Bipa,

Dućani u kojima kupujem kozmetiku

22:04 azzie 19 Comments

Hello :)

Odlučila sam malo tipkati o trgovinama u kojima kupujem kozmetiku i higijenske potrepštine, iako sam imala u planu 'obaviti' neke recenzije i nakon dugo vremena favorite te novi project pan. No, promjena koju je uvela jedna od trgovina mi ne da mira i želim nešto reći o tome (jer ne znam jeste li čuli za to), a zaista nema smisla da o tome pišem cijeli post :D. Pa zašto ne obuhvatiti sve trgovine? Nadam se da će vam biti zabavno. Mene uvijek zanima gdje ljudi vole kupovati, pa se nadam da ćete i komunicirati samnom dolje u komentarima :). I prije nego što počnem, na drugom blogu, Azziella blog, napisat ću slične postove o prehrani i sitnicama za kuću te odjeći, obući i modnim dodacima.

Kozmetiku (i higijenske potrepštine) uglavnom kupujem u drogerijama, katkad u supermarketima, vrlo rijetko kataloški, a gotovo nikad preko interneta i u parfumerijama. Samoposluga mi odgovara u gotovo svim točkama (volim doći, pregledavati, šetuckati, vraćati se na nešto što sam već gledala, proučavati, često i googlati dok pregledavam, a gledanje svakog mog koraka i disanje za vratom mi ubija volju za kupovinom). Internet bi bio odgovarajući koliko i samoposluge (gotovo u svim točkama), osim što mi je uplaćivanje otežano (unutar Hrvatske još i može, ali izvan nikako), pa ne mogu uživati i u tome. Kataloški nisam ništa kupila bar dvije godine jer su nestale mogućnosti za takvu kupnju, dok kod nas u parfumeriju nisam kročila kojih 12-14 godina. Vjerojatno imaju drugačiji odnos prema tinejdžerima.... Testirat ću, makar nešto mi govori da se situacija nije pretjerano promijenila :D.Bila sam jedino u nekim poluparfumerijama u Trstu i kod Kozine i to je bilo ok.

Kao što ste mogli i zaključiti, najviše ću pisati i drogerijama. Najčešće kupujem u DM trgovinama, katkad u Bipi, rijetko u Kozmu i Mulleru. Muller mi tu izlazi iz okvira, ali neka ga. Pa  krećem s DM-om :).


DM

Neke od vas vjerojatno znaju da volim DM. Najbitniji razlog je dostupnost - imam dva dućana u strogom centru grada i još nekoliko po drugim naseljima (mislim da ih je na riječkom području čak 9). U Puli su također dva na vrlo maloj udaljenosti jedan od drugoga, u pješačkoj zoni, tako da opet dostupnost.

Drugi bitan faktor je njihov loyalty program: skupljanje bodova za popuste. Priznajem da prijašnji sistem, sistem naljepnica na svakih 50 kn, a trebale su vam 6 da biste nešto ostvarili, nisam zarezivala i tada mi je bilo svejedno gdje kupujem. Kada su uveli 10 kuna = 1 bod počela sam čak i paziti da nešto, za što mi nije bitno gdje ću kupiti, kupim upravo u DM-u radi tih bodova. Razlog je očit: što više bodova skupim, dobit ću više popusta, što mi, naravno, odgovara. Promjena koju sam na početku spomenula, odnosi se upravo na jednu izmjenu u ovom području, koja me zasmetala, a o njoj ću reći više na kraju dijela o DM-u.

Što mi se još sviđa kod DM-a?
Prvenstveno, kupnja je ugodna (u uvjetima kad nije gužva, naravno, jer tada nije nigdje ugodna :D). Nitko ne leti za vama i ne pokušava vam nešto uvaliti niti vas gleda kao da ste lopov, police su napunjene (osim što se znalo događati da nema nekih artikala za životinje jer valjda ne stignu puniti koliko brzo odlaze), a da vam pritom zaposlenici ne smetaju dok ih popunjavaju, a što se zaposlenika tiče, općenito je ocjena visoka. U nekim dućanima viša nego u drugima, ali općenito je visoka. U pulskom DM-u na tržnici, recimo, još uvijek pospremaju stvari kupcima u vrećice, čak i kad nose svoje. Jesam li samo imala sreće ili je tako uvijek, ne znam. Naši u Rijeci to ne rade otkad su prestali poklanjati vrećice. Sad čak više niti u one malene ne pospreme, makar su to radili u početku te njihove ekološke politike i naplate velikih vrećica.

