Alverde,

[Minirecenzije] Skup kratkih recenzija #3

22:29 azzie 16 Comments

Prošlo je dosta vremena od zadnjeg posta s kratkim recenzijama. Iako sam ih planirala pisati svaka dva mjeseca, shvatila sam da je bolje pisati ih kako skupim proizvode koje želim spomenuti i koje sam u tom određenom vremenu koristila, nego si davati zadane okvire. Prvi put sam imala užasno puno proizvoda da sam post morala dijeliti u dva dijela, a kad je došlo novo dvomjesečje, proizvoda je bilo malo. To je jedna od dvije promjene glede te rubrike. Pisat ću o raznim proizvodima, pa tako i ulošcima, štapićima za uši itd. kao i prije. Druga promjena će se odnositi na sastojke proizvoda. Prije ih nisam pisala u minirecenzijama nego samo u samostalnim ili grupnim vezanih uz jedan tip proizvoda, ali uvodim ih i u minirecenzije. Mislim da sam to trebala i prije raditi. No, nije kasno za tu promjenu :). Pa počnimo...


Kremaste tuširalice:
Dove Purely Pampering Almond Cream with Hibiscus
Dusch Das Heavenly Vanilla
Dusch Das Creme Dusche, Med i badem



Dove Purely Pampering Almond Cream with Hibiscus - kupljena zabunom, umjesto Shea iz iste linije, ali čim sam ovu isprobala, shvatila sam da je dobro što je došlo do zabune. Prekrasna kremasta tuširalica s kojom je tuširanje totalni užitak i bude mi žao što prekratko traje. Najradije bih se ponovo i ponovo mazala s njom. Brzo je postala jedna od najdražih tuširalica ikada i svakako ću je ponovo kupiti. Nakon tuširanja mi nije potreban losion (ili maslac ili mlijeko) jer mi koža nije isušena. Miris se dugo osjeti. Preporučam vam ovu tuširalicu. Obavezno probajte! Cijena je oko 18 kuna, a može se kupiti u vjerojatno svim drogerijama, te supermarketima. Količina: 250 ml.

Sastojci:

Dusch Das Heavenly Vanilla kremasti gel za tuširanje s ekstraktom vanilije i đumbira - ugodna kremasta tuširalica svježeg vaniličastog mirisa. Miris se zadržava na koži još neko vrijeme, ali ne predugo. Nakon tuširanja mi nije potreban losion jer koža nije isušena. Cijena je oko 12 kn, a može se kupiti u Mulleru. Količina 250 ml.

Sastojci:

Dusch Das Creme Dusche s medom i bademom - i za ovu kremastu tuširalicu vrijedi sve što sam napisala i za gornju, osim što se miris manje osjeća nakon tuširanja. Miris je puno blaži nego što zna biti u proizvodima koji su s mirisom meda i to mi se sviđa. Zamjerka je što preblago ostaje nakon tuširanja. Cijena je oko 12 kn, a može se kupiti u Mulleru. Količina 250 ml.

Sastojci:

°°°°°°

Avon Senses gelovi za tuširanje:
Reflection i Mystique 


Avon Senses Reflection i Mystique - ova dva gela za tuširanje su mi vrlo slična, pa ću ih zajedno opisivati. Nijedna mi nije baš wow, kao spomenuta Dove s kojom se trenutno najradije tuširam, već su mi osrednje. Dobre su to tuširalice i vrijedi ih probati, ali nisu za past u nesvijest. Moju kožu tijela, koja je normalna do suha (više na suhoj strani), isušuju. Prejaki su mi i potreban mi je losion nakon tuširanja. Jest da sam katkad lijena nanijeti ga pa potrpim dok se koža sama ne 'ovlaži'. Miris ovih tuširalica se osjeti na koži još neko vrijeme, čini mi se ne predugo (kao i kod Dusch Dasa, rekla bih). Draža od ove dvije mi je ljubičasta, Reflection. On je blaži, slatkasto cvijetni i svježi, odgovara mi u proljeće i ljeti. Mystique ima jači parfemski miris, blago zagušen i on mi je više odgovarao zimi i to navečer. Cijena ovih tuširalica je oko 34 kn za 500 ml. Mogu se naći u Avonu, putem kataloga.

