azijska kozmetika,

Azijska kozmetika koju bih voljela isprobati #1

00:12 azzie 15 Comments


Dolaskom na Ebay, otvorio mi se novi svijet, što se kozmetike (pa i mnogih drugih stvari) tiče. Sada mogu vrlo jednostavno, za razumnu svotu, doći do nekih "egzotičnih" stvarčica, kojih ovdje nema niti će ikada biti, vjerujem. A što je egzotičnije od Azije? :D

Puno (previše) vremena sam proučavala ponudu takve kozmetike na Ebayu (čini mi se najjednostavnije i najpovoljnije jer je poštarina na gro toga besplatna), pa bih voljela s vama podijeliti neke proizvode koji me najviše kopkaju da ih isprobam. Pokušat ću ne pretjerivati (apetiti su mi uvijek preveliki kad radim ovakve liste) s proizvodima i dužinom posta, pa počinjem!

Ampoule

Nikad nisam koristila ništa ovog tipa i to mi je posve novo. Moram priznati da sam pridavala malo pažnje njezi kože, odnosno nisam ju hranila ničim osim kremama. Pošto sam počela ulaziti u neke godine, koža mi se počela mijenjati i pojavile su se sitne borice, shvaćam da moram mijenjati pristup.


Mizon ampoule - izdvojila sam tri, koje su mi napete i spojila u jednu sliku. Prva lijevo je Snail Repair sa puževim mukusom 80%, u sredini Hyaluronic Acid i desno Collagen.

Cijena ampoula je od 10 pa na više dolara, cca do 15-16. Viđala sam ih po nekim online trgovinama za besramno puno dolara (tipa 50). Naravno,  mogu se kupiti i u tester obliku, ali to baš i nije isplativo :D. Linkovi (nisu najjeftinije opcije):

Snail Repair
Hyaluronic Acid
Collagen

Zatim, Mizon ampoule sheet maske. Ovdje sam izdvojila više komada, tj. ubacila sam Placentu i Peptide jer mi je to nešto posve nepoznato, a maske su dobar način za "vidjeti" što je to.


Link na Mizon sheet maske: klik. One su oko 4-5 dolara.

Kreme

Nastavljam s Mizonovim proizvodima, a prva krema je Collagen Power Firming eye cream. Količina je 20 ml. Cijena ove kreme je od 10 pa na više dolara. Link na kremu: klik.
Manja verzija od 10 ml, u tubici, je dobra za probe - link. Cijena joj je oko 6 dolara.


Zanimljivo mi je da u sastojcima navode visoke postotke toga što prodaju, "ti" sastojci se nalaze na prvim ili visokim mjestima, dok, recimo, imam okoloočnu kremu (Rosal) s kolagenom, koji se u sastojcima nalazi daleko na popisu. Nisam stručnjak za sastojke (zapravo prilično se loše razumijem u njih, ali nastojim učiti u hodu), ali tu nešto ne štima s kremama na našem tržištu, barem što se tiče tih jeftinijih proizvoda u drogerijama i supermarketima. U skupe mazalice ne bih ulazila jer im nisam vidjela sastojke.

Mizon All in One Snail Repair 92% krema za lice. O ovoj kremi sam slušala (na YT) pozitivne recenzije pa bih ju rado isprobala. Na lijevoj donjoj slici je normalno pakiranje, a ima čak 75 ml! Cijena joj je oko 18 dolara. Sva sreća što postoji i manje pakiranje ove kreme, od 35 ml, a cijena joj je oko 8 dolara. Taman za isprobavanje! Linkovi:35 ml, 75 ml.


Mizon Snail Recovery gel krema za lice, 45 ml. Čini mi se kao dobra opcija za ljeto. Cijena joj je oko 5-6 dolara, a link je: klik.