Što mi se ne sviđa kod DM-a?
Nadovezat ću se na ovo zadnje što sam pisala o blagajnicima/cama koje pospremaju kupljeno u vrećice, upravo mi se ovo sada više ne sviđa, a razlog je sljedeći. Pošto najčešće kupujem u trgovini u RK Ri, pisat ću o njoj.
Čini mi se kao da se blagajnice natječu koja će oboriti rekord u broju 'protisnutih' kupaca. Najčešće radi jedna blagajna i vrlo rado se napravi red. Da bi valjda nadoknadile manjak druge blagajne, imam osjećaj da previše brzaju i u tome me podjećaju na supermatkete, samo što tamo ipak nisu tako brzi. Da to malo ilustriram: nakupujem težih stvari tipa zečja hrana, limenke za mačke, nešto sitnica, uloške i tako to. Ne mogu sve samo pobacati u vreću kako mi ona provlači stvari jer ne mogu fljasnuti kilu zrnja i limenke na sitnije stvari koje ne želim da se oštete, a osim toga, takvo bacanje rezultira nestabilnom i grbavom vrećom koja grebe noge ili tuče rebra.
Dakle, nekakav, kakav-takav, red u njoj mora postojati. Jeste li kad uspjeli napraviti bilo kakav red (ništa specijalno, samo da nije pobacano) u doslovno 10 sekundi koliko joj treba da svim artiklima prijeđe preko skenera? I k tome po mogućnosti još nešto imate u rukama + torbicu. Onda plaćanje dok su stvari još na pultu i povrat novca je na kilometru računa skupa sa novčanicama i kovanicama, sve na dlan. Stvari nisu do kraja pospremljene, a još treba i razvrstavati sve to (da ne spominjem da u tome svemu kovanice popadaju s tih papira). Onda vam tuđe stvari dolaze i miješaju se s vašima da ste doslovce izgurani od tamo. Počela sam gurati ona velika kolica i stavljati sve svoje stvari unutra tako da mi ništa nije po rukama, vraćati stvari koje nisam stigla pospremiti u kolica i novce skupa sa stvarima pospremati dalje od blagajne i svega tog kaosa. Frustrira me to i ne mogu si pomoći nego da se uspaničim, a onda sam najčešće nespretna. U Puli je sve nekako sporije, umjerenije, blaže... Ugodnije. Sigurna sam da je to do zaposlenika. I ne, biti najbrži u provlačenju stvari preko skenera nije skill koji je ključan za uspješan radni dan jer opet mora stajati i čekati da joj dam novce (možda da joj ih počnem davati tek kad sve pospremim?).
Ostalo što me smeta (opet se diram spomenutog dućana, ali i drugog u njegovoj blizini jer najčešće tamo kupujem) jest što im je osvjetljenje na dijelu makeupa očajno, da ne kažem nemoguće za pošteno vidjeti nijanse. Ne vidim kako je moguće tako kupovati šminku ili lakove za nokte, ali eto, uzmi što se nudi. DM u TC Rijeka ima normalnije osvjetljenje. A mogli bi se malo potruditi i oko testera.

Promjene u Svijetu prednosti - kuponi i knjižice s popustima
I došla sam i do tog dijela, koji mi je, moram priznati, malčice uprljao cijelu onu sliku o loyalty programu.
Sistem skupljanja bodova:
- na svakih potrošenih 10 kn uz predočenje active beauty kartice ostvarujete 1 bod ( 10 kn = 1 bod)
- bodove možete zamijeniti za neke pogodnosti, popuste u DM trgovinama ili kod njihovih partnera, ili pak zamijeniti za trajne vreće za kupovinu

(Bodovi ne traju vječno i mislim da im 'rok' ističe nakon 2 godine.).

Do sada su postojale dvije knjižice s popustima, knjižica za 50 bodova i knjižica za 150 bodova. Ona za 50 nosila je kupone s 25% popusta na određene proizvode te jedan kupon s 25% popusta na proizvod po izboru. Knjižica za 150 bodova je nosila kupone s 50% popusta na određene proizvode (drastično manje kupona nego u knjižici za 50 bodova) te jedan kupon s 15% popusta na jednu kupovinu (do visine od 2000 kn).

