Avon,

[Minirecenzije] Proizvodi mjeseca: srpanj/kolovoz 2013. - 2.dio

00:28 azzie 4 Comments


Pozdrav svima!

Ovo jedrugi dio ovog posta u kojem sam ispisala puno minirecenzija preparativnih proizvoda koje sam koristila kroz sedmi i osmi mjesec, tj. preko ljeta. Post sam napisala još prije mjesec dana, ali ga radi neobrađenih slika nisam odmah objavila. Pošto je mjesec bio (i nastavio se) kakav je, dekorativni dio i dio o higijenskoj potrošnoj robi (ne znam kako da to nazovem :D) su morali čekati, ali nikad nije kasno :D. Nadam se da će vam se svidjeti :) I upzorenje prije nego počnete skrolati, pisala sam i o ulošcima :-Đ.


Avon Onyx Luster tri-shadow - Midnight Luster

Ovu mini paleticu sam već swatchala (link) na blogu, ali želim opet reći pokoju o njoj, nakon što sam ju više koristila. Najviše sam koristila crnu nijansu, kao eyeliner. Sjenilo je dobro pigmentirano i postojano. Stvarno se super nanosi. Zatim, znala sam nositi i ovu najsvjetliju i to samu s malo smeđe olovke na kuteve gornjeg kapka da ih podignem. To mi je bio brzi make-up. Smeđu nijansu sam koristila jednom. To si puštam za zimu :D. Pohvale paleti :).


Oriflame Eye Artist Palette - Brown & Olives - kremasta sjenila

Nisam sigurna je li ova paleta još dostupna. Pretpostavljam da nije jer ju imam stvarno dugo i trebala bih ju potrošiti da mi se ne pokvari. Pošto se nisam godinama šminkala, izgleda kao nova. Maslinastu i zlatnu nijasnu mislim da sam nosila samo jednom davno jer se vidi da je brljano po njima. Ovo ljeto sam koristila ostale tri nijanse i to najčešće ovu u sredini i ovu na kraju. Vidi se da se počelo trošiti :D.
Sjenila su jako dobra, postojana cijeli dan bez baze (nemam masne kapke) i bez da se išta nakupilo u utorima kapaka, bez razmazivanja. Stvarno odlična sjenila. Paletu sam dobila na poklon, a kupila bih jednog dana ponovo ovakvu Oriflame paletu kad bi mi trebala nova. Najčešće sam nosila samostalno pojedina sjenila, uz dodatak ovog najtamnijeg na kutovima gornjih kapaka ili smeđe olovke, kao što sam koristila i sa svijetlom nijansom iz spomenute Avonove palete.


Avon pro Brow Enhancer 
u nijansi Dark brown

O ovoj stvarčici sam ovdje pisala i napokon sam ju počela koristiti :D. Imam solidno guste i dosta krute obrve s nešto rjeđim dijelovima u korijenu nosa, naravno. Pojačivač obrva mi nekako fiksira obrve, malo pojača na mjestima na kojima su rjeđe i izgledaju još tamnije nego što jesu (crne su, no :D). No, problem s ovim jeste da ih ne smijete dirati. Mene je momak nešto grlio dok smo bili u izlasku i očešao mi se obrazom po obrvi. Šokirala sam se kad sam došla doma i vidjela tu umjetnu dlačicu iz pojačivača na čelu :facepalm:. Neloš proizvod, ali nema grljenja :D.


Bourjois Smoky Effet olovka za oči 
u nijansi 71 Smoked brown

Olovka za oči s četkicom na jednom kraju. Pigmentirana, super se nanosi, postojana i baš mi se sviđa. Mislim da ću kupiti i crnu, mada trenutno stavim ovu i preko nje crno Avon sjenilo i nalazim da se to vrlo dobro nosi.



Catrice All Round Waterproof maskara
u nijansi 010 Blackest Black

Kaže da daje volumen, duljinu i uvija. Nisam primijetila da radi te... efekte na mojim trepavicama, osim što izgledaju duže. Osim toga, maskara je dobra, lijepo se nanosi, ne lijepi mi trepavice i solidno je postojana. Malo me nervira što mi se malo razmazuje na kutevima donjih kapaka nakon 4-5 sati nošenja. Pošto je vodootporna teško ju je popravljati. Ovu maskaru bih opet kupila, ali ne u vodootpornoj verziji, baš zbog tih popravaka. Cijena joj je oko 28 kn, mislim. Obična (ona crvena) je nešto manje.


