Alverde,

[New out] ili što sam potrošila #3

08:34 azzie 15 Comments


Pozdrav :D

Skupilo mi se dosta prazne ambalaže i mislim da je krajnje vrijeme da objavim jedan empties post i napokon bacim to smeće. Bez previše duljenja krećem s konkretnim jer će post biti oduži :).


Avon Naturals black Cherry&Nutmeg Cool Jelly Moisturiser gel za tijelo - moram reći da sam pomalo jedva čekala da ga potrošim, iako zaista nije loš proizvod, ali mi je već išao na živce jer mi je bio isključivo za toplije dane. Dugo sam ga trošila jer nisam uvijek bila za njega raspoložena, a zaista mi se nije sviđala ideja da se provuče u još jedno ljeto. Kod gela mi se sviđa: lako se razmazuje, osvježava kožu, jako miriši (pravo voćno-ljetno), kad ishlapi ostavlja tanki film na koži od čega je koža megaglatka. Ono što mi se ne sviđa jest: radi jakog alkoholno-voćnog mirisa nisam uvijek bila raspoložena (iako se ne osjeti jako kad ishlapi, a relativno brzo hlapi), dok se ne sasuši na koži, koža je ljepljiva, nije mi pružao hidrataciju.
Mislim da ovog gela više nema za kupiti, mada moguće da postoji nešto slično. Ne bih ga više kupila čak i da je još uvijek u ponudi jer ima mnogo drugih stvari za probati, a ovaj me nije osvojio da bih ga ponovo kupila.

Oriflame Pure Nature Refreshing Eye Gel - okoloočni gel. Ova stvarčica mi je jako dugo trajala. 9 mjeseci cca. U početku ga nisam redovito koristila, ali kasnije jesam. Svjedno je nepotrošiv :D. Količina gela je 15 ml i treba ga jako jako malo nanijeti da 'smoči' područje oko očiju i dalje. Osvojila sam ga u jednom darivanju, ali sama si ga ne bih kupila jer nisam vidjela da mi je išta učinio, osim toga da me malo osvježio po buđenju.

Balea Young Soft&Care gel krema (putna pakiranja) - ove dvije tubice sam koristila na ljeto i zaista mi se svidjela ova krema. Nemam zamjerki. Ima voćni miris i baš se lijepo uklapa u ljetne dane. Iako ima samo 8 ml, prilično dugo traje za tu količinu, a cijena joj je samo 6 kn. Ima čak i neki mali zaštitni faktor, a to je 10. Nakon što sam potrošila drugu tubu tražila sam i veliko pakiranje ove kreme, ali ju, nažalost, nisam pronašla.

Balea smokva i čokolada losion za tijelo (LE - limited edition) - kupila sam ga zajedno s gelom za tuširanje iz iste kolekcije (i istog mirisa) i  bio mi je super u početku, ali brzo mi je miris dosadio. Nerado sam ga koristila dok nije zahladilo odmah nakon ljeta i onda mi je opet počeo odgovarati. Sad mi je pomalo žao što ga više nema za kupiti.

Oriflame Milk&Honey maska za lice - radi se o maski-kremi koja je došla u količini od 50 ml i nikome nikad ne bi palo na pamet da će trajati tako dugo :D. Ok, zaista sam bila loša s korištenjem sve dok ju nisam stavila u project pan. To me natjeralo da ju se sjetim koristiti, ali svejedno mi je dostajala za još puno korištenja :D. Kod ove maske mi se sviđa: ostavljala mi je kožu mekšom i ugodnom, a i lijepo miriši (nekoć davno sam imala i maslac za tijelo iz iste linije), te dugo traje, a ne sviđa mi se što treba nešto posla dok se ne opere s lica jer je masna, ali to uopće ne bih isticala kao nedostatak. Uglavnom, dobra maska. Kupila bih opet kad bi bila na nekoj rasprodaji kao i zadnji put.

Balea Beautiful Berries (LE - limited edition) krema za ruke - moram priznati da sam ravnodušna spram ove kreme i mislim da ju mogu svrstati u lošije Baleine kreme za ruke koje sam probala, nakon one od kamilice. Pisala sam o njoj ovdje. Ne bih opet kupila, hvala lijepa :).

Tester: Nivea Aqua Effect Nourishing Day Care - ima već neko vrijeme kako sam ga potrošila tester ove kreme za lice pa mi utisci nisu toliko svježi, ali pamtim ju kao sasvim dobru kremu tipičnog Nivea mirisa (kojeg baš i ne volim, ruku na srce, ali nije jak pa ne smeta).