Uvijek sam pokušavala čuvati bodove baš za knjižicu za 150 bodova, a prije zamjene bih provjerila koji su proizvodi sniženi. Uvijek mi se više sviđao popust od 50% nego 25%, pa bih onda u jednom tiru obavila kupovinu, kupila još neke potrebne stvari i stavila na to kupon od 15% popusta na kupnju. Istina je da se brojka tih kupona nekako s vremenom smanjila. Barem mi se tako čini u odnosu na prije tipa 2 godine.

Kako to sada izgleda? Evo što DM kaže na svojoj web stranici (to isto je pisalo i na njihovoj FB stranici):


Bit ću malčice gruba i reći da je to bullshit :). Nemam razloga birati riječi jer jest upravo to što sam rekla. Zanemarimo na čas te 'ekološke aktivnosti' i pogledajmo što to nosi nama:

Prije ste za ukupno 200 bodova mogli dobiti:
  • 21 kupon s 50% popusta na određene proizvode*
  • 38 kupona s 25% popusta na određene proizvode*
  • 1 kupon s 25% popusta na proizvod po želji
  • 1 kupon s 15% popusta na ukupnu kupovinu

Sada za ukupno 200 bodova dobijete:
  • 13 kupona s 50% popusta na određene proizvode
  • 28 kupona s 25% popusta na određene proizvode
  • 1 kupon s 25% popusta na proizvod po želji
  • 1 kupon s 15% popusta na ukupnu kupovinu

S time da ste prije za 50 bodova mogli dobiti:
  • 38 kupona s 25% popusta na određene proizvode
  • 1 kupon s 25% popusta na proizvod po želji

A sada dobijete:
  • 1 kupon s 25% popusta na proizvod po želji

*broj kupona u posljednjim knjižicama za 50 i 150 bodova koje su bile aktualne do 31.1.2014.

A kad već moram potrošiti 1500 kn da bih dobila knjižicu za 150 bodova, onda mislim da je zaista bezobrazno već oslabjelu knjižicu s kuponima dodatno stanjiti. Ili 'ajmo ovako! 500 kn za kupončić od 25% popusta? Ccc. Da se razumijemo, to je odlična ušteda ako ćete kupiti proizvod od 500 kn, ali koliko nas koliko često kupuje takve proizvode? Mislim da su nam općenito uštede s tim kuponima 10-20 kn.

Ali štedi se papir!!! Don't sell me that bullshit :). Ponovo kažem da je bullshit. Tu novu knjižicu smo mogli 'plaćati' i 100 bodova ili čak 120, ali 150 ne. Ama baš nikakve logike tu nema. Eto, da su to napravili, možda bih im povjerovala, ali možda. Dok ne smanje format letka Express, koji je dimenzija čak 42x60 cm, mogu trubiti o ekološkim aktivnostima smanjivanjem broja kupona za popust do preksutra. Usput bi mogli umjesto malih vrećica ljudima sitnice stavljati u papirnate (plac/pijaca) škartoce kakve sam vidjela u nekim talijanskim drogerijama.
Mogli su, npr, sve te silne kupone i knjižice ostaviti kakvi jesu i dostupni samo na internetu ili njihovom terminalu u trgovini isto tako. Ali nisu, jer zapravo ne štede papir nego kataju lako dostupne kupone. I to muljanje mi ide na živce.

So, sadašnja knjižica je očaj. Računala sam da mi ju se uopće ne isplati uzimati. Tih 15% na cijelu kupovinu mi iznosi manje nego da uzmem tri puta po kupon od 25%. Realno, to više nije to niti mi se više pazi na te bodove pa više neću imati razloga kupovati kod njih umjesto u npr. Bipi. I ovime završavam dio o DM-u i nastavljam s Bipom :).


BIPA

U Bipi kupujem povremeno, kad sam u tom dijelu grada, jer se nalazi malo van ruke. U centru je, ali nije u strogom centru gdje je najdostupnija. Obično kupujem kad su mi zanimljive vikend akcije ili kad imaju jednu od pogodnosti 1+1 gratis ili 2+1 gratis. Upravo bih te dvije stvari istakla kao Bipine najsvjetlije točke.

