Alverde,

[New in] Što je novo kod mene #8

19:43 azzie 14 Comments


Hello hello :)

Kako sam čekala da razdvojim beauty kategoriju sa starog bloga u zasebni blog, tako nisam objavljivala postove vezane uz kozmetiku i polako tokom rujna nagomilala nove proizvode. Rujan je bio baš bljakić mjesec. Veliki dio sam preležala uz glavobolje i alergije, ali sređujući neke obveze imala sam prilika projuriti kroz drogerije. Sudeći po tome koliko sam se povlačila po krevetu, zaista sam imresionirana količinom proizvoda koje sam prikupila :D. Pa krenimo.




Ebelin štapići za uši, refil pakiranje, 160 kom - stvari poput štapića za uši, blazinica, uložaka, papirnatih maramica..., biram što jeftinije jer je to potrošna roba i ne vidim svrhu u kupovini fensi proizvoda tog tipa (naravno, ako sam nešto isprobala i nije dobro neću ponovo kupiti). Ovaj put sam uzela Ebelin najobičnije štapiće za 4,90 kn.

Alverde Sensitive regenerator  - ovaj regenerator sam kupila zabunom. Na polici je bio obilježen kao šampon, ili ga je netko nepažnjom tamo stavio. Nisam čitala što na bočici piše jer sam ga zgrabila u žurbi. Shvatila sam kad sam došla doma. Cijena mu je 16,90 kn, 200 ml.

Balea Sensitive tekući sapun - već sam jednom pisala kako ne ljubim tekuće sapune jer mi se tvrdi brže ispiru, ali eto, ovo ljeto sam se navikla na štrckanje tekućeg sapuna. Odlučila sam ga kupiti i za doma i odlučila se probati ovu sensitive verziju pošto imam suhe ruke, a tvrda verzija ovog sapuna mi nije bila agresivna prema rukama. Cijena sapuna je 9,90kn, 500 ml.

Nivea BB krema u nijansi Light - iako sam do sada zaobilazila BB kreme jer sam dosta svijetlokožna i smatrala sam da nema šanse da mi odgovara, pokleknula sam. I prilično sam se zeznula jer nisam tražila tester. Kreme su bile izdvojene na posebnoj stalaži s proizvodima na akciji (DM). Trenutak gluposti, a boja mi je, naravno, ispala pretamna. Već sam se žalila na FB-u :D. Cijena joj je bila 39,90 (snižena s 59,90 kn).

Glade sense&spray Cashmere woods LE - htjela sam kupiti miris koji se stavlja u utičnicu, ali nisam bila zadovoljna izborom mirisa (dva na izbor :facepalm:). Gledala sam i u Plodinama i u dva DM-a. Onda sam ugledala ovo čudo u lijepoj smeđe-sivoj teglobočici, a miris je obećavao (i dobar je :D). Cijena ovog čuda je bila blizu 30 kn (zaboravih, a nisam si zapisala). Ona klasična teglobočica u bijeloj boji je bila oko 34 kn. Nakon dva-tri tjedna sam se našla u Bipi pa sam otišla probjeriti njihovu ponudu mirisa i iznenadila se. Imali su zanimljivije mirise, nešto bolji izbor, ali ovakve teglobočice su bile oko 40 kn. Vjerojatno ću još pisati o ovome, ali na "starom" blogu. Uletio je sada kao nekozmetički proizvod jer sam to slikala prije odluke o cijepanju bloga :D.

Essence Smokey Eyes kist - kupila sam i treći Essenceov kistić, kao za smokey eyes. Kakav će biti, vidjet ćemo. Još ga nisam pravo isprobala. Cijena mu je 11,90 kn i kupljen je u DM-u. Sada imam sva tri kistića za oči, a bilo ih je teško skupiti jer su uglavnom imali samo onaj široki kist u DM-ovima u kojima sam bila. One neke kabukije i one za puder/rumenilo (za što je već onaj veliki) nisam vidjela za kupiti u svom gradu.