°°°

Alverde sensitiv šampon za nadraženo i osjetljivo vlasište - s ekstraktima breze i kadulje. O njemu sam pisala u ovom članku. Trošim drugu bočicu i namjeravam ga kupovati dok god mi bude odgovarao. Mislim da to sve govori :D.


Olival čičak šampon protiv opadanja kose i suhe peruti - ovaj šampon sam spominjala u postu o razočarenjima. Na jedvite jade sam ga dokrajčila. Zaista najgori šampon kojeg sam probala i ići će na moju krep listu kad ju sastavim. U spomenutom tekstu sam pisala da ga ne mogu isprati s kose već mi ona ostaje voštana i iritantna na dodir. Uz to, naravno, brzo mi se počne mastiti iako nemam problema s masnim vlasištem. Da ne govorim kako nema nikakvog učinka. Ako ne kombiniram s drugim pripravcima (kure prije pranja npr.), a perem kosu nekoliko puta uzastopce s ovim, NIŠTA ne radi, odnosno problem s perutanjem se pojačava. Grozan proizvod. Grozan. Dobro, na stranu to što ne rješava problem s peruti jer mi možda ne odgovaraju sastojci - koristila sam i druge koji se nisu iskazali, ali to neispiranje ne mogu prokljuviti. Kosa mi je prilično suha i ne znam zaista što bi učinio masnijoj ili tanjoj kosi.

Avon Naturals šampon s kamilicom i alojom - nisam njime prala vlasište pa vam ne mogu reći masti li kosu i kako se općenito ponaša na koži. S njime sam prala samo donju polovicu kose jer gornju polovicu perem sa šamponima koji više odgovaraju mom problematičnom (seborejičnom) vlasištu. Mogu vam reći da ovoga šampona treba zaista malo da bi stvorio puno pjene i time mi je stvarno dugo trajao. Neću ga ponovo kupiti (ovog sam dobila) jer mi Avon nije toliko dostupan, a ovo nije proizvod radi kojeg bih se potrgala da nabavim, ali ako mi postane dostupniji, a šampon na nekom sniženju, zašto ne? Mada, sve sam nekako više svjesnija agresivnosti šampona i prestaje mi biti draga činjenica da si time perem ionako prilično suhu i krutu kosu. Mislim da ću u potpunosti prijeći na gore spomenuti Alverde. Trenutno trošim zalihe šampona po kupaonici :D.

°°°

Avon Naturals gelovi za tuširanje: Reflection i Mystique - uz još solidan broj gelova za tuširanje u upotrebi, jednostavno se ne mogu načuditi kako su ove bocurine od pola litre uopće otišle :D. No dobro, dugo su se trošile. Neću sad previše o njima jer ću ih spominjati u minirecenzijama br.2. Samo ću reći da mi ovo nisu prve bočice ovih gelova u kupaoni. Imala sam oba prije nekih 7-8 godina i voljela sam ih i onda kao i sad. Nisu mi najbolji na svijetu, ali su dobri. Kupiti ih se može preko Avonovog kataloga, odnosno preko Avon lady. Cijena im je oko 30 kn (za količinu od 500 ml), ali su često na popustima.


Balea sensitive tekući sapun s aloe verom - tekući sapun za osjetljivu kožu, 500 ml. Jednom sam već pisala da su moje ruke više fan krutih sapuna, ali sam se ljetos navikla na tekuće pa sam odlučila isprobati tekuću verziju Baleinog sapuna za osjetljivu kožu. Moram priznati da mi se kruti sapun ipak čini blažim za kožu (imam dehidrirane ruke koje osuši i sama voda). Kroz duže vrijeme sam koristila jedino Avonov tekući sapun, a od njega su mi se gulile ruke nakon nekog vremena. Balea sensitive nije stvorio takvih reakcija niti znatnijih zatezanja kože tako da sam ga odobrila i kupit ću ga ponovo.

Balea smokva i čokolada gel za tuširanje - iz iste limitirane edicije kao i gore spomenuti losion. Ista stvar kao i s losionom, osim što mi se gel ipak više sviđa i odgovara, pa bih ga čak ponovo kupila kad bi ga još bilo u prodaji (ili barem onaj drugi miris iz kolekcije jer njega nisam ni pomirisala).