Oriflame Visions korektor u stiku u nijansi Fair



Ovaj korektor imam jako dugo te nisam sigurna je li još u ponudi. Tek sam ga sada počela pošteno koristiti. Nosila sam ga zaista često ovog ljeta. U početku bez podloge, pa mi je znao pucati na površini kože radeći borice. Mislila sam da će mi se nakupljati u pregibu donjeg kapka ako ispod stavim kremu. No, probala sam ga koristiti s vrlo masnom Rosal okoloočnom kremom i jako mi se sviđa učinak. Prekrivanje mu je solidno. Imam tamne podočnjake koje mi solidno prekrije. Naziru se, ali meni to ne smeta. Nisam sigurna bi li ga opet kupila jer imam na WL neke druge korektore, ali jednog dana... Možda :).
(slikano u hladu)





Essence kistovi za sjenilo i gel eyeliner

Ovo ljeto sam koristila ova dva kistića, uz pomoć aplikatora koji se nalaze u paletama sjenila. Kist za sjenilo sam uglavnom koristila za blendanje. Mislim da je ok za tu cijenu (oko 12 kn). Nešto se linja i grebucka, ali nisam ništa više ni očekivala. Ne bih kupila back up :D. 
Kist za gel eyeliner me oduševio, za sada. Za istu cijenu posve drugačiji kist što se kvalitete tiče. Koristila sam ga za nanošenje crnog sjenila kao eyelinera i aplikacija je vrlo laka. Kupila bih još kad ga nađem.


Golden Rose Paris lakovi u nijansama 131 (plavi), 235 (breskva), 236 (mint)

Najprije sam bila razočarana nijansama koje sam kupila (početkom srpnja) jer je u dućanu bila očajna rasvjeta. Ok, breskva mi je bila ok, dok su ostale dvije bile razočaravajuće. Onda sam se ponovo razočarala kod aplikacije i teksture lakova. Plavi je ispao dobar. Dobro se mazao. No, nakon plavog stavila sam breskvasti i bio je očajan. Ne znam je li ga vrućina mučila, ali strašno je povlačio donji sloj, ostavljao prazne prostore i gomilao se na nekim mjestima. Muka živa. Toliko je ružno izgledao da sam ga premazala holo lakom da prekrijem nedostatke. Nisam imala volje isprobati mint. No, odlučila sam na kraju i ponovo se razočarala s aplikacijom prvog sloja. Opet ista stvar kao i s breskvastim. Drugi sloj je trebalo brzo staviti jer je sporija aplikacija stvarala rasjede i planinske lance po noktima, a brza aplikacija je pak radila debeli sloj. Bila sam skeptična i mislila sam da se neće nikad osušiti te da ću ga morati skinuti. No, lak se nekim čudom relativno brzo osušio i nije se upropastio na spavanju, a još sam ga nosila danima jer se nije dao oguliti. Na kraju dobre vijesti ipak :D. Golden Rose Paris lakove ću i dalje kupovati, nema dvojbe :). Cijena im je 15 kn.


Golden Rose Jolly Jewels u nijansi 115

Ovo je jedan vrlo veseli lakić, koji budi petogodišnjaka u meni :D. Konfetiji se lako nanose na nokte. Četkica je tanka i mislim da je time lakša za detalje. Postojanost mu nije jača strana i guli mi se s noktiju brže od drugih GR lakova. Nisam ga često stavljala jer je strašno naporan za skinuti, ali baš mi je simpatičan, pogotovo za namazati samo jedan nokat po ruci za naglašavanje. Cijena ovih lakova je 34 kn, ali ja sam svojeg dobila na poklon.

°°°°°°


Balea antibakterijski gel za ruke



Baleine antibakterijske gelove koristim već godinu dana i nisam probala niti jedan drugi. Za sad nemam ni želju probati išta drugo jer mi ovaj savršeno paše. Lijepo miriši, bočica je čvrsta i dobro zatvorena, brzo hlapi s ruku ostavljajući svjež miris, a cijena mu je samo 6,90 kn. Količina koju dobijete je 50 ml. Postoji pakiranje od 300 ml za 16,90 ili 17,90 kn, u boci na pumpicu. Mislim da ću kupiti tu bocu drugi put pa si točiti u malene, a tu bocu držati pri ruci jer njime često očistim i kompjutersku periferiju, miša i tipkovnicu, a nisam jednom njime očistila i sitne fleke s parketa kad mačke naprave nered. Odličan proizvod.