Sastojci Reflection gela (Mystique nemam jer sam ga prije potrošila i bacila bočicu):


°°°°°°

Playboy VIP 
gel za tuširanje i deo
 
Ova dva proizvoda su došla u poklon kutiji - zato je gel u tubi. U redovnoj prodaji je u bočici, ako se ne varam. Playboy VIP ima ženstven parfemski miris, koji mi se sviđa, makar općenito više naginjem svježijim mirisima. Deodorant mi je više koristio kao body spray nego kao deo. Kao deo mi se baš ni nije iskazao, a ako ste podložni znojenju, stresnom ili kakvom već, mislim da biste ga trebali zaobići. Gel za tuširanje je sasvim ok. Koža miriši neko vrijeme nakon tuširanja, ne predugo. Tekstura gela je dosta rijetka i moram priznati da mi nije najdraži gel u kolekciji. Također, malčice isušuje, manje nego Avonovi. Cijenu kompleta ne znam jer je došao na poklon, ali mislim da su oko 40-50 kn. Količina: gel 150 ml, deo 150 ml, 96 grama. Kupiti se može u supermarketima i drogerijama (viđen u Plodinama i DMu).

Sastojci (gel):

Sastojci (deo):
butane-isobutane-propane, alcohol, denat., pafum/fragrance, propylene glycol, triethyl citrate, ethylhexylglycerin, benzyl salicylate, linalool, citronellol, alpha.isomethyl ionone, limonene, hexyl cinnamal, bht .

°°°°°°

Alverde Sensitiv regenerator za nadraženo i osjetljivo 
vlasište s ekstraktima breze i kadulje


Šampon iz ove 'linije' za osjetljivo vlasište koristim od ljeta  i odličan mi je. Zapravo, rekla bih da ga mogu nazvati i svojim HG proizvodom. Inače nikad ne uparujem šampon i regenerator, a ovaj ne bih nikad kupila jer regenerator ionako nikad ne stavljam na vlasište. Pitate se zašto sam ga onda kupila? Zabunom! Bila je gužva na tom dijelu i samo sam se istega do tih bočica i uzela. Kako su stajali jedan do drugog i šampon i regenerator, imala sam nesreću i uzela krivi, te bila blesava pa nisam ni provjerila što sam uzela.
Ne znam kako da to ljepše napišem... Ovaj regenerator je s*anje. Eto, nema smisla uljepšavati. Mislim da ga mogu komotno staviti na listu proizvoda koje ne želim više vidjeti ni na polici u dućanu, a kamoli imati za korištenje. Apsolutno ništa ne radi mojoj kosi, ali ništa. Omekšavanje skoro pa nikakvo, čak niti s rasčešljavanjem kose pod tušem (bez toga čista nula). Miris mu je odvratan. Kao pokvareni miris istog šampona. Lijem ga gomilu prilikom pranja kose ne bi li bolje djelovao (kao ne stavljam dosta), pa se barem brzo troši. Jedina pozitivna stvar glede njega je što se barem ispire s kose. Tekstura mu je vrlo rijetka. Cijena: ako dođe koliko i šampon, onda 16,90 kn, a nedajbože kupiti ga možete u DM-u, količina 200 ml.

Sastojci:

°°°°°°

Kreme za lice:
Balea Vital dnevna krema
Rosal Classic hidratantna krema s bademovim uljem

Najprije moram naglasiti da ove kreme nisam koristila dovoljno dugo, a u nastavku ćete saznati zašto :).

Balea Vital aktivirajuća dnevna krema za zrelu kožu s ekstraktom baobaba, elastonilom, hialuronskom kiselinom i zaštitnim faktorom 10 - ovu kremu sam kupila više radi mame, ali i ja sam ju htjela isprobati te sam ju neko vrijeme koristila. Zapravo, u dva navrata sam ju koristila i to negdje početkom 6. mjeseca i u 9. mjesecu. Prvi put u trajanju od cca desetak dana do 2 tjedna, a drugi put kroz par dana. Osim što je krema prebogata, premasna za moj ukus, iako imam suhu kožu (ne volim masnu površinu kože), a iznutra ju nisam pretjerano osjećala jer  bih vjerojatno zapamtila takav detalj. No, problem s ovom kremom, osim onog da mi nije po ukusu, jeste što sam dobila prištiće od nje, i to onako lijepe potkožne. Prvo sam mislila da je slučajnost i nastavila koristiti, a oni su se počeli gomilati. Prestala sam koristiti i lice se očistilo. U drugom navratu sam imala čisto lice i nakon par dana korištenja ove kreme ponovo su i počeli nicati prištevi.


Ne slijedim pretjerano pravila što je za koju životnu dob i te smjernice na proizvodu mi više govore o njegovom intenzitetu (stekla sam dojam da su kreme jače, bogatije i masnije što su namijenjene starijoj koži), ali eto, na kutiji piše da je ova krema namijenjena dobi od 40-60 godina. Cijena kreme je nekih 27 kuna, 50 ml.