°°°

Balea deo kokos i cvijet tijare - nakon godinu dana napokon sam ga ispraznila. 200 ml proizvoda za desetak kn je kombinacija od koje u startu ne očekujete brda i doline, ali mislim da je za tu cijenu odradio dobar posao. Miris mu je prilično jak, ali nije neugodan. Ako vam smeta puder, pazite jer je prepun pudera. Glede jačine zaštite, teško je reći štiti li dovoljno ili ne jer imam problem sa stresnim znojenjem pa vam mogu reći da je solidno obavljao posao (i nije mu trajnost 48 sati :Đ). Ako nemate taj problem, mislim da će vam biti ok. Neću ponovo kupiti. Nisam niti ovog planirala kupiti, a kupila sam ga na putu jer svog nisam ponijela pa mi je trebalo nešto jeftino da se nađe. Da rezimiram, pun je pudera i to ne mogu tolerirati ako se u sam proizvod ne mogu baš pouzdati. Ispada mi kao uzaludno gušenje :D.

Nivea Stress Protect anti-perspirant - o njemu sam pisala u ovom tekstu pa pročitajte klikom na link. Na ljeto po vrućini mi je bio super, ali kako mi je potrajao kad je već zahladilo, nisam ga više tako s užitkom trošila baš zbog tog pudera. Razlog tome je što se ljeti špricam u prostoriji s otvorenim prozorom ili u hodniku (uglavnom, negdje gdje je veći prostor i protok zraka), a kad zahladi to obavljam u kupaoni i onda se ugušim nakon sprejanja i prije oblačenja.

Garnier Minerals InvisiProtect anti-perspirant - bez parabena. I o njemu sam pisala u prvim minirecenzijama pa možete više o njemu pročitati u tom tekstu. Bio mi je super za ljeto tako da ga kupujem opet za iduću sezonu.

°°°

Za kraj ovog empties posta imam dva odstranjivača laka za nokte (dobro, jedan je na slici jer je drugi završio u smeću prije slikanja :D).

Aveo Mandel odstranjivač s acetonom - već sam pisala o njemu u favoritima negdje na proljeće, a mogli ste vidjeti da se našao i u mojim zadnjim novitetima. Stvarno dobar odstranjivač ugodnog mirisa, iako mislim da su mi se nokti izljuskali uz njega. Negdje baš oko tog posta s favoritima i njime među njima sam napokon shvatila zašto mi nokti tako jako pucaju. Istretirala sam se Eveline 8u1 tretmanom, a Aveo počela koristiti samo kad korigiram lak ili koristim lak koji se teže skida (u to vrijeme sam dosta često lakirala nokte). I eto, nokti su mi se posve oporavili, rastu ko ludi i ne pucaju. Na isti način ću ga ponovo koristiti.

Essence odstranjivač laka za nokte i učvršćivač - s mirisom jagode i marakuje. Iako mi ovaj odstranjivač nije učinio štetu noktima, a i skidao je lak sasvim solidno, miris me ubijao i jedva sam čekala da ga potrošim. Uz to, ogroman otvor na bočici me užasavao. Izgledao je kao rupa u koju ću upasti :D. Ponovo bih kupila neki drugi odstranjivač iz te linije ako ne bih našla ništa bolje. Ipak prvenstveno gledam da ga ne platim puno.

°°°

I to je to! :D Ubuduće neću toliko dugo sakupljati praznu ambalažu :D.

Uživajte! :))

You Might Also Like

Broj komentara: 15:

  1. I meni je Balea smokva čokolada prvo bila jako draga i mirisna, a onda miris počeo da smeta i jedva sam čekala dno :) Ali vjerujem da bih nakon pauze opet probala. Svašta si ti potrošila, nešto sam probala, nešto ne. Avon jelly sam imala nekad daaavno, i zaboravila sam na ovo pakovanje :) koje mi se nikada nije sviđalo. Ova ljubičasti veliki iz Avona ima super miris :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nakon prvotnog oduševljena smokvom i čokoladom, počela sam ih izbjegavati :D.
      Ne sjećam se starog pakiranja želea, pa zaista nemam pojma, a ljubičasti Avon gel mi zaista lijepo miriši. Jedini u kojem sam više uživala je bio jedan iz LE blagdanske kolekcije. Nekakvo bobičasto voće i cimet. Cimet <3

      Izbriši
  2. ovo me samo sjetilo da je u mene puna kutija prazne ambalaže, avaj :(
    essence odstranjivači su dobri za one sretnice koje imaju nokte sklone isušivanju i listanju, preporučujem ti bočicu s pumpom s kojom ćeš lakše baratati njime ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala da ima i na pumpicu :D. Imaju li neki miris koji nije jak? Ovog više neću kupiti jer me ubijao. Trenutno koristim Ebelin i dobar mi je, ali ne mogu točno znati koliko je agresivan (s acetonom je) jer ni približno često ne mažem nokte kao na proljeće.