Loyalty program, o kojem sam se pretjerano raspisala u lamentaciji o DM-ovim novim politikama, u Bipi mi nije nešto pretjerano napet, moram priznati. Na svakih potrošenih 50 kn dobivate 1 kunu natrag (na svoju Bipa karticu). Kune skupljate kroz određeno razdoblje (jedno tromjesečje) i možete potrošiti u idućem tromjesečju, što je meni sve skupa skroz bezveze.
Na stranu to, njihova kartica ipak nije za baciti. S njom možete kupovati određene proizvode na popustu (BIPACard letak). Popusti su otprilike 5-30% (što se tiče aktualnog kataloga) i ne morate zadovoljiti nikakve druge uvjete, koliko znam, osim imati BIPACard karticu. Članstvom imate pravo i na kupon s 15% popusta za jednu kupnju i to vam dođe kao rođendanski poklon. Nakon rođendana prilikom prve iduće kupnje (u roku 3 mjeseca nakon rođendana) imate pravo zatražiti kupon, makar ta kupovina iznosila i par kuna. Iskoristiti ga možete do idućeg rođendana. Ja imam svog od srpnja i još ga nisam potrošila zato što su mi kupovine u Bipi uvijek bile male. Taj popust se ne može kombinirati s ostalim popustima i akcijama, koliko znam, a ja sam obično kupovala stvari na akcijama. No, prijateljica mi kaže da može ići popust na popust, pa moram to malo ispitati na licu mjesta. Sve u svemu, nije loše s obzirom da ne morate skupljati nikakve bodove i mijenjati za knjižice već je dovoljno imati njihovu karticu i rođendan!

Što mi se još sviđa kod Bipe?
Kao nešto vrlo bitno, što manjka nekim drugim drogerijama, kozmetika u Bipi je dobro osvijetljena, a time su nijanse lijepo vidljive. Ovdje govorim o riječkoj Bipi. Prostor je ugodan za kupovinu, a zaposlenice su ljubazne. Kako je dućan van strogog centra i velike cirkulacije ljudi, svaki put kad sam bila u njemu uz mene je bilo možda još dvoje-troje ljudi i to čini kupovinu ugodnijom, a prodavačice vas ne tjeraju na blagajni kao na pokretnoj traci. U pulskoj sam bila samo jednom i to ovo ljeto. Bilo je dosta ljudi u ne baš velikom prostoru i toga nisam bila fan, ali Pula je ljeti napučena gdje god se okrenete...

Što mi se ne sviđa kod Bipe?
Testeri i upackani makeup (tekući puderi) koji se mogu vidjeti na policama. Realno, nitko to neće kupiti tako uprljano i očito otvarano pa mi nije jasno zašto to stoji na polici i ne zamijeni se novima.


KOZMO

U Kozmo drogeriji sam prvi put bila davnih dana u Zagrebu, negdje blizu Remize. Moram priznati da me bio oduševio jer je u njemu bilo stvari kojih nije bilo u DM-u. Razveselilo me kad se i u Rijeci otvorio dućan (u Tower centru), ali veselje je splasnulo kad sam prvi put (i zadnji) ušla u njega. Srećom, Pula se djelomično iskupila.

Riječki Kozmo je mali, naguran, a čini mi se da trećinu asortimana zauzima hrana koju se može kupiti samo dva kata niže u velikom Konzumu. Ponuda je loša i ne vuče me da se tamo vraćam. U Puli pak postoje dva Kozma. Jedan se nalazi van centra, u naselju Stoja, i taj je solidne veličine, prostran i napunjenih polica (bio kad god sam bila), ali njemu šteka osvjetljenje na makeupu, koje je užasno, ali užasno! U centru grada se nalazi jedan manji, bar meni tako izgleda, dućan i u njemu sam bila nešto češće prošlog ljeta. Zbog velike cirkulacije ljudi u tom području, uvijek je bilo ljudi unutra, no ne koliko u DM-u malo dalje, koji je uvijek bio puniji. Glede tog Kozma imam zamjerku što su im police bile praznjikave, neke s čak nula proizvoda. Primjer, od 20 onih pregrada za tuširalice, pola ih nije imalo proizvode. Ili nisu dobili pošiljku ili ih nema tko popunjavati. Kupnja uz praznjikave police nije baš najugodnija :/, ali taj Kozmo je bar imao ok osvjetljenje.