Ebelin odstranjivač laka za nokte s voćnim mirisom - s acetonom


U Puli sam ostala bez svog Aveo odstranjivača pa sam u DM-u potražila najjeftiniji odstranjivač kojeg su imali - ovaj dotični. Cijena mu je 7,90 kn (mislim), 125 ml - što je dosta skuplje od nenadmašnog (cijenom barem, a i kvalitetom) Aveo mandel odstranjivača. Ovaj odstranjivač mi je sasvim ok i mislim da ću ga kupiti opet ako ne budem mogla do Mullera. Dobro skida lak, ne ostavlja mi bijele fleke, miris mu prihvatljiv (nije neugodan) i ne primijećujem da mi radi štetu noktima, za sada. Aveo mandel mi je najdraži jer ima superblagi miris, užasno je jeftin i dobro skida - već sam ga hvalila, ali mislim da mi je malčice isušio nokte i izljuskao kod češće upotrebe, tako da sam ga koristila naizmjence s uljnim odstranjivačem.


Ebelin maramice za odstranjivanje 
laka za nokte bez acetona

Ove maramice dušu dale za nošenje u neseseru u torbici za skidanje uništenog laka. Sasvim solidno skidaju, ali jedna nije dovoljna, pošto jako brzo hlape i prestanu skidati lak. Običan kremasti lak, dakle, dobro skidaju, ali nisam sigurna da je učinkovit s glitterima. Cijena oko 10 kn, 10 maramica.


Ebelin gumice za kosu s metalnom spojnicom - deblje

Koristila sam njihove gumice bez metalne spojnice i njima sam jako zadovoljna jer su kvalitetne. No, radi toga što pola paketića ne bih koristila (neke sa šljokicama koje su prekrute i ne mogu ih staviti na kosu), kupila sam ove s tom spojnicom. Nisu loše, ali kvaliteta im šteka. Brzo pucaju pri spoju. Ove debele su čak i ok, ali kupila sam iste takve, ali tanke, momku i njemu ima vijek trajanja samo tjedan dana (nije da ih previše rasteže kao ja nego su jednostavno preslabe). U paketu dolazi 12 gumica u bijeloj, sivoj i crnoj boji. Cijena 10 kn.


Balea jednokratni brijači s 2 i 3 oštrice

Dugo vremena koristim Baleine jednokratne brijače s dvije oštrice i čisto su mi dobri. Imam prilično jake dlake, a nakon cca 5 korištenja na pazusima, brijač selim za upotrenu na nogama, jer mi na pazusima počnu činiti više štete koži nego koristi. Cijena tih brijača je oko 9 kn za 5 komada u paketu.

Ovaj put sam odlučila isprobati brijače s tri oštrice. Uzela sam nekakvav LE Miss Waikiki Beach paket. Isprobala sam ih samo na pazusima i ne primjećujem da su ove nešto bolje, osim što mislim da se teže mogu izgrebati. Jedan brijač sam koristila jedno 4 puta za sada i trenutno još dobro radi. Više mogu reći s vremenom pa ću se vjerojatno vratiti ovim brijačima u narednim minirecenzijama. Cijena je oko 19 kn sa 8 komada u paketu.



Lolete sensitive blazinice

Već dugo koristim Lidlove blazinice, koje su odličan omjer cijene i kvalitete. No, Lidl nije bio opcija pa su mi pale pod ruke ove blazinice. Nije mi bilo jasno zašto su ove sensitive, ali kad sam ih počela koristiti ubrala sam poantu. Dosta su debele i upijaju dosta tekućine. To sam najviše primijetila kod sipanja odstranjivača laka za nokte. Kao da piju previše proizvoda :D. Kad ih vadite iz vrećice znaju se rastaviti. No, sve u svemu, blazinice ko blazinice. Ništa posebno. Cijena im je nekih 8-9 kn, 85 kom.