      Izbriši
  3. Slažem se za šampon od čička, waste of money! Polagala sam nadu u ovaj šampon, ali ne valja ništa :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam baš ne znam što očekivala. U najmanju ruku da će biti kao i drugi tog cjenovnog ranga, ali nisam očekivala da će biti ovako grozan. Dobro da nisam usput kupila i ono ulje jer sam poslije čitala da ni ono ne valja...

      Izbriši
  4. od sveg ovog sam isprobala samo alverde šampon i ok mi je :)
    divni noviteti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, meni za te pare predobar :)
      Ovo su empties :D ali shvaćam da naslov posta zbunjuje :D

      Izbriši
  5. Taman sam planirala kupiti šampon od čička jer mi treba nesto nježno za vlasište odn.protiv opadanja kose,tako da cu ga preskočiti.Hvala!
    Probala sam fitoval protiv opadanja i to u kombnaciji sa tonikom i kapsulama,ali 0 bodova.
    Možda ovaj alverde nije loš i za tu svrhu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Protiv opadanja sam prošle godine u jesen koristila Subrina Recept protiv opadanja s hmeljom http://azziella-beautyblog.blogspot.com/2013/09/recenzija-subrina-recept-sampon-protiv.html i bio mi je ok. Kad mi je prestala toliko opadati sam ga izbacila iz upotrebe jer nije dobro išao s perutanjem vlasišta. Mislim da sam vidjela da postoji Subrina s lukom baš protiv opadanja... a mama mi kaže da je nekoć bilo za kupiti vrlo učinkovitog šampona s lukom koji je smrdio. Fitoval sam koristila protiv peruti i to mi je bilo li-la. Kao i ostali. Nijedan šampon mi nije pomogao nego samo prirpavci sa strane u kombinaciji sa šamponom.
      A čuj.. meni opet sezonski užasno pada kosa i uz blagi šampon. Neću ovog puta ništa kupovati za tu svrhu nego si napraviti kure za kožu i pilinge. Kod mene bojim se da umiru dlake od začepljenja i nemogućnosti disanja vlasi, samo što je sad došlo to vrijeme godine kad jednostavno ispada :/.

      Izbriši
    2. Hvala na iscrpnom odgovoru :)Pročitala sam post o Subrini i uzeti ću ipak nju,hvala!
      Meni se situacija u zadnje vrijeme popravila,uzrok je najvjerojatnije bio stres,a ipak jos neko vrijeme zelim koristiti nesto blago za tu svrhu dok potpuno ne nadođem.I meni je skroz sa strane i oko čela bila prorijeđena kosa i sada imam također baby hair i što ti kažeš sad joj se veselim hehe.Čula sam da je luk također dobar za kosu,njegov sok,a recept nemam da ostavim.Valjda se utrlja sok i ostavi,tako nekako.Naravno i ricinusovo ulje sam koristila neko vrijeme.Dobra je i kopriva i ružmarin,čičak i td.Eto podijeli s nama svoje recepte za te kure,napisi koji post o tome:))

      Izbriši
  6. Avon gelovi <3<3 ali najdraži mi je Citrus Burst definitivno...

    Btw. na mom blogu ima nešto za tebe, tu:
    http://beautycorneriveee.wordpress.com/2013/11/15/liebster-award/...svakako pogledaj ;)

    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj hvala ti :* Pogledat ću :D
      Nisam vidjela taj Citrus... zvuči kao nešto baš osvježavajuće i ljetno :D Nisam desetak godina imala citrusnu tuširalicu, moram priznati.

      Izbriši
  7. Imala sam ovu Balea kremu u full size, ali mislim da su je izbacili iz prodaje. Bilo je plastično plakovanje sa plavim poklopcem, ali posljednji put sam kupila staklenu sa ljubičastim jer nisam mogla da nađem onu :(

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.