Zatim jedna peel off maska, New Zeland Volcanic Clay Blackhead Clay Nose Pack brenda The Face Shop, maska kojom bi se trebalo ukloniti mitesere. Trebalo bi ju koristiti na nosu (postoji i verzija u onim krpicama kakve viđamo kod nekih brendova dostupnih kod nas, Balea i Nivea npr), ali u recenzijama ljudi govore da ju koriste gdje je potrebno. Količina proizvoda je 50 g.


Jako me zanima ova maska. Ne očekujem da će učiniti čudo, ali imam osjećaj da radi bolje od  Niveinih "flastera". Ova maska će mi biti iduća korejska kozmetička kupovina :D. Masku možete naći za oko 5 dolara. Provjerite malo jer cijene variraju. Link na proizvod: klik.

Mix proizvoda brenda Skin Food

SkinFood ima neodoljive stvarčice i teško je ne polakomiti se gledajući što sve imaju. No, za sada sam se odlučila izdvojiti tri proizvoda, iako bih prije rekla da me zanima barem njih dvadeset.
Jako me zanima njihov Salmon Darkcircle Concealer. Dolazi u dvije nijanse, Salmon Blooming i Salmon Beige, a količina mu je 10 g. Kako sam svijetla, a ovaj svjetliji mi se čini pretaman i prežut za mene, dobro ću promisliti hoću li ga kupiti ili ne, svejedno ću ga izdvojiti kao proizvod koji mi je zapeo za oko. Link na proizvod: klik. Može se naći za 6-8 dolara, cca.


Vrlo me zanimaju i krpice za oči Carrot Collagen eye sheets. Dobiju se tri para krpica, 3 paketića dakle. Cijena im je 6-7 dolara, a link je ovdje: klik.
Treći proizvod je Black Sugar Cleansing Oil. Ne mogu mu odoljeti, jednostavno rečeno :D. Cijena mu je nešto viša nego što izdvajam za proizvode za ovu svrhu, ali... Mislim da bi mi duuugo trajao jer ga ima 170 ml. S obzirom da bih s njim uklanjala makeup i koji put ga koristila samostalno, mislim da bi mi zaista dugo trajao. Dakle, cijena mu je oko 12 dolara, a link na proizvod je tu: klik.

I za kraj imam još jednu "čistilicu". Radi se o Broccoli Sprout Cleansing Cream brenda Tonymoly.


Inače nisam previše luda za cute ambalažom, a ti Koreanci jako vole cute i neobične ambalaže. No, katkad i mene pukne, a pukla me ova brokula :D. Ok, nije da sam samo pala na ovu teglicu s plastičnom biljkom koja strši na poklopcu (koja uopće nije brokula, ako ćemo tako - eventualno tek iznikla brokula, ali i to sumnjam :D) nego mislim da je ovo dobar proizvod za umivanje. Pošto je to krema za umivanje, tako nešto još nisam probala i voljela bih. Imam osjećaj da bi mi se svidio ovaj proizvod. A i želim ovu brokulu u kupaoni :D. Cijena joj i nije baš niska. Dođe oko 13 dolara, ali je zato ima 200 ml. Link na proizvod: klik.

Nadam se da vam se svidio ovaj post :). Ako budete željeli, napisat ću još jedan ovog tipa kad prikupim nove proizvode.

Kako vam se sviđaju ovi proizvodi? Jeste li probali koji od ovih proizvoda ili imate što za preporučiti? :)

Tipkamo se!

You Might Also Like

Broj komentara: 15:

  1. ovo sve zvuči jako zanimljivo! nisam se još odlučila poharati ebay (ne smijem još minimalno mjesec dana kupiti NIŠTA!) ali - ah, ta njihova pakiranja <3 inače sam dizajner po struci i logično - totalno padam na bočice i ambalažu. bilo bi mi dosta da samo stoje u kupaoni kao dekor da ih gledam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dizajner? To zvuči baš cool! :D
      I ja uvijek gledam i proučavam ambalažu. Vrlo često me upravo lošiji dizajn ili ime odbiju od proizvoda koji je zapravo dobar. Znam da tu gledam vanjštinu, a ne unutarnju ljepotu (hahaha, kako ovo retardirano zvuči), ali što da radim. Po tom pitanju sam, čini se, površna :D.
      Puno sreće da izdržiš tih mjesec dana. Ja sam zadovoljna kako ide moja noga na kočnici, što se kozmetike tiče. Od 10 mj. promišljeno kupujem, malo i uglavnom se ne zaletim.