Sastojci (Balea Vital):

Rosal Classic hidratantna krema s bademovim uljem za suhu i osjetljivu kožu - ova krema je mamina, a ja sam iskoristila priliku da ju testiram. Najprije ću napisati da se nisam osula od nje :D (nijedna krema mi to prije spomenute Balee Vital nije učinila).


Ova krema je prilično gusta i čak je nešto malo gušća od Rosal Classic okoloočne kreme o kojoj sam pisala (klik na recenziju). Uspoređivala sam ju s Balea laganom hidratantnom kremom za osjetljivu kožu (klik na recenziju) tako što sam jednu nanijela na jednu stranu lica, a drugu na drugu stranu. Htjela sam osjetiti kolika je razlika među kremama što se tiče prodiranja unutar kože (pošto mi obično ostanu sjediti na površini, tj. koža mi bude masna ali me i zateže). Iako sam bila skeptična da će Rosal uopće ući u kožu, ipak je upravo on 'ušao', malo, ali sam ga osjetila. Ta strana nije bila tako neugodno neelastična, ali opet, daleko je to od ugodnog osjećaja. Uz to moram napisati da dosta umasti kožu.
Kao što sam napisala, krema je dosta gusta. Podsjeća me na klasičnu plavu Niveu (naravno, nije tako gusta, ali vjerujte mi na riječ da je prilično gusta). Vidite na slici kako se ne miče s mjesta u teglici i prilično sam sigurna da se ne bi pomakla s mjesta ni nakon tjedan dana. Radi takve teksture krema se teško razmazuje (pogotovo nakon umivanja hladnom vodom kad su vam i lice i prsti hladni), te doslovno razvlačite kožu lica, što sam našla kao nešto prilično neugodno da me čak i iritira. Vjerujem da postoji i bolja krema tog cjenovnog ranga koja radi isti učinak hidratacije i nema nedostatke kao ova. A cijena joj je oko 42 kn (može se kupiti u drogerijama i supermarketima), 50 ml.
Nažalost, nemam kutiju pa vam ne mogu prepisati/uslikati sastojke.

°°°°°°

48 zaštitna krema za ruke

Ove kreme se sjećam otkako sam bila klinka. Sjećam se da sam je viđala kod djeda i bake, ali nisam imala pojma za što se koristi. Uvijek sam ju vezivala uz starce, kao krema za starce :D. Prije par godina sam ju vidjela u DMu i pomislila: ajme, pa to se još proizvodi? Ove jeseni me ulovila baš velika želja da si kupim tu kremu, nekakva nostalgija, pa sam otišla u taj DM. No, krema više nije bila u ponudi, ali na sreću, našla sam ju u drugom, većem, DMu :D. Kremica izgleda isto kao nekad, metalna tuba, dizajn, čepić na navoj. O mirisu, odnosno zadržavanju ili promjeni mirisa tokom godina, ne mogu pisati jer se ne sjećam da sam ju uopće imala pod nosom u tim davnim vremenima.
I što mogu reći o njoj? Mislim da je to vrlo dobra, vrlo povoljna krema za ruke i ako imate suhe ruke, mislim da biste joj trebali dati šansu. Dosta je guste teksture i dobro 'nafila' ruke. Kako štiti od hladnoće i vjetra, ne znam jer nisam testirala. Koristim ju prije spavanja. Cijena je oko 5-6 kuna za manju tubu (50 ml). Postoji i veća tuba. Vidjela sam ju poslije u Lidlu u sklopu Retro tjedna. Čula sam da je postojala i u riječkim Brodokomerc dućanima.
Proizvodi Ilirija, Slovenija, ako koga zanima :D.

Usporedba s Balea Med kremom (klik na recenziju):


Fotoaparat mi je, nažalost, promašio fokusirati kreme (i ovo je jedina fotka koja je donekle uspjela; ah zima...), ali se vidi da je krema 48 čvršća i gušća od Balee Med. Razmazana na dlanovima, 48 načini čvršći sloj, više lojast, za razliku od Balee koja radi vlažno masnjikav osjećaj. Trajnost im je podjednaka, rekla bih. Obje su dobre, ali ako moram izabrati samo jednu, mislim da bih se ipak odlučila za 48 zbog osjećaja masnog filma na koži, što mi se čini bolje za zimske uvjete. Ali obje su mi vrlo dobre.

