Alverde,

[Minirecenzije] Proizvodi mjeseca: srpanj/kolovoz 2013. - 1.dio - [stari post]

04:14 azzie 0 Comments

Prvi put objavljeno 31.8.2013.

Ovo je zadnji od 'starih' postova koje sam odlučila prebaciti u novi blog.

°°°°°°

Pozdrav svima!

Odlučila sam na blog uvesti jednu mini rubriku, što možete vidjeti u naslovu - minirecenzije. Te kratke recenzije se provlače u favoritima, potrošenim proizvodima i sl, ali sam razmišljala da ih stavim pod jedno, tj. da skupim proizvode koje sam koristila dvomjesečno i ispišem kratke recenzije. Svjesna sam da će se proizvodi ponavljati i da katkad neće biti dovoljno materijala za minirecenzije, ali koliko bude. Uvijek ima nešto novo. Također, kako su ovo ipak recenzije, ali prilično šture, ukoliko mi se bude više pisalo o nekom proizvodu, napisat ću pravu recenziju :).


Pisat ću o preparativnoj i dekorativnoj kozmetici, kao i kupaonskoj potrošnoj robi, npr. štapićima za uši pa čak i ulošcima, o kojima se posve nezasluženo gotovo uopće ne govori, a mislim da su jednako važni kao i sapuni i lakovi za nokte.

Pošto je ovo prvi post na tu temu, imam prilično puno proizvoda za spomenuti :D. Iz tog razloga ću prepoloviti ovaj post u dva dijela. Počet ću s preparativom, koja mi je zanimljivija, a nastavitiu idućem postu s kupaonskom potrošnom robom i završiti s dekorativom.

Balea losion za ruke shea maslac i ulje argana

Vjerujem da su svima dobro poznati Baleini losioni za ruke u bočicama od 300 ml s pumpicom. Dušu su dali za držanje na stolu ili negdje gdje ste stalno u prolazu gdje ih možete špricnuti 300 puta na dan ako želite. Ovo je treći losion kojeg sam probala (prvi je bio LE od ananasa, a drugi LE Dark Glamour, koji je još uvijek dostupan) i baš mi se sviđa. Miris mu je nježan i nekako proljetno/ljetni. Podsjeća me na Bali. Nije da sam bila tamo (nažalost :D), nego dok ga njuškam u glavi su mi slike koje sam davno gledala, kad sam maštala o odlasku na Bali. Uglavnom, jako ga volim mazati po rukama i osjećati taj miris. 
Losion se lako razmazuje i brzo upija. Nešto je masniji i jači od mog prvog losiona od ananasa, te slabiji od Dark Glamoura, koji lako prolazi i pod kremu. Nakon što sam probala ova dva, ne vjerujem da bih više kupila taj od ananasa da je još uvijek u ponudi. No, ovaj će se ponovo naći u mojoj kući. Cijena 13,90 kn.

Balea krema za ruke Beautiful Berries LE

I ja se uhvatim za Balea LE stvarčice prije nego za regularne jer ipak su limitirane pa treba ispobati te uloviti još ako bude dobro. Dobre psihološke igre jer bih možda kupila od trećeg proizvođača, ali za vratom je to da neće vječno biti na policama. Strašno :D. Eto, tako sam nakon više gledanja ove kreme (nije mi bila potrebna pa sam uspjela ignorirati) u Puli kupila ovu jer mi je bila potrebna jača krema od lagane koju sam imala sa sobom. Naravno, bolje bi mi legla neka za koju znam da je hranjivija i masnija, ali, kao što rekoh, LE psiho igre rade svoje. Nažalost.
Krema je razočaranje. Uspoređujući s prošloljetnom LE kremom za ruke od manga, ova je daleko laganija, upijala se u kožu prebrzo i nije mi baš činila posao. Čak bih se usudila reći da je slabija od Balea Dark Glamour losiona za ruke. Miris me razočarao još više. Totalno je bezvezan. Nije neugodan pa da smeta, nego je jednostavno totalno dosadan. Ne osjećam radost dok si mažem ruke :D. Miris prigušenog šumskog voća. Kad kupim voće, hoću voće k vragu :(. Ako niste kupili, preporučam da zaobiđete ili barem ne očekujte šumsko voće u ovoj tubi (kao npr. mango u LE mango). Cijena 7,90 kn, 100 ml.

