi mogao proći pod laganiju kremu. I miris mu je  predobar. Baš mi je žao što ovaj proizvod nije u stalnoj proizvodnji. Cijena mu je bila oko 13 kn, 300 ml i traje sto godina. Kupljeno, naravno, u DM-u.


48 zaštitna krema za ruke - ove kreme se sjećam još iz djetinjstva, a to i nije bilo tako nedavno :D, pa sam ju poželjela isprobati i jako sam zadovoljna. Masna je, bogata i povoljna! Kupila sam manju tubu koja sadrži 50 ml i platila 5-6 kn. Postoji i veća verzija od 100 ml, čini mi se. Gdje se može kupiti? Eh, to je mali problem. Svoju sam kupila u DM-u, ali nema je u svakome. Zapravo, mislim da ju uglavnom ne drže. Također, mogla se naći u Lidlu u sklopu Retro tjedna, pa možda imaju neke ostatke, pa čekajte da ponove taj tematski tjedan jer su ga već ponavljali. Možda ju drži i koji lokalni trgovački lanac. Npr. navodno je se moglo kupiti u našem riječkom Brodokomercu.

Labello Lip Butter, vanilija&makadamija - u isto vrijeme sam kupila obje vrste (s malinom i ovaj) Labello Lip Buttera na akciji 1+1 gratis. Nažalost, malinu nećete vidjeti u mojim empties postovima jer, iako sam ju pohvalila u OVOM postu, ubrzo ju više nisam mogla koristit pa sam ju proslijedila mami. Naime, sadrži neki sastojak od kojeg me peklo grlo i gotovo radio mučninu. Što sam više koristila postajalo je gore, te ga više nisam mogla podnositi. Ovo nije jedini slučaj da me peče grlo od proizvoda za usne, no još mi se nije dogodilo s ovakvim tipom proizvoda. Uglavnom mi smetaju sjajila i neki masniji ruževi. No, vanilija i makadamija mi nije smetao niti najmanje. Vjerojatno ću ga opet kupiti na nekoj akciji, iako se isplati i po punoj cijeni jer mi je trajao jako dugo. S obzirom kojom brzinom trošim stickove, ovo je jako isplativo. Cijena mu je oko 19 kn, a kupila sam ga u DM-u.

I to je to! Nadam se da vam je bilo barem malo zanimljivo :)) Pišite jer volim kad mi pišete :D
Tipkamo se! :)

You Might Also Like

Broj komentara: 10:

  1. "Kupljeno, nravno, u DM- u" :)) Treba ovaj DM nagrade za lojalnost da nam dodeli :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba treba! Većina ovih proizvoda je kupljena u DM-u, ali stali su mi na žulj pa im bome više nisam "lojalna" :D

      Izbriši
  2. Volim Dove tuširalice :) 48-icu sam tražila u svome DMu i nema je, ali sad sam u potrazi za njom pa ću obići sve DMove u gradu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš ju naći :/. I sama ću je opet kupiti čim ju negdje nađem, prije nego odem u taj veliki DM gdje sam ju kupila. On mi nije baš pri ruci pa sam rijetko u njemu.

      Izbriši
  3. Ne znam što da mislim o Recept šamponima..koristila sam ih prije par godina, ali nisam primijetila neki predobri učinak :/ A ovaj regenerator od Balee je baš za poklopat :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kratko sam koristila njihov šampon protiv opadanja kose (nisam mogla duže jer mi se počela perutati glava) i u tom periodu mi je jako sezonsko linjanje došlo u normalu. Da li se unormalilo radi njega ili je on samo potakao, ne znam...To je jedini kojeg sam probala, ali sam planirala i protiv peruti - samo mi se čini da nisam bila našla za suhu perut.

      Izbriši
  4. mogla bih isprobati ove Alverde šampone, djeluju stvarno oke, a rijetko kad nešto od njih kupujem :)
    Balea regenerator sam i sama imala, i imala sam isti problem da bi mi dijelovi kose, masni ostajali,,, super si mu miris opisala haha :D
    Biobaza gel za intimno pranje je isto na popisu kupovine ;D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niti ja nisam puno toga probala od Alverde, a odluka za kupnju ovog šampona je pala nakon pozitivnih recenzija na blogovima :). Regenerator iz ove linije nemoj kupiti! Znam da neki proizvod jednome može biti katastrofa a drugome dobar, ali taj regenerator zaista NIŠTA ne radi! Ok, radi nešto minimalno kad ga češljem raširim po kosi, inače stvarno ništa. Kosa mi nakon ispiranja ima bljakast osjećaj pod prstima i smrdi.
      Balea kokos regenerator mi je bio koma dok ga nisam počela češljati. Češalj ga je spasio :D. Ali glavno da sam većinu potrošila psujući ga svaki put nakon pranja :D
      Nadam se da te Biobaza neće razočarati :))

      Izbriši
  5. meni je taj balein regenerator baš 'legao', bila sam zadovoljna s njim... a ni kosi nije bio mrzak ;)
    dok je ovaj losion za ruke bio vani, ja tuka, kupim onaj sa shea maslacem jer mi se po sastavu učinio čak i jači od ovoga, ali avaj, trajat će mi još sedamstopedesetosam godina jer je toliko loš da nemam volje trošiti ga :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, shea je vodeniji i slabiji :D, ali meni je ok za mazuckanje preko dana. Kad su mi ruke u problemima i njegov rad je u problemima. Ja svog trošim pa imam još cca 2 mjeseca do njegovog prvog rođendana :D, ali ajd, pri kraju je. Miris mu je predobar pa mislim da ću si kupiti maslac za tijelo iz te linije.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.