Alverde,

[New in] #10 - prvi noviteti u 2014.

22:51 azzie 23 Comments


Pozdrav svima!

Dugo se nismo tipkali/čitali :D. Bila sam i zauzeta i dugo izbivala od doma, pa čak trebala i odmor od bloganja, ali kako je vrijeme prolazilo, prifalilo mi. Što je bolje nego da prvi post u 2014. bude jedan mali new in :D.


Početkom 10.mj. sam odlučila prestati kupovati kozmetiku dok mi određeni proizvod ne bude trebao jer sam tih zadnjih nekoliko mjeseci (otpočetka ljeta pa do tada) previše trošila, za svoje pojmove. Još ljetos sam si stavila ban na lakove za nokte i to sam uspješno sprovela do sada i nisam posustala, makar sam si dozvolila lak ili dva krajem godine, nešto prigodno.
Što se ostaloga tiče, nakon zadnjeg štedljivog new in-a, bila sam prilično disciplinirana i u 11.mj. ni lipe potrošila na kozmetiku, a u 12. kupila samo šampon za kosu i baby vlažne maramice.

Ovaj mjesec sam ipak otišla malo off i kupila tri nove tuširalice. Dvije sam morala jer je to bila prilika sada ili za godinu dana ili tko zna kad se ukaže prilika, a treću sam kupila jer sam se kao htjela riješiti sitniša, što su zapravo gluposti. Prava istina je sa mi je ludilo proradilo i da sam željela još jedan gel za tuširanje. Tko prizna pola mu se prašta :p. Kad se zbroji ovaj mjesec sam potrošila stotinjak kuna, odnosno 140 u proteklih tri mjeseca. Naravno da trošenje ovisi o mogućnostima, a moje nisu baš neke. I da su veće vjerujem da bih se jednako postavila, samo bi krajnji zbroj vjerojatno bio nešto veći (a možda i ne bi).

No, dovoljno sam trabunjala pa 'ajmo na proizvode :)).

Malo prije Božića obradovao me paketić od Lee i Girly s bloga Girlysh beauty blog koji je krio OPI staklenu rašpicu i predivan crveni Illamasqua lak za nokte u nijansi Throb. Nagradu sam osvojila u natječaju za naj manikuru. Čak i bez tako divne nagrade, lijep je osjećaj kad te odaberu :)). Rašpicu još nisam isprobala jer sam ju čuvala za fotkanje, ali lak sam nosila na dočeku i još danima nakon. Predivan je, dobro se suši, prekriva i u jednom sloju i dugo traje. Voljela bih imati još neke Illamasquine klasične nijanse u kolekciji.


Palmolive maslina komplet, tuširalica i tekući sapun sam dobila kao dio božićnog poklona. Prekrasno mirišu. Više o njima u nekom drugom postu.


U Puli (moje izbivanje od doma) sam kupila i četvrti regenerator jer sam potrošila ponesene testere (zadržah se tamo duže od planiranoga :D), tako da sam oprskrbljena do jeseni vjerujem, a možda i dulje :D. Nisam željela dati više od desetak kuna pa sam se odlučila za narančasti Balein regenerator za suhu kosu za kojeg sam čitala da je dobar. Iz iste mango linije imam i mlijeko za kosu s kojim sam zadovoljna. O regeneratoru ne mogu puno reći jer ga nisam dovoljno isprobala, ali na prvu mi je ok. Podigla sam im svima performanse time što sam počela rasčešljavati kosu dok je regenerator utrljan u nju tako da ju dodatno prožme. Učešljavanje regeneratora mi je bila jedna od najboljih odluka glede kose protekle godine.


Zatim, kupila sam i četvrtu po redu bočicu Alverde sensitive šampona za osjetljivo i nadraženo vlasište. Odgovara mi, a radi cijene od svega 16,90 kn mi je još draži. Iako... razmišljam da bi možda bilo pametno napraviti pauzu i uzeti neki drugi da mi se koža previše ne navikne. Moram razmisliti.

