Aveo,

Manija zvana gelovi/kreme za tuširanje

07:15 azzie 16 Comments

Hello :)

Napokon sam odlučila napisati post posvećen jednoj od mojih "ljubavi", barem što se kozmetike tiče - tuširalicama! Ne znam točno što je tako primamljivo u njima da nas ima mnogo koje ih kao hrčci skupljamo i stalno hoćemo nove :D.

A ovo je moja trenutna 'ekipa' tuširalica :).


Fascinacija gelovima/kremama za tuširanje je počela prije desetak godina, ali nisam dozvolila da to dođe na ovaj nivo sa gornje slike, nego bih se zadržala na pet, šest komada i kupovala kad bi se koji potrošio. Osjećala sam kao da je to nešto što se ne radi - imanje 10, 20 gelova za tuširanje. Tadašnji dečko je dijelio tu fascinaciju samnom pa sam se osjećala bolje jer su svi ostali oko mene trošili samo po jednu bocu te kupovali kad bi se ona potrošila. Eto, ako mi netko kaže da ne postoji muškarac koji gomila gelove za tuširanje (a da pritom voli žene :D), imam čvrst argument protiv :D. Kad smo se razišli prigušila sam i tu stvar s tuširalicama i obično imala po dva-tri u upotrebi, čisto da imam neki izbor.

Ista stvar mi se dogodila i s druge dvije kozmetičke stvari koje jako volim, lakovima za nokte i tvrdim sapunima, a ponovo sam ih otkrila otprilike u isto vrijeme nešto prije otvaranja bloga (Azziella blog). Dakle, sad znate da jako volim i tvrde sapune :D (za lakove već znate). Kao klinka sam maštala kako ću imati punu ladicu različitih sapuna kad odrastem. Čudna maštarija za klinku :D.

Apetiti za tuširalicama su veći od onoga što imam, ali sam si pred koji mjesec lupila ban na njih nakon kupnje dva nova, kao na trošenje na nepotrebno općenito. Zbrojila sam koliko te magične tečnosti imam u litrama i rekoh si da nisam normalna. Od tada sam u 'kolekciju' uvrstila nove četiri bočice, jednu dobila, tri kupila. Ne mogu reći da je to to do daljnjega jer sam si otvorila opciju za još dva: jedan od Alverde kojeg već dugo hoću, ali svaki put kad sam ga držala u ruci mi je zdravi razum rekao da ga ostavim, te jedan od Balee koji je limitiran. S njima ili bez njih to je to dok se određen broj boca ne ukloni iz kuće (koliko još nisam odlučila). Na kraju posta ću vam napisati sramotnu brojku koliko sam 'teška', a sada moja šarena mirisna 'ekipa'.

Počet ću s dva koja imam najduže, a to nije zato što mi se ne sviđaju, nego jer sam donedavno trošila i treću bocu istog gela. Nova boca još nije u upotrebi jer se odmaram od prošle. Malo je tuširalica čije nove pune boce mogu početi trošiti odmah nakon što je prošla dotakla dno, a ovo nije jedna od njih, iako mi je draga.


Od Avona sam  probala nekoliko tuširalica, među kojima mi je Reflection pri vrhu. Pamtim jedan LE pred kojih 7-8 godina s mirisom bobičastog voća i cimeta. Jao, kako sam ga obožavala! Imala sam i mlijeko za tijelo i željela se pojesti nakon mazanja :D.

Iduća je grupa rođaka, iste boce, drugi nazivi. Radox sam ljetos kupila samo zato što je bio u pola cijene. Nije me privlačio jer me ime podsjeća na sredstvo za pranje kupaone. No, kad sam ga isprobala posramila sam se svoje gluposti jer je baš dobar. Ima lagani miris bobičastog voća, kremast je, a koža nakon tuširanja ne treba losion. Nabavit ću si još kremastih Radox tuširalica.