Loyalty program im uopće ne pratim jer se koristi multikartica za više usluga, Konzum, Tisak, za plaćanje računa, kupovinu benzina... Nije me previše zanimalo jer sam vidjela da traže gro bodova za zamjenu za besplatne proizvode ili veliki popust pa samo skupljam pomalo te bodove bez da uopće znam koliko sam ih skupila do sada (ne puno, vjerujem). Vidjela sam da imaju i nekakve kupone s naljepnicama koje skupljate. Mislim da dobijete naljepnicu za 100 potrošenih kuna, ako se ne varam, a potrebno ih je skupiti nekoliko u kratkom vremenu i onda imate opet neko kratko vrijeme da iskoristite tih 10-15% popusta (ne pamtim). Uglavnom, nije me uopće interesiralo da upamtim točno o čemu se radi.

Što volim kod Kozma?
Za Kozmo bih istakla najveći plus to što drži neke proizvode koje drugi dućani ne drže, a dobre su im i Kozmo srijede, koje nažalost nikad nisam 'iskoristila' jer mi je u Rijeci nezgodno ići do tog dućana, a iskreno ne znam ni što bi me tamo dočekalo. Kad sam u Puli, popust bude na nešto što mi tad nije napeto :D.

Što ne volim kod Kozma?
Osim onoga što sam pisala na početku Kozmo dijela, mogli bi se još malo potruditi oko dodatnih popusta za kupce, npr. malo olakšati dolazak do popusta za kupnju i produžiti period u kojem se može potrošiti.


MULLER

Muller se u Rijeci otvorio tek prije nešto manje od 2 godine, otprilike pred ljeto 2012. ako se ne varam, a u njemu sam bila sve skupa samo četiri puta. Prvi put prošle zime i bila sam oduševljena ponudom. Nisam očekivala da će držati i igračke, puzzle, pribor za kreativce, suđe. Uz svoje robne marke i neke kojih drugdje nema, fascinirao me izbor slatkiša, npr. Milka i Lindt čokolade u okusima kojih nigdje drugdje kod nas nema. Muller mi je još nedostupniji od Kozma, pa tako nisam u njega ušla sve do ove jeseni. A tad smo i momak i ja sagledali stvari iz drugačijeg kuta i taj wow od prvog puta je nestao. Muller mi je i dalje cool što se ponude tiče, osvjetljenja, cijena, ali moram vam priznati da mi tamo nije previše ugodno kupovati.

Situacija: momak i ja čučimo pred stalažom s čajevima i biramo čajeve iz te zaista lijepe ponude. Dio s hranom, pogotovo čajevima, je dosta skučen, tamo je prolaz, cijeli red košara (između dvaju stalaža okomitih na onu s čajevima) nam je iza leđa i, iskreno, zauzeli smo 80% tog prolaza, ali može se prolaziti malčice dužim putem oko tih mobilnih košara. Sjećate se, ako ste čitali, što sam napisala glede punjenja polica u DM-u i da zaposlenici nikad nisu smetali dok itko browsa po policama? Jedna koja puni police je imala košaru s čajevima koje je trebalo nadopuniti desno od nas, a stavljala ih je na policu lijevo od nas. Nosila je po jednu kutiju u ruci i preskočila preko nas valjda deset puta x2 (do košare i natrag) uz 'oprostite' svaki put te nam nejednom gurala kutije pred nosom uz novo 'oprostite'. Na kraju smo odustali od daljnjeg biranja i uzeli što smo uzeli jer ju više nismo mogli trpiti. Eto, zaposlenica na speedu koja baš tada mora dopunjavati police šetajući s jednom (nikako nije mogla uzeti njih više u ruke) kutijom čaja u ruci preko leđa kupaca uz 'oprostite' na repeatu. Zaista ugodna kupovina. I nije to jednini put jurcanja preko ili oko mene dok nešto tražim koji sam tamo doživjela. I momak više ne želi ići u Muller jer ima traume.