Eveline glicerinska krema-maska za ruke i nokte s kozjim 
mlijekom i karite maslacem

Ovu kremu sam vidjela u Kozmu i nisam ju kupila jer sam trošila Baleu Berries, ali me se ova toliko dojmila da sam, vjerovali ili ne, danima razmišljala o njoj. Naravno, otišla sam ju onda i kupiti. Deklaracija na kremi se već razmazuje i postaje nečitka, ali kaže nešto ovako: 
Eveline glicerin krema za ruke i nokte - Bio kozje mlijeko + vitamin E i karite maslac. Prirodni aktivni sastojci. Glicerinska super koncentrirana krema-maska za ruke pruža sveobuhvatnu zaštitu 5 u 1: intenzivno vlaži, dubinski regenerira, posvjetljuje pigmentaciju, učvršćuje nokte, savršeno se upija. Oštećenu i dehidriranu kožu čini iznimno mekom i satenski glatkom. Djeluje 48 sati. Sadrži kozje mlijeko, vitamin E, karite maslac, glicerin, kolagen i elastin, ulje pšeničnih klica, d-panthenol i alantoin.

Koliko je sve to što je navedeno zaista tako kao što piše, ne znam, ali mogu reći da je ova krema zaista super upijajuća i potrebno je malo proizvoda da se namažu ruke. No, ne bih ju nazvala kremom jer izgleda kao gel, gel-krema. Odlična je kao krema za upotrebu preko dana kad vam smetaju masne ruke ili kao kremu koju nosite u torbici. Zamjerka je čep na navoj što malo otežava brzu primjenu, pogotovo jer se gel-krema topi u dodiru s toplom kožom. Jako zategnute ruke, kao što su moje, ne može omekšati jednom primjenom, tako da nije pogodna kao krema za prije spavanja. Već kad ju nanesem više puta za redom nakon što se upije je bolje. Miris kreme je božanstven. Obožavam ju koristiti. Zbog karakteristika koje sam pročitala na ambalaži (osim ovog superupijajuća, što nisam ni vidjela), očekivala sam jaku i masnu kremu. No, ona je čista suprotnost. Kako sam željela jaku kremu, ostala sam malo neugodno iznenađena, ali osvojila me na drugi način. Super krema i kupit ću opet. Cijena 12 kn, 75 ml + 25 ml gratis.

Radox Milk&Berries gel-krema za tuširanje

Ovo je moja prva Radox tuširalica. Nisam mislila da ću to ikad kupiti jer me nikad nisu privlačili, ali našla sam ga u pola cijene pa rekoh sama sebi da je pravo vrijeme za dati priliku tako nečem. I drago mi je, zaista. Na stranu ugodan nježan voćni miris koji je pogodan za sva godišnja doba, ova gel-krema je prava uživancija za korištenje. Vrlo je nježan, ne isušuje, a nakon tuširanja mi nije potreban losion za tijelo. Baš sam ugodno iznenađena, a isprobat ću i njihove druge gel-kreme za tuširanje. Cijena proizvoda je 9,80 kn u DM-u, 250 ml.

Biobaza Intima 2 u 1 gel za intimnu njegu žene, pH 4.0

Što kaže proizvođač: Pjenasti gel za intimnu njegu sadrži prirodne sastojke ekstrakta kadulje, gospine trave i maslinovog ulja, pružajući intimnom području cjelodnevnu svježinu i njegu. Aktivni sastojci gospine trave pomažu obnavljanje gornjeg sloja epiderme, te smiruju iritacije i upale. Gel je obogaćen mliječnom kiselinom koja s vrijednošću pH 4.0 održava prirodnu ravnotežu i štiti fiziološku floru sluznice. Kremasta pjena omogućuje temeljito brijanje i na taj način sprječava iritaciju kože i pruža nježnu zaštitu. Vrlo je ugodne teksture, lako se ispire i blagog je mirisa.
Ja mogu reći samo da se slažem s ovim što su napisali. Ovaj proizvod odgovara mojoj osjetljivosti i gotovo sam sigurna da ću ga kupiti opet kad potrošim ovu tubu. Cijena mu je zaista prihvatljiva. Dođe oko 25 kn u DM-u, 100 ml.