Badedas mi je jedan od novijih. Koristila sam ga samo jednom, ali prilično je sličan Dusch Dasovima do njega (jedini DD koje sam probala). Imaju istu teksturu. Sva tri su jako dobra, osim što dvojim između DD vanilije i Badedasa za prvo mjesto, dok je DD badem iza njih. On mi je nešto slabiji.

Nekoć davno koristila sam Dove tuširalice. Obožavala sam Silk miris, a onda godinama nisam imala ništa od tog brenda, osim sapuna, dok nisam dobila na poklon plavi i oduševila se, pa onda kupila i badem. Želim probati sa shea maslacem i od kokosa. Znam da ću i s njima biti oduševljena. Savršeni su! Totalno je poseban osjećaj tuširanja s njima pa ih 'šparam' i guram u trošenje one koji mi se manje sviđaju.


Playboy VIP ugodno miriši, ali njega nekako nerado koristim. Rijetko sam raspoložena za njega, a onda sam obično raspoloženija za nešto drugo. Nismo se baš pronašli. Imam i deo istog mirisa, a on mi je bolje sjeo od tuširalice. Ne vjerujem da ću kupovati druge Playboy tuširalice.


Palmolive maslinu i Aveo kokos sam koristila samo jednom. Oni su mi među novima pa ih nisam još isprobala kako treba. Palmolive zaista obećava. Kremast je i divno miriši dok me Aveo teksturom i bojom podsjeća na Baleu s mirisom smokve i čokolade, a mirisom i nisam nešto oduševljena. Sumnjam da ću se više zaletjeti u Aveo tuširalice. Nisu mi baš primamljive.
Palmolive sam, inače, prije dosta koristila. Obožavala sam jedan sa shea maslacem, ali mislim da su ga povukli. Palmolive je nekad bio jeftino, a dobro rješenje. Kupovala sam ih za manje od deset kn u redovnoj ponudi pa se zgrozila kad sam ga ponovo poželjela i vidjela da su duplo skuplji. To se dogodi kad sjećanje na nešto ostane u prahistoriji i očekuješ to isto i danas :D.


I za kraj, šećer na kraju :D - Tesori d'Oriente. Moja obožavana tuširalica White Musk, koju maksimalno štedim i koristim kad su specijalne prilike :D. Koža mi je nešto sušlja nakon tuširanja, ali joj to oprašam jer predobro miriši i to dugo nakon tuširanja. U boci je Hammam miris, jedina pjena za kupanje koju imam. Kupila sam ju radi boce i nije mi bed tuširati se s njom. Isprobana je i predobro miriši! Već vidim da ću i nju obožavati.

I koliko sam 'teška'?

Teška sam 13 boca (ili tuba), 12 različitih, u kojima se krije 3125 ml proizvoda, odnosno 3 litre i 125 ml, te je ukupna vrijednost trenutnog stanja dragocjenih tekućina 191 kunu (od ukupne 246 kn). Cijene sam zbrajala pune po sjećanju (ne akcijske), neke su okvirne jer se ne sjećam, a zbrojeni su i oni koji su došli kao poklon. Količine proizvoda sam isto otprilike odredila (što sam bolje mogla). Nisam točno mjerila koliko je ml u pojedinoj boci :D.
I kad mi momak predoči koliko je on težak kroz svojih 11 egzotičnih (punih) piva na polici dokazat ću mu da je moj 'hobi' jeftiniji od njegovog i da duže traje :p. Samo što on ima sreću što sam ja i pivo-lover :p.

Jeste li i vi uvučeni u ovu maniju i koliko ste 'teški'?