Kaufland So Soft štapići za uši

Najgori štapići koje sam imala. Vata ispada kao luda, savijaju se i opasni su za guranje u uho. Za čišćenje smuljane maskare su ok. Cijena im je mala, oko 4,50 kn za 160 kom. Znam da kolko platim toliko dobijem, ali Lidlovi su jeftini i jako dobri. Uglavnom, učinite si uslugu i nemojte nikad kupiti ove štapiće. Ne trebam ni reći da ih više neću kupiti :D.



Libresse higijenski ulošci


Nekoć sam koristila isključivo Always uloške ili njihove vjerne kopije, dok nisam dobila alergiju na njih u vidu iritacije, pečenja i svrbeža baš onda kad sam njih nosila, čak i nakon pauze u korištenju, odnosno kod ponovljenog vraćanja takvim proizvodima. Ima već jedno osam godina kako pazim što kupujem i biram uloške koji imaju vateni gornji sloj, a po mogućnosti nemaju mirise i bojila. Ovu zadnju stavku je teško pokriti.

Najčešće koristim Lidlove uloške jer mi odgovaraju cijenom i kvalitetom (ok imam zamjerke na moć držanja krilaca), a ovo ljeto sam koristila Libresse, koji je igrom slučaja bio na popustu u DM-u (oba). S oba sam zadovoljna :). Uzela sam ove njihove klasične, bez nekog posebnog naziva. Nemaju mirisa iako to nije naznačeno na pakiranju. Oblikovani su tako da nemaju istu prednju i stražnju stranu te su dosta tanki i sprešani. Druga vrsta koju sam koristila su bili iz linije Natural Care - 0% perfume, s ekstraktima aloe vere i kamilice. Nemaju mirisa, kako i piše. Nešto su mekši i deblji od prethodnih. Obje vrste su mi dobre i kupit ću ponovo. Kupila sam ih u duplom pakiranju, a cijena im je oko 19 kn.

 Natural care
 Klasični

°°°°°°

I to je to od mene! :D Nadam se da vam nije bilo dosadno :)
Jeste li isprobali neke od ovih proizvoda i što mislite o njima?
Imate li za preporučiti neke cool uloške bez boja i mirisa i plastike? :D

You Might Also Like

4 komentara:

  1. Avon Onyx Luster mi se baš, baš sviđa :) I Golden rose lakovi -sve nijanse koje bih i sama izabrala :) Što s tiče uložaka, i ja sam godinama koristia samo Always, od kad sam prvi put dobila mjesečnicu i zapravo, mislim da je većina nas djevojaka koristilo samo njih jer su bili toliko razvikani i za sve ostale sam a propo mislila da ne valjaju i onda sam počela kao i ti dobivati alergiju, iritacije i prištiće i počela kupovati druge. Zaustavila sam se na Naturellinim ulošcima koje jako volim i već nekoliko godina koristim, iako i za Libresse imam samo riječi hvale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je istina što kažeš za Always. Mislim da nas je većina počela s njima. I baš u to doba su ih dosta reklamirali. Sjećam se prve reklame u kojoj je neka "Mia, studentica" govorila kako su super. Reklama je bila nešto kao za kozmodisk :D.
      Naturellu sam uzela zadnji put u DMu pa ćemo vidjeti :D. Malo sam skeptična jer sam uzela neke mirisne, pa me to malo brine, ali izgledaju dobro. Valjda neće smetat malo mirisa :D.
      I meni je ta Avonova paletica baš lijepa :D.

      Izbriši
  2. Baš mi se sviđa ovaj tip posta :D super ideja!

    Essence kist za eyeliner je nešto najbolje što imam, kupiću makar još 3 :D koristim za eyeliner, popunjavanje obrva, nanošenje ispod donjih trepavica, sa korektorom da popravim liniju ruža kad nanesem itd.
    Meni je totalno multifunkcionalan!
    Librese koristim samo ako ne nađem svoje omiljene Naturella! To su mi najbolji i najdrži definitivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :D
      Najprije sam kupila onaj flafasti Essencov kist pa sam se zaista iznenadila s ovim kosim. Stvarno odličan kist! Nisam probala s njim nanositi korektor, ali zašto ne :D
      Oh, dva komentara i dva puta spominjana Naturella. To mora nešto značiti :D. Naći će se Naturella u mojim novim minirecenzijama jer sam ih već kupila :D

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.