Alverde šampon za nadraženo i osjetljivo vlasište 

Što kaže proizvođač: S ekstraktima breze i kadulje. Njeguje kosu, umiruje vlasište i sprječava njegovo perutanje. Ne sadrži sintetičke mirise, bojila ni konzervanse. Sirovine su pretežito iz kontroliranog biološkog uzgoja. Bez sastojaka na bazi mineralnih ulja i silikona. Dermatološki ispitano.
Već godinu i pol bezuspješno nastojim riješiti problem s vlasištem (imam nešto blaži problem sa seborejom) i uspjela sam dosta smanjiti taj problem, osim što sam imala napadaje u nekoliko navrata kada je izgledalo kao da ide nizbrdo. Tako je bilo i početkom ljeta. Uspjela sam popraviti stvar pilingom od maslinovog ulja i palente. U Puli sam odlučila kupiti jedan od najjeftinijih šampona koji bi mi mogli odgovarati te na kojem ne piše da je izričito protiv peruti. Dermatolog mi je rekao da nakon što se riješim tog problema, da nastavim glavu prati nečim jako nježnim. Vođena time odlučila sam to sada napraviti.


Najprije moram reći da ovaj šampon nisam koristila samoga, već u kombinaciji sa Subrina Recept losionom protiv peruti. Ta kombinacija je bila dobitna i otkad ih koristim gotovo i nemam ni svrbež ni bol vlasišta, a ni perut. Ovaj šampon kupujem obavezno opet. Pala sam na 1/3 sadržaja i moram što prije do DM-a da se osiguram. Cijena mu je 16,90 kn, 200 ml.

Subrina Recept losion protiv peruti

Što proizvođač kaže: s aktivnim sastojkom octopirox  učintkovito uklanja prhut i spriječava njezino ponovno nastajanje. Tea tree oil s antiseptičkim učinkom umiruje i otklanja evenutalne upale vlasišta.
Proizvod se nanosi na opranu mokru kosu tako da se pomoću uskog grla sipa direktno na vlasište. Ima pomalo neugodan miris i dosta se osjeti, ali sa sušenjem kose posve nestane. Kao što sam rekla vezano uz Alverde šampon, ne znam što to čini dobro mojoj glavi, možda kombinacija ova dva proizvoda, a iz tog razloga ovaj proizvod ću ponovo kupiti kada ga potrošim. Cijena mu je 30,90 kn, 200 ml.

Balea Professional regenerator za smeđu kosu

Kaže da je za prirodno smeđu i smeđe obojanu kosu, bez silikona i s pigmentima boje te UV zaštitom. Kupila sam ga jer je bio u knjižici popusta 50%. Nisam ni znala da postoji ova linija jer se nisam baš previše zadržavala kod njihovih preparata za kosu. Iako mislim da sam u New in postu kad sam ga kupila i koristila jednom napisala da me nije baš impresionirao, sada mislim suprotno. Prvi put ga nisam dobro umasirala u kosu, a nisam stavila ni dovoljno proizvoda jer sam se bojala da se neće isprati kao Balea kokos regenerator. Ovaj regenerator je divan! Predobro miriši, omekša mi kosu i miris se dugo osjeća, čak i ako poslije njega koristim masku i mlijeko za kosu, te doista ima nekakve pigmente u sebi. Kupit ću opet. Cijena mu je 17,90 kn, 200 ml.