Kao i s prethodnim proizvodom, Baleino dezinfekcijsko sredstvo za ruke sam kupila ne pamtim koliko puta. Stalno planiram kupiti bocu od 300 ml pa presipavati u manju jer se više isplati, ali kad dođem na lice mjesta nekako mi je mrsko dati 18 kn za to. Mala je oko 7 (6,90 zapravo), a količina je 50 ml.

Sredinom mjeseca sam bila u Italiji, točnije u Ipercoopu u Tiare centru u Villesseu. Imali smo jako malo vremena u Ipercoopu, ali odvojila sam desetak minuta za kozmetički dio. Naravno, desetak minuta nije dovoljno za takve poduhvate, lol. Zujala sam pred policama kao muha bez glave, a nameračila sam se kupiti tuširalicu koje kod nas nema, a da me opet privuče i onda sam ga ugledala: Badedas!


Imala sam ga jednom daaaavno i zadnjih mjeseci učestalo razmišljam o njemu. Promijenili su ambalažu i sad izgleda isto kao Dusch Das i Radox (sve ista firma) i to nije taj miris kog sam imala, ali divan je. Još je bio na nekoj akciji za desetak kuna (snižen za 1€). Ok, kad sam mislila da je to to, misija ispunjena, s police mi se uz anđeoske harfe ukazala najljepša boca kozmetičkog proizvoda: Tesori d'Oriente Hammam, pjena za kupanje. Bila mi je u košari prije nego sam trepnula. Definitivno sam ju kupila radi boce, ali kad sam se otuširala njome (da, tuširala; ne želim ju trošiti za kupanje :D), ta kupalica je i mirisom opravdala ljepotu boce. Platila sam ju 30 kn, 500 ml. Znam da Kozmo drži Tesori proizvode. Gledala sam samo gelove za tuširanje u tubama, zapravo, a cijena im je bila 29 kn (u Italiji su oko 2€, znači razlika je skoro dupla). Tko zna koliko su im ove boce ako ih imaju...


Zanimljivo je kako u tamošnjem Ipercoopu imaju nekoliko štandova s makeupom, pakiranim u plastiku kao u američkim lancima. Imali su Maybelline štand i još dva meni nepoznatih marki. Gledala sam lakove, ali već mi je tad bilo zlo što samo sat vremena prije u H&M-u nisam kupila jedan predivan ljubičasti lak, pa nisam imala volje za kupovinu. Eto, možete pretpostaviti koliko sad još uvijek patim što nisam kupila taj lak :D.

Nego, nakon skupljanja očiju s tih štandova i jurenja natrag na mjesto na kojem sam ostavila svoju muževnu polovicu, upiknula sam Tesori d'Oriente parfeme. Dugo želim White Musk pa sam zaista presretna što ga napokon imam :D. Platila sam ga oko 37 kn, nije bio snižen. Količina 100 ml.

I za kraj imam još jedan parfemčić, toaletnu vodu zapravo. Dobila sam ju od sestrične. Vanderbilt by Gloria Vanderbilt. Malčice mi je prezagušen taj miris i baca mi na starije parfeme. Mama je rekla da joj je ok pa ću joj ga proslijediti.


Blaženi google. Pronađoh da je taj miris godinu stariji od mene, pa eto, nisam pogriješila s time što mi od prvog šnjofa baca na 80-te ili ranije.

Ali tu ipak nije kraj jer nisam upisala zadnji "idem potrošiti kovanice u Muller" gel za tuširanje! Ne znam tko mi je povjerovao, ali skuža je bila na mjestu. Odabrala sam kokosasti Aveo Kokos gel za tuširanje, 300 ml za 6,90 kn. Bagatela. Bilo bi još bolje kad mu miris ne bi bacao na alkoholni liker od kokosa. Potrošit će se. Neće se uživati u njemu, ali će se potrošiti. I neće se više kupiti.
Tako mi i treba.