You Might Also Like

Broj komentara: 16:

  1. Hahahah komentar na kraju je vrh! Joj jos odp roslog posta sa ovom Tesori tusiralicom mislim se da ih probam. Uvek sam ih merkala jer volim njihove mirise lai kupke nikad nisu dosle na red :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D
      Probaj. Sigurno će ti se svidjeti :D Razmišljam da si kupim i kremu White Musk jer mi nakon njega često treba neko mazivo - samo što mi je grijeh ubijati miris nekom drugom kremom. Drugi put u Italiji... Skeptična sam da ću to ovdje naći :/

      Izbriši
  2. dove purely pampering jako volim :)))

    i ja imam tu maniju, no trudim se trenutno ju držati pod kontrolom pa sam s 20-ak gelova pala na 10 (ali od tih 10 jedan ima 750 ml - neotvoren još i 2 su po 400 ml). Neću ni računati koliko to košta jer su tu i The Body Shop i Melvita tuširalice, a ne samo ove standardne pa bolje da se ne šokiram :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pamtim da i ti voliš tuširalice, da :D. S 20 na 10 je odlično postignuće! Moje tuširalice su, srećom, pristupačnije pa me ne gnjavi toliko cijena koliko količina od preko 3 litre :D

      Izbriši
  3. Ja sam mislila da sam ja najgori hrčak...zato između ostalog i služe blogovi...da se utešiš :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, uvijek je netko 'gori' :D
      Nego, često su i štetni jer te tjeraju na kupnju :p

      Izbriši
    2. ...recimo da na mene tako "štetno deluju"... :D

      Izbriši
    3. Mislim da je to generalan utjecaj. Ne znam postoji li netko kome su uštedjeli novac :D

      Izbriši
  4. Joj, dobro si me nasmijala s ovim koliko si teška :))) Za koliko vremena se uopće može potrošit 13 tuširalica?! Ovo je srećom jedna od stvari koje me uopće ne privlače da ih skupljam...Imam u kupaoni jednu koju trošim i dvije u zalihi (i to je neobično za mene, inače kupim kad potrošim) i ne mičem se sa svoje obožavane Dove purely pampering linije :) ...samo mi još fali da tuširalice počnem skupljat :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ne znam koliko će to trajati :D Tri komada su od pola litre i nove su :D. K tome katkad koristim sapune umjesto njih :(.
      Možda se razvije ljubav :P
      Ne znam.. Volim razmišljati s čim ću se oprati. Nekad sam jako neodlučna :D. Kao kad ne znam s kojim lakom da namažem nokte :D. Bila bih jako tužna s jednom :/

      Izbriši
  5. Baš si me nasmijala ovim postom :) Sklona sam gomilanju, ali nemam ni blizu toliko tuširalica kao ti. Trenutno ima malo veću zalihu jer sam naručivala iz Yves Rochera pa nisam mogla odoljeti njihovim tuširalicama, jer kad već naručujem bilo bi u redu da si napravim zalihe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D
      Nisam probala njihove. Bih sigurno da ih mogu kupiti u dućanu jednu-dvije za probu.

      I čekaj čekaj, nagomilat će se :D

      Izbriši
  6. lol, ja doma imam 4 tuširalice i šizim kako sam pretjerala... ali naspram tebe ja sam teški amater ;)
    moj sin isto voli imat fine tuširalice, danas sam slučajno otkrila zalihu u ormaru među odjećom, osim onih u kupaonici tamo ima još 5 komada... kaže da mu se te baš sviđaju pa ih čuva da mu ih otac ne potroši ahahahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad se spustim na 4 komada osjećat ću se kao pobjednik :D
      Slučajno otkrila zalihu u ormaru :D Jao hrčak <3 Lol, ja se za svoje ne moram bojati. Zato odgomilavanje ide sporije :D.

      Izbriši
  7. Hahahaahaha odlican post! Nemoj uopste da se nerviras sto imas puno tusiralica. Ako ista, bar to znaci da vodis racuna o higijeni a to je ipak najbitnije :)
    Pohvala za Radox. Njihove tusiralice bas volim :) Kod mene na polici se trenutno nalazi 5 flasica gelova, no dok sam u Srbiji znalo ih je biti mnogo vise, al' me ova Kina malo limitirala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra si s obzirom da si daleko od kuće :D.

      Sve je to super, ali opet mi je došlo do glave da bi bilo bolje da uložim novce u neku bolju kremu za lice ili tako nešto :D.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.