Gliss Ultimate repair maska za vrlo oštećenu i suhu kosu

Maska za kosu s tekućim keratinskim kompleksom, obnavlja ekstremna oštećenja na površini i unutar vlasi.
Ovog ljeta kosa mi je strašno suha. Prije dva mjeseca sam potkratila vrhove i obojala kosu (ok, napravila sam par pramenova blajhom pa je to spalilo određene pramenove), ali mislim da me sunce ovog ljeta sredilo. Nakon svakog pranja sam koristila ovu masku u kombinaciji s Balea mlijekom za kosu nakon pranja. Kao i kod Alverde šampona i Subrina losiona, ne mogu znati koji od tih proizvoda radi stvar jer ih koristim u kombinaciji, ali mogu vam reći da mi se kosa vratila na staro, prije spaljivanja suncem. I dalje je kruta i suha, ali to je moja kosa. Barem nije kao žičana metla :D. Tako da, ova maska mi se sviđa i vjerujem da ću ju opet kupiti. Divno miriši! Cijena je 34,90 kn, 200 ml.


Balea hidratantno mlijeko za suhu i oštećenu kosu

Što kaže proizvođač: s ekstraktom manga i aloe verom. Hidratizira, njeguje, vraća sjaj, štiti od vrućine fena i olakšava raščešljavanje.
Kao što sam spomenula malo iznad, koristila sam ga u kombinaciji s Glissovom maskom za jako suhu i oštećenu kosu. Mlijeko se lako nanosi na mokru kosu, brzo se upija i ne ostavlja masan osjećaj na kosi. Nakon par dana mi se kosa zna ponovo malo osušiti pa znala stavljati naknadno i na suhu kosu i ponovo bi ga popila. Čini mi se kao dobar proizvod i kupila bih ga opet. Eh da ne zaboravim, predobro miriši! Ima miris kao moja najdraža Baleina krema za ruke od manga, koja je nažalost nedostupna jer je bila u LE. Jedina zamjerka je što se miris izgubi. Cijena je 14,90 kn, 200 ml.

Balea losion za tijelo sa shimmerom Summer Glam LE

I ja sam nabavila ovaj megapopularni losion iz ovoljetne Balea limitirane edicije. Zaista je pravi ljetni. Losion se lijepo razmazuje, upija, ali ostavlja blago vlažno ljepljivi osjećaj na koži više sati (ne znam je li to samo kod mene ili?) te nježan zlatni shimmer, koji vjerujem zaista lijepo izgleda na preplanuloj koži. Moja je bijela kao mlijeko, ali svejedno taj zlatni shimmer izgleda dobro. Miris losiona je baš lijep. Ne miriši na ništa određeno, nego baš na ljeto i sunce. Jedino što mogu razabrati iz tog mirisa je tračak čokolade. Količina losiona je 200 ml, a cijena 12,90 kn. Vjerujem da ih još ima za kupiti, pa ako niste, a želite još tračak ljeta na izmaku, uhvatite :D.

Sun Dance mlijeko za sunčanje, ZF 30

Za osjetljivu, neosunčanu kožu. Učinkovita UVA/UVB zaštita odmah po nanošenju. Vodootporno.
Mlijeko za sunčaje sam si kupila za korištenje po gradu. Nisam bila na plaži niti jednom :D. Koristila sam ga par puta u početku mog boravka u Puli, pa zaboravila na njega. Nije me baš impresionirao, bar ne za tu primjenu. Na plaži bi mi vjerojatno bio bolji, osim što mi se miris i dalje ne bi sviđao. Miris mu je skroz bezvezan i uopće ga ne povezujem s ljetom, ali to je možda samo do mene. Što se ostalih stvari tiče, nisam izgorila, a nisam niti poslije kad ga nisam koristila, iako sam kao sir bijela (izbjegavala sam sunce koliko sam mogla), osim što sam dobila pokoju pjegu i madež (:rolleyes:). Nisam se ugodno osjećala namazana ovim proizvodom jer ostaje na koži i nije mi se baš dalo sjediti cijelo radno vrijeme tako sluzava, a bome ni kod kuće. Bočica je skoro puna, ali nikad ne znaš, možda netko bude išao na more iduće ljeto :Đ. Ne bih više kupila, čak ni radi dobre cijene, 38,90 kn, 200 ml.

Rosal Classic aktivna krema za njegu kože oko očiju s kolagenom za sve tipove kože...