Pošto sam skupila lijepu grupu tuširalica, uskoro možete očekivati jedan post s dotičnima. Pa vjerojatno i prvi nakon ovoga. Zaista mi se tipka o njima. Lakovi, tuširalice i tvrdi sapuni su moja slaba točka.

A sada vas lijepo pozdravljam! Hvala na čitanju :))

You Might Also Like

23 komentara:

  1. Tesori de oriente <3

    Divan new in, same ljepote :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh,neprezaljeni Ipercoop,svasta nesto lijepo se moglo naci tamo :)
    Tusiralice su bozanstvene ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš ima svega :D A tek ponuda piva <3
      Bila sam jednom u zagrebačkom (ne znam postoji li još?), nisam bila nešto oduševljena cijenama, ali ponuda je bila super.

      Izbriši
    2. Nema vise,sve njihove lokale je preuzeo Interspar :(

      Izbriši
    3. A bezveze... Što će kome Interspar :D

      Izbriši
    4. Šalim se, naravno. Volim i Spar trgovine ^^

      Izbriši
  3. Ova ambalaža Tesori d'Oriente Hammam je stvarno predivna, kupila bih ju samo da je gledam! I svaka čast na štednji, nekad treba malo potegnut ručnu kad se čovjek zaigra previše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, svi imamo uspone i padove :D
      Bocu Hammama ću si sačuvati i kad ga potrošim pa ću si unutra stavljati neke bezvezne kupke :D. Metalna je pa je tim još ljepša <3

      Izbriši
  4. Obozavam Tesori d'Oriente p[arfeme. Imala sam onaj sivi, mislim da je to lotos i svi su mi ga hvalili kada ga naprskam. Mada izbor mirisa bas nije za svakoga. I ja bih tu njihovu tusiralicu da je ugledam verovatno odmaaah strpala u korpu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam taj ponjušila (ni vidjela). Čini mi se da ovaj bijeli mošus paše puno ljudi, dosta ukusa. Želim ponjuškati i ostale :D

      Izbriši
  5. Balea mlijeko za kosu je i meni odlično, mogla bih probati ovaj regenerator :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Divni noviteti :) Vanderbilt me sjeća na davne dane kad sam bila srednjoškolka, a moja mama je koristila taj parfem :) Tesori d'Oriente Hammam pjena za kupanje mi izgleda primamljivo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijepo :))) Mirisi nas znaju snažno vratiti u prošlost. Eto, ja sam recimo najbolje upamtila parfem kojeg je nosila profka iz matematike/fizike u osnovnoj. Srećom, već ga dugo nigdje nisam njušnula. Nadam se da se više ne proizvodi :D

      Izbriši
  7. U posljednje vrijeme ne izlazim iz kuće bez Tesori i divnog mirisa orhideje <3 Većina drugih Tesori parfema može se naći u setu sa kremom za tijelo i nešto za tuširanje dok baš ovaj nema, a ja ga volim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam vidjela te setove, osim na netu, ali nisam se nešto ni pretrgla od traženja. Vidjeh na netu setove u limenim kutijama koje su predivne. Ako budem ikad kupila set, hoću da bude u limenoj kutiji :D

      Izbriši
  8. mene je ovaj mjesec totalno pukla shopingmanija... mislim da ću se idućih par liječit, imam zaliha za barem pola godine ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. jooooj Tesori sam imala davnih dana, u Italiji ga kupila, to znam! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tesori <3 Ima ih i u Kozmu, ali su puno skuplji :/. Mene nešto puca Tesori manija. Bila sam na njihovoj stranici sastaviti si Tesori wishlistu da bih shvatila da nema smisla jer sam sejvala pola asortimana :D

      Izbriši
  10. Alverde sampon, jeftin a efikasan.....meni bolji i od vichy-ja, za umirivanje osjetljivog vlasista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od Vichyja sam probala samo onaj za suhu perut i rezultati su mi slični, pa čak i bolji u korist ovog Alverde... Samo je razlika u cijeni drastična :)

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.