Look by Bipa kistovi: Eyeshadow kist za sjenilo i Lip kist za ruž - napokon sam kupila Bipine kistove, koje planiram kupiti već neko vrijeme. Dosta su glatki (svilenkasti) na dodir i to je sve što vam mogu sada reći jer ih još nisam isprobala kako treba (osim što sam ovim tanjim pokušala nanijeti korektor i odustala jer mi bolje rade prsti). Cijena im je 14,90 kn. Planiram kupiti i Look by Bipa kabuki, a možda i kist za rumenilo.


Balea hidratantna krema za lice s mirisom cvijeta trešnje i UV zaštitom, za osjetljivu kožu - još mi ne treba jača krema pa sam željela kupiti Baleu Young koju sam trošila u putnim pakiranjima kroz ljeto, ali nisam ju mogla naći u normalnom pakiranju. Pošto su mi te putne tubice u biti bacanje para, ako ću ih često kupovati, odlučila sam naći nešto drugo. Privukla me ova kremica, a cijena joj je samo 16,90 kn, 50 ml. Za zimu ću vjerojatno morati naći nešto jače.

Balea Med krema za ruke s alantoinom i uljem jojobe za suhu i osjetljivu kožu - od sredine ljeta ruke su mi jako suhe i pomalo ide na gore, pa sam za spavanje potražila neku jaču kremu koja mi neće nestati s ruku prije nego što uspijem zatvoriti oči. Dvojila sam između Rosalove za jako suhu kožu i ove. Odluka je pala na ovu, a Rosal će pričekati :D. Cijena 12,90 kn, 75 ml.

Nivea Stress Protect anti-perspirant deo stick - kupila sam ga za jaču zaštitu preko zime, po potrebi. Verzija u spreju mi je pri kraju i bila mi je super za ljeto, ali sad će mi biti dobar i stick, a ne želim udisati te... popratne "pojave" pri sprejanju pazuha ako ne moram. Cijene se ne sjećam jer sam ga kupila na akciji, ali mislim da mu je redovna cijena oko 24 kn (tako je barem za onaj u spreju), 40 ml.

Shea maslac (Kemig) - kupljen u biljnoj ljekarni Studio Aromedica. Češljala sam njihovom stranicom i pronašla ovu povoljnu varijantu shea maslaca. Srećom, uspjela sam ga uloviti (bio zadnji). Koristit ću ga za kure na vlasištu i po potrebi drugdje jer imam seborejično vlasište i povremene veoma suhe dijelove kože tijela pa mislim da će ovo biti blagotvorno za mene :). Cijena 32 kn, 100 g.


Maybelline Color Tattoo sjenilo u nijansi 60 Timeless Black - ova sjenila sam najprije gledala na youtubeu pa po našim blogovima i mislila sam si ga neću kupiti dok ne potrošim (ili se ne pokvare) kremasta sjenila koja imam (kako uvijek naginjem sličnim bojama). Našla sam se u Bipi kad je bilo sniženje od 25% na sva sjenila i morala sam ih malo pogledati. Opet sam zaključila da mi ne trebaju nove slične nijanse i onda sam ga spazila :(. Iako imam crno lijepo pigmentirano sjenilo s kojim sam sasvim zadovoljna za to za što mi služi, morala sam svejedno uzeti ovo kremasto crno sjenilo. Iznenadila sam se jer crno nisam viđala u swatchevima po netu, koliko se sjećam. Eto, sad i ja imam Color Tattoo sjenilo i to u nijansi na koju sam slaba :D. Redovna cijena mu je 39,90 kn.

Labello lip butteri: makadamija i malina - u DM-u je bila akcija 1+1 gratis, pa sam to iskoristila. Kako čekam da ih uslikam, nisam ih još isprobala (:sajko: :D) i gorim od želje :D. Mogu samo reći da fino mirišu, pogotovo ovaj od makadamije. Cijena Labella od makadamije je 18,90, a ovog od maline 16,90 kn.