...za zrelu kožu. Moja koža nije zrela. Dobila sam prve borice škiljice oko očiju i mislim da je vrijeme da spriječim nastanak novih, odnosno da ga odgodim, barem malo :). Do sada nisam koristila kreme baš za to područje, a odlučila sam probiti led s ovom kremom pošto sam ju mogla kupiti u pola cijene. Koristim ju dvadesetak dana, a nakon dužeg korištenja planiram napisati pravu recenziju jer mislim da to vrijeme nije dovoljno za pravilno isprobati proizvod ovog tipa.


Krema je dosta masna i potrebno je jako malo proizvoda. Koristim ju prije spavanja te kao podlogu za korektor. Našla sam da se savršeno slaže s korektorom kojeg sam koristila ovo ljeto, a o njemu u nastavku :). Miris kreme mi nije najdraži na svijetu. Baš je onako kremast, old school kremast. Količina kreme je 15 ml za cijenu od 43,90 kn.

Balea dvofazni odstranjivač vodootporne šminke za oči

Kažu da hidratizira i čuva osjetljivo područje oko očiju. Nosim kontaktne leće i oči su mi time osjetljivije. Ovaj odstanjivač mi uopće ne iritira oči i dobro skida make-up (i vodootpornu maskaru). Zadovoljna sam njime. Trajat će mi jako dugo jer se ne šminkam redovito, ali vjerujem da ću ga opet kupiti :D. Cijena mu je 15,90 kn, 100 ml.

Nivea Stress Protect anti-perspirant - 
protiv stresnog znojenja

Ok, nisam imala takve stresne situacije da mogu reći, ali testirat ćemo uskoro kad krenu ispiti. Što mogu reći o ovom proizvodu? Zaista štiti od vonjanja izazvanog vrućinom. Mislim da se s ovim može izdržati tjedan dana s došpricavanjem. Nisam sigurna koliko je to zdravo ipak :D.

Proizvod je pun pudera koji jako voli ući u nos, što mi izaziva kihanje, ali tek kojih pola sata nakon aplikacije. Bome sam ga se naudisala. Miris mu je svjež i vrlo ugodan. Sve u svemu, učinkovit proizvod lijepog mirisa. Cijena oko 25 kn, 150 ml.

Garnier Mineral invisiProtect anti-perspirant

Na proizvodu piše: 2 u 1 dezodorans koji kombinira najbolju Garnier Mineral zaštitu protiv bijelih tragova sa formulom posebno prilagođenom vašim potrebama. Obogaćen apsorbirajućim Mineralitom. Optimalna zaštita protiv bijelih tragova sa ultra jakom zaštitom protiv znojenja. Testirano u eksremnim uvjetima. Energetski miris.
Mogu samo kopirati što sam napisala i za Nivein deo iznad. Odlično štiti i možete biti sigurni da zaštita neće popustiti. Sprašila sam cijelu bocu vrlo brzo jer ga nisam štedila. Također je pun pudera, tako da oprez :D. Miris mu je puno blaži od Niveinog pa je pogodniji za kombinaciju s parfemom. Ambalaža mu je praktična jer se čep ne skida već postoji sustav zaključavanja tako da se ne može slučajno aktivirati u torbi. To mi puno olakšava kad se nabrzinu spremam. Tada mi uglavnom sve ispada iz ruku, a čep u ruci bude zaista naporan, pogotovo kad ispadne i otkotrlja se. Dakle, same pohvale. Cijena mu je oko 23-25 kn, 150 ml.

°°°

I to je to od mene za ovaj put! Skidam kapu i klanjam se svima koji uspiju pročitati ovaj post :D. Baš mi je prifalilo bloganje dok sam bila odsutna, ali jednostavno nije bilo moguće to ubaciti u raspored. Sada me čekaju druge obveze, ali nadam se da ću uspjeti uskladiti bloganje s njima.

Kako vam se čini ovakav post? Drugi dio ovog posta je već napisan. Još trebam uslikati proizvode i srediti fotke, tako da će sigurno biti još jedan ovakav za koji dan. Zanima me biste li i u buduće željeli čitati ovakve postove? :)

Do skorog čitanja!

You Might Also Like

0 komentari:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.