Što mi se još sviđa kod Mullera?
Uz lijepu ponudu i neke artikle koji su tamo jeftiniji nego i u supermarketima (npr. Milka čokolade), čini mi se da su im akcijski popusti dosta dobri.

Što mi se još ne sviđa kod Mullera?
Ne bi im naškodio kakav loyalty program, a blagajnice bi mogle biti i zeru toplije.


 °°°°°°

Što se internet kupovine tiče, kupujem rijetko i to samo unutar Hrvatske. Više sam naručivala druge stvari osim kozmetike, dok sam kozmetiku naručila samo jednom. Taj jedan jedini put sam obavila narudžbu kod Diva kozmetike, kad su imali jednu od svojih akcija lakova po 8 kn. Dostava je bila brza, sve je došlo u komadu, lijepo upakirano u ukrasni papir, uz jedan lak gratis čak, ali nisam više naručivala jer su im swatchevi prilično loše vidljivi i ne mogu si tako naručivati lakove. Osim toga, više ih ne kupujem toliko odjednom nego po nekoliko komada.

°°°

Mislim da sam napokon privela post kraju! Skidam kapu svima koji su ga pročitali do kraja :D

Gdje najčešće kupujete kozmetiku? Slažete li se s mojim dojmovima glede spomenutih drogerija ili imate još što za dodati? Rado bih pročitala :)).

Do idućeg tipkanja u manje ozbiljnom tonu! Čuvajte se :)

You Might Also Like

Broj komentara: 19:

  1. U Srbiji uopste nema tih kartica u DMu tako da ste i sa oslabljenim karticama u plusu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Auu, kako bezveze :(. A znas ono, ne mozes unatrag :D

      Izbriši
  2. Najčešće posjećujem Muller koji mi je za mnoge stvari zamjenio dm moram priznat. Ovaj u koji ja idem je prostran, nitko te ne gurka pri kupnji i možeš birat do mile volje...to je na odjelu drogerije, na odjelu parfumerije je ponašanje prodavačica vrlo specifično, ali ustvari ih samo moraš naučit ignorirat i postavit se i onda nema problema :) Knjižice s kuponima u dm- u su mi odavno postale shitaste, stalno vrte iste, a mnoge cijene s njihovim popustom su još uvijek veće nego u Intersparu gdje kupujem mjesečne namirnice. Jedino zašto još uvijek skupljam bodove je za popust od 25 posto koji se u ljekarničkom dmu da jako lijepo iskoristit na skuplje stvari pa je onda to ušteda koju stvarno osjetiš...ni Bipa ni Kozmo mi nisu usput pa rijetko zalazim u njih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, u zadnji put kad sam gledala pudere u Muller parfumeriji nije bilo nikoga tamo :D. Taj stav prodavačica mi se zamjerio u klasičnim parfumerijama i zato tamo ne idem.
      Jeste, u DMu se ne isplati kupovati stvari za kućanstvo, osim onih njihovih proizvoda, recimo deterdžent za suđericu. U njihovoj ljekarni pak nikad nisam bila. U 'mom' se otvorila tek nedavno pa nisam to istražila.
      Kad se odselim u Pulu, imat ću sve te dućane blizu pa kombinirati, a još nešto pišu da će se i Muller otvoriti. :D

      Izbriši
  3. Ja najviše volim dm :) istina, u gradu nemam Muller, pa zato nije na prvom mjestu, ali ga baš jako volim kad god odem negdje, prvo idem tamo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je Muller dobar, čak i s tim negativnostima :), a u DMu sam kao doma :D Samo ću u budućnosti manje ovisiti o njemu i fokusirati se na sve mogućnosti.