Sastojci:


°°°°°°

Lahor Sensitive sapun


Ovo je još jedan proizvod za kojim me ulovila nostalgija. Mislim da se svi sjećamo Lahor sapuna, koji su se nekako izgubili u moru brendova koji su došli kod nas. Pamtim ružičasti i zeleni Lahor, ali sam se ipak odlučila probati ovaj Sensitive, koji mora da je nešto iz ovog vremena. Sapun ima baš 'lahorast' miris, sapunast, ništa fensi, ali meni baš paše. Pravi retro sapun :D. Nije ne znam kako blag, ali je nešto blaži od prosječnog sapuna. Veliki plus mu je što se ne ugnjeca prilikom trošenja, cijelo vrijeme zadržava tvrdoću, a da se pritom nije smanjila mogućnost sapunanja. Znam da su tekući jako popularni i da mnogi od vas koriste upravo takve sapune, ali ja baš volim tvrde, obične, biljne, nježne, skupe, jeftine. Sve ih volim! Cijene se ne sjećam. Bio je jedan od jeftinijih na polici. 3,90 kn, ako se ne varam, 100 grama.

Sastojci:
 
°°°°°°

I to je to za ove minirecenzije. Da li biste radije odjednom čitale nekoliko kratkih recenzija ili ovako malo veći broj?

Do tipkanja :D

Jeste li isprobali neke od ovih proizvoda?
                           

You Might Also Like

Broj komentara: 16:

  1. ovakav Alverde šampon sam probala i nije mi uopće odgovarao. Avonove tuširalice volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je dobar jer je blag, a imam osjetljivo vlasište :D Ali je zato problematičan kad treba oprati maslinovo ulje s glave :D

      Izbriši
  2. hahahaha lijepo si me nasmijala ovim Alverde regeneratorom. A ovu zaščitnu kremu za roke isto znam samo jer ju koristi moja baka od kad znam za sebe i uvijek me asocira na starce hahaha Morat ću joj ukrast pa isprobat ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje da sam te nasmijala nego rastužila :D Probaj kremicu obavezno. Znaju starci što je dobro :D

      Izbriši
  3. od svega ovog, jedino 48-icu i volim ju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jej :)) Treba širiti glas o njoj. Mislim da je nepravedno zapostavljena :).

      Izbriši
  4. Koristim Balea Vital dnevnu i nocnu kremu godinu dana vec i stvarno su mi "legle".Imam 38 godina,mesovitu i izuzetno osetljivu kozu,a od Balea hidratantnog seruma koji svi hvale sam imala reakciju slicnu tvojoj sa kremom za zrelu kozu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, ja sam reagirala na nju iako mi kreme to nikad nisu radile. Nešto mi je zasmetalo u njoj.
      Misliš na Aqua serum pretpostavljam :). Počela sam ga koristiti tek prije desetak dana pa ćemo vidjeti što će biti s njim, mada ne vjerujem da će biti reakcija. Balea q10 krema, koja po informacijama na kutiji, ide od 30-45 godine, ako se dobro sjećam. Koristila sam ju u 29. god. i nije bila tako teška. Da mogu, ne bih nosila ništa na licu koliko mrzim masnoću na površini kože lica (iako imam suhu kožu) :D

      Izbriši
  5. Ova Dove tuširalica mi je fenomenalna! Ostalo nisam probala osim 48 kreme, ali i to je bilo prije dosta vremena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jest, baš je izašla iz raja :D
      Mislim da je vrijeme da obnoviš sjećanje na 48 :p

      Izbriši
  6. Lahor... otkad to nisam vidila! Meni su svi Dove gelovi odlični, a ovu 48 uvik gledam u Mulleru i nikad je ne kupim! A volim retro stvarčice...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš fulati s 48, a i ako ti se ne svidi, zaista nije skupa. I ja volim retro, vraća me u djetinjstvo :D.
      Od Dovea sam probala dvije kremaste (ovu i s plavim čepom) i nekoć davno tu istu 'plavu' (ali promijenila se) i silk. Silk mi je bio pre.

      Izbriši
  7. Jao nostalgija :) Lahor sapuni i 48-ica ♥ Dove tuširalica volim, a pogotovo ovu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Mene još jedan sapun veže uz djetinjstvo, jedan srpski sapun za djecu. Bijeli omot i ovalna slika djeteta koje se kupa u nekakvom koritu. Dobila sam ga ponovo kad sam imala 14 godina (a to je bilo onako... pred 150 god :D) od tete iz SRB i uživala sam u njemu :D. Nadam se da se još proizvodi :(

      Izbriši
  8. sjećam se kreme 48, dobra mi je bila... ali stoljećima je nisam vidjela ;)
    baleine kreme mi uopće nisu nešto, probala sam ih par... ali zato su serumi prvoklasni <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su neke dobre, neke super, neke meh :D Nisam nešto zahtjevna glede krema za ruke. Zato to nadoknađujem s kremama za lice :D

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.