      Izbriši
  2. Volim azijsku kozmetiku :) Azijati, posebno Koreanci, paze da im koža izgleda savršeno i čini mi se da i zbog toga imaju sve moguće i nemoguće kozmetičke proizvode. A kakve su im tek BB kreme, milina! Ne mogu se mjeriti s ovim europskim. Isprobala sam ih razne vrste i mogu samo reći da je to stvarno all in one :D Inače, ovaj Skinfoodov Dark Circle Concealer planiram naručiti kroz par dana jer me jako muče podočnjaci i ne znam što bih više stavila na njih, a da se ne vide :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O tome sam dosta slušala po youtubeu, barem što se tiče BB krema, da su ono što trebaju biti, njegujuće prije svega :D. Imam dvije na WL, a jednu nisam uvrstila jer mi je malo preskupa.
      I moji su tamni, ali nekako me ne zabrinjava (još) da ih posve prekrijem. Mene više muči naći proizvod koji mi neće isticati borice, a bar donekle prekrivati pritom. Kupila sam nedavno Misshin korektor u bočici s aplikatorm i nisam nešto impresionirana, ali isprobavam ga na razne načine pa možda nađem načina kako da mi odgovara.

      Izbriši
  3. Isprobala sam skinfood bb kremu i kremu za lice od grožđa i super su mi njihove stvari....planiram si uzeti jos nesto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam tu od grožđa, čini mi se. Fino izgleda :D Hvala na komentaru!

      Izbriši
  4. ajme sad ćeš i mene natjerati da si odem nešto kupit :P
    ja povremeno padnem na slatku ambalažu i definitivno želim ovu brokulu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, je l' da je brokula baš nešto što treba stajati u svakoj kupaonici? :D

      Izbriši
  5. daj mi pliz reci ovo sa puževim mukusom to je dobro za regeneraciju kože ako se ne varam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, navodno pomaže kod oštećenja, akni i tako. Koža bi trebala izgledati ljepše :D. Vidjela sam pohvale Mizonove BB kreme iz te puževe linije, te recenziju ampoule (puževe) nekog drugog brenda (ne sjećam se više kojeg) u kojem žena kaže da joj je koža podivljala na početku korištenja. Imala je nešto akni i nakon kratkog korištenja da su joj akne počele izbijati da bi onda nestale. Kao da su potaknute da izađu te koje su se već stvarale ali nisu bile vidljive.
      Ne znam što da mislim... Ali nešto dobrog mora biti u tim puževima kad su tako popularni. Kaže u oglasu da smanjuje bore. Ako ih i malo smanji, mislim da je to super :D

      Izbriši
    2. ahaaa tako znaci ;) a cemu pomažu ove druge dvije?

      Izbriši
    3. Za "anti ageing". Stavila sam u navodnike jer starenje ništa ne može spriječiti, ali može bar mrvicu odgoditi.

      Izbriši
    4. ma jasno ;) ali dobro je imat tako nesto hehehehe ;)))

      Izbriši
  6. Totalno si mi otvorila jedan novi svijet, uopce nisam do sada razmisljala da preparativu narucim od azijata, a sa ebaya pogotovo. Svakako cu probati nesto sa te tvoje liste. Svidja mi se sto su svi proizvodi budget friendly :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, drago mi je :D. I meni je to dosta nov svijet! A što više gledam te njihove proizvode, sve mi se manje kupuje ovdje u drogerijama.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.