      Izbriši
  4. Svaka čast na postu, stvarno si iscrpno prezentirala drogerije. Najčešće kupujem u DM-u i to u mom kvartovskom jer su mi tamo prodavačice najljubaznije (i slažu kupljene stvari u vrećicu, bilo moju, bilo kupljenu) i nema gužve te mogu lijepo razgledavati. Bipa mi je dugo bila izvan puta te sam morala baš ciljano ići u nju, ali nedavno mi se otvorila jedna u kvartu i volim ići tamo jer je lijepa prostrana i ugodno se osjećam. Ponuda u Mulleru mi je odlična, ali me živciraju prodavačice koje kad nešto gledam od kozmetike, i kada im kažem da smo gledam, naguraju se iza mene i vise mi iza leđa. To me strašno iritira i onda izgubim volju za gledanjem i kupovinom. Kozmo ne volim, ne znam zašto i rijetko idem tamo u kupovinu. Parfumerije su mi ok jer nema gužve i mogu lijepo, bez ometanja razgledati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, mrzim kad mi je netko na leđima ma što kupovala. Osjećam se zagušeno, loše i kao da moram nešto kupiti i kao da ne smijem dugo ni gledati. Ili kažeš da gledaš i onda ti doleti za 2 minute da te opet pita trebaš li pomoć...
      U 'mojim' DM-ovima u centru Rijeke (na Korzu) je uvijek gužva. Najdraži ovdje mi je u Tower centru jer je veliki, ima ok osvjetljenje i iz nekog razloga, nije tolika gužva kao u gradu. U pulskom na tržnici (dva su na udaljenosti od kojih 50 metara) mi je isto ugodno jer nema gužve, prostran je i zaposlenice su ugodne. Tamo pospremaju stvari :D

      I hvala :D Trebalo je vremena za sve to napisati :D

      Izbriši
  5. ja imam u kvartu dm i samo zbog toga što mi je jako blizu kad god sam usput odem vidjeti što ima novog i naravno napunim besramno košaricu. ili kad mi treba samo jedna stvar pa se zaletim do njega. međutim svjesna sam toga da je DM od svih ovih drogerija jedna od najskupljih. i ovaj njihov program skupljanja bodova je samo mazanje masti na oči kako mi nešto super uštedimo ako redovito kupujemo kod njih i skupljamo bodove. često su popusti u knjižicama očajni, za proizvode koje većina ne kupuje, ponekad se isprse s nečim potrebnim, ali kao što rekoh, ništa sad wow što vrijedi svih tih novaca koje smo dale da bi skupile te bodove. isto tako čitala sam kod jedne cure koja je radila usporedbu ovih dućana, tj. uspoređivala cijene proizvoda koje kupuje i Muller je ispao najjeftiniji, mislim da su si Kozmo i Bipa tu negdje, ali DM daleko najskuplji. Naravno govorim o razlici do 5 kn, ne kažem da je duplo skuplji, ali kad pogledaš koliko novaca mjesečno ostaviš u DM-u, shvatiš da si mogao uštedjeti i do 100kn da nisi bio povodljiv. Eto to je moje mišljenje, oprosti što te ubih s pričom, ali odličaaaan post, stvarno odlična tema!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istinu zboriš. I ja sam sama radije kupila kod njih nego u Bipi (npr svratim u Bipu po nešto s akcije i neke stvari kojih ima i tamo ipak kupim u DMu radi bodova) ili u supermarketu. Voljela sam te kupone od 50% i iskoristila sam uvijek pa barem 5-6 kupona, dobra prilika za probati proizvod kojeg ne bih kupila po punoj cijeni jer je preskup. Istina je da zadnje vrijeme nisu više toliko napeti ti kuponi.
      Kad se skućim u Pu, imat ću te dućane puno dostupnije pa paziti gdje što kupujem. Mogla bih raditi usporedbu cijena :)): I sjećam se tog posta. ZAista je bio zanimljiv.
      Nisi me ubila pričom :D Volim puno priče :D I hvala ti !

      Izbriši
  6. u dm-u najdulje kupujem jer mi je neko vrijeme bio jedini dostupan... sad imam kozmo u susjedstvu, a ni bipa ni müller mi više nisu na tri dana jahanja ;)
    kad malo bolje zagledaš, da se primjeiti ta razlika u cijenama a o različitim proizvodima bi se itekako dalo govoriti... kozmo mi je u zadnje vrijeme super jer skoro svaki tjedan ubace nešto novo, a svaki put kad uđem naletim na novu akciju ;) jedino mi smeta što imaju samo po jednu policu essence i catrice, pa većina toga niti ne stigne do njih :(
    bipa u koju ja zalazim mi ima nešto ograničeniju ponudu, ne znam je li tako u drugima, ali tamo vrijedi otići jedino kad su akcije, inaće nema ništa što se ne može naći u dm-u ili kozmu
    ali müller mi je posebno drag, danima bih mogla doslovno kampirati u njemu vrteći se između polica i uživajući u svim bojama i mirisima... tek kad vidim kako njihove tete i šminkaju to mi je onda prava drogerija *.*
    moram reći i da nijednom u nijednoj drogeriji nisam naišla na neljubaznu prodavačicu ili blagajnicu, niti me je ikoja prekomjerno gnjavila niti sam se osjećala sasvim ignorirano... što se toga tiče sve pet
    zadnji put kad sam bila u parfumeriji, bio je limoni ali nije ni bitno, prodavačica me toliko ignorirala jer je valjda zaključila da nemam dovoljno skupu boršu i šuze da tu kupujem pa sam joj na kraju rekla, hvala lijepo, a sad miris koji sam mislila kupit kod vas idem uzet preko puta u dm-a... pocrvenila je k'o paprika a ja cila happy izašla otamo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lol mogla sam i sama napisati post, vidi komentara ;)
      i da, kupujem i online... da bar nisam ;)