Alverde sensitive šampon s ekstraktima breze i kadulje za osjetljivo i nadraženo vlasište - ovaj put sam pazila da kupim šampon, a ne regenerator :D. Ovo mi je druga bočica, a mislim da ćete ih još viđati kod mene jer mi ovaj šampon trenutno najbolje odgovara (nadam se da neće prestati). Cijena 16,90 kn, 200 ml.

Dove kremasti gel, bademova krema i cvijet hibiskusa - kad sam bila u Bipi zadnji put prodavačica mi je ponudila Dove tuširalice na akciji. Nešto sam se nećkala jer sam si stavila zabranu na kupnju novih tuširalica dok ne smanjim zalihu. No, popustila sam kad mi je nabrojala koje sve mirise imaju i rekoh, može sa shea maslacem (jer sam slaba na shea maslac pa makar ga ni ne bilo zapravo :D). Kad sam došla doma vidjela sam da mi je zabunom dala s bademom, ali nije mi žao jer odlično miriši! Cijena mu je oko 17-19 kn, ovisi gdje. 250 ml.

Balea kremasto-uljni losion za tijelo s bademovim uljem i mirisom marule LE, za suhu i zahtjevnu kožu - ne znam što je marula, ali znam da ovaj losion jako lijepo miriši :D. Vjeujem da ste svi već vidjeli ovaj losion, a ja sam si ga napokon kupila jer polako dolazi pravo vrijeme za njega. Cijena mu je 12,90 kn, 200 ml.

 


Balea Perlen zauber losion za tijelo LE - dio je ovojesenske limitirane edicije, a kod nas sam vidjela samo losione, točnije ovaj i još jedan ljubičasti (dijamantni kao). Inače uglavnom zaobilazim proizvode plave boje (osim ako nisu tamnoplavi tako što su gotovo crni ili pak bacaju na ljubičasto) jer me ne asocira na mirise koji će mi se svidjeti (osim ljeti i to se odnosi na vrlo svijetle plave nijanse). Vežem boje i mirise, a pretpostavljam da mnogo ljudi to radi. Eto, sad kad sam to rekla, ipak sam uzela plavi losion umjesto ljubičastog :D. Jeeej za mene :D. Nešto me privuklo kod njega i znala sam da će lijepo mirisati, a u to sam se uvjerila kad sam došla doma. Zaista je divan! Cijena mu je samo 9,90 kn, 200 ml.

Tvrdi sapuni: Alverde verbena i Lahor Sensitive - sapuni za pranje ruku. Alverde ću vjerojatno probati i pod tušem. Miriši jako lijepo. Podsjeća me na L'Occitane od verbene. Cijena mu je 5,90 kn. Lahor sam uzela jer me pukla nostalgija :D. Miriši baš lahorasto kako pamtim :D. Kakav će biti, vidjet ćemo jer sam skroz zaboravila. Sto godina ga nismo imali. Cijena 3,90 kn.

Papirnate maramice Soft&Sicher (DM), Limited Design, 15 paketića po 10 kom - povoljne, u pet verzija dizajna, tako da vam neće dosaditi dok potrošite 15 paketa :D. Cijena 9,90 kn.


°°°°°°

I došli smo do kraja :). Maybelline sjenilo ću swatchati u posebnom postu. U zasebnim recenzijama pisat ću o Balea kremi za lice za osjetljivu kožu, Balea Med kremi za ruke, Balea Perlen zauber losionu, Nivea BB kremi i Labello lip butterima. O ostalome ću pisati u minirecenzijama  početkom idućeg mjeseca. Moram najaviti da će uskoro biti post i o Balea proizvodima koje sam koristila. Kao što ste već vjerojatno primijetili, volim Baleu :D.