      Izbriši
    2. E, tako i ovdje. DM je i meni bio najdulje dostupan i raširen je, u samom centru su dva, a još je jedan kod Bipe van strogog centra.
      I meni se kod Kozma sviđa što ima stvari kojih nema drugdje :D. Sad me malo DM iznenadio otkad su dobavili WnW :)). Inače su već bili skroz dosadni :D.
      Joj, sjećam se tog slučaja iz parfumerije. Pisala si mi o tome u komentaru. Strašno :((. Tako joj i treba. I svaka čast! Ja bih vjerojatno otišla u tišini. Moram poraditi na tome da se oslobodim i budem tako cool i kažem što im ide :D

      Izbriši
  7. Stvarno odličan post, nisam znala za ove DMovske promjene!!!!!! A kad i uzmem knjižicu s popustima, možda iskoristim jedan kupon ili dva, dok to što kažeš, ušteda za popust 25% mi bude 10 kn jer ne uzimam toliko stvari. Ali svejedno mi je nekako u DMu najdraže obaviti šoping, zbog Balee. U Kozmo idem ako mi se nešto sviđa srijedom, a u Bipu jako rijetko. U Muller po maske za lice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :D
      Jeste, objavili su na fejsu pred kraj prošlog mjeseca :(. Eto, ja sam više iskorištavala kupone od 50% dok sam one od 25% u knjižici jako malo trošila. Za probati nešto novo nije mi bio popust dovoljno napet na te proizvode. Radije bih u pola cijene kupila stvar koja inače dođe 90 kn, koju si inače ne bih kupila, osim ako baš ne mogu bez nje (nije se dogodilo da je takva stvar na popustu).
      I ja volim Baleu i Dmove robne marke. Rekla bih čak da većinu toga što tamo kupujem je upravo to. Ovime su me potakli da promislim koliko mi zapravo koristi slijepo kupovanje isključivo kod njih i mislim da ću u buduće više kalkulirati.
      I da su bar skinuli 'cijenu' jednog kupona od 25% kad su već maknuli sve kupone iz toga za 50 bodova. Ne znam zaista kako su mislili proć s tom ekološkom pričom. Pa nisu ljudi idioti :D To samo govori da oni to misle o nama i to je ono što me ljuti, a ne toliko što su to napravili. Mijenjati knjižice, bodovanje itd. je njihovo pravo. Vrijeđanje svojih kupaca nije :).

      Izbriši
  8. Fantastičan post. Ja sam prije kupovala samo u DFm-u, međutim , skoro sam se sasvim prebacila u Muller. Iako nemaju neke pogodnosti, proizvodi du im kvalitetniji a i često povoljniji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)) Muller radi dobre akcije, koliko sam primijetila. On mi je možda i najslabije istražen teritorij :D, ali volim prolistati njihove kataloge na netu.

      Izbriši
  9. Što se mene tiče, ja ipak kupujem u DM-u. Ali me baš nervira što DM kod nas nije uveo nikakve kupone, niti bodove. :/ Tako se dosta može uštedeti, dobiju se često zanimljive stvarčice, a i privukli bi više kupaca. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj, mi se ovdje žalimo a bar imamo neke kupone :D Ja pak padnem na guzicu kad vidim kako Amerikanci kupuju preko kupona. Nama sve nešto na kapaljku daju.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.