Jeste li probali neke od ovih proizvoda?
Zalijepite li se i vi za šarene paketiće papirnatih maramica? :D

You Might Also Like

Broj komentara: 14:

  1. Nakupovala se ti! :D Ja imam isto ova dva Bipa kista i okej su mi, al samo za kremaste stvari (npr. baš s ovim za sjenilo nanosim Color Tatoo kremasto sjenilo), doduše, ja koristim profi kistove jer se bavim šminkanjem, a tebi će vjerojatno bit i dovoljni samo za tebe. Kabuki mi je solidan, a kist za rumenilo nisam probala, ali sam čula sve pohvale za njega. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutno nemam ambicije za skupim kistovima jer im ne bih iskoristila potencijal :D. Vidjela sam kod tebe recenziju Mullerovih kistova. Njih isto želim isprobati. Sad ću se pomalo baciti na slikarske kistove jer sam ponovo počela biti kreativna, a lijepo sam si nekoliko kistova koje sam čuvala ko oči u glavi upropastila lakom. Baš ću sad odmah isprobati Bipine u kremastim sjenilima!

      Izbriši
  2. Uuu, lijepo si se ponovila i obnovila. jedva čekam da odem u Dm i vidim ovaj plavi LE losion za tijelo.

    Nadam se da je dobar :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam :D A prvi utisci o losionu su mi da je sasvim solidan. Miriši stvarno jako lijepo, a na koži mi se ok zadržava. Jedino mu je malo minus što se malčice teže utrljava u kožu, ali ništa strašno. Planiram kupiti i onaj ljubičasti iz te linije :)

      Izbriši
  3. Sviđa mi se sve kaj si kupila :D
    Imam ovaj Look by Bipa kistić i odličan mi je za kremasta sjenila. Za obična sjenila mi je bolji Body & Soul kistić iz Mullera.
    A color tattooa imam 3 i planiram skupiti sve jer patim od Pokemon 'moraš skupit sve' sindroma iako mi nisu uopće ništa posebno kao ostatku svijeta (recimo ona Essence kremasta sjenila su mi bila puno bolja i dugotrajnija)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D
      Muller mi je daleko pa se turpijam na odlazak tamo da prošnjofam po njihovim kistićima :D
      Ja si želim kupiti još Essence gel eyeliner. Puno puta sam čitala na blogovima o njemu :) Nisam probala njihova sjenila. Ako mi padne na pamet kupiti još neki Color Tattoo, možda radije onda za probu uzmem Essence :D

      Izbriši
  4. Jako lijep new in. I ja volim Baleu, pogotovo njihove LE proizvode, tako da moram probati plavi losion :)

    OdgovoriIzbriši
  5. sve je super, ali maramiceeeeeeeee <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, maramice su predobre :D (ok, nisam ih isprobala, ali nije ni bitno kad su tako lijepe :D)

      Izbriši
  6. Moja nijansa je duh nijansa kad god neko pita :D a moja prva BB krema bila je Garnier koja je, naravno, pretamna, a onda sam naručila tester Avon BB Anew Vitale i lijepo se iznenadila kako mi odgovara. Odlična je! Ali to nije sve :) Prijateljica koja je baš tamna probala je istu i čak je i njoj odgovarala pa ako i dalje tražiš BB imaš preporuku.

    Jako lijepa kupovina, baš onako kako i ja volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D
      Krema koja paše svima :D Zvuči kao san :D. No, išla sam pogledati katalog i nema te kremice, ali ima neke za 45+. No, malčice mi je preskupa. Mislim da ću si uzeti onaj Healthy Mix :D A sad, kad budem imala priliku za narudžbu mogu naručiti tester i probati, zašto ne :)

      Izbriši
  7. s obzirom da kažeš da si veći dio mjeseca probolovala (žao mi je zbog toga) dobro si se i nakupovala ;)
    živio listopad, sigurno će biti bolji nego protekli mjesec :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, morala sam radi obveza izaći pa mi je dobar poticaj bio to što ću svratiti u drogeriju i nagraditi se :D Stvarno odlično pali kad ti se ne miče iz kreveta. Listopad će biti bolji svakako. Počeo je trulo i još uvijek je li-la, ali bude bolje druga polovica, sigurna sam.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.